Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:46
OnLine: 98, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball SD Chapter 1 - Opinie
Dodane: 23-11-2010 19:34 - Edytowane przez by_black dnia 11-04-2011 18:49
#makmak - user - 20%

[Obrazek pochodzi z news'a DBPOLSKA] <-- żeby nie było.

Co myślicie ? Jeżeli miałoby się pojawić w Polsce, to kiedy ?? Moim zdaniem, to kolejny skok na kasę, ale jak będzie u nas to kupie.

Dodane: 23-11-2010 19:42 - Edytowane przez by_black dnia 24-11-2010 10:25
#bake1 - user - 50%
O co z tym chodzi? co to właściwie jest? jeśli możesz odpowiedz mi?

Dodane: 23-11-2010 20:46
Też nie wiem o co kaman. Wytłumacz w ogóle o co chodzi...
Ahh ta blokada słów.................... :d

Dodane: 23-11-2010 20:54
#HEROSPOL - user - 20%
Przeczytajcie Newsa a wszystko jasne się stanie ;) W skrócie chodzi o odświeżenie pierwszej serii mangi DB. Odsyłam do lektury NEWSA. :d

--------------------
Dodane: 24-11-2010 10:30
#by_black - systemadmin - max%
To odświeżona wersja mangi "Dragon Ball", która prawdopodobnie będzie miała premierę swojego pierwszego rozdziału 3 grudnia wraz z pojawieniem się nowego magazynu w Japonii, również odsyłam do lektury nowego newsa.

--------------------
Dodane: 24-11-2010 11:56
#zielony - user - 90%
Ta wiadomość, bardzo mnie cieszy. Osobiście zawiodłem się na Dragon Ball Kai, które miało być w całkiem odświeżonej kresce. Na pewno chętnie poczytam odświeżoną wersję dragon balla.

--------------------
Moje rysunki ;)
Dodane: 24-11-2010 14:03
Miło wiedzieć że ruch w Dragon Ballu nadal jest :) Oczywiście można zarzucić że jest to najbardziej nakierowane na zysk komercyjny, ale czy jest w tym coś złego? Chyba nie :)

Osobiście wątpię abym przeczytał tą mangę, ale kto wie jak to będzie :>

--------------------

Dodane: 24-11-2010 18:21
#makmak - user - 20%
Będzie kiedyś można, to kupić w Polskich księgarniach ?? Jeżeli miałbym kupować przez neta, to kicha.

--------------------

XboxLive: makmakpl
Dodane: 24-11-2010 18:32
#adinho58 - user - 30%
zamiast odświeżać te serie poczekali by trochę i zrobili kontynuację, ale od BDZ ;)
A widać, że są łasi na kase :) juz mnie to denerwuje powoli ;/

Dodane: 26-11-2010 19:50
#makmak - user - 20%
Wiadomo już coś nowego o DB SD ?? Trochę się nie mogę doczekać, tej mangi. Polska wersja wyjdzie pewnie na lato...

--------------------

Dodane: 26-11-2010 20:00
#owerfull - user - max%
To ciekawa wiadomość że biorą się za odświeżenie ale wątpię żeby mi się chciało czytać chociaż może zajrzę ale tylko raz czy może dwa.Widać jednak jak na dłoni że lecą na kasę próbując odgrzewać starego kotleta xD.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 26-11-2010 20:08
Pewnie każdy by wolał kontynuację, ale przejrzenie tak sobie tej mangi też będzie fajne xD a tak apropo nie wiem czy ktoś pamięta ale czy ten gość co robi db multiverse robi wersję kai z odnowioną kreską, bo kiedyś był taki urywek, pisał że więcej wkrótce i cisza, z resztą wiele osób mówiło że będą robić db multiwerse w wersji anime, będę wdzięczny za odp. sorry za off top xD

Dodane: 27-11-2010 10:48
#makmak - user - 20%
Nie zdziwił bym się, że zrobią kontynuację DBZ na 30 lecie DBZ xd Może kiedyś się doczekamy, ale na wiele bym nie liczył.

