Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:52
OnLine: 32, statystyki
index > Naruto
Temat: Naruto: Najpotężniejsza Czwórka Konohagakure?
Dodane: 02-02-2012 14:51
#Sala8 - user - 80%
damian791126 napisał/a:
Gai wcale nie jest taki silny. Podczas walki Gaia Kisame był na 30% chakry!!!!! . Gai musiał używać 7 bram żeby pokonać 30% siły Kisame.

Pytanie czy to słabo? Tak naprawdę nie do końca wiemy na co stać Kisame,
a pokazał się też z dobrych stron, do tego jego renoma też trochę mówi.
Gai może i na dłuższą metę z tym Tai Koksem nie jest, ale bramy
stawiają go wysoko i może zagrozić niemalże każdemu.

--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 02-02-2012 14:57
#Kyuubi - user - 70%
Wiem że gdy gai otworzy 7 bram staje się niesamowicie silny ale na krótko i nie zawsze można tym wygrać.Przykładem jest walka Lee z Garą. Gai był zmuszony odpalać broń ostateczną walcząc z 30% Kisame. Kakashi oderwał rękę Deidarze a ten był prawdziwy. Gai ma tylko wypasione Tajtitshu a w walce ninja liczy się nie tylko siła. Takiego Chidori czy rasengana nie mógłby odeprzeć. Mógłby tylko go unikać.

Dodane: 02-02-2012 18:29
#Endii - user - 50%
Jeśli dobrze pamiętam to nie czytasz na bieżąco mangi, więc wg mnie nie powinieneś się wypowiadać w sprawie Gaia... Nie wiem czy wiesz, ale Gai walczył z Kisame na śmierć i życie, a nie jakieś tam 30% Na razie w anime nie było tej walki, więc albo zacznij jak normalny fan czytać mangę, albo nie oceniaj shinnobi nie wiedząc o nim wszystkiego co do tej pory można wiedzieć :) .

Dodane: 03-02-2012 08:28
Niespojleruj Endi, jak czytasz mange to anime staje sie bez sensu, dlatego właśnie wielu ludzi nieczyta mangi. Oceniamy postacie właśnie na podstawie przedewszystkim anime xD

--------------------
master xD

Train ninjas and save the world from evil on NinjaManager.com !
Dodane: 03-02-2012 11:55
#owerfull - user - max%
Gai jest dobry, nie będę spoilerował co do jego walki z Kisame, ale Kisame nie walczył tam na 30% [oczy] .Gai jest potężnym shinobi i jakiekolwiek zastrzeżenia co do tego są bezsensu :p .

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 03-02-2012 13:54
#Endii - user - 50%
Co ja zaspoilerowałem? :p Praktycznie logiczne było to, że po tej walce na 30 % będzie jeszcze na pewno jakaś walka Gai vs Kisame.

Dodane: 03-02-2012 22:13
Gai , jest bez wątpienia jednym z najmocniejszych postaci w konoha , mało kto jest tak wyspecjalizowany w jednej dziedzinie do perfekcji , w drugiej walce z kisame pokazał na co go tak na prawde stać

--------------------
Dodane: 08-02-2012 09:55 - Edytowane przez Kyuubi dnia 08-02-2012 10:02
#Kyuubi - user - 70%
OK jeżeli dojdę to tej walki i Gai pokaże co umie to będzie przed Yamato w mojej liście.

Edit: Chciałem czytać mangę jak "normalny fan" jak ty to ująłeś ale zobaczyłem na bleachu który jest teraz beznadziejny że takie czytanie mangi psuje anime chapter przeczytam w 3 minuty i bez takich efektów jak animacja i dźwięk a anime oglądam 20 minut. Oczywiście nie uznaję żadnych filerów i szanuję pracę twórcy bo bez nich żadne fajne anime by nie powstało. Pp pierwszej serii Naruciaka widać że Kisiel ingerował we wszystko, Shipudden jest już inny ale i tak wolę oglądać jak czytać.
SPOILER
Podobno walka z Painem była zfilerowana ale i tak mi się podobała.Moment w którym Naruto został bohaterem wioski był dla mnie najfajniejszy w całym anime bo w końcu chłopak został doceniony i było to coś niesamowitego patrząc w pryzmat jego wcześniejszego życia.
/SPOILER

Dodane: 08-02-2012 12:16
#Endii - user - 50%
Coo? Walka z Painem sfillerowana? Coś Ci się pomyliło. Akurat z Bleachem to tylko ta ostatnia saga z fullbringerami była słaba jako manga, ale jeśli chodzi o Naruto to jest całkiem inna sytuacja.

Dodane: 08-02-2012 12:24
#Kyuubi - user - 70%
No właśnie nie wiem bo mangi nie czytałem, ale na jakimś forum widziałem posta w którym było napisane mniej więcej tak:
"warto czytać mangę żeby wiedzieć że walka z painem w anime była mocno sfilerowana" , dlatego też nie wiem o co chodzi. Wkurza mnie jedynie że oglądam na przykład ostatni odcinek "Naruto" "wyruszam w podróż" a gdy odpalam widzę garę zmieniającego się w jednoogoniastego i trzeba przewijać ten wątek żeby zobaczyć jak pod koniec odcinka naruto wyrusza. Wkurzają mnie te filery, w bleachu jest to przynajmniej oddzielone. Sory za oftopowanie.

