Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:47
OnLine: 100, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball SD Chapter 1 - Opinie
Dodane: 04-12-2010 09:48
#by_black - systemadmin - max%
Dzisiaj udostępnię najnowszy, a zarazem pierwszy rozdział mangi "Dragon Ball SD", w języku Polskim, tłumaczenie Kordosa ;)

--------------------
Dodane: 04-12-2010 12:01
#bati999 - user - 30%
http://www.mangar...-ball-sd/1
Tu macie link po angielsku... Chyba się nikt nie obrazi.
Przeczytałem :d Mało to ma wszystko wspólnego, cała inna historia. Goku od razu miał Kintou, miał list od dziadka, żeby kamesennin go trenował. Od razu był tam też Kuririn, a z resztą - czytajcie sami.
Niby jestem zadowolony - postać małego Goku zawsze mnie cieszyła, a że chcą wprowadzić coś nowego jest dobrze - bo widać, że coś się zaczyna dziać. Jeszcze rok-dwa temu wszystko jakby wygasło. Potem był odcinek specjalny "Yo! Goku and his friends return!" czy jakoś tak, potem DB Kai, nowe gry z DB, teraz to ^^ Może Toriyama chce powrócić i dokończyć losy Uuba i Goku oraz tego wszystkiego :d Ciekawie sie zaczyna robić :)

--------------------
THIS
IS
SPARTA
Dodane: 04-12-2010 12:11
#zadyma - user - 90%
To jest spinoff ale takie trochę dziadostwo, bo prawie wszystko tak samo ale inaczej podane, ktoś się nie wysilił. Do tego w kolorze, to mnie odstraszyło od tej mangi więc nawet jej nie przeczytałem. Do tego kreska :| lepsza już jest w dragon ball multiverse.

Dodane: 04-12-2010 14:38 - Edytowane przez Fiend dnia 04-12-2010 14:41
#Fiend - user - 70%
Eh,teraz odświeżają 1 serie.Dla mnie jest to już bez sensu ,Dragon ball miał swój czas i go wykożystał ,a teraz planują to wszystko odświerzyć.Jak by ktoś chciał wrócić to db ma je na necie.Czysta komercja ,w db kai oni nawet nie robią nowych kartek tylko odświeżyli i oczyścili stare do granic możliwościi i dodali nowy opening, to jest naprawde żałosne .Niszczą całą sage, wkońcu zrobi sie z tego szmelc ,którym każdy będzie rzygał,ile można to wałkować?Ludzie ,którzy sie na to nabierają albo nie mają nic innego do roboty ,albo mają opsesje na punkcie db.

ps.#DeathVoltage wiesz każdy może sobie w profilu wpisać co chce .

--------------------

Dodane: 04-12-2010 15:12
#Heliaze - user - 100%
Ja osobiście tego nawet nie będę czytać, chociaż, ale skoro kordos tłumaczy to nie zrobię mu przykrości [serce] , w końcu to mój kordoś [serce] .

Ale ogólnie według mnie jest to strasznie nietrafiony pomysł, o ile DB Kai jako anime całkiem nieźle się prezentuje, to patrząc na pierwszy chapter DB SD, schodzi poniżej moich oczekiwań.

--------------------

Dodane: 04-12-2010 15:42
#Bociak - user - max%
Aż strach myśleć że są ludzie którzy nadal czekają na nową serię DB... Co do DB SD, mnie jakoś nie ciągnie do tego produktu. To ewidentny chwyt na fanów, a do tego jest jeszcze kolorowe. Zobaczę jak zostanie udostępnione przez Blacka.

Do DethVolatage - zawiodłem się trochę na DBKai odnośnie grafiki która nie jest taka jak w openingu, ale reszta jest udaną robotą.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 04-12-2010 20:40
#NoClan - user - 60%
Cieszę się, że takie coś będzie, ale jak ma być takie jak Kai to lepiej żeby wgl nie wychodziło... Jak będzie lepsze to nie ma sprawy wszystko wybaczę Kai'owi :d

--------------------
Moje rysunki : http://dbpolska.n...opic/13030

Jeżeli ktoś potrzebuje odcinków Bleach'a, proszę pisać na PW :)
Dodane: 04-12-2010 21:31
#dexter86 - user - 70%
Z tego co przeczytałem na innych stronach lub co mi znajomi mówili, to Dragon Ball SD ma dziac sie gdy Son jest nastolatkiem i ma opowiadać cłkiem innych przygodach niz znamy z anime czy tez mangi Akiry ;) jak dla mnie dlaczego nie ;) skoro Kai się przyjął z takim entuzjazmem fanów dlaczego SD nie miało by się spodobać, mimo że jest opowiadane przez inna osobę ;)

--------------------
Dodane: 06-12-2010 19:44
#makmak - user - 20%
Przecież już opublikowali 1 chapter, ktoś ci kit wcisną. Ja już po początku widzę, że to sie nie przyjmie. Gdzie jest Bulma...

--------------------

XboxLive: makmakpl
Dodane: 06-12-2010 20:01
W piz....e jest bulma. Opublikowali 1 chapter ale chodzi o to że pokażą goku jako nastolatka który jeszcze trenuje w końcu w oryginalne nawet mając już swój wiek dalej wyglądał jak dziecko...

Dodane: 07-12-2010 09:25
#DeathVoltage spokojnie, nie każdy jest z tego zadowolony i trochę się nie dziwię, bo jednak z Bulmą było fajnie, zobaczymy co przyniesie drugi rozdział, jak będzie tak dalej, to prawdopodobnie będziemy mieli tylko losy Goku i Kuririna do turnieju.

--------------------
Dodane: 08-12-2010 13:15
#Yamasha - user - 10%
Ale fajnie że tak szybko już mi się ściąga i jeśli można takie pytanko kiedy będzie kolejny Dragon Ball SD ???

Post przeniesiony przez Moderatora z tematu: Dragon Ball SD

--------------------
Dodane: 12-12-2010 17:08
Ciekawe, o ile będzie, wyglądało pierwsze spotkanie z Bulmą, albo w ogóle rozpoczęcie przygody ze smoczymi kulami. ;)

Dodane: 12-12-2010 21:43 - Edytowane przez przemo1213 dnia 12-12-2010 20:55
Mam pytanie: Kiedy wychodzą kolejne chaptery lub kiedy są dodawane na stronke? a tak wgl. bardzo podoba mi się kreska w tej hmmm... mandza xdd fajnie to zrobili ;)

Post przeniesiony przez Moderatora z tematu: Dragon Ball SD 1 - Opinie

Dodane: 13-12-2010 13:08
Jeżeli sprawdzą się spekulacje, to "Dragon Ball SD" jednak będzie tylko jednym rozdziałem, był zamiary wydawania następnych, ale jak widać chyba na nich się skończyło.

Dodane: 13-12-2010 14:21
#Darknes - user - max%
No i chyba dobrze. Przeczytałem pierwszy chapek i mi się nie spodobał. To tak jakby zamiast dobrej książki czytał jej streszczenie, w którym dodatkowo sa inne fakty niż w oryginale xD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 14-12-2010 17:20
No i chyba się to sprawdziło, bo mamy już drugi tydzień od premiery rozdziału i jak widać nic nie zapowiada się na kontynuację.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online