Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:43
OnLine: 76, statystyki
index > Manga i Anime > Bleach
Temat: Bleach: Ulubiony bohater
Dodane: 30-09-2010 13:15 - Edytowane przez by_black dnia 15-06-2011 10:18
#Senna1 - user - 0%
Stworzyłam taki temat poniewaz chce poznac wasze opinie na temat postaci z Bleach'a. Jak zapewne wiecie postacie w bleach są nardzo dopracowanie i główną zaletą tej anime są właśnie one oraz ściezki dzwiękowe.(wiem że troche zboczyłam ztematu ale to nic ;) )

Zaczynajmy :)

Dodane: 30-09-2010 14:59 - Edytowane przez by_black dnia 30-09-2010 15:01
#lomix - user - 60%
1 Byakua-Zdecydowanie moja ulubiona postać jest silny bardzo stylowo walczy nawet jak się porusza to widać w tym styl ma bardzo fajny Shikai i bajerancki Bankai.Oprócz tego wymiata w kidou.Jest bardzo inteligentny i opanowany wzór do naśladowania prawdziwy wzór samuraja.Do tego potrafi być bezwzględny i jest bardzo szanowany w śród shinigami i jest także głową najbardziej znaczącego domu szlacheckiego.

2 Ulquiorra-Taka zła wersja Byakuyi jest bardzo podobny do Byakuyi z charakteru ale o wiele potężniejszy niewielu może się z nim równać.
Dla mnie najpotężniejszy z espady i ma najfajniejszy wyraz twarzy jak coś go zaskoczy bardzo fajnie to wygląda do tego jego wygląd jest super.

3 Aizen-Genialna postać to jego cwaniactwo i ta inteligencja i wygląd o potędze nie wspominając genialny zanpaktou po prostu Aizen wymiata.

4-Yamamoto Genryuusai-Z dziadkiem nie ma żartów potęga i doświadczenie w czystej postaci.

5 Urahara-Tajemniczy silny i czasem zabawny choć potrafi spoważnieć w sekundę.Niezwykle inteligentny i fajny zanpaktou ale bardzo podobał mi się jego wygląd kiedy był kapitanem.

6 Shinji-Ma fajne krzywe zęby jest dosyć zabawny i trochę tajemniczy i z pewnością silny.

7 Starrk-Jego lenistwo mnie trochę wkurza ale jak zacznie strzelać z tych pistoletów to jest naprawdę coś.A w dodatku ma bardzo fajne i szybkie sonido.

8 Kyoraku-Lenistwo mi w nim się nie podoba ale jak zacznie walczyć na prawdę to nieźle to wygląda.

9 Yourichi-Kocica jest naprawdę fajna i zabawna no i oczywiście ładna.

10 Ichigo-Bardzo często mnie irytuje ale jego postaci nie za bardzo lubię. Ale lubię jego pustego a szczególnie HM2 naprawdę boski wygląd i potężna siła.

Dodane: 30-09-2010 15:00 - Edytowane przez by_black dnia 30-09-2010 15:02
#razor09 - user - 80%
Ja lubie mnostwo osob z BLEACHA.
Probowalem ulozyc topke, ale zawsze wychodzi mi ponad 20 ;)
Ogolem tito sie postaral jest kogo lubic.
Ja faworyzuje glownie:
Z SS - Kyoraku
Z LAS NOCHES - ( Stark ale on podobny do Kyo wiec dam innego) Ulqiorra.
Z Karakury -Kisuke

--------------------
Come back Gin.
Dodane: 05-10-2010 16:30
#Aero - user - 90%
lomix napisał/a:
1 Byakua-Zdecydowanie moja ulubiona postać jest silny bardzo stylowo walczy nawet jak się porusza to widać w tym styl ma bardzo fajny Shikai i bajerancki Bankai.Oprócz tego wymiata w kidou.Jest bardzo inteligentny i opanowany wzór do naśladowania prawdziwy wzór samuraja.Do tego potrafi być bezwzględny i jest bardzo szanowany w śród shinigami i jest także głową najbardziej znaczącego domu szlacheckiego.

2 Ulquiorra-Taka zła wersja Byakuyi jest bardzo podobny do Byakuyi z charakteru ale o wiele potężniejszy niewielu może się z nim równać.
Dla mnie najpotężniejszy z espady i ma najfajniejszy wyraz twarzy jak coś go zaskoczy bardzo fajnie to wygląda do tego jego wygląd jest super.

