Dodane: 14-11-2010 07:17 -
Witajcie, na stronie pojawił się już najnowszy epizod anime "Dragon Ball Kai", o numerku 81, poniżej znajdziecie link do epizodu oraz status prac nad epizodem naszej załogi.
Status:
HQ ONLINE PL:
http://dbpolska.n...ll_kai/81/ HQ DOWNLOAD PL:
http://dbpolska.n...all_kai_81 Napisy Angielskie: Dostępne
Napisy Polskie: Dostępne - Kayleigh90
Konwersja i Upload: Olek_mi
Jak zwykle udostępniamy na początek wersje do pobrania (HQ 116MB), z lekkim opóźnieniem dźwięku względem obrazu, do otrzymania RAWu kompatybilnego z naszym skryptem. Wersja ONLINE oczywiście poprawnie działająca.
Lista odtwarzaczy, na których epizod działa poprawnie: QuickTime Player, Windows Media Player, Dziobas Player, SM Player, VLC Player, KM Player, GOM Player.
--------------------

Dodane: 16-11-2010 10:55
Nie powiem dobry odcinek

Czekamy na następny
Ale najlepsze przed nami

Dalej niech się zacznie turniej Cel'a

I walka Goku
--------------------
www.youtube.com/MrRamzes5 - DB AMV !.

Dodane: 16-11-2010 10:58
niewiem kto tłumaczy na polski i czy maciez nim kontakt ale czy mógłby ten ktoś nazwy postaci tłumaczyć tak jak to było gdy puszczał RTL np.Cell-Komórczak,Frezza-Frezer,Kuririn-Krilan.Niewiem ale ja jestem jakoś przyzwyczajony do takich nazw.

Dodane: 16-11-2010 11:12 -
Kasia tłumaczy napisy i jest w naszej redakcji, podałem przecież tłumacza w opisie

Jeżeli chcesz to zapytaj się jej dlaczego tak tłumaczy, to za pewne Ci odpowie, ponadto już niejednokrotnie pisała na naszym forum dlaczego nie tłumaczy imion na Polski tak jak to było na RTL7
--------------------

Dodane: 16-11-2010 12:14 -
Lepsze są imiona oryginalne, byłem kiedyś przyzwyczajony do tych z RTL7(TVN7) ale jak wychodziły karty z chio chips to zacząłem się przyzwyczajać do oryginalnych. Dawne dzieje, ale karty mam dotychczas.
--------------------
MacGyver (jajojajo00)

Dodane: 16-11-2010 12:22
No wiadomo, my też przestawiamy się na oryginalne nazwy, nawet w pisowni, w artach, bo dopóki nie było szerszego dostępu do wersji RAW czy teraz na przykład do Kaia, to dużo ludzi miało problemy z przyzwyczajeniem się do tego, a teraz jak już dostęp do tych wersji jest, to trzeba zacząć poprawiać i przyzwyczaić wszystkich do odpowiednich wersji.
--------------------

Dodane: 16-11-2010 13:09
Ja tylko dodam zbędny lecz pouczający komentarz. Zmieńcie ten hosting albo wrzucajcie na 2 servery :/ Polecam hotfile lub rapidshare jako opcję dodatkową. Znowu będę czekał 2 dni na odcinek aż zrobi się dostępny.

Dodane: 16-11-2010 13:33 -
Ja już powiedziałem to raz i jeszcze raz się powtórzę, nie zmienimy go z racji tego, że mamy tutaj konto premium, które mamy przedłużane dzięki punktom, nigdzie indziej takiej opcji niema, ostatniego czasu wraz z ikarem testowaliśmy siedem serwisów hostingujących, nawet wykupiliśmy kilka kont premium na próbny okres i żaden nie spełnia naszym wymogów i Hotfile i Rapidshare jest obecnie pod ścisłym nadzorem i bardzo szybko usuwają pliki które mają oznaczone jako zarejestrowane prawami autorskimi. Więc przykro mi, że macie problem, ale z tym problemem zgłaszają się jednostki, nie ogół. Do tej pory mieliśmy pliki na sendspace.com, sendspace.pl, odsiebie, rapidshare, nakido itp. I co? Jak do tej pory tylko MegaUpload nas nie wyrolował, ile to razy musieliśmy przerzucać pliki bo nam usunięto..
Co do Mirrorów tymczasowych, to nie wiem, zapytam się Olka czy mu to pasuje, bo na chwilę obecną on zajmuje się całym uploadem. Poza tym jak znowu będą usuwać szybko pliki z HF, to i znów przestaniemy robić mirrory.
Ode mnie też taka mała rada nie korzystajcie z osiedlówek, bo nie tylko wy pobieranie z ich grupy IP pliki z MegaUploadu.
--------------------

