Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:52
OnLine: 35, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball Kai 89 - Opinie
Dodane: 17-01-2011 21:46 - Edytowane przez by_black dnia 17-01-2011 22:14
#XaVier55 - user - 0%
Jest usunięty dlatego, że jest upload na serwer nowego pliku z wstawionymi napisami polskimi.

Dodane: 17-01-2011 21:54
Tomo1989 napisał/a:
Kayleigh90 napisał/a:
Napisy pojawią się wieczorem (teraz nie mam za bardzo czasu, muszę się jeszcze pouczyć do kolokwium i przeczytać tekst na zajęcia). Co do spekulacji, to nie liczcie, że pokażą ten turniej w zaświatach, bo to był filler. Ale jeśli saga Buu będzie, to na bank będą te przygody Gohana jako Saiyamana.

Uważam, że odcinki o walkach Gohana jako superbohatera to także są filery, więc przypuszczam, że też je utną.

To nie są fillery. Tylko chyba jeden odcinek o tych jego "przygodach" to filler, ale tak to wątek Saiyamana pojawia się w mandze, nie wiem, czemu ludzie myślą, że tak nie jest.

http://dragonball...iki/Filler tu jest lista fillerów.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 17-01-2011 22:11 - Edytowane przez Flipmaister dnia 17-01-2011 22:12
Już nie mogłem wytrzymać i obejrzałem rawa. Ale odcineczek pierwsza klasa :) O od następnego już Gohan rusza :) )) Nareszcie ! :)

Dodane: 17-01-2011 22:17
#Tomo1989 - user - 10%
Kayleigh90 napisał/a:
Tomo1989 napisał/a:
Kayleigh90 napisał/a:
Napisy pojawią się wieczorem (teraz nie mam za bardzo czasu, muszę się jeszcze pouczyć do kolokwium i przeczytać tekst na zajęcia). Co do spekulacji, to nie liczcie, że pokażą ten turniej w zaświatach, bo to był filler. Ale jeśli saga Buu będzie, to na bank będą te przygody Gohana jako Saiyamana.

Uważam, że odcinki o walkach Gohana jako superbohatera to także są filery, więc przypuszczam, że też je utną.

To nie są fillery. Tylko chyba jeden odcinek o tych jego "przygodach" to filler, ale tak to wątek Saiyamana pojawia się w mandze, nie wiem, czemu ludzie myślą, że tak nie jest.

http://dragonball...iki/Filler tu jest lista fillerów.

Chodziło mi raczej o to, że wątek o Saiyamanie niewiele wnosi do fabuły i z racji oszczędności czasu można go przyciąć. Dzięki za linka z filerami.

Dodane: 17-01-2011 22:20
#by_black - systemadmin - max%
cwieq89 napisał/a:
Jestem nowy i potrzebuje pomocy. Gdzie moge znalezc napisy do tego odcinka? Bo podobno sa wstawione ;/

Są wrzucone na nasz serwer dla Olka, który umieści je w epizodzie i wrzuci gotowy na MegaUpload, tak więc jeszcze dzisiaj powinien być, w najgorszym wypadku jutro rano :)

krupek123 napisał/a:
Dlaczego ten odcinek nie działa ? pisze że jest usunięty abym sobie obejrzał z chęcią a tu dupa

Hmm, całkiem niedawno musiało MV go usunąć, widocznie prawa autorskie ktoś zgłosił, ale jako że już za nie długo pojawi się wersja PL, to chyba nie opłaca wrzucać się RAW-a?

Dodane: 17-01-2011 22:41
Co do odcinków z Great Saiyamanem - w anime praktycznie cały ten wątek był zmieniony. Ratowanie małego dinozaura, walka z jakimś tam gangiem, uprowadzenie autokaru i inne bzdety nie pojawiły się w mandze. W komiksie zamiast tych wszystkich przygód była walka Videl i Gohana w stroju Saiyamana z dwoma rabusiami, którzy uciekali przed policją, a działo się to na jakiejś autostradzie. Videl zdemaskowała Gohana zaraz po walce, a w anime domyśliła się dopiero w szkole.

Coś czuję, że w Kai'u zostawią to z małym dinozaurem - Gohan podczas walki się skaleczył i dzięki temu Videl wiedziała, że to on.