3 Aizen-Genialna postać to jego cwaniactwo i ta inteligencja i wygląd o potędze nie wspominając genialny zanpaktou po prostu Aizen wymiata.

4-Yamamoto Genryuusai-Z dziadkiem nie ma żartów potęga i doświadczenie w czystej postaci.

5 Urahara-Tajemniczy silny i czasem zabawny choć potrafi spoważnieć w sekundę.Niezwykle inteligentny i fajny zanpaktou ale bardzo podobał mi się jego wygląd kiedy był kapitanem.

6 Shinji-Ma fajne krzywe zęby jest dosyć zabawny i trochę tajemniczy i z pewnością silny.

7 Starrk-Jego lenistwo mnie trochę wkurza ale jak zacznie strzelać z tych pistoletów to jest naprawdę coś.A w dodatku ma bardzo fajne i szybkie sonido.

8 Kyoraku-Lenistwo mi w nim się nie podoba ale jak zacznie walczyć na prawdę to nieźle to wygląda.

9 Yourichi-Kocica jest naprawdę fajna i zabawna no i oczywiście ładna.

10 Ichigo-Bardzo często mnie irytuje ale jego postaci nie za bardzo lubię. Ale lubię jego pustego a szczególnie HM2 naprawdę boski wygląd i potężna siła.

U mnie prawie taki sam ranking jak u lomix'a no może po za tym,że Ulquiorra pierwszy a Byakuya drugi.

--------------------
Dodane: 06-10-2010 14:40
#Pepe - user - max%
Ichimaru Gin - Już na tylu stronach pisałem jak go lubię że nie chce mi się znowu pisać :p Po prostu jest to zarąbisty człowiek, silny niewątpliwie i wizualnie cudny :) Jest to moja ulubiona postać z wszystkich anime jakie oglądałem .
Kyouraku - leniwiec który pije sake, bardzo silny . Spoko gość :d

--------------------
iSayumi
Dodane: 06-10-2010 15:30
#Lunatic - user - 40%
-Ichimaru - jedna z moich ulubionych postaci, jak nie ulubiona. Postać zagadkowa, tajemnicza, trudna do rozwikłania. Lubię jego pewność siebie i ironię w jego dialogach, a zarazem ogromny spokój. Świetnie przedstawiony charakter i postawa, jako postać typowego lisa, któremu nie można wierzyć. Do tego również ciekawa zdolność Bankai'a.
-Grimmjow - najlepszy wygląd wg mnie, wprost świetny, druga forma trochę gorzej, ale ujdzie. Bardzo mi się podoba jego charakter, głównie ze względu na stanowczość i działanie na własną rękę, co przejawiał w nieposłuszeństwie wobec Aizena.
-Ulquiorra - zachowuje spokój aż do samej śmierci, gdy np. mówi do Ichigo żeby go wykończył. Jest bezwzględny i jedną z najbardziej inteligentnych postaci w Bleach'u. Podoba mi się również jego typ samotnika melancholika - sam też poniekąd odpowiadam takiej osobowości.
-Urahara - podobnie jak w przypadku Ichimaru postać tajemnicza. Do samego końca potrafi mieć jakiegoś asa w rękawie i nigdy tak naprawdę nie traci wiary. Z jednej strony poważny (zależnie od sytuacji), a z drugiej postać komediowa z dużym poczuciem humoru.
-Kenpachi - podoba mi się jego charakter, typ zwierza, który w życiu chętnie by tylko walczył. Cenię jego postawę w walce, nie dobija osoby niezdolnej do walki, a sam cieszy się na widok własnych ran, co pchnie go do bardziej zażartej walki.
-Shinji - zaciekawił mnie swoim lekkim podejściem do ludzi i świata jak i mocą Shikai'a.
-Kyoraku - po prostu koleś wyluzowany, bez zmartwień.

