Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:51
OnLine: 26, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball Kai 88 - Opinie
Dodane: 02-01-2011 08:42 - Edytowane przez by_black dnia 04-03-2011 15:53
#by_black - systemadmin - max%
No i w końcu, po krótkiej przerwie spowodowanej świętami, studio znów zabrało się do pracy. Poniżej znajdziecie epizod i status prac nad nim.

Status:
- Online:
* MegaVideo: http://dbpolska.n...ll_kai/88/ HQ PL
- Pobierz:
* MegaUpload: http://dbpolska.n...all_kai_88 HD PL
- Napisy Angielskie: Dostępne
- Napisy Polskie: Dostępne: Kayleigh90, Konwersja&Upload Olek_mi

Dodane: 09-01-2011 11:33 - Edytowane przez MrRamzes5 dnia 09-01-2011 11:37
Albo mi się wydaje albo w DB Z ta walka była jakoś lepiej pokazana, więcej emocji a może to dlatego że już dużo razy to oglądałem :( Sam nie wiem ale brakuje mi tu czegoś . A może muzyka hmmm...

--------------------

www.youtube.com/MrRamzes5 - DB AMV !.
Dodane: 09-01-2011 12:40
Ja tak od siebie dodam, że napisy mogą być z opóźnieniem, bo ten tydzień to po prostu jest dla mnie masakra, jeśli chodzi o naukę, itd. Dlatego możecie się spodziewać napisów dopiero w okolicach środa/czwartek, przynajmniej tak planuję, niestety, ale takie życie studenta...

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 09-01-2011 18:51
No cóż, dobrze. Znam jednak pewne strony z kreskówkami to oglądnę, choć tu fajnie się ogląda trzy wady to że megavideo (limity :( ) a druga mały ekranik albo zbyt duży a trzecia wada to gdy się niechcący kliknie się na stronę to wyłącza się filmik.

Oglądnąłem sam preview (wiadomo co to jest, to co będzie w następnym odcinku), i widać że niezła walka będzie Goku vs Cell, może uda się Goku ładnie osłabić? :) Robił KameHameHa czyli może superwalka będzie :)

Dodane: 10-01-2011 00:23
#cyco - user - 0%
Odcinek calkiem niezly. Doczekalismy sie w koncu prawdziwego serum :p

A co do serwerow na odcinki polecam wrzuta.pl Bez limitow, 150Mb na plik.

Dodane: 10-01-2011 11:49
ktostam450 napisał/a:
No cóż, dobrze. Znam jednak pewne strony z kreskówkami to oglądnę, choć tu fajnie się ogląda trzy wady to że megavideo (limity :( ) a druga mały ekranik albo zbyt duży a trzecia wada to gdy się niechcący kliknie się na stronę to wyłącza się filmik.

Oglądnąłem sam preview (wiadomo co to jest, to co będzie w następnym odcinku), i widać że niezła walka będzie Goku vs Cell, może uda się Goku ładnie osłabić? :) Robił KameHameHa czyli może superwalka będzie :)

Tak, są inne strony gdzie szybciej pojawia się po PL.
Ale ja wolę oglądać z lepszymi jakością napisami, niż zrobionymi na szybko i byle jak.
Megavideo to nie problem, są stronki gdzie można oglądać bez limitów. A z tą trzecią wadą masz rację, już mi się tak parę razy przydarzyło.

Dodane: 10-01-2011 13:29
Dwie rzeczy muszę wam przypomnieć, to nie temat do "Jak mi źle", tylko do opinii o epizodzie, bierzcie przykład z fanów innych anime, którzy najwidoczniej bardziej orientują się od fanów "Dragon Ball" do czego służą tematy o opiniach.

Druga sprawa, nie chce wam się oglądać w chmurce? Kliknijcie w ekran epka, a przeniesie was do normalnego ekranu na MV.

Jak macie jeszcze jakieś uwagi techniczne to zapraszam do tematu zmiany na stronie, tutaj chce widzieć tylko uwagi dotyczące samego epizodu, inaczej znowu będę blokował temat do czasu premiery napisów. Gadkę o kreskówkach zostawcie dla siebie, dobrze się orientujemy kto tam robi napisy i z czego korzystają.

Dodane: 11-01-2011 11:30 - Edytowane przez ktostam450 dnia 11-01-2011 11:30
Odcinek oglądnąłem, fajny, tylko dlaczego Vegeta jest po stronie Goku? Dziwi mnie to bardzo... No ale cóż...

