Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:52
OnLine: 31, statystyki
index > Naruto
Temat: Naruto: Najpotężniejsza Czwórka Konohagakure?
Dodane: 09-01-2011 14:45 - Edytowane przez by_black dnia 10-01-2011 13:41
jakie wdł. was są najsilniejsze 4 osoby w konocha , teraźniejsi , tylko ci co nadal żyją
ja uważam że to sa takie postacie jak :

Tsunade ,Kakashi,Naruto,Gai

Dodane: 11-01-2011 16:44 - Edytowane przez owerfull dnia 11-01-2011 16:44
#owerfull - user - max%
Naruto,Gai,Kakashi i Tsunade xD.No chyba muszę się zgodzić,chociaż coś mi się wydaje że kogoś pominąłem ale raczej nie.Z tych czterech z pewnością najsilniejszy jest(a raczej będzie po treningu) Naruto.Gai miejsce drugie,potem Kakashi i Tsunade jak dla mnie :p .Inni to leszcze :d .

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 11-01-2011 17:53
Hmmm tak zdecydowanie najsilniejszy jest Naruto , Gai'a bym na 2 miejscu nie stawiał lecz Kakashiego , bo Gai fakt Koks ale jest to samo Tai fakt że potężne ale mimo wszystko to Tai , Kakashi jest natomiast bardziej wszechstronny . 3 miejsce może mieć Gai , jednak Tsunade też bym nie stawiał na ostatnim miejscu w końcu nie została ona Hokage tylko z powodu na swoje Medic Nin , być może wszystkiego co potrafi nam nie pokazała bo nie miała ku temu okazji . W walce z Painem tylko leczyła , do walki między nią a Nagato nie doszło . Tak więc nie wydaje mi się żeby Tsu przez te 3 czy 4 lata co jest Hokage siedziała na tyłku nic nie robiąc , mogła nauczyć się coś ciekawego :)

Dodane: 11-01-2011 18:07
#owerfull - user - max%
SenjuHashirama napisał/a:
Hmmm tak zdecydowanie najsilniejszy jest Naruto , Gai'a bym na 2 miejscu nie stawiał lecz Kakashiego , bo Gai fakt Koks ale jest to samo Tai fakt że potężne ale mimo wszystko to Tai , Kakashi jest natomiast bardziej wszechstronny . 3 miejsce może mieć Gai , jednak Tsunade też bym nie stawiał na ostatnim miejscu w końcu nie została ona Hokage tylko z powodu na swoje Medic Nin , być może wszystkiego co potrafi nam nie pokazała bo nie miała ku temu okazji . W walce z Painem tylko leczyła , do walki między nią a Nagato nie doszło . Tak więc nie wydaje mi się żeby Tsu przez te 3 czy 4 lata co jest Hokage siedziała na tyłku nic nie robiąc , mogła nauczyć się coś ciekawego :)

No tak Tsunade z pewnością nie zostałaby Hokage będąc tylko shinobi-medykiem.Musi znać parę dobrych technik natury Raiton bo z tego co wiem ona taką naturę posiada :o .Chociaż nie jestem pewien czy to wiarygodne.Ale czy Kakashi nadążyłby za Gai'em który otwarł 7 bramę ?? Tutaj trzeba sobie samemu odpowiedzieć.

--------------------

Dodane: 11-01-2011 18:21
Niewierze jak mogliście pominąć Shikamaru? Może i nie jest "najsilniejszy" ale za to inteligencją i strategią, bije wszystkich na łeb na szyje. I czemu zapominacie o Yamamoto, który conajmniej dałby rade Gaiowi a w Naruto byłby w stanie powstrzymać czakre Kyubiego. Jest sporo silnych osób z Konohy, np Rock Lee jest conajmniej tak dobry jak Gai (trybie pijanego mistrza pewnie i lepszy). Chociaż nie przeczę, Kakashi i Tsunade są mocni.

Dodane: 11-01-2011 19:03
Hmmm co racja to racja, ale wydaję mi się, że od Shikamaru jest zdecydowanie silniejszy jego ojciec z klanu Nara. Poza tym (nie jestem na bieżąco z anime) ale jeśli nadal żyje Danzou to przecież on jest silniejszy nawet od Naruto moim zdaniem ;p Nie możemy tez zapomnieć o geniuszu Nejim, który też na pewno stał się silniejszy. Niestety nie mamy okazji zobaczyć całej (najlepszej) drużyny Gai'a w walce z Painem... No ale po Naruto oczywiście najlepsza Tsunade <kox>.