--------------------

Dodane: 27-11-2010 10:53
#adinho58 - user - 30%
DeathVoltage napisał/a:
Pewnie każdy by wolał kontynuację, ale przejrzenie tak sobie tej mangi też będzie fajne xD a tak apropo nie wiem czy ktoś pamięta ale czy ten gość co robi db multiverse robi wersję kai z odnowioną kreską, bo kiedyś był taki urywek, pisał że więcej wkrótce i cisza, z resztą wiele osób mówiło że będą robić db multiwerse w wersji anime, będę wdzięczny za odp. sorry za off top xD

Niestety nie będą robić anime... ;] ile by musieli pracy włożyć

Dodane: 27-11-2010 11:17
No właśnie nie wiadomo, może nie wiesz ale wiele wskazuje na to że akira może zrobić powrót. Najpierw ten special goku i przyjaciele powracają, potem w ogóle jeszcze większy szum wokół dragon ball. Ja bym się nie zdziwił gdyby coś się stało xD

Dodane: 27-11-2010 15:04
#qwaq0 - user - 0%
adinho58 napisał/a:
zamiast odświeżać te serie poczekali by trochę i zrobili kontynuację, ale od BDZ ;)
A widać, że są łasi na kase :) juz mnie to denerwuje powoli ;/

weź nie bedzie nic lepszego już od Kai więc czcij je

Dodane: 03-12-2010 17:47
Pierwszy chapter już dostępny na mangastream w języku angielskim:
http://mangastrea...41920400/1

Według mnie akcja toczy się trochę zbyt szybko, a Ci którzy nie znają jeszcze postaci (o ile tacy są), za wiele się o nich z tego chapka nie dowiedzą.

--------------------
Dodane: 03-12-2010 17:51
#kordos - user - max%
Shnukinsyn napisał/a:
Według mnie akcja toczy się trochę zbyt szybko, a Ci którzy nie znają jeszcze postaci (o ile tacy są), za wiele się o nich z tego chapka nie dowiedzą.

I nie muszą, bo to jest kolejny chwyt, wy wyskrobać jeszcze od fanów trochę pieniędzy. Czemu? A to temu, że na dzisiejsze standardy, to fabuła tego DB SD, jak i Dragon Balla w ogóle jest zbyt cienka - jeśli ktoś cudem nie słyszałby o DB i widział przed nim choćby takie Naruto, to ta manga by go niczym nie zafascynowała imo.

Dodane: 03-12-2010 18:06
Czy ja wiem... liczy się czasem coś więcej. Dla mnie dargon ball to coś co nic nie pobije, jedynie choć nie anime to the last aribender jest równie dobry, dla mnie naruto jest kijowy. Dragon ball choć fabułą nie błyszczy to ma właśnie to coś co sprawia że przyciąga.

Dodane: 03-12-2010 20:02 - Edytowane przez krosik dnia 03-12-2010 20:06
#krosik - user - 0%
Powiem tak, właśnie jestem w dziwnym stanie ponieważ przeczytałem DragonBall SD #1
I powiem tam tak
Kreska OK
Fabuła zniszczona
Boje się dalszych części

Wyjaśnię może poprzez mini streszczenie
DB SD zaczyna się od ukazania Songa, który wsiada na chmurkę i leci do Kamesenina, gdzie daje mu list od swojego dziadka, na wyspie jest już Kuririn, następnie Kame zrzuca ich w przepaść do dżungli(songo i kuririn mają tam wytrwać aby udowodnoć, że mogą przystąpić do treningu)gdy są na miejscu wybucha wulkan który jest nagle rozwalony przez kamehame roshiego, potem gdy Kuririn jest porwany przez coś na kształt smoka Songo też używa kamehame.

Akira chyba tego nie widział skoro pozwolił to wypuścić.

Edit #1
List- nie było żadnego listu
Kuririn jest przed goku na wyspie
Kamehame jeszcze przed prawdziwym treningiem

Bardzo namieszali

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online