Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:54
OnLine: 43, statystyki
index > Technologia > Konsole
Temat: Playstation Vita: Zapowiedź
Dodane: 27-01-2011 17:44 - Edytowane przez by_black dnia 15-07-2011 09:19
#Rocky - user - 90%
Next Generation Portable- czyli nowe PSP!
Dziś została ogłoszona wspaniała wiadomość dla fanów grania na tym co możemy schować do kieszeni, a zwłaszcza dla fanów koncernu Sony. Co najlepsze nowe cacko prezentuje się na prawdę okazale (zarówno wizualnie jak i tym co ma w środku). Mocny konkurent dla 3DS'a!
http://www.cdacti...-psp2.html
http://www.cdacti...wideo.html

Zapowiada się nieźle, nie?

--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy
Dodane: 27-01-2011 18:38 - Edytowane przez owerfull dnia 27-01-2011 18:46
#owerfull - user - max%
Ja powiem jedno : świetne !.Dawno na coś podobnego od Sony czekałem.Ostatnie niedopracowane i wymyślane modele PSP (PSP Go jeszcze ujdzie,ale te slimki i inne dodawane duperele były niepotrzebne).Zacząłem niedawno odkładać pieniądze(mam sporą sumkę) więc myślę że zakupienie tego cacuszka będzie tylko kwestią tego czy usłyszę dobrą opinię :d .Czy wygra z 3DS'em ?? ..nie wiem ale myślę że tak.Uncharted na PSP to strzał w 10.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 27-01-2011 19:11
#makmak - user - 20%
Będzie Uncharted, Killzone, Little big planet, Call of Duty - te na pewno kupie. Są oczywiście tacy deweloperzy jak Rockstar, Ubisoft, wiec będzie sporo niezłych gier. Ponoć mają chodzić gry z PS2, nareście pogram w Dragon ball.

--------------------

XboxLive: makmakpl
Dodane: 27-01-2011 21:01
#zadyma - user - 90%
Po podnietach nad 3DS przyszedł czas na Sony. Sony wpadło i pozamiatało, niby nie ma ekranika 3d. Ale za to PSP2(dziwne że używają właśnie zwrotu NGP, zamiast PSP2 ale cóż) będzie mocniejsze od ps3 do tego posiada dotykowy ekranik z przodu i touchpada z tyłu. Pewnie to jest marzenie każdego fanboja Sony, w tym moje :d .

Dodane: 27-01-2011 22:55
#Rocky - user - 90%
zadyma napisał/a:
Po podnietach nad 3DS przyszedł czas na Sony. Sony wpadło i pozamiatało, niby nie ma ekranika 3d. Ale za to PSP2(dziwne że używają właśnie zwrotu NGP, zamiast PSP2 ale cóż) będzie mocniejsze od ps3 do tego posiada dotykowy ekranik z przodu i touchpada z tyłu. Pewnie to jest marzenie każdego fanboja Sony, w tym moje :d .

1 Będzie 3D. Choć niewiele o nim na razie wiadomo
2 PSP2 jest na razie raczej używane do fuzji telefonu z PSP choć to będzie się bodajże nazywać Playstation Suite.
3 LOL mocniejsze od PS3? [wesoly] Gdzies ty to wyczytal? Na razie gry wygladaja jak wczesne gierki z PS3, ale że jest mocniejszy to jeszcze nie słyszałem :p

--------------------
Dodane: 28-01-2011 08:23
#makmak - user - 20%
Mówili tylko, że ma moc zbliżoną do PS3... xd

#zadyma
Co macie z tą Demi ? Pokazała gdzieś cycki, bo tak wszyscy mają ją na avatarach itp.

--------------------

XboxLive: makmakpl
Dodane: 28-01-2011 08:38
#Darknes - user - max%
Dla mnie to prawie to samo :p Zmienili trochę desing konsolki i ją usprawnili a dane techniczne podali takie, że ciężko mi coś stwierdzić bo nie ma żadnych parametrów tylko napisane modele części.

Niby mocniejsze od konsoli stacjonarnej ? Nie wierzę, to by musiało kosztowało majątek.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 28-01-2011 17:00
#zadyma - user - 90%
Rzeczywiście nie jest mocniejsze, jest tak samo mocne jak PS3 co jest jak na handhelda sporym wyczynem.

