Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:57
OnLine: 32, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball Kai 95 - Opinie
Dodane: 06-03-2011 15:44 - Edytowane przez by_black dnia 07-03-2011 20:13
#by_black - systemadmin - max%
Witajcie! Na stronie pojawił się już najnowszy, 95 epizod anime "Dragon Ball Kai". Poniżej możecie śledzić status prac nad epizodem:

Status:
- Online:
* Tinypic, HQ PL: http://dbpolska.n...ll_kai/95/
- Pobierz:
* Megaupload, HD PL: http://dbpolska.n...all_kai_95
* Hotfile, HD PL: http://dbpolska.n..._kai_95_hf
- Napisy Angielskie:
* Freeze-Subs, Dostępne
- Napisy Polskie:
* DBPolska Group, Olek_mi (Synchro/Tłumaczenie/Upload)

--------------------
Dodane: 06-03-2011 16:08 - Edytowane przez damianek7 dnia 06-03-2011 16:11
Witam, właśnie przeczytałem, że Kai ma się skończyć na 98 odcinku :(
Niewiem poprostu co o tym myśleś czy to jest potwierdzone info ?

--------------------

Felek z karainy Żelków
Dodane: 06-03-2011 16:20
damianek7 napisał/a:
Witam, właśnie przeczytałem, że Kai ma się skończyć na 98 odcinku :(
Niewiem poprostu co o tym myśleś czy to jest potwierdzone info ?

Tak jak pisałem w newsie i na forum, Kai kończy się wraz z końcem sagi Cella. Jest to wiadomość potwierdzona przez człowieka, który podkłada głos Trunksowi oraz przez samo FujiTV, która w najnowszej ramówce zastąpiła "Dragon Ball Kai", nowym tytułem "Toriko".

--------------------
Dodane: 06-03-2011 17:34
#KaeReL - user - 0%
Szkoda, że nie zrobią więcej odcinków. :(
Miałem nadzieję, że będzie to cała seria Z skrócona :(

Dodane: 06-03-2011 19:41
#KonusXX - user - 0%
Już raz pisałem ze nie bedzie Buu Saga w DB KAI gdyż tyle miał liczyć pierwotnie DBZ tylko do Cell Saga. Dlatego Goku został uśmiercony a Gohan miał pozostac najsilniejszym wojownikiem. Buu Saga juz w DBZ została napisana przez Akire Toriyame czy jak mu tam dokładnie :p Na prośbe fanów jak i producentów... Hit & Kasa ;] Pozdroo

Dodane: 06-03-2011 21:13
Ale dobrze że Dragon Ball buu Saga można dostać w dobrym stanie i jakości, ale o tym to nie tutaj ;] Co do odcinka to niezły chociaż nie mam dzisiaj humoru na oglądanie ;/

--------------------

www.youtube.com/MrRamzes5 - DB AMV !.
Dodane: 06-03-2011 21:57
Odnośnie skończenia Kai na sadze cella to w jakiejś grze (bodajże DBZ Burst Limit) też nie było sagi buu i właśnie się zastanawiałem czemu z niej zrezygnowano i czy nie będzie to miało wpływu na KAIa a tu jednak :(

A obecny odcinek jest OK, czekamy na napisy

--------------------
Dodane: 07-03-2011 00:57 - Edytowane przez adiyoyo dnia 07-03-2011 00:57
#adiyoyo - user - 0%
az mi smutno go ogladac ze swiadomoscia ze tak malo ich zostalo :( chyba sobie go zostawie na za miesiac i tak z kazdym zrobie to jeszcze pol roku z dbz bede mial ;p

Dodane: 07-03-2011 10:29 - Edytowane przez AyJay dnia 07-03-2011 11:04
#AyJay - user - 0%
Już jest po angielsku :)

http://www.nyaa.e...tid=198359 :)

Ja już ściągam i niedługo zdam relacje.

Szkoda że to już prawie koniec ;(

Edit: Fajny odcinek :) :) :)

Dodane: 07-03-2011 12:15
#XaVier55 - user - 0%
Mam parę pytań odnośnie Cella:
Jak to się stało, że się rozpuknął ;) i się zregenerował do postaci z przed pozbycia się C-18, pomijam już fakt że regeneracja przebiegła w warunkach próżni!!!? Jak się nauczył techniki blizzklik ;) ?

Odcinek całkiem w porz.... zaraz zaraz, świetny bo uwielbiam Vegete w takim stanie ;)

Dodane: 07-03-2011 15:45
#siny1988 - user - 30%
XaVier55 napisał/a:
Mam parę pytań odnośnie Cella:
Jak to się stało, że się rozpuknął ;) i się zregenerował do postaci z przed pozbycia się C-18, pomijam już fakt że regeneracja przebiegła w warunkach próżni!!!? Jak się nauczył techniki blizzklik ;) ?

Było to wytłumaczane, że jego energia po walce z Gohanem tak się wyczerpała, że jego ciało nie wytrzymało najwyższej formy. Czego skutkiem było wyplucie C-18 i wrócenie do poprzedniego stadium. A w próżni po eksplozji wrócił do perfekcyjnej formy dzięki sajańskiej krwi jaką w sobie miał. Jak wiadomo każdy Sayian po śmierci i wskrzeszeniu stawał się silniejszy. Przykładem jest Goku :] Techniki jak się nauczył ? Tego nie było wytłumaczone, ale może po eksplozji posiadał tyle energii w perfekcyjnej formie, że był w stanie opanować tą technikę.

