Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:50
OnLine: 20, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Pompki/Ilość pompek
Dodane: 21-03-2011 19:38
#owerfull - user - max%
DeathVoltage napisał/a:
Ok, a na czym grasz? xD

Heliaze gra na flecie,w takim razie uważaj na niego...A tak bardziej w temacie,to wczoraj sprawdziłem ile zrobię pompek całkowitych/prawidłowych,no i udało mi się zrobić ich 43,wynik całkiem niezły,ale to pewnie rezultat ostatnich treningów [szeroki] .

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 21-03-2011 20:22
Co drugi to ćwiczy? zaczyna się robić forum kulturystyczne xD żeby nie było nic do tego nie mam ;D luz xD a tak apropo, czy wie ktoś czy może pudzian będzie walczył jeszcze w mma? ostatnio jak wszedł a przed nim braciszek lansował się jakąś tanią pioseneczką xD z ostatniej gali zapamiętałem tylko we made it linkin park i jakiegoś rapera ;D

Dodane: 21-03-2011 20:43
#Pawel113 - user - 30%
a ja zrobię 5 pompek na 3 palcach jednej ręki.Trenuje żeby zrobić tak jak bruce lee - tylko na dwóch...

Dodane: 31-05-2011 22:36
#masthema - user - 10%
Paweł zjadłbyś steka a nie takie głupoty pieprzył. (Dlaczego jest ten glupi limit słow żeby wysłać wiadomośc ?)

--------------------
ogól pięty.
Dodane: 31-05-2011 22:59
#fovorek - user - 0%
ja bez ćwiczeń zrobiłbym z sześćdziesiąt kozaki jedne z gimnazjum, a na jednej ręce to bym zrobił z 2 lub może 3 pompki, więcej nie

Dodane: 03-06-2011 14:47
#owerfull - user - max%
Tak, oczywiście, zrobić bez ćwiczeń 60 całkowitych, życzę szczęścia.Ja obecnie robię 30 może trochę więcej, na maxa nie próbuję :p , takich nie całkowitych gdzie uginamy do kąta 90 stopni to zrobię dość dużo, ale całkowitych 60 bez ćwiczeń praktycznie nie da się zrobić ;) .

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 03-06-2011 18:12
#Darknes - user - max%
Ja bez ćwiczeń zrobię chyba 50, więc 60 jest możliwe. Tak mi się przynajmniej zdaje, kiedyś po pijaku zaczęliśmy z kolegami się przechwalać to zrobiłem 43, a byłem pijany. Nigdy nie ćwiczyłem, że tak powiem. Trochę na siłce w szkole, ale to było jak ledwo ją otworzyli, 2 razy w tygodniu przez jakieś 2 miesiące mieliśmy zabawę z ciężarkami ą potem się znudziło, trudno to więc nazwać ćwiczeniami.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 03-06-2011 18:18 - Edytowane przez GokuDBZ dnia 04-06-2011 21:07
#GokuDBZ - user - 60%
masthema napisał/a:
Paweł zjadłbyś steka a nie takie głupoty pieprzył. (Dlaczego jest ten glupi limit słow żeby wysłać wiadomośc ?)

głupi limit słów ? po pierwsze nie słów tylko znaków . jeżeli by go nie było były by np. 3 literowe posty itp.

--------------------
Moje rysunki ;) : http://npolska.ne...opic/14302
Zapraszam !

---
Dozwolony rozmiar sygnatury w podpisie to 350x150.
Dodane: 03-06-2011 19:00
w 3 LO ostro "pompowałem". układ taki: 10 real pompek (później po 15 i 20 powtórzeń) po 10 serii (później 8 serii). między seriami minuta przerwy. trening ten trwał 1,5 roku klata poszła mocno do przodu. teraz już nie ćwiczę. nigdy się nie sprawdziłem ile na maxa zrobię w 1 serii

--------------------
Dodane: 08-11-2011 19:23
ja teraz wróciłem do intensywnego robienia pompek i zdecydowałem że co miesiąc będę robił sobie test.W październiku zrobiłem 50,jednak teraz będę robił 11 i myslę że powinno być dużo lepiej ;) jak zrobie to wtedy napisze ile zrobiłem.

