Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:43
OnLine: 76, statystyki
index > Dragon Ball
Temat: Dragon Ball: Błędy
Dodane: 03-02-2012 18:39
Lunatic napisał/a:
No też nie do końca, bo jak Trunks z Vegetą wyszli ze specjalnej sali to Bulma zdziwiła się, że Trunks tak się zmienił czyli wyrosły mu włosy, a Vegecie nie. Vegeta wtedy powiedział, że włosy prawdziwych Sayian'ów zachowują tą samą długość, po czym Goku zdziwił się, że jego włosy już, podkreślam już nie rosną. Co mogłoby poświadczyć, że rosną do pewnej długości po czym zatrzymują długość. Nie wiadomo tylko kiedy rosną, bo w zasadzie jest sprzeczność. Jak Goku w Movie z Brollym jest w inkubatorze, posiada włosy takie same jak w dalszym życiu. To taka zagadka niewarta rozwiązywania.

Oczywiście, że Songowi rosną. Wiele razy Songo tracił po trochu włosów zauważalnie, np. podczas walki z Kryminatorem.

--------------------
"Nie jestem ani Songiem, ani Vegetą, powstałem by Cię pokonać"

YOUTUBE.COM/user/srocek2
Dodane: 03-02-2012 22:24
Bo włosy odrastaja do pewnej długosci gdy np sayian je zetnie xD
ale widac wyraznie ze goku jak i Brolly urodzili sie z włosami(podobnie jak reszta sayian.

--------------------
master xD

Train ninjas and save the world from evil on NinjaManager.com !
Dodane: 05-02-2012 19:16 - Edytowane przez SprzetRTViAGD dnia 05-02-2012 19:16
panmaster OK, być może masz racje. Pamiętam jednak, że podczas walki 'Różowego' z Gotenksem, ten drugi praktycznie rozwalił demona swoimi wybuchającymi duszkami, zmieniając go w dym. Bez ki, czysta eksplozja. Więc wybuch planety (z grubsza dzyliard razy mocniej), powinien spokojnie poskładać Buu i to bez instrukcji :) .

Dodane: 05-02-2012 19:39
#Henkok - user - 80%
SprzetRTViAGD napisał/a:
panmaster OK, być może masz racje. Pamiętam jednak, że podczas walki 'Różowego' z Gotenksem, ten drugi praktycznie rozwalił demona swoimi wybuchającymi duszkami, zmieniając go w dym. Bez ki, czysta eksplozja. Więc wybuch planety (z grubsza dzyliard razy mocniej), powinien spokojnie poskładać Buu i to bez instrukcji :) .

no nie koniecznie,trzeba wziąść pod uwagę ,że te duchy koncentrowały siłę ognia na buu,w ostatecznym rachunku eksplozja była nie duża ,ale siła ogromna.

--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 05-02-2012 19:49
Ja niedawno czytając po raz kolejny mangę znalazłem błąd Akiry. [oczy] A mianowicie, w tomie 15 na stronie 28 Tao Pai-Pai Cyborg wystrzeliwuje swoją Super Dodonpę prawą ręką, a na następnej (29) stronie jest pokazany, że atakuje lewą.

--------------------

Dodane: 05-02-2012 22:41 - Edytowane przez SprzetRTViAGD dnia 05-02-2012 22:43
no nie koniecznie,trzeba wziąść pod uwagę ,że te duchy koncentrowały siłę ognia na buu,w ostatecznym rachunku eksplozja była nie duża ,ale siła ogromna.

Dalej nie ma to według mnie sensu. Duchy koncentrowały energię na Buu i eksplodowały ze wszystkich stron, owszem, ale biorąc pod uwagę siłę jaką wyzwala wybuch planety (znając przeciętny rozmiar planet skalistych we wszechświecie, zapewne nawet większych od Ziemii) - myślę, że nie ma sensu wdawać się w dalszą polemikę. Gdy czterech gości rzuci w Ciebie z każdej strony po kamyku to będzie to nic w porównaniu z trafieniem 30kg głazem z jednej strony.

Dodane: 05-02-2012 23:07 - Edytowane przez Ser3k dnia 05-02-2012 23:08
#Ser3k - user - 60%
Ale bardziej cię zaboli jeżeli dostaniesz mniejszym 30 kilowym kamykiem niż większym 30 kilowym kawałkiem drewna.
Ponieważ dostaniesz jego całą objętością a nie tylko tą która obejmuje ciebie.
I na tym kończymy waszą polemikę. No chyba że to nie jest dla was logiczne to możecie się dalej kłócić a już wyjaśnioną sprawę.