Dodane: 11-01-2011 19:11
#owerfull - user - max%
burokdobudy napisał/a:
Hmmm co racja to racja, ale wydaję mi się, że od Shikamaru jest zdecydowanie silniejszy jego ojciec z klanu Nara. Poza tym (nie jestem na bieżąco z anime) ale jeśli nadal żyje Danzou to przecież on jest silniejszy nawet od Naruto moim zdaniem ;p Nie możemy tez zapomnieć o geniuszu Nejim, który też na pewno stał się silniejszy. Niestety nie mamy okazji zobaczyć całej (najlepszej) drużyny Gai'a w walce z Painem... No ale po Naruto oczywiście najlepsza Tsunade <kox>.

Wątpię żeby Tsunade dała radę Gai'owi który ma otwartą 7 bramę.On jest koksem i to takim jakich mało.Kisame przegrał z nim w parę sekund jak Gai otworzył 7 bramę xD.

--------------------

Dodane: 11-01-2011 22:03 - Edytowane przez SenjuHashirama dnia 11-01-2011 22:03
owerfull napisał/a:
No tak Tsunade z pewnością nie zostałaby Hokage będąc tylko shinobi-medykiem.Musi znać parę dobrych technik natury Raiton bo z tego co wiem ona taką naturę posiada :o .Chociaż nie jestem pewien czy to wiarygodne.Ale czy Kakashi nadążyłby za Gai'em który otwarł 7 bramę ?? Tutaj trzeba sobie samemu odpowiedzieć.

hmmm nie przypominam sobie żeby gdziekolwiek była mowa jaką naturę chakry posiada Tsu . Jeśli jednak miał bym wątpliwości czy jest to Raiton , bardziej stawiał bym na Suitona lub Dotona biorąc pod uwagę fakt że jest ona Senju , a jak wiemy Senju specjalizowali się w Dotonie i Suitonie .

Na pewno Kakaś by nie nadążył za szybkością Gai'a w 7 bramie , ale zanim Gai włączył by 7 bramę to Kakaś użył by Raiton Bunshin'a i wykiwał Gai'a , a Gai chwilę pobędzie w "stanie" 7 bramy i padnie na glebę jak podczas walki z Kisame , a potem Kakaś go leżącego wykończy Raikiri czy Kamui .

Dodane: 11-01-2011 22:47
do "Arararagi" haha shikamaru ???
shikamaru jest bardzo przeciętną postacią ,fakt jest inteligentny , ale to nie czyni go kimś wielkim
do tego shika jest tylko chuninem

Wiadomość doklejona:
karzy z najpotężniejszej 4 konohy ma swoje specjalne zdolności

1.Kakashi ma ten swój sharingan , pieski , błyskawicę ;P i te jego skopiowane techniki
i fajnie to wyglądało jak wyrwał rękę Deidarze ,i wysłał do innego wymiaru
tylko niestety ta technika jest bardzo wyczerpująca i powolna ,pamiętacie jak kakashi ledwo co oddychał gdy użył tej techniki

2.Tsunade , jej największym atutem jest oczywiście niesamowicie brutalna siła , Tsunade potrafi także przysłać gigantycznego ślimaka
jej umiejętności medyczne sa na na prawdę wysokim poziomie moze nimi leczyć a także zabić
pamiętacie walkę tsunade vs kabuto a później orochimaru ?
np."Chakra no Mesu" technika medyczna- ta techniką Tsunade może całkowicie sparaliżować przeciwnika
albo "Ranshinshō"-technika medyczna typ chakry :( błyskawica)"Jutsu używane przez Tsunade. Koncentrując swoją czakre w elektryczność i uderzając przeciwnika , Tsunade jest w stanie wysłać specjalne sygnały do mózgu ofiary. Sygnały docierają do systemu nerwowego , gdzie każdy punkt odpowiada za wykonywany ruch. Natomiast w układzie nerwowym ofiary , zachodzą drastyczne zmiany np.kiedy ofiara jutsu próbuje poruszyć lewą ręką , porusza się prawą nogą"(użyła tego na kabuto)
albo technika "Sōzō Saisei" dzięki temu Tsunade może wyleczyć każdą ranę
np w walce z orochimaru ,tsunade została przebita mieczem aż 3 razy i potrafiła dalej walczyć
niestety ta technika skraca jej życie

3.Gai , te jego 7 bram robi wrażenie , szybki jest ;P
ale tez bardzo szybko się męczy , niestety oprócz taijutsu , nic innego nie
widzieliśmy , no ale robi wrażenie , moze jeszcze nas czymś zadziwi

4.a naruto to po prostu naruto xDD ^^ jego potężny Rasengan !!!!!!