--------------------

"Osoby używające więcej niż trzech wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości." Terry Pratchett
Dodane: 16-10-2010 23:54
#kordos - user - max%
Pepe napisał/a:
Ichimaru Gin - Już na tylu stronach pisałem jak go lubię że nie chce mi się znowu pisać :p Po prostu jest to zarąbisty człowiek, silny niewątpliwie i wizualnie cudny :) Jest to moja ulubiona postać z wszystkich anime jakie oglądałem .
Kyouraku - leniwiec który pije sake, bardzo silny . Spoko gość :d

Taaak! Gin jest the best [serce]
Kyouraku także jest świetny, jednakże wole od niego Uraharę i Zarakiego.
A zaraz po nim nasz główny bohater Ichigo. :)

Dodane: 17-10-2010 21:54
#razor09 - user - 80%
Zapomnialem tez wspomniec o GINIE :o
Ichimaru to swietny gosc. Wesoly, ma taki fajny wyglad , i te jego zachowanie -enialne. Dziwi mnie dlaczego tak zadko otwiera oczy :p
nie mozna tez zapomniec, ze Gin to jeden z silniejszych shinigami poznanych do tej pory ( i jak narazie ma chyba najlepszy Bankai).
Niedawno okazalo sie tez, ze Gin jest dobry.
Mam nadzieje, ze nie umarl :|

--------------------
Come back Gin.
Dodane: 17-10-2010 22:03
#Lunatic - user - 40%
razor09 napisał/a:
Dziwi mnie dlaczego tak zadko otwiera oczy :p

Moim skromnym zdaniem jest to symboliczne podkreślenie charakteru. Nawet jak w jednym czy dwóch momentach otwiera oczy to wygląda już trochę inaczej. Jakby miał otwarte oczy bez przerwy lub częściej by je otwierał odbierałbym go jako inną postać, bo dla mnie ten mały szczegół ma bardzo duże znaczenie :p
A co do jego śmierci, to też nie chciałbym żeby nastąpiła. Jeśli ostatecznie okazał się dobrą postacią, a ogromnych obrażeń nie otrzymał, to miejmy nadzieję, że przeżyje. W końcu w tym anime nikt dobry nie ginie, choć trochę to mnie denerwuje. Gorzej tylko z odegraniem jego dalszej roli po przeżyciu, ciężko dalej sobie wyobrazić na co może się przydać czy też jak zaszkodzić wg mnie. Pożyjemy, zobaczymy :p

--------------------

"Osoby używające więcej niż trzech wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości." Terry Pratchett
Dodane: 27-01-2011 20:37
#Sango - user - 100%
Zdecydowanie na pierwszym miejscu jest Aizen,ta jego dwulicowość jest świetna,wygląd i zanpakatou również świetny 'badass'
Na drugim miejscu
-Ichimaru - jedna z moich ulubionych postaci, jak nie ulubiona. Postać zagadkowa, tajemnicza, trudna do rozwikłania. Lubię jego pewność siebie i ironię w jego dialogach, a zarazem ogromny spokój. Świetnie przedstawiony charakter i postawa, jako postać typowego lisa, któremu nie można wierzyć. Do tego również ciekawa zdolność Bankai'a.

Zdecydowanie Gin i ty przytoczę wypowiedź Lunatica...
Na trzecim miejscu Grim
Czwartym Ulquiorra, i to jest ta jak na razie główna czołowka.

--------------------

Dodane: 15-02-2011 16:47
#Tronka - user - 0%
Takze lubie duzo osob z bleacha ale najbardziej to hitsugaya niewiem dlaczego ale bardzo go lubie fajnie wyglada i zna fajne techniki i byakuya to dwaj wg najlepsi ;]

Dodane: 22-02-2011 20:39 - Edytowane przez gabor143 dnia 22-02-2011 20:41
#gabor143 - user - 0%
ja najbardziej przepadam za Byakuyą,Nnoitrą i Kisuke Uraharą. lubię ich za niezwykle ciekawe charaktery :) a no i oczywiście Ulquiorra :d

Dodane: 18-06-2011 19:11 - Edytowane przez goku994 dnia 18-06-2011 20:25
#goku994 - user - 10%
1. Zaraki Kenpachi jest moja ulubiona postacia ma fajny charakter a gdy walczy to jego krwiozerczy instynkt pozwala mu walczyc dlugo i z wielka radoscia tworzac jego postac charakterystyczna

2. Grimmjow rowniez ma fajny charakter, lubie jego porywczosc i dusze buntownika

3. Urahara jest fajnym gosciem ktory jes zabawny ale szybko moze stac sie powazny i jest silny

4. egzekwo Abarai Renji oraz Kuroaki Ichigo mimo ze Ichigo jest silniejszy to sa do sobie podobni pod wzgledem charakteru i obaj maja fajne shikai oraz bankai

nie lubie za to takich charakterow jak ulquiorra twierdze ze takie charaktery sa zaslepione pycha i dlatego szybko gina jak on

