Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:55
OnLine: 43, statystyki
index > Manga i Anime
Temat: Wasze początki z mangą i anime
Dodane: 30-01-2011 12:04 - Edytowane przez by_black dnia 30-01-2011 12:21
Co was przyciągneło do oglądania Naruto czy innych anime lub mangi ?
Ogólnie jak zaczeła sie wasza przygoda z anime ? :o

Bo ja zaczynam oglądać od początku...i jakiś chęci nie mam.!
Jestem na 25 odcinku haha .

Dodane: 30-01-2011 12:34
#bake1 - user - 50%
Wafelkowo napisał/a:
Co was przyciągneło do oglądania Naruto czy innych anime lub mangi ?
Ogólnie jak zaczeła sie wasza przygoda z anime ? :o

Ja powiem ci szczerze że Naruto nigdy nie ogladałem i nie znam tego tego anime...
za to wychowałem się na Dragon Ball'u
pamiętam jak miałem 5 lub 6 lat jak jeszcze na RTL7 leciał to zawsze z bratem to oglądałem...
Do tego anime przyciągneła mnie nuda innych kanałów że jak zaczołem oglądać to oglądałem kilka razy(wiecie jak to było na RTL7 powtarzali w kółko wszystkie jak się seria kończyła...)

Dodane: 30-01-2011 12:54
Ja też lekko pamiętam kiedy siedziałem w fotelu i oglądałem DB lecz nie pamiętam jakie to były odcinki bo byłem malutki więc postanowiłem sobie odświeżyć pamięć oglądając w necie. Do oglądania Anime przyczyniła się gra DB potem zacząłem oglądać inne Anime.

Dodane: 30-01-2011 12:56
DB to ja oglądałam też jak byłam mała z bratem wbita w telewzior ... :d
Do tej pory nie wiem o co chodziło w tym anime :d Wiem że zbierali te smocze kule czy coś.
Trzeba odświezyć pamięc.

Dodane: 30-01-2011 13:03
#Darknes - user - max%
Hmmm mnie to sam nie wiem co przyciągnęło. Nudziło mi się, a że jakoś miałem zamiłowanie do oglądania bajek (wtedy uważałem to za drobne dziwactwo) to dla zabicia nudy postanowiłem sobie obejrzeć Dragon Balla, bo nigdy nie widziałem go w całości, obejrzałem go dwa razy w całości (3 serie) w tym samym roku, potem mnie pewna dziewczyna namówiła na Naruto, oglądałem tutaj, zacząłem pisać na forum, Naruto mi się spodobało i ludzie na stronie się wydawali tacy fajni i przyjaźni, że postanowiłem zabawić tutaj na dłużej, dowiedziałem się dokładnie, że DB i Naruto to anime i wywodzi się z Japonii a potem czytając o innych anime postanowiłem się w to zagłębić trochę bardziej, znalazłem sobie hobby, dzięki któremu się nie nudzę i tyle :d

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 30-01-2011 13:04
#Sango - user - 100%
Co mnie przyciągneło? pamiętam jak kiedyś wiele lat temu oglądałem na RTL Dragon Ball'a i jak wyczekiwałem na kolejny odcinek...jakiś czas temu przypomniało mi się o tym tytule i przybyłem na tą stronkę,a później postanowiłem obejrzeć 'Naruto' i tak się zaczeło,teraz jestem już o 5 tytule :) .

Anime musi mieć czas by się rozkręcić ja dopiero przy ok.35-45 zaczynało porządnie wciągać.

--------------------

Dodane: 30-01-2011 14:45
"Anime musi mieć czas by się rozkręcić ja dopiero przy ok.35-45 zaczynało porządnie wciągać."

No tak..ale żeby przemineło to tak szybko ....ni da się :d
Ale jestem już jak pojawił się Gaara :d Więc troche mnie to motywuje :d

Dodane: 30-01-2011 15:24
#Vens - user - 70%
Hmm ... Co mogło innego przyciągnąć małego dzieciaka jak ja gdy zaczynałem swoją pierwszą przygodę z anime ? Wystarczyły kolorowe obrazki, ciekawe teksty i przyciągające postacie. Obecnie ciężko jest mnie przyciągnąć do czegoś co mi się nie podoba, więc nie oglądam anime, które oceniam z góry. Czasami nawet potrafię ocenić anime po samym openingu np Samurai Champloo, opening jak dla mnie beznadziejny i ciężko było mi się przemóc do oglądania, ale za to treść była bardzo fajna. Po za tym naoglądałem się paru AMV z tym anime na bardzo wysokim poziomie i zwłaszcza to mnie przyciągnęło. Co do takiego anime jak Dragon Ball. Oglądam, bo cała fabuła wszystko co z nim związane bardzo mnie pociąga i ciężko jest mi ominąć odcinek :p

--------------------
Dodane: 30-01-2011 15:37
#Aero - user - 90%
Ja Dragon Ball'a oglądałem kiedyś na RTL, ale nie wiedziałem nawet że to Anime. Całego nie obejrzałem bo jakoś nigdy nie moglem, ale muszę nadrobić straty z dzieciństwa i obejrzeć wszystko po kolei :) . Pierwszym Anime za które naprawdę się "zabrałem" był i jest Bleach. Na początku oglądałem wybielacza na kanale Hyper, a potem po prostu nie moglem się doczekać co dalej i zacząłem oglądać w internecie :) . Później ok kolegi dowiedziałem się o Naruto i tak jakoś mnie to wciągnęło i oglądam do dziś te dwa Anime. Z czasem dowiedziałem się o mandze i coraz bardziej brnąłem w tą część Japońskiej kultury, jeśli tak to można nazwać :) .