#Makmak

Demi nie musi pokazywać cycek byśmy ją wielbili. Na tym właśnie polega jej zajebistość że kochamy ja za rzeczy zupełnie naturalne [serce]

Dodane: 29-01-2011 13:16
#Cyrus - user - max%
zadyma napisał/a:
Rzeczywiście nie jest mocniejsze, jest tak samo mocne jak PS3 co jest jak na handhelda sporym wyczynem.

Tak sie napaliłeś, że już stwierdziłeś że bedzie lepsze od wszystkiego xD Jeżeli parametry zbliżą sie do PS3 to fakt... ładny wyczyn... ale też sporym wyczynem będzie kupić to :p

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 29-01-2011 13:23 - Edytowane przez Bociak dnia 29-01-2011 13:24
#Bociak - user - max%
Kolejna nowinka która dla mnie nie ma najmniejszego znaczenia, gdyż i tak jej nie kupię. xD Wolę kompa zdecydowanie. :p Ale dla tych co mają na to kasę, ta konsolka może stanowić niezły biznes. ;) Jak wyjdzie to wtedy będzie można powiedzieć więcej oraz ocenić gry pod nią.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 29-01-2011 15:04 - Edytowane przez owerfull dnia 29-01-2011 15:06
#owerfull - user - max%
Darknes napisał/a:
Dla mnie to prawie to samo :p Zmienili trochę desing konsolki i ją usprawnili a dane techniczne podali takie, że ciężko mi coś stwierdzić bo nie ma żadnych parametrów tylko napisane modele części.

Niby mocniejsze od konsoli stacjonarnej ? Nie wierzę, to by musiało kosztowało majątek.

Mocniejsze to może nie,ale z pewnością mocne ;) .Taka konsola to niezłe cacko.Gry o jakości podobnej do PS3 na konsoli przenośnej to już coś.Cena pewnie będzie wahała się coś w granicach 3000 zł(powinna być taka,bo konsolka zasługuje na taką cenę),ale znając życie będzie fajnie i będzie coś do 1500 zł czyli nie tak drogo :) .

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 29-01-2011 15:22
#Jaro13 - user - 60%
No to git :d , jak na razie samo PSP mi wystarcza. Jak będę wiedział jak wartość będzie na rynku tak za 5 miesięcy to może zacznę coś odkładać,poza tym czekam jeszcze na wyjście jakiś kilku pierwszy gierek i te z PS2 też więc na razie czekam :p . Grunt to żeby NGP rozwaliło tego śmierdzącego 3DS którym się podnieca mój brat to będę miał w tedy niezły ubaw

Dodane: 29-01-2011 15:53
#Rocky - user - 90%
owerfull napisał/a:
Darknes napisał/a:

Mocniejsze to może nie,ale z pewnością mocne ;) .Taka konsola to niezłe cacko.Gry o jakości podobnej do PS3 na konsoli przenośnej to już coś.Cena pewnie będzie wahała się coś w granicach 3000 zł(powinna być taka,bo konsolka zasługuje na taką cenę),ale znając życie będzie fajnie i będzie coś do 1500 zł czyli nie tak drogo :) .

3000 złociszy to byłaby odpowiednia cena? 1500 byłoby zdzierstwem. Wiesz dlaczego taka pees trójka jest tak tania? Bo gry na nią są drogie. Z NGP będzie tak samo. Za nowego 3DS'a w POLSCE zapłacimy 999zł i tu możemy mówić o dobrej cenie jak na nasze standardy. Rzeczy od sony zawsze miały za wysoką cenę i mimo 'zapewnień' producentów w tym przypadku będzie pewnie tak samo.
Dalej nie rozumiem jak można porównywać PSP2 i PS3. Tak jak Darknesowi nazwy poszczególnych komponentów nic mi nie mówią i nie wychylałbym się z wnioskami, że obie maszynki mają podobną moc obliczeniową opierając się jedynie na kilku filmikach. Niby Uncharted wygląda jak gry z PS3, ale te bardzo wczesne. Czyli, który to rok? Bodajże 2006. Grafika na razie nie różni się monstrualnie od tej z poprzedniego PSP.

No to git :d , jak na razie samo PSP mi wystarcza. Jak będę wiedział jak wartość będzie na rynku tak za 5 miesięcy to może zacznę coś odkładać,poza tym czekam jeszcze na wyjście jakiś kilku pierwszy gierek i te z PS2 też więc na razie czekam :p . Grunt to żeby NGP rozwaliło tego śmierdzącego 3DS którym się podnieca mój brat to będę miał w tedy niezły ubaw

Kolejny chory fanboj [zly] co jest złego w 3DS? Konsola jak konsola, rewolucji nie przyniesie, ale PSP na pewno też nie. Jakby mnie było stać kupił bym obie, ale nie stać mnie na żadną. Sam bardziej skłaniam się ku konsoli od N, nawet nie przez 3D. Przez cene, pewną jakość (choć w przypadku PSP o jakość też nie ma się raczej co martwić), a grafikę nie odstającą od NGP.

