Dodane: 05-12-2010 12:58 -
Miałem pomysł na temat od rana, więc pisze. Runda Wiosenna się skończyła, mam trochę pytań. Jak wam się podobała gra piłkarzy? Czy jesteście zadowoleni ze swoich klubów? Co byście zmienili w składach i kogo byście kupili oraz sprzedali? Tu macie całą tabele jak coś :
1 Jagiellonia Białystok 15 30 22-13
2 Wisła Kraków 15 27 21-15
3 Legia Warszawa 15 27 19-19
4 Korona Kielce 15 25 20-17
5 GKS Bełchatów 15 23 19-18
6 Lechia Gdańsk 15 23 22-18
7 Górnik Zabrze 15 22 15-25
8 Polonia Warszawa 15 20 23-18
9 Śląsk Wrocław 15 20 21-20
10 Zagłębie Lubin 15 19 13-16
11 Lech Poznań 15 19 18-14
12 Widzew Łódź 15 18 23-18
13 Polonia Bytom 15 17 13-16
14 Ruch Chorzów 15 17 12-14
15 Arka Gdynia 15 17 9-14
16 Cracovia Kraków 15 8 16-31
Gdyż jestem założycielem tematu odpowiem pierwszy
Gra piłkarzy hmmm, poprawili się trochę od zeszłego sezonu, Lech mógł wygrać z ManC,a w lidze przegrać z Ruchem więc trochę się waham, ale mimo to sądzę, że się poprawili. Czy jestem zadowolony z Lecha, może trochę

jeżeli chodzi o ligę, bo w Lidze Europejskiej bardzo dobrze sobie radzili

, a jeżeli o ligę to 11 miejsce to nie zadowalające miejsce, myślałem że spokojnie będzie lider, a tu wielkie rozczarowanie. Co bym zmienił.. sam nie wiem, raczej nic ^^. Kogo bym sprzedał, a kogo kupił. Niech pomyśle... słyszałem, że Rudnevs ma przejść do Juve, od zaraz. Więc jego ze składu można małą kreską przekreślić, ale może nie przejdzie nie wiem. Skład mi się jak na razie podoba, nic bym nie zmieniał. Ale jak Rudnevs odejdzie to nie wiem kto go zastąpi

Dodane: 05-12-2010 13:39
To nie była runda wiosenna tylko jesienna.Ja jako kibic Śląska mogę powiedziec tak , patrzac na pierwsze kolejki i seryjne porażki za Tarasiewicza miejsce 9 jest super, no ale przed sezonem oczekiwałem wyższego miejsce. Na szczęście przyszedł Lenczyk i Śląsk nie przegrał od 8 spotkań.Śląski moim zdaniem musi kupic lewego i środkowego pomocnika i może powalczy o pucharu co jest moim małym marzeniem.

Dodane: 05-12-2010 18:50
To nie była runda wiosenna tylko jesienna
Poprawiłem

pomyliło mi się

. Ja jeszcze dodam, że za Rudnevsa, można by sprowadzić jakiegoś murzynka. Mój tata tak mówi to ja to samo

Dodane: 05-12-2010 19:14
Jakby sprzedali Rudnevsa to zostaną tylko z jednym napastnikiem Chibambą który jak dla mnie jest za słaby na pierwszą jedenastke Lecha.Jak sprzedadzą Rudnevsa to moim zdaniem zrobią poważny błąd,to będzie kolejny przykład że Lech ma dobrego napastnika i już go sprzedają tak jak Lewandowskiego,to jak niby polska drużyna ma zasłynąc w Europie jak sprzedają samych najlepszych.
Niech go zostawią a jak już mają sprzedać to pózniej wtedy napweno cena wzrośnie za tego piłkarza bo jeszcze nie raz nas zaskoczy

Dodane: 06-12-2010 20:41
Poziom polskiej ekstraklasy się podniósł. Kto ogląda regularniemeczu naszej ligi ten wie o czym mówię. W Polsce techników wielu nie ma więc gra się futbol bardziej siłowy. W ruch ida łokcie, a wygrywają ci którzy są bardziej zdeterminowani, zawzięci i zaangażowani w grę. Ta runda była niesamowicie zaskakująca, tak naprawdę w żadnym spotkaniu nie byłem pewny kto wygra z góry. Wisła i Legia to drużyny z przebudowie, choć w drugiej części rundy wyniku były to gra nadal jest nie taka jaką byśmy oczekiwali. W Legii nie odpaliły transfery(prócz Vrdoljaka i Manu) Wisła ma "kupę" nowych grajków. Co do Jagi to uważam, że nie są w stanie zdobyć majstra głownie przez wzgląd na meczyki wyjazdowe - wygrali z wyjazdów 2 razy na 8 meczy. U siebie komplet zwycięstw. Przede wszystkim jest tam wreszcie równowaga między defensywą a offem. LEech nie ma znowu ławki, a podstawowi nie mają motywacji nagrę na dwóch frontach. Mimo to bardzo liczę, że zdobędą majstra mimo tej straty.
--------------------
Ludzie boją się zmiany. Nawet na lepsze. - Józef Ignacy Kraszewski.
Anioł nigdy nie upada. Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie. Człowiek upada i powstaje.
F.Dostojewski
"Nullum potentius satelittium
quam amici fidelis" - Nie ma potężniejszych obrońców
nad wiernych przyjaciół

Dodane: 08-12-2010 18:30
Musiałeś tak rozdrobnić temat ekstraklasy? Co do Rudnevsa - on nie odejdzie z Lecha najbliższym okienku transferowym! A co dopiero za 1mln euro
--------------------

Dodane: 09-12-2010 10:03
Obejrzałem 2 mecze tej rundy (bo chyba tyle w publicznej TV leciało). Poziom nie powalał na kolana, ale wydaje mi się że nastąpił lekki progres. W tym sezonie tabela jest bardzo spłaszczona. Lider nie ma wielkiej przewagi nawet nad 7 drużyną. Jest jeden totalny outsider - Cracovia i to mnie niezwykle cieszy :> Nie cierpię tego klubu

Liderowanie Jagi to niespodzianka, ale nie sensacja, bo przecież nie przypadkowo wygrali PP w poprzednim sezonie. Legia i Wisła złapały odpowiedni rytm pod koniec i są w czubie tabeli, czyli tam gdzie być powinny. I jeszcze sprawa Lecha. Drużyna nieobliczalna, ale w lidze zawodząca. Na europejskie puchary z ligi szans już nie mają, więc wydaje mi się że bardziej skupią się na LE i PP :>
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.