Dodane: 04-12-2010 09:48
Dzisiaj udostępnię najnowszy, a zarazem pierwszy rozdział mangi "Dragon Ball SD", w języku Polskim, tłumaczenie Kordosa
--------------------

Dodane: 04-12-2010 12:01
http://www.mangar...-ball-sd/1 Tu macie link po angielsku... Chyba się nikt nie obrazi.
Przeczytałem

Mało to ma wszystko wspólnego, cała inna historia. Goku od razu miał Kintou, miał list od dziadka, żeby kamesennin go trenował. Od razu był tam też Kuririn, a z resztą - czytajcie sami.
Niby jestem zadowolony - postać małego Goku zawsze mnie cieszyła, a że chcą wprowadzić coś nowego jest dobrze - bo widać, że coś się zaczyna dziać. Jeszcze rok-dwa temu wszystko jakby wygasło. Potem był odcinek specjalny "Yo! Goku and his friends return!" czy jakoś tak, potem DB Kai, nowe gry z DB, teraz to ^^ Może Toriyama chce powrócić i dokończyć losy Uuba i Goku oraz tego wszystkiego

Ciekawie sie zaczyna robić
--------------------
THIS
IS
SPARTA

Dodane: 04-12-2010 12:11
To jest spinoff ale takie trochę dziadostwo, bo prawie wszystko tak samo ale inaczej podane, ktoś się nie wysilił. Do tego w kolorze, to mnie odstraszyło od tej mangi więc nawet jej nie przeczytałem. Do tego kreska

lepsza już jest w dragon ball multiverse.

Dodane: 04-12-2010 14:38 -
Eh,teraz odświeżają 1 serie.Dla mnie jest to już bez sensu ,Dragon ball miał swój czas i go wykożystał ,a teraz planują to wszystko odświerzyć.Jak by ktoś chciał wrócić to db ma je na necie.Czysta komercja ,w db kai oni nawet nie robią nowych kartek tylko odświeżyli i oczyścili stare do granic możliwościi i dodali nowy opening, to jest naprawde żałosne .Niszczą całą sage, wkońcu zrobi sie z tego szmelc ,którym każdy będzie rzygał,ile można to wałkować?Ludzie ,którzy sie na to nabierają albo nie mają nic innego do roboty ,albo mają opsesje na punkcie db.
ps.#DeathVoltage wiesz każdy może sobie w profilu wpisać co chce .
--------------------

Dodane: 04-12-2010 15:12
Ja osobiście tego nawet nie będę czytać, chociaż, ale skoro kordos tłumaczy to nie zrobię mu przykrości
![[serce] [serce]](/templates/emoty/serce.png)
, w końcu to mój kordoś
![[serce] [serce]](/templates/emoty/serce.png)
.
Ale ogólnie według mnie jest to strasznie nietrafiony pomysł, o ile DB Kai jako anime całkiem nieźle się prezentuje, to patrząc na pierwszy chapter DB SD, schodzi poniżej moich oczekiwań.

Dodane: 04-12-2010 15:42
Aż strach myśleć że są ludzie którzy nadal czekają na nową serię DB... Co do DB SD, mnie jakoś nie ciągnie do tego produktu. To ewidentny chwyt na fanów, a do tego jest jeszcze kolorowe. Zobaczę jak zostanie udostępnione przez Blacka.
Do DethVolatage - zawiodłem się trochę na DBKai odnośnie grafiki która nie jest taka jak w openingu, ale reszta jest udaną robotą.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 04-12-2010 20:40
Cieszę się, że takie coś będzie, ale jak ma być takie jak Kai to lepiej żeby wgl nie wychodziło... Jak będzie lepsze to nie ma sprawy wszystko wybaczę Kai'owi

Dodane: 04-12-2010 21:31
Z tego co przeczytałem na innych stronach lub co mi znajomi mówili, to Dragon Ball SD ma dziac sie gdy Son jest nastolatkiem i ma opowiadać cłkiem innych przygodach niz znamy z anime czy tez mangi Akiry

jak dla mnie dlaczego nie

skoro Kai się przyjął z takim entuzjazmem fanów dlaczego SD nie miało by się spodobać, mimo że jest opowiadane przez inna osobę
--------------------

Dodane: 06-12-2010 19:44
Przecież już opublikowali 1 chapter, ktoś ci kit wcisną. Ja już po początku widzę, że to sie nie przyjmie. Gdzie jest Bulma...
--------------------
XboxLive: makmakpl

Dodane: 06-12-2010 20:01
W piz....e jest bulma. Opublikowali 1 chapter ale chodzi o to że pokażą goku jako nastolatka który jeszcze trenuje w końcu w oryginalne nawet mając już swój wiek dalej wyglądał jak dziecko...

Dodane: 07-12-2010 09:25
#DeathVoltage spokojnie, nie każdy jest z tego zadowolony i trochę się nie dziwię, bo jednak z Bulmą było fajnie, zobaczymy co przyniesie drugi rozdział, jak będzie tak dalej, to prawdopodobnie będziemy mieli tylko losy Goku i Kuririna do turnieju.
--------------------

Dodane: 08-12-2010 13:15
Ale fajnie że tak szybko już mi się ściąga i jeśli można takie pytanko kiedy będzie kolejny Dragon Ball SD ???
Post przeniesiony przez Moderatora z tematu: Dragon Ball SD
--------------------

Dodane: 12-12-2010 17:08
Ciekawe, o ile będzie, wyglądało pierwsze spotkanie z Bulmą, albo w ogóle rozpoczęcie przygody ze smoczymi kulami.

Dodane: 12-12-2010 21:43 -
Mam pytanie: Kiedy wychodzą kolejne chaptery lub kiedy są dodawane na stronke? a tak wgl. bardzo podoba mi się kreska w tej hmmm... mandza xdd fajnie to zrobili
Post przeniesiony przez Moderatora z tematu: Dragon Ball SD 1 - Opinie

Dodane: 13-12-2010 13:08
Jeżeli sprawdzą się spekulacje, to "Dragon Ball SD" jednak będzie tylko jednym rozdziałem, był zamiary wydawania następnych, ale jak widać chyba na nich się skończyło.

Dodane: 13-12-2010 14:21
No i chyba dobrze. Przeczytałem pierwszy chapek i mi się nie spodobał. To tak jakby zamiast dobrej książki czytał jej streszczenie, w którym dodatkowo sa inne fakty niż w oryginale xD
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 14-12-2010 17:20
No i chyba się to sprawdziło, bo mamy już drugi tydzień od premiery rozdziału i jak widać nic nie zapowiada się na kontynuację.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.