Dlatego właśnie to sa najpotężniejsze postacie w konoha ;)

Dodane: 11-01-2011 23:00
Do Haruno422

Stopień o niczym nie świadczy, ważniejsze są jego umiejętności. Gdyby przyszło mu walczyć z silniejszym przeciwnikiem, tak jak to było z Hidanem, zapewne znowu wykorzystałby inteligencje i pokonał go. Siła nie jest kluczowym atutem Ninja. Ważna jest też przebiegłość, elastyczność, kreatywność oraz umiejętność przewidywania ruchów przeciwnika. Jakby każdy leciał jak Naruto, prosto przed siebie i brałby wszystkich na klate, to nie wiem czy przetrwałaby jakakolwiek wioska, z liczbą mieszkańców większa niż parenaście osobników. Jeśli mówimy o najpotężniejszych postaciach to nie uwzględniajmy tylko i wyłącznie ich siły destrukcyjnej, gdyż nie zawsze jest ona efektywna.

Swoją drogą mówisz że Shikamaru jest przeciętną postacią, a inteligencja nie czyni go kimś wielkim, to jak wytłumaczysz fakt, iż Shikamaru podczas wojny jest pełnomocnikiem Gaary i praktycznie ma zarządzać walką 4 oddziału? Sporym błędem jest go nie doceniać ale to moja subiektywna ocena.

Dodane: 11-01-2011 23:07
#owerfull - user - max%
Haruno422 napisał/a:
do "Arararagi" haha shikamaru ???
shikamaru jest bardzo przeciętną postacią ,fakt jest inteligentny , ale to nie czyni go kimś wielkim
do tego shika jest tylko chuninem

Wiadomość doklejona:
karzy z najpotężniejszej 4 konohy ma swoje specjalne zdolności

1.Kakashi ma ten swój sharingan , pieski , błyskawicę ;P i te jego skopiowane techniki
i fajnie to wyglądało jak wyrwał rękę Deidarze ,i wysłał do innego wymiaru
tylko niestety ta technika jest bardzo wyczerpująca i powolna ,pamiętacie jak kakashi ledwo co oddychał gdy użył tej techniki

2.Tsunade , jej największym atutem jest oczywiście niesamowicie brutalna siła , Tsunade potrafi także przysłać gigantycznego ślimaka
jej umiejętności medyczne sa na na prawdę wysokim poziomie moze nimi leczyć a także zabić
pamiętacie walkę tsunade vs kabuto a później orochimaru ?
np."Chakra no Mesu" technika medyczna- ta techniką Tsunade może całkowicie sparaliżować przeciwnika
albo "Ranshinshō"-technika medyczna typ chakry :( błyskawica)"Jutsu używane przez Tsunade. Koncentrując swoją czakre w elektryczność i uderzając przeciwnika , Tsunade jest w stanie wysłać specjalne sygnały do mózgu ofiary. Sygnały docierają do systemu nerwowego , gdzie każdy punkt odpowiada za wykonywany ruch. Natomiast w układzie nerwowym ofiary , zachodzą drastyczne zmiany np.kiedy ofiara jutsu próbuje poruszyć lewą ręką , porusza się prawą nogą"(użyła tego na kabuto)
albo technika "Sōzō Saisei" dzięki temu Tsunade może wyleczyć każdą ranę
np w walce z orochimaru ,tsunade została przebita mieczem aż 3 razy i potrafiła dalej walczyć
niestety ta technika skraca jej życie

3.Gai , te jego 7 bram robi wrażenie , szybki jest ;P
ale tez bardzo szybko się męczy , niestety oprócz taijutsu , nic innego nie
widzieliśmy , no ale robi wrażenie , moze jeszcze nas czymś zadziwi

4.a naruto to po prostu naruto xDD ^^ jego potężny Rasengan !!!!!!

