Dodane: 10-10-2010 07:45 -
Witam serdecznie! Na wortalu jest już dostępny epizod 76 w wersji RAW ONLINE. Wersja z napisami pojawi się do dwóch dni, od wydania angielskich napisów.
UWAGA!! Ważna informacja, jako że Olek znalazł świetną wersję RAWów, która po przerobieniu działa poprawnie w każdym odtwarzaczu najpierw będziemy wydawać PL ONLINE, i jeden dzień czekać na właśnie tą wersję RAWów, aby z niej skorzystać i ją wstawić do pobrania. Tak więc wersja online z napisami pojawi się szybciej, a później dopiero dobrze działająca wersja do pobrania, nie odczujecie tego, a odcinek będzie sprawny.
Wersja dostępna:
* PL ONLINE:
http://dbpolska.n...ll_kai/76/ * PL DOWNLOAD:
http://dbpolska.n...all_kai_76 Napisy Angielskie: Dostępne (Freeza-Sub).
Napisy Polskie: Dostępne (Kayleigh90).
Udostępniamy wszystkim chętnym na ten czas epizod 76 HQ do pobrania z opóźnieniem, który zostanie podmieniony gdy wyjdzie odpowiedni dla nas RAW, na wersję HD.
Lista odtwarzaczy, na których epizod działa w 100% poprawnie: SM Player, Best Player, Windows Media Player, QuickTime Player, Dziobas Player.
Epizod 75 poprawnie działający został udostępniony do pobrania.
--------------------

Dodane: 11-10-2010 17:30
A ja mam taką małą prośbę - moglibyście dawać do downloadu bezpośrednie linki (takie jak kiedyś na PW dostałem)? Bo od trzech tygodni nie mogę żadnego odcinka pobrać żadną przeglądarką("plik jest chwilowo niedostępny"

a też chciałbym sobie pooglądać w dobrej jakości

Z góry dzięki
--------------------

Dodane: 11-10-2010 17:43
Odcinek dość dobry.Tenshinhan prawie się wykończył zatrzymując Cell'a chociaż i tak mu się nie udało.Vegeta wyruszył więc czekają nas ciekawe walki z jego udziałem a po tych walkach czekać już tylko na Cell Game
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 11-10-2010 18:04
Jest DOWNLOAD! Nareszcie.... A tak w ogóle to czy w Dragon Ball Kai będą epizody z Buu, Bebi czy Smokami??

Dodane: 11-10-2010 18:06
jenek03 napisał/a:
Jest DOWNLOAD! Nareszcie.... A tak w ogóle to czy w Dragon Ball Kai będą epizody z Buu, Bebi czy Smokami??
kai to odświeżony DBZ więc buu powinien być ,a tamta reszta należy już do GT więc nie.

Dodane: 11-10-2010 18:06 -
jenek03 napisał/a:
Z tego co wiem akcja dojdzie do sagi z Buu i na tym się zakończy.Jeśli chodzi o serię Gt to ona nie będzie uwzględniona bo to jest jeden wielki filler.A wszystkie odcinki Kai są oparte wyłącznie na mandze Dragon Ball Z
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 11-10-2010 18:08 -
jenek03 napisał/a:
Tak, seria zostanie dokończona do końca Zetki
#luki_92_92 napisał/a:A ja mam taką małą prośbę - moglibyście dawać do downloadu bezpośrednie linki (takie jak kiedyś na PW dostałem)? Bo od trzech tygodni nie mogę żadnego odcinka pobrać żadną przeglądarką("plik jest chwilowo niedostępny"

a też chciałbym sobie pooglądać w dobrej jakości

Z góry dzięki
Choćbym chciał, nic z tym nie da się zrobić, ten bezpośredni link to jednorazowy link, więcej razy z niego nie da się pobrać niż tylko raz. Dlatego ja włączałem "pobieranie", brałem link i dawałem go danej osobie, by mogła pobrać.
Epizod również ONLINE jest dostępny.
--------------------

Dodane: 11-10-2010 18:37 -
Jak wyskakuje wam "Plik chwilowo niedostępny" to odświeżcie kilka razy stronkę i zadziała. Ja tak robiłem.
Te Kikoho kiedyś (Zwykłe DB) normalnie paliło wszystko na swojej drodze a teraz jedynie odpycha przeciwnika. Ten Shin pokazał tutaj nie lada odwagę. Niedługo walka Vegety, potem Trunksa i turniej Cella

Gdzieś tak w 81-82 odcinku już powinno się zacząć ale najpierw ujrzymy jeszcze ultra mocnego Mr. Satana xDD
Swoja drogą Freeze Subs powróciło ? Pewnie się im nie spodobała amerykańska wersja więc dalej wydają swoją, która jest dużo lepsza. I pomyśleć, ze tamci spieprzy** DBK a trzepią na tym kasę a o wiele lepsze wydania sa w sieci za free.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 11-10-2010 18:38
Więc sagi z GT nie będzie? Bo z drugiej strony to Dragon Ball GT nie był najlepszy. Szczególnie kompletnie nudne odcinki podczas zabijania jakichś dziecinnych smoków co do złudzenia przypominało pierwsze odcinki Dragon Ball które też były nudne (nie mówię o wszystkich ale bywały też nudne odcinki w DB). Chociaż gdyby sagi z GT miały być w DB Kai to zapewne nudne momenty by wycięli i zabicie pierwszych trzech smoków w jednym odcinku zrobili.