--------------------
Dodane: 30-01-2011 15:47 - Edytowane przez Bociak dnia 30-01-2011 15:49
#Bociak - user - max%
Który raz już muszę to pisać. xD Najpierw kolega przypomniał mi o Dragon Ball, potem zacząłem oglądać wyrywkowo odcinki, trafiłem na stronę o DB (dbzgt.yoyo --> coś w tym stylu xD) i mocno tam potrollowałem jako "Lukas". :p Szybko jednak upadła, więc zacząłem szukać innej. Ta na którą miałem wyemigrować też upadła (teraz ją wznowiono), więc wpisując "dragon ball" w google wycelowałem w pierwsze lepsze z brzegu. xDD I oto tu jestem, w miedzy czasie oglądałem od początku DB, tutaj dowiedziałem się co to anime, a po paru epkach Naruto obejrzanych na Jetixie zacząłem i to oglądać. ;) Taka moja historia. xD

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 30-01-2011 16:24
Raczej przypadek i mała ilość kanałów w TV - to przyciągnęło mnie do anime. Oczywiście pierwsze oglądane z pasją było DB. Później długo, długo nic, bo oglądało się raczej kreskówki. Jakieś 3 lata temu, znów powrót do DB, ale z obejrzanych anime mam też Death Note, Hellsing i Berserk (wszystkie dzięki tej stronie :> ;)

--------------------

Dodane: 30-01-2011 16:43
#owerfull - user - max%
Moja przygoda z anime zaczęła się od tego że zobaczyłem w tv Dragon Ball'a i zacząłem z bratem oglądać(od początku do końca czyli DB,DBZ i DBGT chociaż to ostatnie nie było lepsze od DBZ to jednak oglądnąłem jako kontynuację :p ).Wraz z tym oglądałem takie anime jak Yaiba legendarny samuraj,DR Slump,Slayers tutaj oglądnąłem wszystkie serie :d ,Saint Seiya i parę innych tytułów których nazw już nie pamiętam.Potem dowiedziałem się o Naruto od brata ciotecznego który zaczął czytać tą mangę no i sporo czasu po tym zacząłem czytać mangę i oglądać anime Naruto xD.Oglądałem również trochę anime na Hyperze ale z powodu czekania na odcinki przerzuciłem się na internet i tam zacząłem oglądać dość długie tytuły jak Bleach czy One Piece.Ale nie tylko bo zainteresowały mnie krótkie serie jak Death Note,FMA,FMA Brotherhood,Hellsing,oglądałem też trochę Soul Eater(mam zamiar to kiedyś na dobre oglądnąć),powtórzyłem anime GTO,Samurai Champloo,Code Geass i Code Geass R2,Neon Genesis Evangelion(to mi się spodobało chociaż nie są to moje klimaty),Captain Tsubasa.Zaglądałem również do innych z ciekawości,ale nie urzekły mnie więc nie mam zamiaru ich kończyć ,chociaż nie tak dawno wbiłem sobie do łba zamiar oglądnięcia jak największej ilości chociaż już to sobie wybiłem :p .

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 31-01-2011 09:12
Raczej u mnie było tak że brat oglądał a ja mówiłam że to jakaś beznadziejna bajka i jeszcze nie w naszym języku :d
Ale potem zaczełam oglądać i znalazłam sobie to moje anime pt. "La Corda D`oro " od którego to się zaczeło...potem były inne i tak do tej pory :d

A co do Naruto kiedyś na JETIX to była mała przesada....bo Naruto 1 seria to jest no taka bajka ale w 2 to się już zaczyna walka więc gdzie takie coś puszczać na kanale dla dzieci ?

Dodane: 31-01-2011 15:09
Ja oczywiście zacząłem interesować sie Anime jak oglądałem DB na RTL7 z bratem u kuzyna;p. Pożniej miałem troszke przerwy ale jak zakupiłem kompa to póżniej oglądałem jeszcze kapitana Tsubase. a Teraz to już tylko DB oglądam.;p

--------------------

"Człowiek uczy się całe życie a umiera głupi"

Dodane: 15-02-2011 16:08
#Tronka - user - 0%
w dziecinstwie ogladalem Saint Seiya,Dragon Ball w TV troche pozniej BeyBlade i to poczatkowe Anime ktore obejrzalem pozniej byl Hajime no Ippo obydwie serie,Elfen Lied i Green Green pozniej jescze wiele innych.Zaczalem kupowac Arigato i z tamtad zaczalem czytac Berserka ktorego pokochalem :d i inne Anime.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online