Dodane: 13-02-2011 08:43 -
Witam, na wortalu pojawił się już najnowszy epizod, o numerku 93, poniżej możecie śledzić status prac nad epizodem.
Status:
- Online: Dostępne
* HQ PL MEGAVIDEO:
http://dbpolska.n...ll_kai/93/ - Pobieranie: Dostępne
* HD PL MEGAUPLOAD:
http://dbpolska.n...all_kai_93 - Napisy Polskie: Dostępne
* Tłumaczenie: Olek_mi
* Konwersja: Olek_mi
* Upload: Olek_mi, by_black

Dodane: 13-02-2011 11:44
strasznie się zawiodłem na odcinku,chodzi i tu konkretnie o muzykę która jest kompletnie do niczego, nie pasuje ani nie oddaje sytuacji.Ale jeśli chodzi o grafie to jest dobra,wszystko jest poukładane jak należy( moim skromnym zdaniem)

Dodane: 13-02-2011 16:04
Też, się zawiodłem jeżeli chodzi o ścieżkę dźwiękową. Bardzo słabo jest budowane napięcie i ni cholery nie odzwierciedla muzyka tego co się dzieje na ekranie. Jeżeli chodzi o samą walkę Gohana vs Cell to niepotrzebnie skracają sceny. Jednak Zetka jest nie do pobicia jeżeli chodzi o odcinki co walczy Gohan z Cellem. Co do jakości obrazu zastrzeżeń brak

Dodane: 13-02-2011 21:51
podobnie jak przedmówcy, grafika lux ale spartaczyli troszkę muzyką. a tak czekałem na ten odcinek

Dodane: 13-02-2011 22:02
A ja mimo wszystko powiem, że cieszę się oglądając znów DB

Cieszy mnie jeszcze jedno, że wszystkie imiona nazwy są prawdziwe, a nie jak kiedyś na RTL7 z polskim lektorem Son Goku to Songo, Son Gohan to Songokan czy też inne nazwy. Mam nadzieję, że pociągną tę serię bo człowiek się mimo wszystko ciekawi tym co się wydarzy. Bo oglądanie starych odcinków non stop trochę już nudzi.
Pozdrawiam.
--------------------

Dodane: 13-02-2011 22:41
e tam.gadanie.W dragon ball przecież nigdy nie była najważniejsza muzyka.Ten klimat,każdy odcinek wciąga bardziej od następnego.to dzięki temu dragon ball ma tyle fanów.aż łezka się kręci w oku że w żadnej polskiej stacji nie puszczają dragon balla z choćby albo naruto.

Dodane: 14-02-2011 10:25
Rzeczywiście muzyka nie odgrywa jakiejś wielkiej roli bo sam DB ma w sobie ten klimat. Myślałem tylko, że trochę więcej się wydarzy w tym odcinku.. No ale cóż, trzeba poczekać na następny, w którym mam nadzieję, będzie pokazana spora część walki z Komórczakiem

Dodane: 14-02-2011 11:19
Moim skromnym zdaniem muzyka w DB jest bardzo charakterystyczna, głęboko i na długo wpada w ucho co świadczy, że jak coś jest robione po raz pierwszy jest najlepsze, ale muzyka w Kai też jest ok.

Dodane: 14-02-2011 16:31
Przetłumaczyłem już odcinek ( zamiast Kasi, mam nadzieję, że nie będziecie mi mieli tego za złe ), obecnie trwa konwersja. Epka HD PL spodziewajcie się około godziny 18

.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 14-02-2011 17:08
No nie odcinek całkowicie zawiódł. Muzyka w ogóle nie pasuje, może pod koniec się trochę rozkręciło, ale to nie jest to. Szczerze mówiąc wolę muzykę ze starej Zetki. Jedyne co mogę przetrawić to kreska, nieco się poprawiła, a tak to nic szczególnego
--------------------

Dodane: 14-02-2011 18:28 -

Dodane: 14-02-2011 23:23
Nareszcie! Ile można było czekać aż Gohan zacznie się bić. Prawdę mówiąc nie rozumiem tego całego podniecania się nim. Najpierw w ogóle nie próbuje walczyć z Cellem tylko cały czas ucieka, a po "wzruszających" słowa C16 zamienia się w SSJ2 i dopiero zaczyna się akcja. Ale z drugiej strony fajny jest ten kontrast. Bardzo przemyślany, Akira miał łeb.

Dodane: 15-02-2011 01:08
Całkiem niezły odcinek

Furia wyglądała dość fajnie w jakości HD

Gohan nieźle dołożył małym Cell'om

Jedno mnie zirytowało

Skąd Satan znał imię Goku ? Tego chyba nigdy się nie dowiemy xD

Dodane: 15-02-2011 11:58
Satan walczył z małym Goku podczas jakiegoś turnieju, prawdopodobnie przypomniał sobie jego postać lub po prostu zasłyszał jego imię podczas walki z Cellem. Nigdy nie mów nigdy

Dodane: 15-02-2011 12:25
Jak dla mnie efekty dzwiękowe do dupy ;(
muzyka mogła zostać ze starej wersji była 10000 razy lepsza

Dodane: 15-02-2011 17:02 -
Muzyka w tym epku nie była jakaś zła. Na pewno lepiej się prezentowała niż w poprzednim epku nutka podczas transformacji. Odcinek trochę się przedłużał, autorzy pewnie chcieli aby prawdziwa walka zaczęła się dopiero od 94 epka.
Jeszcze ok 4-5 epków i saga Cella się powinna skończyć. Ciągle nie wiadomo co dalej będzie z Kai'em.
BTW. Olek, świetna robota z odcinkiem, sam się podjąłeś wszystkiego i poszło ci po prostu perfekcyjnie :*
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 16-02-2011 15:36
na 98 odcinku skończy się Cell Saga...Tak szczerze mówiąc to nawet fajnie byłoby zobaczyć inne zakończenie niż w Zetce...

Dodane: 16-02-2011 15:48
kreska w 93 odc była fajna do czasu. pod koniec było widać jakby ktoś inny rysował postacie niż na początku odcinka. I Cell i Gohan wyglądali gorzej w końcówce i do tego kolory raz są bardziej ostre a raz wyblakłe jakby. Dziwnie się to ogląda ale tak jest z każdym odcinkiem DB Kai. Oby ostatnią sagę z Buu nie zawalili bo w zecie miała najładniejszą kreskę, taką jak w DB GT

Dodane: 17-02-2011 15:22
Wracając co do tego że walczył kiedyś Goku ze Szatanem.
W wersji RTL7\TVN7 ta osoba o którą chodzi nazwana była Król Czapa, czy jakoś tak nie wydaje mi się żeby to był Szatan chociaż wiem że podobieństwo jest zaskakujące ale wydaje mi się że Szatan musiałby być starszy w Cell Games gdyby to był on.Ten Król Czapa jak go nazwali już był dorosły miał tak na oko około 30 lat może nawet więcej więc Szatan w Cell Games musiałby mieć 50 lat lub więcej lat, a wygląda że dobija mu 40-stka.
Może to był on Mangi PL niestety nie posiadam więc nie wiem.
Brzmienie by pasowało Szatan a Czapa brzmi bardzo podobnie.
Musiałbym dorwać to w mandze żeby się przekonać.
--------------------
MacGyver (jajojajo00)

Dodane: 17-02-2011 16:13
Nie, nie, nie. Czapa a Satan to nie jest ta sama osoba. Nie wiem jak Ci to w ogóle mogło przyjść do głowy xD Inny styl walki, inny wygląd, nawet cerę mają różną
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.