Dodane: 16-11-2010 13:35
Odcinek dobry za sprawą ataku Vegety
![[wesoly] [wesoly]](/templates/emoty/wesoly2.png)
.Przed nami turniej Cell'a czyli zbliżają się ciekawe walki

.Co do tłumaczenia to ja nie mam żadnych zastrzeżeń

.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 16-11-2010 13:36
No bo Kasia to już weteran
![[wesoly] [wesoly]](/templates/emoty/wesoly2.png)
Moim zdaniem niema teraz w Polsce lepszego tłumacza zajmującego się Kaiem
--------------------

Dodane: 16-11-2010 15:24
Nie wiem czy to tylko moje odczucie, ale mam wrażenie, że odcinki zaczynają mieć tak zwane dłużyny. Chodzi mi o to, że tempo akcji akcji zaczyna przypominać to z "Zetki", a było zapowiadane, że będzie bez takiego czegoś.
Pozdrawiam.

Dodane: 16-11-2010 15:49
To całkiem możliwe że tak jest, w gruncie rzeczy wcale bym się nie zdziwił, bo zbyt krótka ilość epizodów też nie jest pewnie dla nich opłacalna.
--------------------

Dodane: 16-11-2010 15:54
Ale w Kai podejrzewam że Paikuhana nie będzie jak i całego turnieju w zaświatach
--------------------
MacGyver (jajojajo00)

Dodane: 16-11-2010 15:58
To jest oczywiste, akurat ten cały turniej to tylko fillery, a szkoda, bo akurat ta część mi się podobała, w ogóle z fillerów w "Dragon Ball Z", nie podobał mi się tylko ten z Gargulcem..
--------------------

Dodane: 16-11-2010 17:41
No nie wiem czy akcja tak spowolniła się. Ja zauważyłem że furia Trunksa została skrócona (zauważyłem to gdy nie pokazano sceny jak wyładowanie "razi" Krilana). I Final Flash, transformacja Trunksa, walka Trunksa - tego nie było w 1 epku Z-tki, a w Kai i owszem xD
Odcinek bardzo dobry, tylko chciałem dłuższą furię Trunksa

Ale odcinek i tak good
--------------------

Dodane: 16-11-2010 23:01
by_black napisał/a:
Co do Mirrorów tymczasowych, to nie wiem, zapytam się Olka czy mu to pasuje, bo na chwilę obecną on zajmuje się całym uploadem. Poza tym jak znowu będą usuwać szybko pliki z HF, to i znów przestaniemy robić mirrory.
Ode mnie też taka mała rada nie korzystajcie z osiedlówek, bo nie tylko wy pobieranie z ich grupy IP pliki z MegaUploadu.
Czyli wychodzi na to, że żadnych zmian nie będzie ? Cóż odcinek mam nadal niedostępny, a jeśli chodzi o neta to używam prywatną radiówkę o prędkości 3mb/s więc nie jest to żadna osiedlówka.

Dodane: 16-11-2010 23:05
Powiedziałem że jeżeli Olek będzie miał na tyle czasu, to ewentualnie będziemy próbować wrzucać epizod jeszcze na jeden mirror, żeby był chociaż na jeden-dwa dni. Jak odzyskam stałego neta, to wtedy będę robić ile się da mirrorów. Póki co wszystko leży na barkach Olka, a nie chcę nadwyrężać jego czasu
Napisałem osiedlówka bo taki przypis ma Twoje IP, tak czy siak nie tylko ty z niej korzystasz? Na pw podam ci link bezpośredni, może to coś poradzi.
--------------------

Dodane: 16-11-2010 23:50 -
Dzięki właśnie ściągam. Jeśli chodzi o neta mam sieciowe IP ... Radiówka na łączu 3mb/s niestety sam nie wiem dokładnie jaki jest usługodawca tej radiówki, więc nie wiele wyjaśnię.
Edit.
Kurczę : D Szykuje się kolejna świetna walka : D Final Flash widowiskowy, a transformacja Trunks'a jeszcze lepsza : D No to w następnym tygodniu będzie widowiskowo : D Już doczekać się nie mogę : D
by_black: Na przyszłość, jak będziesz miał problemy z pobieraniem z naszej strony, śmiało pisz mi na pw, to podam ci znów link

Dodane: 17-11-2010 10:53
Przed chwilę obejrzałem ten odcinek i jest pewien niedosyt. Niby ładnie zrobiony Final Flash Vegety, ale to nie załatwia sprawy. Trochę zbyt uboga ta furia Trunksa

Mam nadzieje że ta walka (Cell vs. Trunks) potrwa jeszcze trochę, bo bardzo ją lubiłem w DBZ
--------------------

Dodane: 17-11-2010 11:08
W ogóle walka Trunksa z Cellem była widowiskowa, pierwszy raz jak ją widziałem, miałem ciche nadzieje że to właśnie on jest tym, który sobie z nim poradzi, a szkoda..
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.