--------------------

"Szczęście sprzyja odważnym"Wergiliusz
Dodane: 06-02-2012 08:55
Akira niemógł zrobic tak aby ataki bohaterów niszczyły planyty mimo iź mogły. Postanowił, że wyjaśni to zjawiskiem dużej siły i małego rozbrysku. Gdy Goku walczył na namek z Freeza, Freeza powiedział, ze Goku nieprzezyje bo niepotrafi oddychac w przestrzeni kosmicznej, a to znaczy, że zarówno Goku jak i Freeza przeżyli by wybuch planety(freeza rzeczywiście przerzył i to ciężko ranny). Więc jak cos takiego jak wybuch planety miało zabić najsilniejsza formę buu ????

--------------------
master xD

Train ninjas and save the world from evil on NinjaManager.com !
Dodane: 15-03-2012 18:06
#KaKa663 - user - 60%
Błąd który pamiętam to błąd lektora po sadze chyba Saiyan lub frezer kiedy lektor powiedzial ze gohan ma juz 15 lat a byl malym chlopcem to zapamietalem

Dodane: 01-04-2012 12:27
#slander - user - 70%
Właśnie przypomniałem sobie taki mały błąd w anime. Podczas walki Gohana SSJ2 z Cellem, jeszcze przed śmiercią Songa, Gohan puścił w stronę Cella Kamehameha. Cell został przepołowiony na pół, cała górna część ciała została zniszczona. Czyli razem z głową poszedł się paść jego microchip. I tu jest błąd, Cell ponownie ożył, wyrastając z dolnej części ciała. Chyba jak by się miał odrodzić to tylko z tego małego chipu, a nie z dolnej części ciała :p Trochę namieszałem, nie wiedziałem jak to wyrazić :p

--------------------
Jestem Saiyaninem, który przybył z Ziemi, zeby cię pokonać

-----

http://komixxy.pl...zebaczenia
Dodane: 01-04-2012 13:09 - Edytowane przez Lunatic dnia 01-04-2012 13:24
#Lunatic - user - 40%
To taki błąd, nie błąd :p Mając ciało jaszczura był w stanie regenerować swoje ciało i odnawiać kończyny. Wiemy, że wiele technik miał lepiej opanowanych niż sami ich twórcy. Oczywiście Piccolo by w takiej sytuacji nie przeżył, natomiast Cell miał tą zdolność lepiej rozwiniętą. Trochę mnie zastanawia fakt, czy zostało zniszczone jego serce, gdyż widać część klatki piersiowej. Jeśli tak, to można z tego wnioskować, że był w stanie się odrodzić dopóki nie został zniszczony jego chip + to, że nie został rozniesiony w pył na poziomie komórkowym.

Edit: Dodam coś od siebie. Błąd graficzny w odcinku 87 na odcinku czasowym 3:20-3:30 (wersja francuska). Krillin będąc jeszcze na ziemi ma na sobie zbroję, którą dostał od Vegety. Gdy odsuwa się z pola walki i przebywa w powietrzu widać, że przez chwilę ma swój pomarańczowy strój. Po tej krótkiej akcji jego ubiór wraca do normalności.

--------------------

"Osoby używające więcej niż trzech wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości." Terry Pratchett
Dodane: 01-04-2012 13:49 - Edytowane przez pawel_m11 dnia 01-04-2012 13:50
hmm... nie wiem czy to błąd ale jak Cell wybuchał byl w 2 fazie rozwoju a jak sie wskrzesil to byl w 3 fazie a przeciez wyplul c18 i nie wiem o co w tym chodzi ??

Dodane: 01-04-2012 13:53 - Edytowane przez Lunatic dnia 01-04-2012 13:53
#Lunatic - user - 40%
Jedna ze zdolności Saiyan. Otarcie się o śmierć znacznie podniosło jego poziom mocy. Stąd też wskoczył na SSJ2 wracając jednocześnie do swojej perfekcyjnej formy.

--------------------

"Osoby używające więcej niż trzech wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości." Terry Pratchett
Dodane: 07-04-2012 01:57
@DuchSSJ: Bulma obcięła włosy Trunksowi przed Turniejem Cella i przed drugim treningiem w Sali Ducha i Czasu.
A skąd wiemy,że Trunks tam wszedł i trenował? - Ponieważ taką kolejność ustalił wcześniej Piccolo: "Najpierw pójdę Ja,potem Vegeta, a po nim Trunks".
Zatem oczywiste jest,że Trunks odbył kolejny trening w Sali Ducha i Czasu.
I stąd - logicznym ciągiem Trunks ma długie włosy na Cell Games.

Dodane: 13-04-2012 15:06
#KaKa663 - user - 60%
#Lunatic

http://dbpolska.n...opic/15093
Odsyłam cie tutaj. Dyskusja na temat Cella SSJ. To nie był zaden ssj tylko odrodzenie się z głównej komórki.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online