--------------------
Dodane: 30-01-2011 11:21
#Jaro13 - user - 60%
Nie jestem żadnym jeba*** fanbojem,mam inne zainteresowania niż siedzenia cały czas na grach i waleniu sobie kuca z nich powodu. Wolę sobie iść z kumplami coś porobić nawet iść się narąbać byle nie siedzieć w domu i grać cały czas w te gierki i gadać z wszystkimi na temat gier które są tylko dla mnie zwykłą rozrywką,poza tym jeśli chodzi o gry to ja gram tylko w to co najlepsze np: Medal of Honor Allied Assault czy w Medala z PSX lub coś innego. Jeżeli bym mógł to grałby cały czas w piłkę nożną tyle ile by się dało bo siedzenia cały czas na PC przy grach to mnie aż tak nie kręci. Gram sobie w gry ale po to żeby coś porobić i się nie nudzić a podniety nigdy nie miałem przez jakąś grę lub przez jakąś konsolę czy co kol wiek. Ja nie mam zamiaru zakupić specjalnie NGP czy nawet 3DS po to żeby się nim podniecać i walić sobie kuca żeby tylko być zadowolonym bo ja mam a ktoś nie ma. Nie ma sensu kupić NGP czy 3DS bo to tylko strata kasy,ja wolę sobie odłożyć na samochód którego będę używał a nie na konsolę bo i tak bym używał bym ją raz na jakiś czas,więc jaki miał by sens wydać 1000zł czy ile tam skoro i tak większość czasu była by schowana. Więc co mogę życzyć wam wszystkim pod jaranym na konsolki chyba nic :p albo nie jest jedno co wam mogę życzyć: Kupcie sobie konsolę obojętnie za ile ważne że będziecie mieli i się nią jarajcie tylko potem nie zdziwcie się jak będziecie żałowali wydanej kasy na tylko zabawke

Dodane: 30-01-2011 11:38
#Matex - user - 40%
Moc obliczeniowa podobna do ps3 .. to mnie rozwaliło. Fakt faktem że technologia idzie do przodu ale to oni chyba stworzą jakaś baterie napędzaną energią atomową żeby to coś utrzymało na chociaż 4 godziny.

Może gry będą wyglądały jak te pierwsze z ps3 ale to chyba słowa idące do gier które wyciągnąć jakieś 60% z mocy konsolki. Bo nie chce mi sie wierzyć że zrobią taki kombajn i będzie on działał 5h... Koszt konsolki na pewno będzie bardzo drogi. A jak walną dystrybucje cyfrową jak w przypadku PSP Go (Bo nie jest pewne na czym będą gierki), to nie zarobią. Przez piractwo. np: PSP Go dużo straciło poprzez dystrybucje cyfrową. Bo jak ktoś chciał sobie odpalić jakąś nową gierkę bo obecne co ma mu się znudziły to trzeba bulić trochę kasiory.

Nie oszukujmy się ale wszystkie konsole jakie są zostały spiracone nawet PS3 (Jak ktoś zamierza wyjechać z tekstem że to nie prawda bo nikt nie piraci PS3 to wystarczy trochę logiki by zrozumieć co jest powodem że nikt nie piraci)

X360 czy PS3 po spiraceniu tracą cenne multi, natomiast w przypadku np: PSP czy DS nie traci się multiplayera. Oczywiście nie lubię ludzi którzy piracą bo chcą i mają w D... Że poprzez piractwo zmniejszają szanse na wydanie kolejnych części danych gier, a tym bardziej jak stać ich na to by sobie pójść do sklepu kupić 10 nowiutkich gierek i na drugi dzień zrobić to samo to jest perfidny szczyt chamstwa.

Denerwują mnie też ludzie jęczący że "nie stać cie to nie kupuj/nie graj" (tym bardziej gdy sami piracą) To że ktoś sobie odmawia rozgrywki bo go nie stać, nie znaczy że ja mam sobie jej odmawiać.

Piractwo ... ptfu... Piractwo to nie dość że kradzież to jeszcze zarobek na kradzieży. Łamanie zabezpieczeń gier i tak dalej powstało nie dlatego że komuś się nie chciało ruszyć tyłka do sklepu bo po to w takin np: PSP Go mamy dystrybucje cyfrową, tylko po to by ludzie których nie stać też mogli zagrać.