--------------------
Dodane: 17-01-2011 23:53
Właśnie przed chwilą Olek skończył upload, już teraz możecie pobrać odcinek z napisami PL: http://dbpolska.n...all_kai_89

W tym czasie przerabia się epizod na MegaVideo.com, oraz Cyrus uploaduje go na Anyfiles i Hotfile :)

Dodane: 18-01-2011 07:59 - Edytowane przez siny1988 dnia 18-01-2011 08:00
#siny1988 - user - 30%
Obejrzałem odcinek z samego rana :D I powiem wam, że to był dobry początek dnia :D Odcinek poprawił mi humor ponieważ jest super :D To się nazywa mordercza walka na którą długo czekałem :) Świetne akcje przedstawione w nowej kresce :P Po prostu miodzio ! Co najważniejsze cała walka Goku z Cell'em zmieściła się w jednym odcinku, a nie tak jak w "Zetce" w dwóch czy tam trzech :) Cóż już nie długo zobaczymy naprawdę dobrą walkę :P W końcu Gohan wkracza do akcji !

P.S

Chciałem podziękować za bardzo szybkie przetłumaczenie odcinka :) Wasza praca jest doceniana przez fanów tego Anime :)

--------------------
:) Dla przyjaciół Adaśko :)

Piszę poprawnie po Polsku.
Dodane: 18-01-2011 09:24 - Edytowane przez by_black dnia 18-01-2011 11:29
Epizod online jest już dostępny, ale póki co tylko na Anyfiles! Na megavideo ostatnio pliki bardzo długo się konwertują.. Oraz dodaliśmy mirror epka na HotFile!

Edit: Epizod dodany na MegaVideo.com właśnie został ukończony. Już można go oglądać :)

Dodane: 18-01-2011 16:07
#JaroTrn - user - 10%
Miny Satana i dziennikarzy ... bezcenne

Dodane: 19-01-2011 09:49
#songomat - user - 70%
Jak dla mnie to był najlepszy odcinek Kai'a póki co xD
Wciągnąłem się niesamowicie. Walka niesamowita. Idę jeszcze raz sobie obejrzeć epek bo wymiata :d

--------------------
Dodane: 19-01-2011 10:15
songomat napisał/a:
Jak dla mnie to był najlepszy odcinek Kai'a póki co xD

Poczekaj do następnego :) To porównasz, który lepszy :p

Dodane: 19-01-2011 10:19
#songomat - user - 70%
Mówiłem, że jak na razie to był najlepszy odcinek xD Ale w następnym będzie trochę gadania. Zobaczymy jak to po montują :d

--------------------
Dodane: 19-01-2011 14:50
#bati999 - user - 30%
W następnym odcinku do akcji wkracza "Sprzedawca Bentoooo!" xD Szkoda, że nie będzie tych starszych ludzi, którzy to komentują: "Aaa! To syn Chi-Chi! Dobrze się uczył, chciał zostać naukowcem, a teraz przefarbował włosy i jest sprzedawcą Bento... Chi-Chi musi być załamana!" :d
Odcinek bardzo dobry, wszystko ładnie streścili, kamehame Goku... Tylko kiedy przyjdzie c16 i będzie chciał zdetonować bombę? Pominęli to, czy mi się nie zgadza?

--------------------
THIS
IS
SPARTA
Dodane: 23-01-2011 13:58
#kkkkkkkk - user - 30%
Odcinek świetny walka była intensywna i dynamiczna.Kreska też bardzo dobra.Goku już pada i wkracza Gohan! [wesoly] nareszcie!Tłumaczenie cudo :d .C16 wkroczył gdy Gohan już walczył z Cellem(chciał go obronić) więc to jeszcze przed nami, po za tym nie mogą tego pominąć bo dzięki temu Gohan wpadł w furię :) .

Dodane: 25-01-2011 17:40
#Darknes - user - max%
Ten odcinek był niezły :d Walka była bardzo dynamiczna i obyło się prawie bez żadnych zbędnych i głupich komentarzy Satana i jego bandy xD Ten odcinek mogę zaliczyć na duży + ten serii.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 25-01-2011 23:32
no denerwujące są te komentarze satana to fakt, walka kozacka i w następnym odcinku gokhan zacznie walkę :)

Dodane: 03-02-2011 16:04
m.. tez czekam na sage buu. hmm ciekwe co bedzie jak sie kai skonczy :( ( bede znów ogladac tysiace x xD.. pozdro

sry za bledy nie wygodnie mi pisac poprawnie (pisze wolno)

kiedy download odc ? (^^,)

Dodane: 09-02-2011 12:11
Walka Goku z Cellem powoli dobiega końca :) Fajnie to pokazali choć z pewnością mogło być lepiej. Teraz Gohan przejmie "pałeczkę" xD

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online