Dlatego właśnie to sa najpotężniejsze postacie w konoha ;)

Zapomniałeś dodać że ma opanowaną czakrę lisa i zna tryb mędrca.A takie połączenie robi z niego mega koksa xD.Jest teraz najsilniejszym shinobi z Konohy.Na drugim miejscu mimo wszystko stawiam Gai'a,a trzecie i czwarte to nie jestem pewien.

--------------------

Dodane: 12-01-2011 08:48 - Edytowane przez Haruno422 dnia 12-01-2011 10:41
oczywiście zgadzam sie ze shika , jest Bardzo dobrym strategiem ,co do tego że byłby dobrym przywódcą ,też się zgodzę
ale inteligencja to nie wrzystko , shikamaru nie ma zdolności do taijutsu genjiutsu , a nawet do ninjutsu
jest bardzo słaby w walce
a co do Hodana, ta postać nie była specjalnie silna
był w pewnym sensie nieśmiertelnym , ale wystarczyło odciąć mu głowę i koniec
do tego nie posiadał żadnych atrakcyjnych technik.
wdł.mnie Hidan był najsłabszy w akatsuki
a poza tym , my tu mówimy o najpotężniejszej 4 w konoha
a shikamaru jest gdzieś ok 30 któryś

Do "owerfull"

o Naruto sie nie rozpisywałem ,bo raczej każdy zna jego techniki ;)

Dodane: 12-01-2011 15:40
#owerfull - user - max%
Haruno422 napisał/a:
oczywiście zgadzam sie ze shika , jest Bardzo dobrym strategiem ,co do tego że byłby dobrym przywódcą ,też się zgodzę
ale inteligencja to nie wrzystko , shikamaru nie ma zdolności do taijutsu genjiutsu , a nawet do ninjutsu
jest bardzo słaby w walce
a co do Hodana, ta postać nie była specjalnie silna
był w pewnym sensie nieśmiertelnym , ale wystarczyło odciąć mu głowę i koniec
do tego nie posiadał żadnych atrakcyjnych technik.
wdł.mnie Hidan był najsłabszy w akatsuki
a poza tym , my tu mówimy o najpotężniejszej 4 w konoha
a shikamaru jest gdzieś ok 30 któryś

Do "owerfull"

o Naruto sie nie rozpisywałem ,bo raczej każdy zna jego techniki ;)

To racja każdy zna już jego techniki xD.A co do Hidana to rzeczywiście był słaby.Jego taijutsu było na poziomie zwykłego jonina co jest dziwne bo był w Akatsuki.Co do tej jego nieśmiertelności to też nie było to ciekawe,bo tak jak powiedziałeś wystarczyło mu odciąć głowę :p .

--------------------

Dodane: 12-01-2011 15:57
#Darknes - user - max%
No ja to bym obstawił aktualnie Naruto na pierwszym miejscu :p Cała wioska walczyła z Painem i nie dała rady a on sam go niemal rozgromił :d Przy ostatnim ciele miał trochę problem ale pomógł mu lisek.

Potem byłby Kakashi, Tsunade no i Gai całkiem możliwe, jak na razie jego najlepszą walką była potyczka z Kisame.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 12-01-2011 16:01
#owerfull - user - max%
Darknes napisał/a:
No ja to bym obstawił aktualnie Naruto na pierwszym miejscu :p Cała wioska walczyła z Painem i nie dała rady a on sam go niemal rozgromił :d Przy ostatnim ciele miał trochę problem ale pomógł mu lisek.

Potem byłby Kakashi, Tsunade no i Gai całkiem możliwe, jak na razie jego najlepszą walką była potyczka z Kisame.

No a teraz jak opanował czakrę liska to jest jeszcze potężniejszy i można już spokojnie mówić że nikt mu do pięt w Wiosce Liścia nie dorasta :) .Ale czy Gai nie jest czasem silniejszy od Kakashi'ego bo mi się wydaje że jest :>.

--------------------

Dodane: 12-01-2011 18:19
owerfull napisał/a:
Wątpię żeby Tsunade dała radę Gai'owi który ma otwartą 7 bramę.On jest koksem i to takim jakich mało.Kisame przegrał z nim w parę sekund jak Gai otworzył 7 bramę xD.