--------------------
:) Dla przyjaciół Adaśko :)

Piszę poprawnie po Polsku.
Dodane: 07-03-2011 16:26 - Edytowane przez by_black dnia 07-03-2011 18:27
#olek_mi - user - max%
Odcinek przetłumaczyłem, obecnie jest w stadium konwersji ( sklejania napisów na stałe z obrazem ). Spodziewajcie się odcinka HD PL na stronie około godziny 18 ;) .

EDIT: http://dbpolska.n...all_kai_95

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 07-03-2011 19:03
#siny1988 - user - 30%
olek_mi napisał/a:
Odcinek przetłumaczyłem, obecnie jest w stadium konwersji ( sklejania napisów na stałe z obrazem ). Spodziewajcie się odcinka HD PL na stronie około godziny 18 ;) .

EDIT: http://dbpolska.n...all_kai_95

Oczywiście limit :/

--------------------

Dodane: 07-03-2011 19:22
Nom, tez to zauwazylem... prosze sprobowac pozniej :( Jak juz moglem zaczac sciaganie to cos mi przerwalo...

Dodane: 07-03-2011 19:30 - Edytowane przez by_black dnia 07-03-2011 20:13
Jeżeli po kilku odświeżeniach dalej będzie ktoś miał limit, to piszcie mi na PW, teraz uploaduje odcinek na host video online, więc jak skończę wrzucę na Hotfile.

Edit: Epizod Online już jest dostępny, mirror na Hotfile również: http://dbpolska.n..._kai_95_hf

--------------------
Dodane: 07-03-2011 20:33
najlepsza bajka na swiecie nie ma lepszej jak dla mnie!!!i chyba juz nie bedzie ale bardziej wole starego dragon balla ta muzyka i ten klimat ktory mnie zawsze trzymał w napieciu do samego konca!!

Dodane: 07-03-2011 20:51
#songomat - user - 70%
Odcinek w miarę spoko, ale widać gołym okiem, że strasznie chcą wszystko zmieścić w te 98 odcinków :/
Jak dla mnie ta cała akcja z wycofaniem Kai'a to duży cios dla fanów. Bardzo liczyłem na dokończenie serii a tu taki finał. Dziwi mnie tylko dlaczego pozbywają się DB. Przecież to najpopularniejsze anime na świecie i z szacunku powinni go dokończyć :/
Zapowiadało się tak fajnie, a tu dupa zbita :(

--------------------
Dodane: 07-03-2011 21:45
Wiem dlaczego Cell się nauczył tej zdolności :) Ale to tylko moja teoria, jak wiemy komórczak posiadał komórki songa z czasów gdy był dzieckiem i nie potrafił jeszcze wykonać techniki blizzklik, i tam w próżni jak wiadomo na pewno unosiły się komórki songa dorosłego po tym wybuchu i komórczak mógł je wchłonąć podczas regeneracji i zdobyć wszystkie nwe umiejętności songa, włącznie z blizzklik :d O tym że tak było była mówi pierwsza walka Piccolo (szatan serduszko LOL) z komórczakiem w ktorej właśnie mówi że posiada komórki songa z okresu gdy był jeszcze dzieckiem.
Mam nadzieję że łapiecie o co mi chodzi. ;)

Dodane: 07-03-2011 22:19
#siny1988 - user - 30%
Tak, ale Goku nie był obserwowany na Namek ! A jak wiadomo do stworzenia Cell'a użyto informacji na temat technik walki wszystkich bohaterów. Tj. pisałem Nie byli oni obserwowani na Namek, a jak wiadomo Goku nauczył się tej techniki w czasie przebywania na jakiejś planecie podczas powrotu na Ziemię z Namek. Tak więc nie mieli żadnych informacji na temat, że osiągnął poziom SSJ, ani informacji na temat tej techniki. Więc podejrzewam, że nigdy nie wyjaśnimy jak Cell mógł się nauczyć tej techniki. Możliwe, że to przez Sayańską krew, a co za tym idzie po śmierci więcej mocy i większe zdolności.

Co do odcinka jestem totalnie zniesmaczony furią Vegety po śmierci Trunksa. W DBZ była ona dużo bardziej emocjonująca. Może to za sprawą muzyki. Pożegnanie Goku z przyjaciółmi też było do niczego. Coś w stylu "candy". Szkoda słów. Ale było widać nową kreskę. Między innymi podczas eksplozji planety Kaio :) Tyle z mojej strony :)

--------------------

Dodane: 07-03-2011 22:25 - Edytowane przez by_black dnia 07-03-2011 22:37
A czy przypadkiem nie było wspominane, że Cell miał też komórki Freezy? Bo mam takie wrażenie, że jednak było to napomniane.

Edit: A jednak tak: http://dragonball.../wiki/Cell w panelu obok, Freeza i jego ojciec są wymienieni jako część kodu genetycznego Cella, więc byli obserwowani na Namek.

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online