Dodane: 28-11-2010 19:45 -
witam!
chcialem poruszyc kwestie IRCa. Czy ktos z was korzysta? czy czesto? na jakich kanalach najdzesciej przebywacie?
co sadzicie o takiej formie komunikacji wirtualnej? jak myslicie, czy IRC ma jeszcze przed soba swietlana przyszlosc, czy umiera smiercia meczennika konajacego juz pare ladnych lat?
--------------------

Dodane: 10-12-2010 16:21
Nigdy w życiu nie byłem na żadnym IRC, nawet nie wiem gdzie na takiego wejść

. Prawie cały czas różne kwestie z IRC są na bashu więc ta forma komunikacji jeszcze nie umiera. Ale nie mogę ocenić jak będzie za kilka lat bo jak już mówiłem nie korzystałem nigdy z czegoś takiego więc nie znam jego wad i zalet.

Dodane: 10-12-2010 16:25
Ja przyglądałem się jednemu IRCkowi i jak dla mnie przegrywa on z shoutboxem <- za bardzo tekstowy, za mało przejrzysty. Fajne miał tylko opcje różnych statystyk.
--------------------

Dodane: 10-12-2010 16:26
Powiem szczerze - nie wiem co to jest.

Musiałem sprawdzić w wiki. xD Od nikogo z kolegów o tym nie słyszałem, więc widać jakie to strasznie popularne.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 11-12-2010 15:30
No ja tylko tyle, ze spotkałem te 3 literki w sieci "IRC" xD ale co to jest to nigdy się nie dowiedziałem bo mnie to nie ciekawiło.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 04-04-2011 18:38
bumpuje temat Dla mnie IRC jest mniej przejrzysty niż zwykły shoutbox, ma bardziej surowy wygląd, chociaż IMO ma większe możliwości + działa niezależnie od strony (co czasem jest przydatne). Kwestia przyzwyczajenia.
No i na IRCkach nie można lurkować za bardzo
--------------------

Dodane: 07-04-2011 16:22
Ola w Statystykach strony masz kto jest online i ile ludzi jest w Shoutboksie, a modów to znasz więc nie potrzebe są takie urozmaicenia
Ja kiedyś byłem na IRC ale tylko na chwilę i szczerze mówiąc nie zainteresowało mnie to. Ale nie jest to obiektywna ocena. ;p
--------------------
-------------------------------

Dodane: 11-08-2011 02:08
Od dzisiaj dostałem bana na IRC #plb więc nie lubię już ich.Od godziny staram się wynaleźć sposób na ominięcie bana i wejście na IRC'ka i wyśmianie w twarz tych cepów.Niestety nici z mojego planu..IRC są mało przejrzyste, jak JCD napisał, mają surowy wygląd, może i dużo funkcji, ale SB jest kochańsze
![[serce] [serce]](/templates/emoty/serce.png)
, mniej funkcji, bo szczerze... po co ?.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 11-08-2011 09:12
Ja ostatnio tylko z IRC pobieram pliki, naprawdę fajna sprawa. Nigdy nie byłem fanem tego cmd'owskiego okienka ale ma ono swoje zalety jak wyżej wspomniany SB, tylko że jako SB najaktywniej korzystano z niego kilka lat temu teraz rozpaczała się wg. mnie inna faza rozwoju IRC czyli wcześniej wspomniane pobieranie plików zaczerpniętych z XDCC.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.