Dodane: 26-01-2011 00:57
No całkiem całkiem

Akcja się rozwija

Goku się poddał

A Satan'a boli żołądek

Rozbawiło mnie jak reporter i reszta nazwali Gohana

"Dostawca" ^^, Ogółem odcinek przegadany

Ale zdziwienie gdy Gohan pokazał swoją moc było bezcenne

Czekam z niedosytem na dalszy rozwój akcji

Dodane: 26-01-2011 08:47
Akurat z tym dostawcą to jest żart wynikający z tego, że oni wcześniej nie zrozumieli, że "Gohan" to imię, a nie obiad, czy też ryż (bo właśnie w japońskim Gohan znaczy ryż/obiad). Ale cóż, większość imion w DB to nawiązanie do jedzenia.
Jeśli chodzi o tłumaczenie, może miejscami niezbyt dosłowne, ale ja nigdy nie tłumaczę dosłownie, bo się można w kozi róg zapędzić. I po za tym trochę jestem chora, więc wybaczcie...
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 26-01-2011 08:52 -
Kayleigh90 napisał/a:
Akurat z tym dostawcą to jest żart wynikający z tego, że oni wcześniej nie zrozumieli, że "Gohan" to imię, a nie obiad, czy też ryż (bo właśnie w japońskim Gohan znaczy ryż/obiad). Ale cóż, większość imion w DB to nawiązanie do jedzenia.
Jeśli chodzi o tłumaczenie, może miejscami niezbyt dosłowne, ale ja nigdy nie tłumaczę dosłownie, bo się można w kozi róg zapędzić. I po za tym trochę jestem chora, więc wybaczcie...
Ty napisałaś PL napisy ??

Dodane: 26-01-2011 09:49
X-Share napisał/a:Kayleigh90 napisał/a:
Tak, a co?
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 26-01-2011 10:07
Kayleigh90 napisał/a:X-Share napisał/a:Kayleigh90 napisał/a:
Tak, a co?
to że chciałbym Ci bardzo mocno podziękować

)
robisz super fajną rzecz i chwała Ci za to ;]

Dodane: 26-01-2011 10:23 -
Odcinek 92/93 - SSJ2
Odcinek 96/97 - Great Saiman (czy jak mu było?) Saga
Odcinek 100 - Buu Saga (Turniej)
Tak zapewne będzie
Ech... Limit się włączył pod koniec odcinka... ale cóż, oglądnę następny, oraz zwiastun następnego.

Dodane: 26-01-2011 10:54
Kochani jest już dostępna wersja na Video.Anyfiles oraz do pobrania na Hotfile, tak więc macie znów mirrory

Dodane: 26-01-2011 11:01
No cóż w tym odcinku zbyt wiele się nie działo niestety,było bardzo dużo gadaniny ale ogólnie ciekawej

.Już nie mogę się doczekać następnych odcinków najlepsze jeszcze przed nami.
--------------------

Dodane: 26-01-2011 11:55
Ten odcinek, to jeden z moich ulubionych w całej sadze DB. Uwielbia ten moment, kiedy Goku wyznacza swojego następcę, a wszyscy robią takie zdziwko xD W ogóle walka Gohana z Cellem, to chyba najlepsza rzecz jaka pojawiła się w DB. Wyszło to Akirze, trzeba przyznać. Uwielbiam Cell Game. Nie mogę się doczeka kolejnych odcinków.
--------------------

Dodane: 26-01-2011 12:40
Gohan pod koniec 91 odcinka się pewnie wkurzy, a w 92 ujrzymy to na co wszyscy czekają, czyli SSJ2 XD

Dodane: 26-01-2011 13:05
W tej serii prawdopodobnie nie bedzie Buu Saga itd. Po pierwsze seria ma liczyc 100 odcinków równe. Po drugie pierwotnie Buu Saga nie była zaplanowana, została stworzona przez Toriyame tylko ze względu na prośby i nacisk fanów oraz innych róznych osob(sponsorzy itp) Po 3 dlatego w Cell Game Goku zostal uśmiercony, po 4 SSj2 miał być najsilniejszym poziomem i miał nim zostac własnie Gohan a po 5 SSJ3 był juz zrobiony na siłe (długie włosy az do pasa biorące sie znikąd, potężna moc tylko przez 30min)

Dodane: 26-01-2011 13:37
Troche smutny odcinek
Goku zachował się nie odpowiedzialnie, bo ak widać Gohan nie rwał się do walki
Niem ogę się doczekać SSJ2
--------------------

Dodane: 26-01-2011 14:58
KonusXX napisał/a:
W tej serii prawdopodobnie nie bedzie Buu Saga itd. Po pierwsze seria ma liczyc 100 odcinków równe. Po drugie pierwotnie Buu Saga nie była zaplanowana, została stworzona przez Toriyame tylko ze względu na prośby i nacisk fanów oraz innych róznych osob(sponsorzy itp) Po 3 dlatego w Cell Game Goku zostal uśmiercony, po 4 SSj2 miał być najsilniejszym poziomem i miał nim zostac własnie Gohan a po 5 SSJ3 był juz zrobiony na siłe (długie włosy az do pasa biorące sie znikąd, potężna moc tylko przez 30min)
Panie znawco

pierwotnie to sagi z Cellem też miało nie być więc ni mów chop. To, że chodzą plotki iż Kai skończy się bo sadze Cella na razie nic nie znaczy. SSJ2 i wógle SSJ osiągnięty przez inne osoby niż Goku również można nazwać naciąganiem
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 26-01-2011 18:16
Odcinek jest super. Najlepszy jest moment w którym Gohan zaczyna walczyć a ta cała jego moc aż buzuje

Dodane: 26-01-2011 20:20
Oczywiście niezapomniane miny naszych kochanych bohaterów, furia Chi Chi jak się dowiedziała, że Gohan ma wejść - bezcenne

. A teraz mam pytanko, macie może pełną wersje nutki pojawiającą się w 15 minucie, w chwili gdzie Gohan myślał, że Goku z Cell'em nie walczyli na serio?

Dodane: 31-01-2011 08:20
sebciom14 napisał/a:A teraz mam pytanko, macie może pełną wersje nutki pojawiającą się w 15 minucie, w chwili gdzie Gohan myślał, że Goku z Cell'em nie walczyli na serio?
Zacząłem szperać i mam:
24.Courage Fills the Heart
jest w vol 3 na tejże stronce w strefie plików

Dodane: 31-01-2011 17:21
Wielkie dzięki dla Ciebie. Czasami w Kai zdarzy się taka fajna nutka, którą warto zapamiętać, jest jeszcze fajna nutka podczas gdy Nameczanie musieli opuszczać Ziemię, ale nie musisz szukać, już znalazłem, VOL 2 31. Tatakai no Hateni

Dodane: 31-01-2011 18:15
O tak,jesli sie nie myle byla tez ona kiedy Gohan postawil sie mamusce i postanowil leciec na Namek, jeszcze lepszy przyklad to rozpacz Bulmy po stracie Yamuchy. Zreszta zaraz potem tez byla ciekawa nuta ze slowami, super oddawala klimat panujacy przy szukaniu cial przyjaciol (ep. 17). Zreszta za kazdym razem jak widzialem te kapsuly do konserwowania cial to sie wzruszalem

.

Dodane: 09-02-2011 12:13
Bywały lepsze odcinki. W sumie walki jak na lekarstwo, zdecydowanie więcej gadaniny. Ale cóż bez tego by dalej nie ruszyli więc można wybaczyć :>
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.