--------------------

Moje opowiadanie:
http://dbpolska.n...opic/15127 Serdecznie zapraszam! ;)

Moje rysunki:
http://dbpolska.n...opic/14162
Dodane: 08-11-2011 19:58 - Edytowane przez motysek123 dnia 08-11-2011 20:00
ja czasami tam cwicze :p zrobie 180 papek i bzuszkow 5 ale takich jak ja nikt jeszcze nie zrobil xd nie znam takiego przynajmniej :d A i nie wygladam jak Bruce Lee xd

Dodane: 08-01-2012 00:38
#PiccolOs - user - 10%
Mam 15 lat ćwicze na siłowni już ponad rok pompek to zrobie gdzieś 40-50
a mój rekord w wyciskaniu na ławce to jakieś 4 miesiące temu było to 70 kg ;]
Może napiszcie (ci którxy ćwiczą na siłowni) ile macie lat i jakie rekordy ;]
Jakieś foty też nie zaszkodzą ;] pozdro

--------------------
Dodane: 08-01-2012 00:56
#Arti1915 - user - 90%
Ja obecnie robię 40 pompek maksymalnie na jedną serię. Noo dobra 39 ale dużo nie brakuje :d Rekord bity w zeszłym tygodniu. Ogólnie to pompki są bardzo dobrym ćwiczeniem, nie wymagającym żadnych przyrządów ani nic. Polecam każdemu.

--------------------

Dodane: 08-01-2012 15:32
#PiccolOs - user - 10%
Jeżeli chodzi o efektywność pompek to polecam zakupić sobie takie uchwyty do pompek kosztują zaledwie 20zł a efekty są naprawde lepsze. Powodują one maksymalne rozciącniecie mieśni przez co klatka sie lepiej rozbuduje ;] Ale jeżeli ktoś nie ma pieniedzy żeby kupić sobie takie uchwyty to zawsze jest wyjście ;] bieżemy 3 krzesła ustawiamy tak aby jedno było przenaczone na nogi i po jednym na jedną ręke gwaratuje wam że takie pompki zwiększą efekty niż takie zwykłe.

--------------------
Dodane: 08-01-2012 16:12
#DeaDMen - user - 90%
Ja jak dawniej ćwiczyłem to robiłem z 40 w jednej serii jeśli dobrze pamiętam to miałem chyba z 14 lat.Teraz nie ćwiczę bo nie mam już tyle czasu co dawniej.

Dodane: 09-01-2012 20:06
Nie wiem nie robiłem ile najwiencej tak nędznego ćwiczenia :d , wolę robić basen ile dam najdłużej rady , na basenie całe ciało pracuje a nie jak pompki tylko góra , zresztą ja na basenie pływam najszybciej jak upmie na szybkość do tego bije w wode z całej siły i kopie w fale coś to tam daje do Mocniejszych uderzeń , ogólnie to pakuje robie pompki jednorącz , drążek , jakieś tam ciężary, cwiczenia gimnastyczne , rozciąganie , ogólnie to Siła, szybkość ,kondycja , wytrzymałość , Dynamika , ładne mięśnie mnie nie interesują :d :d

Dodane: 09-01-2012 20:15
#Wasiak - user - 10%
Jakieś 3-2 lata temu kiedy solidnie ćwiczyłem same pompki osiągnąłem swój do dzisiaj nie pobity rekord 70 pompek (oczywiście w jednej serii). Jednak przestałem wykonywać to ćwiczenie i forma znacznie spadła (30pompek). Od niedawna zacząłem chodzić na siłownie co zbliża mnie do osiągnięcia dawnej formy. Teraz robię 50. Ponad tydzień temu próbowałem na jednej ręce jednak nie robiłem na maksa - udało się 5 zrobić.

--------------------
Dodane: 10-01-2012 19:49 - Edytowane przez Songossj1 dnia 10-01-2012 19:51
Ja od jakichś 5 miesięcy trenuje pompki, a od miesiąca chodzę na siłkę. No i muszę przyznać, że daje to efekty. Dawniej ciężko mi było zrobić 10 pompek, a teraz z łatwością robię 40 ( w jednej serii ). Tak więc max zrobiłbym z 55 pompek. Moim celem jest robienie przynajmniej 80 pompek, dlatego muszę trenować, bo jeszcze długa droga przedemną :d .

--------------------
DB4EVER http://besty.pl/3...

SONGO SSJ3

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online