Dodane: 08-02-2012 12:37
Endii napisał/a:
Coo? Walka z Painem sfillerowana? Coś Ci się pomyliło. Akurat z Bleachem to tylko ta ostatnia saga z fullbringerami była słaba jako manga, ale jeśli chodzi o Naruto to jest całkiem inna sytuacja.

walka Naruto vs Pain do czasu pojawienia się Kyuubiego była spoko , potem było już dno , Kyuubi zionął ogniem ( potem jakieś debile wymyślały że Kyuubi ma naturę ognia i że Naruto jak opanuje Lisa będzie łączył Katona z Fuutonem robiąc potężne techniki ) , kiedy Naruto się zmienił w Lisa to wbijał Tendo Yahiko w ziemię kawałkiem skały jak jakiś gwóźdź , Nagato się ślinił jak by miał wściekliznę , miny Tendo Yahiko jak obrywał od Kyuuubiego to już był kompletny żal .

Cóż podsumowując widać że w Shippudenie zabrakło ręki Kisiela .

Dodane: 08-02-2012 12:43
#Kyuubi - user - 70%
Dziekuję Senju za wyjaśnienie, jednak się nie pomyliłem. Nie rozumiem czemu oni na siłę fileróją mangę. Jaki sens ma tracenie widzów?

Dodane: 08-02-2012 12:52
damian791126 napisał/a:
Dziekuję Senju za wyjaśnienie, jednak się nie pomyliłem. Nie rozumiem czemu oni na siłę fileróją mangę. Jaki sens ma tracenie widzów?

Czemu fillerują ? Cóż to nie są typowe fillery tylko zapychacze , fillery z prawdziwego zdarzenia mogą dać raz czy dwa razy na rok , więc w odcinkach które teoretycznie powinny być zgodne z mangą też się takie elementy pojawiają ( ot choć by kiedy to Kakashi użył katona w walce z klonem Itachiego podczas misji ratowania Gaary ) , ta sytuacja z Kakashim to nie był filler tylko błąd celowy lub nie . Tak samo było z Katonem u Kyuubiego , twórcy anime nie skonsultowali się z Kisielem ( w shippudenie tego już praktycznie w ogóle nie robią , w 1 serii to Kisiel miał ostatnie słowo i efekty widać poziom shippudena pod względem zgodności z fabułą mangi jest na niskim poziomie ) , tylko naczytali się na naruto wiki że Kyuubi ma Katona i go dowalili w anime . Cóż takie są realia anime , muszą czymś to zapychać , bo jak pisałem wyżej fillerów nie mogą za często dawać , a gdyby lecieli dokładnie tak jak w mandze to by za szybko się anime w mangą zrównało .

Dodane: 08-02-2012 15:00
#Endii - user - 50%
A, że o ten motyw chodziło. Źle zrozumiałem #damian791126. Odniosłem wrażenie tak jakby mówił, że cała walka z 6-ścioma ciałami była sfillerowana. No, ale tak, motyw z ogniem u Kyuubiego nie występował w mandze.

Dodane: 08-02-2012 15:06
#Kyuubi - user - 70%
Dlatego użyłem słowa fileryzacja a nie filer.

Dodane: 10-02-2012 20:58
#Byczusia - user - 80%
Najsilniejsza czwórka?
Naruto- no tego tłumaczyć nie muszę
Tsunade bym na drugim miejscu dała, ale tak naprawdę to poza walką z Orochimaru to tak zbytnio się nie popisała. A więc na drugim miejscu Kakashiego daję.
Trzecie? Hmm no i tu trudny wybór ale dałabym Sakurę:z przykrością muszę stwierdzić że jest dosyć silna
Czwarte: Neji- inteligentny, zrównoważony, rozsądny. Z resztą w wielu misjach przewodził, stoi jako dowódca klanu Hyuuga(czy jakoś tak, było pokazane w jednym z fillerów i w tym fillerze to Hinata poprosiła go by z nią trenował), walczy bardzo dobrze.

Dodane: 10-02-2012 22:09
#Newi - user - 20%
Według mnie :
1. Naruto ( no chyba proste :d )
2. Kakashi
3. Gai
4. Neji

Tsunade tu nie stawiam, bo według mnie to jest tylko medyk.

--------------------
http://www.youtub...NewiReborn - Let's Play, Durne Sprawy, BMX i Machinima
Dodane: 11-02-2012 08:03
według mnie xD no prawie tak samo xD:
Naruto
Kakashi
Gai
Sai/Shikamaru xD, jak zobacze walke sai vs deidara to zdecyduje xD

--------------------
master xD

Train ninjas and save the world from evil on NinjaManager.com !
Dodane: 11-02-2012 09:34
Hahahaha Neji i Kakashi lub Sai czy Shika wyżej niz Tsu ????
sorry ale większej głupoty na tym forum od waszej dwójki (Newi , panmaster) to ja chyba nie widziałem omg

mój ranking , porównując do poziomu waszej wiedzy ;P
1.Moegi
2.Konohamaru
3.Tonton (wydaje sie silny)
4.ewentualnie Naruto

--------------------
Dodane: 12-02-2012 04:32
#Prynio - user - 30%
1. Kakashi
2. Tsunade
3. Ibiki
4. Naruto

Kakashi silny jak i inteligentny, Tsunade heler tez ma porządnego kopa, Ibiki sadysta co tu dużo pisać idealny na ciche misje, Naruto trochę głupi ale też silny dobry jako tropiciel jak włączy Sage Mode.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online