O ile pamiętam Gai nigdy nie walczył z Kisame, tylko z gościem który użył Kawarami, czy tam innej techniki zamiennej xD, że tylko wyglądał jak Kisame i władał Suitonem. Tsunade zaś jest Hokage i legendarnym Sanninem, co świadczy już, że jest najsilniejsza w Konoha po Naruto.
Dlaczego Naruto nr. 1? Jako jedyny (na świecie, nie wiem czy Madara by nie dał rady też) dał radę Nagato. Dlaczego Gai nie na 2 miejscu? Ile razy latał za Tsunade "obsrany" xD Poza tym na Kage wybiera się osobę najsilniejszą we Wiosce xD Byłby to Jiraya, ale zrezygnował sam, dlatego automatycznie on sam pomyślał o Tsunade, nikt nie byłby jej w stanie dorównać, jeszcze jakby walczyła z tą jej glizdą... Kakashi albo Gai... Wydaję mi się, że są na równym poziomie. Żaden z nich nie jest lepszy, autor mangi nie pokazuje nam jakieś przewagi specjalnej jednego nad drugim. Fani Kaki wolą Kakę, a fani Geja wolą Geja - proste :d
1. Naruto
2. Tsunde
3. Gej/Kaka
4. Kaka/Gej

Dodane: 12-01-2011 18:26
#Sango - user - 100%
Od razu zaczne od Nartuo,później Kakashi,chyba Tsunade i na końcu Master Gai,czyli uważam podobnie jak autor tematu .

--------------------

Dodane: 12-01-2011 18:34
#owerfull - user - max%
burokdobudy napisał/a:
owerfull napisał/a:

O ile pamiętam Gai nigdy nie walczył z Kisame, tylko z gościem który użył Kawarami, czy tam innej techniki zamiennej xD, że tylko wyglądał jak Kisame i władał Suitonem. Tsunade zaś jest Hokage i legendarnym Sanninem, co świadczy już, że jest najsilniejsza w Konoha po Naruto.
Dlaczego Naruto nr. 1? Jako jedyny (na świecie, nie wiem czy Madara by nie dał rady też) dał radę Nagato. Dlaczego Gai nie na 2 miejscu? Ile razy latał za Tsunade "obsrany" xD Poza tym na Kage wybiera się osobę najsilniejszą we Wiosce xD Byłby to Jiraya, ale zrezygnował sam, dlatego automatycznie on sam pomyślał o Tsunade, nikt nie byłby jej w stanie dorównać, jeszcze jakby walczyła z tą jej glizdą... Kakashi albo Gai... Wydaję mi się, że są na równym poziomie. Żaden z nich nie jest lepszy, autor mangi nie pokazuje nam jakieś przewagi specjalnej jednego nad drugim. Fani Kaki wolą Kakę, a fani Geja wolą Geja - proste :d
1. Naruto
2. Tsunde
3. Gej/Kaka
4. Kaka/Gej

Chyba nie czytałeś mangi.Gai pokonał Kisame w pojedynku,ale skoro nie czytałeś to nie będę ci psuł zabawy.Moim zdaniem Gai jest silniejszy od Tsunade i nie zmienię zdania dopóki Tsunade czegoś nie pokaże.A co do Kakashi'ego to obstawiałbym go na 3 lub 4 miejsce :p .

--------------------

Dodane: 12-01-2011 18:46
Fakt, zrobiłem sobie przerwę w mandze i anime Naruto jak i Bleach. Mange skończyłem na momencie, gdzie Madara założył nową maskę i powiedział: czas ruszac po Kyubiego, czy jakoś tak xD.
Nawet jeśli Gai pokazał 7 bramę, to przypomnijcie sobie to, jak Tsunade walczyła z Oro i Kabuto... i jej techniki i jeśli dla was to znaczy nic, jak błyskawiczna regeracja, czy też zaburzenia pracy mózgu, coś w stylu techniki Shinjiego z bleacha xD. Chcąc poruszyć prawa ręką, porusza Ci się lewa noga i na odwrót... Albo siła Tsunade i jej Taijutsu... Nie wiem jak to można uważać Gaia, za silniejszego od Tsunade xD Rozniosła by go kobita, jakby se chciała xD

Dodane: 12-01-2011 18:51
#edding19 - user - 20%
Dla mnie może i to dziwne ale za miast Tsunade włączył bym tu Nejiego nie wiem dlaczego ale jakoś mi się wydaje ze chyba był jednak silniejszy pamiętajmy ze tsunade ma swoje lata chodź jak wiemy nie widać tego :)

--------------------
Nie oceniaj mnie po wyglądzie zrób to dopiero po tym jak mnie lepiej poznasz.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online