To że nie stać mnie na gry nie oznacza że nie dałem zarobić firmie produkującej konsole. Ale skoro na konsole odkładałem 6 miechów bo nie miałem jak zarobić szybciej to ciekawe ile bym czekał na uzbieranie na jedną grę jak za konsole zapłaciłem 200 z hakiem, a same gry kosztują ponad 100.

Fakt piractwo to zło, ale są ludzie którzy zmuszają jeszcze innych do tego np:
W klasie mamy dwóch ludzi jeden bogaty, drugi biedniejszy (finansowo oczywiście, bo zazwyczaj z mózgiem jest inaczej), ten bogatszy ma pełno kumpli bo co chwile kupuje gry, konsole i wszyscy się z nim zadają, a tego biednego wyzywają od biedaków i tak dalej. No to co ma począć ten biedniejszy? Czego oczy nie widzą tego sercu nie żal, prawda? Więc chłopak bo też chce mieć coś takiego jak ten bogaty piraci by sobie grać.

Także piractwo to zło, ale największe gdy robisz je dobrowolnie i jeszcze sie cieszysz z tego, a masz spory portfel xD Są tacy ludzie.

NGP dla mnie już sie powoli kończy.
1. http://www.gamefa...?poll=4232 - Ankieta przeprowadzona przez Gamespot
2. Wydają ją później niż 3DS
3. Z racji że próbują ją wydać szybko by nie odstawać to wcale to pewnie takiej super jakości nie będzie.
4. Cena... Cena... Cena.. Zarówno gier jak samego sprzętu. W końcu to sony nie?
5. Podsumowując, I tak kupie 3DS. Kiedyś chciałem mieć PSP ale jak zagrałem pierwszy raz na DS'ie to już o PSP zapomniałem. Niema nic do zaprezentowania dla mnie, oprócz gier z PSone. Ale 3DS z racji że będzie mocniejszy też będzie mieć emulator ps1 jestem tego bardziej niż pewien.

3DS będzie tańszy A pierwsze gry wychodzące na 3DS pokazują że wcale nie będą to tak jak nie które nędzne istoty mówią "dla dzieci", jako użytkownik DS'a przekonałem się że jest dużo gier które wcale nie są tylko dla dzieci.
Ale jeszcze zobaczymy jak z tym będzie. Myślę że sony będzie musiało się łapać różnych jakichś chwytów marketingowych bo nawet w Polsce, kraju zacofanym i pełnym fan bojów psp bo ma ładną grafike (A potem się niemożna dziwić dlaczego niema porządnych gier tylko napchane ładną grafiką i ogólnie do przejścia w parę godzin), 3DS i sam DS zyskuje coraz więcej popularności. I tak nie dam Sony zarobić xD tym bardziej ich nie lubię po ich mega reklamach "jakie to nasze PS3 jest super" Oraz tym że nic nowego na rynek nie wnoszą. Świecące dildo zgapione od wii. Touch pad, dotykowy ekran? Gdzieś to chyba już mieliśmy nie? Może i w 3DS te całe wyświetlanie obrazów w 3D bez okularów jest niepotrzebne ale można to wyłączyć i już, poza tym próbują coś nowego zaoferować graczom, a nie odgrzewane kotlety i myślenie "Poczekamy aż inni wydadzą jakieś technologiczne nowinki, zobaczymy co się sprzedaje i wepchamy to do naszej konsoli"

--------------------

Dodane: 31-01-2011 11:14 - Edytowane przez Aero dnia 18-06-2011 12:59
#Aero - user - 90%
PSP jakoś zbytnio mnie nie urzekło, wolę stacjonarne konsole Sony. Nawet jeśli miałbym możliwość kupna tej konsoli to nie zrobiłbym tego. Możliwe, że NGP będzie lepsze od swoich poprzedników, ale ja raczej tego nie przetestuję, chyba, że jakiś mój kolega będzie w posiadaniu NGP w co wątpię.