--------------------

http://www.youtub...lf=mh_lolz
Dodane: 18-06-2011 19:46
#Aero - user - 90%
goku994 napisał/a:
nie lubie za to takich charakterow jak ulquiorra twierdze ze takie charaktery sa zalepione pycha i dlatego gina jak on

A gdyby Ulquiorra, jak to napisałeś nie był "zalepione pycha" to by według Ciebie wygrał? Chłopie, pomyśl trochę logicznie, HM2 to istny potwór i maszyna do zabijania, sama jego prędkość i kilka machnięć mieczem starczyłoby do pokonania Starrk'a czy Harribel. Do pokonania Barragana przydałoby się Cero, a je ma, i to potężne. A to, że Ulquiorra nie szanował czy patrzył z góry na takiego Grimma, było jak najbardziej na miejscu. Rzucał się do niego, a na prawdę nie byłby w stanie poważnie zranić czwartego, chyba, że na Ressurection, kiedy Shiffer by go nie używał.

Sorrki za offtop, ale to co napisał #goku994 było naprawdę głupie, lekko mówiąc.

--------------------
Dodane: 18-06-2011 19:48
#Fiend - user - 70%
Do cholery ,widze ,że ktoś mi skasował posta.Ciekawe dlaczego?Dobra mniejsza o to.Moim ulubionym bohaterem jest Ulqiora ,Lubie w nim praktycznie wszystko.Poza nim bardzo lubie też Grimmja,Zarakiego,Aizena i może Gina.

--------------------

Dodane: 18-06-2011 19:59
#Henkok - user - 80%
Moim ulubionym bohaterem jest Urahara.Po prostu jest swietny,śmieszny inteligentny i silny,no i ma tesaia do pomocy :d .

Reszta to:
2.Zaraki
3.Grimmjow
4.Ikkaku
A dalej nie wiem kogo jeszcze wymienić.

--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 18-06-2011 20:27 - Edytowane przez goku994 dnia 18-06-2011 20:28
#goku994 - user - 10%
Wiadomość doklejona:
Aero napisał/a:

A gdyby Ulquiorra, jak to napisałeś nie był "zalepione pycha" to by według Ciebie wygrał? Chłopie, pomyśl trochę logicznie, HM2 to istny potwór i maszyna do zabijania, sama jego prędkość i kilka machnięć mieczem starczyłoby do pokonania Starrk'a czy Harribel. Do pokonania Barragana przydałoby się Cero, a je ma, i to potężne. A to, że Ulquiorra nie szanował czy patrzył z góry na takiego Grimma, było jak najbardziej na miejscu. Rzucał się do niego, a na prawdę nie byłby w stanie poważnie zranić czwartego, chyba, że na Ressurection, kiedy Shiffer by go nie używał.

nie chodzi mi o to ze zginal dlatego ze byl zaslepiony pycha tylko o to ze jak by tak nie bylo to by mu poszlo lepiej i walka byla by bardziej ciekawa

--------------------

http://www.youtub...lf=mh_lolz
Dodane: 18-06-2011 20:35
#Akki - user - 30%
Ale Ulq był nihilistą ... Jakbym wiedział że jestem takim koxem to też byś pewnie tak kozaczył ...

1.Ichigo
2.Zaraki Kenpachi
3.Ulquiorra
4.Urahara Kisuke

--------------------
"Zostaniesz HoKage jakiego nie było" Chiyo
Dodane: 18-06-2011 20:39
#Aero - user - 90%
goku994 napisał/a:
Wiadomość doklejona:
Aero napisał/a:

nie chodzi mi o to ze zginal dlatego ze byl zaslepiony pycha tylko o to ze jak by tak nie bylo to by mu poszlo lepiej i walka byla by bardziej ciekawa

To już większego znaczenia nie ma. Ulquiorra tylko na początku nie był ostrożny, potem zorientował się, że to jest przeciwnik innej ligi, ale niestety jakby nie było HM2 jest cholernie silny i mało kto może się z nim równać.

Dobra ja już kończę ten offtop. Jeśli chcesz #goku994 to możemy się przenieść na PW.

--------------------
Dodane: 25-06-2011 19:39 - Edytowane przez ito281035 dnia 03-07-2011 19:40
Moją ulubioną postacią tego anime jest Ichigo . Nie wiem czemu , fajny jest i tyle :d Z dziewczyn najbardziej lubię Yoruichi , cenię jej poczucie humoru .

--------------------
:* - < 3
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online