Dodane: 11-10-2010 18:44 -
No niestety tak bywa, że w sieci ludzie odwalają kawał porządnej roboty, nawet tutaj na stronie, nasi tłumacze, a takie firmy "oficjalne" czasami taką kaszanę za wielkie pieniądze odstawiają..
Nie będzie GT, to tylko wymuszony produkt studia Toei
--------------------

Dodane: 11-10-2010 22:51
Darknes napisał/a:Te Kikoho kiedyś (Zwykłe DB) normalnie paliło wszystko na swojej drodze a teraz jedynie odpycha przeciwnika. Ten Shin pokazał tutaj nie lada odwagę. Niedługo walka Vegety, potem Trunksa i turniej Cella

Gdzieś tak w 81-82 odcinku już powinno się zacząć ale najpierw ujrzymy jeszcze ultra mocnego Mr. Satana xDD
No sam widziales jaki dół wyjarało Kikoho ale zważając na to że Cell był o wiele,wiele bardziej silnijeszy od Ten shina to Kokoho nie robiło mu nic xD
A tak ogółem to wszyscy wiemy przeciez że zazwyczaj ta słabsza cześć teamu czyli np Ten Shin czy Jamsha odpadaja w walce pierwsi xD

Dodane: 12-10-2010 00:42
Wątek dotyczący reuploadów niezsynchronizowanych odcinków jest zamknięty więc odpowiem tutaj, może jakiś moderator to przeczyta.
Od pewnego czasu oglądam DB Kai i widzę, że macie problemy z dźwiękiem w niektórych odcinkach. Jako, że znam się trochę na obróbce video podpowiem wam co zrobić by naprawić plik bez ponownej kompresji.
Wystarczy ściągnąć mkvtoolnix i korzystając z narzędzia MKVMerge GUI (mmg.exe) zmienić kontener pliku na mkv (kilka się na add, wybiera plik, a potem klika na start muxing).
Co więcej, format mkv pozwala na dołączanie napisów do filmu jako oddzielnego strumienia, co zachowuje pierwotną jakość filmu. O podbieranie napisów przez inne serwisy bym się nie martwił, bo w mkv napisy można wstawić np jako vobsub, czyli obrazki, więc jest dużo zachodu z przerobieniem takich napisów do formatu tekstowego typu srt. Srt na vobsub można przerobic np. programem SubtitleCreator.

Dodane: 12-10-2010 02:07
Odcinek przegadany

Ale akcja na początku była OK

Vegeta i Trunks skończyli trening

Już w następnym odcinku ciekawa walka

Vegeta SSJ2 vs. Cell

Ciekawie się zapowiada

Dodane: 12-10-2010 13:37
siny1988 napisał/a:Vegeta SSJ2 vs. Cell

Ciekawie się zapowiada
Jaki Vegeta SSJ2 , nie ta bajka koleś . Jakby vegeta był ssj2 to by cella rozniósł jak chciał .Vegeta się zmieni w zwykłego USSJ .Cieniasa bez szybkości

Odcinek fajny.

Dodane: 12-10-2010 14:07
#xarlith na pewno skorzystamy z rady
Wracając do epizodu, Vegeta na wyższym stadium był wolniejszy, ale zaskakujące jest to że dla Cella w formie drugiej był wystarczająco szybki, czyli forma druga Cella wcale nie była aż nadto potężna.
--------------------

Dodane: 13-10-2010 08:06
Odcinek był fajny. Myślałem że będzie zdecydowanie więcej gadaniny, a jednak udało się przeprowadzić wszystko zwięźle. Następny odcinek zdominuje pewnie walka Vegety z Cellem. Jakbym miał stawiać na czym się skończy, to postawiłbym na transformację Cella.
--------------------

Dodane: 15-10-2010 07:30
Szkoda że seria nie skończy sie w 100 odcinkach jak lanowali...Zaczeli juz przedłużać odcinki...Co do serii GT to ja słyszałe że Akira ma ją poprawić(podobno dodając jakąś sage)

Dodane: 15-10-2010 11:18
Wątpię by było to prawdą, gdyż główne portale informacyjne by już o tym huczały, Akira się za to nie ruszy, bo musiałby wziąć się za poprawnie całej fabuły..
--------------------

Dodane: 19-10-2010 21:19
Odcinek niczego sobie. Pierwsze niezbyt interesujące spotkanie Songa z Cellem :> i upragniony powrót z treningu Vegety i Tronka. W najbliższych odcinkach można już liczyć na bardzo dobre walki i zaprezentowanie poziomu USSJ ( może i USSJ2 xD). Jest bardzo ciekaw jak twórcy z tego wybrnęli.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.