--------------------
Dodane: 18-09-2011 19:11
#Aero - user - 90%
Wiadomo już jak wyglądać będą pudełka do gier na PSV. Mi bardzo się spodobały, nie wiem czy wszyscy już widzieli, więc wrzucę parę obrazków.

http://cdn.ps3sit...jpg?b5e7d4
http://www.ppe.pl..._25056.jpg
http://cdn.ps3sit...jpg?b5e7d4

W Japonii będzie można kupić PSV w innych kolorach.

http://www.ppe.pl..._25052.jpg

--------------------
Dodane: 05-11-2011 15:52
Moc obliczeniowa w PS3 jest taka jak w średniej klasy laptopie, więc jeśli chodzi o PSV to moim zdaniem możliwe że grafika będzie jak w PS3 - to parametry ;d

Procesor: ARM® Cortex™-A9 core (4 rdzenie)
Karta graficzna: SGX543MP4+
Wymiary zewnętrzne: ok. 182,0 x 18,6 x 83,5 mm (szer. x wys. x gł.) (tymczasowo, bez uwzględnienia najbardziej wystających elementów)
Ekran (ekran dotykowy):
- 5 cali (16:9), 960 x 544, ok. 16 milionów kolorów, OLED
- ekran wielodotykowy (pojemnościowy)
Tylny panel dotykowy: panel wielodotykowy (pojemnościowe)
Kamery:
- przednia kamera
- tylna kamera
- prędkość klatek: 120 kl./s w rozdzielczości 320x240 (QVGA), 60 kl./s w rozdzielczości 640x480 (VGA)
- rozdzielczość: maks. 640x480 (VGA)
Dźwięk:
- zintegrowane głośniki stereofoniczne
- zintegrowany mikrofon
Czujniki:
- sześcioosiowy system wykrywania ruchu (trójosiowy żyroskop, trójosiowy akcelerometr)
- trójosiowy kompas elektroniczny
- zintegrowany moduł GPS (tylko w modelu 3G/bezprzewodowym)
- obsługa bezprzewodowych usług lokalizacyjnych
Przyciski/przełączniki:
- przycisk PS
- przycisk zasilania
- przyciski kierunkowe (góra/dół/prawo/lewo)
- przyciski akcji (Trójkąt, Kółko, Krzyżyk, Kwadrat)
- przyciski boczne (prawy/lewy)
- prawy drążek, lewy drążek
- przycisk START, przycisk SELECT
- przyciski głośności (+/-)
Komunikacja bezprzewodowa:
- łączność z siecią komórkową (tylko w modelu 3G/bezprzewodowym)
- IEEE 802.11b/g/n (n = 1x1)(Wi-Fi) (tryb Infrastruktury/Ad Hoc)
- Bluetooth® 2.1+EDR (A2DP/AVRCP/HSP)
Gniazda/porty:
- gniazdo kart PlayStation®Vita
- gniazdo kart pamięci
- gniazdo karty SIM (tylko w modelu 3G/bezprzewodowym)
- port uniwersalny (przesył danych przez USB, DC IN, dźwięk [Stereo Out/Mono In], szeregowy przesył danych)
- gniazdo słuchawek (minijack stereo) (do dźwięku [Stereo Out/Mono In])
- port akcesoriów
Zasilanie:
- wbudowany akumulator litowo-jonowy,
- zasilacz sieciowy
Obsługiwane formaty AV:
- muzyka: MP3 MPEG-1/2 Audio Layer 3、MP4 (MPEG-4 AAC)、WAVE (Linear PCM)
- wideo: MPEG-4 Simple Profile (AAC)、H.264/MPEG-4 AVC Hi/Main/Baseline Profile (AAC)
- zdjęcia: JPEG (Exif 2.2.1), TIFF, BMP, GIF, PNG

--------------------
Moje rysunki - komentujcie :p

Dodane: 05-11-2011 16:38
#Seneka - user - 80%
Powiem tak, dopiero co poznaje PSP, mam je od ponad dwóch miesięcy ( więc w sumie to dla mnie nowość), dlatego nie będę się spieszył z zakupem PSV może za rok, jeśli konsolka będzie kosztować mniej niż 1k zł, a gry mnie nie zrujnują, teraz celuje w coś większego, jakiegoś Xbox'a, albo PS3, nie wiem na co się zdecydować.

--------------------
Dodane: 06-11-2011 00:50
Kolega Pepe przekonał mnie do PS3 dając mi liste exclusivów

Nie chce rozpoczynać tematu PS vs X bo to nie ma sensu ale ujmę to tak:

Pierwszy XboX- najnowsze gry sięgają do roku 2006
PlayStation 2- ostatnio wyszła Fifa12 :d

Więc pomyśl co będzie z PS3 a co z X360 jak powstaną next-geny -odpowiedz sobie w myślach na czym dłużej pozamulasz^^

--------------------
Moje rysunki - komentujcie :p

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online