Dodane: 12-01-2011 10:23
#siny1988 - user - 30%
A ja tak się wtrąca poza tematem. Kiedy można się spodziewać spolszczonej wersji ? Bo czekam z niecierpliwością by zobaczyć walkę i doczekać się nie mogę :/ A od dodania odcinka trochę minęło.

--------------------
:) Dla przyjaciół Adaśko :)

Piszę poprawnie po Polsku.
Dodane: 12-01-2011 10:45
Trzeci post od góry, Kasia napisała że wykona je między środą, a czwartkiem, bo jest zawalona i nie da rady wcześniej.

Dodane: 12-01-2011 11:36 - Edytowane przez by_black dnia 12-01-2011 11:43
#siny1988 - user - 30%
A to przepraszam :/ Nie doczytałem :/ Nie ma to jak siedzieć w pracy i lukać na fora DB Kai :p . Jeszcze raz wybaczcie za zaśmiecanie :p

Edit by_black: Nic się nie stało :p

--------------------

Dodane: 12-01-2011 15:01
To jeszcze raz ja w sprawie napisów. Tak więc wszystko już mniej więcej wiem, jak to będzie wyglądać, więc chciałam poinformować, że napisy do Kaia będą jutro, jakoś późnym popołudniem (przykro mi, nie dam rady inaczej, zaraz potem biorę się za Bakumana, jakby co). W przyszłym tygodniu napisy powinny wyjść tak, jak zazwyczaj :)

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 13-01-2011 18:37
Hej skoro sa juz napisy to moze ktos wrzuci odcinek do strefy plikow? :p

Dodane: 13-01-2011 18:42
Napisy przed chwilą wrzuciłam na serwer, teraz tylko czekać na Olka, aż przerobi odcinek. A jak dla mnie zabawa się dopiero zacznie rozkręcać :) Ja tam się nie mogę doczekać walki Gohana :)

--------------------

Dodane: 13-01-2011 19:02
#olek_mi - user - max%
Kai`a zacząłem już przerabiać, tak więc jeżeli nic nie stanie na przeszkodzie z natury technicznej, to odcinek powinien się znaleźć na stronie za ok. 2 godziny ;) . Będzie to od razu wersja HD.

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 13-01-2011 21:06 - Edytowane przez olek_mi dnia 13-01-2011 21:09
#siny1988 - user - 30%
olek_mi napisał/a:
Kai`a zacząłem już przerabiać, tak więc jeżeli nic nie stanie na przeszkodzie z natury technicznej, to odcinek powinien się znaleźć na stronie za ok. 2 godziny ;) . Będzie to od razu wersja HD.

W takim razie czekam z niecierpliwością :)

Olek_mi: 15 minut zostało do końca uploadu :)

--------------------

Dodane: 13-01-2011 21:24
#Waryat - user - 10%
Długo jeszcze do jasnej...? :d
Wiem, że będzie lada moment, ale już nie wytrzymuję :) .
@Kayleigh90 Też nie mogę się doczekać walki Gohana, jak dla mnie najlepszy motyw z całego DB. Ciekawi mnie tylko jaką muzykę wrzucą do wiadomego momentu (w RAW była genialna).
btw. Witam na forum, pierwszy i napewno nie ostatni raz coś napisałem
btw2. jak komuś się chce to mógłby wyjaśnić w 2 zdaniach lub podać odpowiedniego linka, gdyć nie wiem o co chodziło z tym, że 'wiemy co robi kreskówka.pl' , sry za zły cytat, ale wiadomo o co chodzi

Dodane: 13-01-2011 21:30 - Edytowane przez by_black dnia 13-01-2011 22:00
#olek_mi - user - max%
Wszystko się powiodło i można już pobrać Kaia 88 HD PL. Proszę oto link: http://dbpolska.n...all_kai_88

Wysokich transferów i miłego oglądania :)

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 13-01-2011 22:02 - Edytowane przez sebciom14 dnia 13-01-2011 22:06
Mam mały problem przy 3:40 minucie, mianowicie zwiecha się odcinek. Spróbuje go pobrać jeszcze raz i dam znać czy działa.

Dodano:
28 mbps robi swoje ;) odcinek pobrany na razie problem nie występuje.
Odcinek ciekawie się zapowiada, rozśmieszyło mnie zdanie na początku epka: "Ale uczestnicy są trochę dziwni" :d :d :d

Dodane: 13-01-2011 22:33
#kennyhso - user - 0%
Nie no, u mnie z dzwiekiem są problemy, albo z obrazem: dzwięk leci od początku a obraz już po piosence początkowej itd ;/

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online