Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:41
OnLine: 66, statystyki
index > Manga i Anime > Pokémon
Temat: Pokemon: Silver/Gold/Crystal
Dodane: 20-09-2010 21:28
#by_black - systemadmin - max%
Temat poświęcony drugiej generacji gier z pod znaku "Pokemon", w temacie możecie prowadzić dyskusje na temat gier tworzących tą generacje. Możecie pytać się o sposób gry, poprosić o porady związane z solucją gry, podawać ciekawe informacje oraz możecie pochwalić się waszymi osiągnięciami i przemyśleniami na podstawie tych gier.

--------------------
Dodane: 23-09-2010 19:46
#Cyrus - user - max%
Więc moje przemyślenia są następujące xD Moim skromnym zdaniem jest to najlepsza edycja pokemonów (nie wliczając Black & White bo jeszcze nie grałem xD). Samego Crystala przeszedłem 3 razy i raz przeszedłem Golda. Najlepszy region jak dla mnie, i możliwość złapania jednych z najsilniejszych poków we wszystkich edycjach :)

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 23-09-2010 21:23
Haha! Również moja ulubiona wersja, Silver! [serce] Po prostu uwielbiam ten region, w dodatku można było przejść do Kanto, świetne legendy i misje, moje ulubione pokemony i dodatki czego chcieć więcej? Teraz łupię w odświeżoną wersję Soul Silver i znów jest zachwycony :)

--------------------
Dodane: 24-09-2010 18:03
#Cyrus - user - max%
A ja jakoś zaprzestałem mojej przygody w Soul Silver na jakiś czas :p Nie mam zbytnio czasu by w coś grać co jest dziwne w sumie... kiedyś poświęcałem grom więcej czasu...

--------------------

Dodane: 25-09-2010 14:32
#zadyma - user - 90%
Ja też najlepiej wspominam Gold, ale to dlatego że to był moja pierwsza przygoda z pokemon na gameboyu, byłem jeszczee strasznym nubem ale łupałem. Ostatnio za 5zł kupiłem właśnie te pokemony na gemobya. Chętnie bym pograł w te odświeżoną wersje an DS ale nie mam takowego :(

Dodane: 26-09-2010 22:21
Zawsze pozostaje wersja na PC, dzięki emulacji, chociaż sam też się przymierzam do tej konsolki i gier na nią :p

--------------------
Dodane: 26-09-2010 22:59
#lipa911 - user - 20%
Można śmiało powiedzieć, że ta odsłona Pokemonów pod względem gier jest najlepsza, ciekawe startery, legendy no i można złapać też te pokemony z Kanto. Crystala przeszedłem 3 albo 4 razy(teraz coś na telefonie powoli sobie gram)grałem każdym starterem ale do gustu przypadł mi Totodile, Golda i Silvera po 1 razie przeszedłem. Nie grałem jeszcze w te odświeżone wersje ale być może się skuszę.

Dodane: 03-10-2010 02:12
#Tomson - user - 90%
Zdecydowanie moje ulubione części. Kontynuacja przygód z Redów i spółki + wiele nowych poków sprawiają, że te części są bardzo dobrze wykonane. Moją ulubioną częścią są Crystale ze względu na to jak bardzo są rozbudowane. Nie pamiętam już czy W Silver i Gold można wyruszyć do Kanto, ale jak dla mnie to jest znakomity pomysł :)

--------------------

[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011
Dodane: 03-10-2010 02:19
Crystal to połączenie możliwości z Golda i Silvera, normalnie można podróżować między dwoma regionami ;)

--------------------
Dodane: 06-10-2010 16:43
#Cyrus - user - max%
by_black napisał/a:
Crystal to połączenie możliwości z Golda i Silvera, normalnie można podróżować między dwoma regionami ;)

Chyba połączenie Kanto i Jotho chciałeś napisac ;P Chociaż w sumie połączeniem Golda i Silvera też jest. O ile pamietam to w Crystalu można było przejść do Kanto, ale była tam mocno zryta grafa i nie można było chyba odznak zdobywać... albo coś w tym stylu :p

--------------------

Dodane: 06-10-2010 16:51
Eee normalnie zdobywałeś odznaki, które później pozwalały ci iść do Asha, bo inaczej nie dało się przejść przez te jedne drzwi :p

--------------------
Dodane: 06-10-2010 18:01
#Cyrus - user - max%
A może :p W sumie jak gralem to po Jotho nigdy mi się nie chciało przechodzić Kanto xD Za dużo tego było...

--------------------

Dodane: 06-10-2010 18:08
Leniuch xD Ja właśnie w Crystal cały czas grałem, więc trochę się na łaziłem, dopiero skapnąłem się po otrzymaniu tych kolejnych odznak, że drzwi do lewego skrzydła korytarza się otwierają ;D

--------------------
Dodane: 07-10-2010 14:07
#Ziomalka - user - 0%
Nieno niewiem skąd ściągnąć gre pokemon leaf green dlatego że jest na nintendo a taki koleś ma tą gre ale na kompie więc już niewiem [placze]

Dodane: 07-10-2010 14:32
Nie rozumiem, chcesz pobrać Leaf Green na komputer? Przecież w naszej strefie plików jest Leaf Green: http://npolska.ne...leaf_green i emulator do gry w niego na PC: http://npolska.ne...oy_advence

--------------------
Dodane: 09-10-2010 13:47
#Cyrus - user - max%
by_black napisał/a:
Leniuch xD Ja właśnie w Crystal cały czas grałem, więc trochę się na łaziłem, dopiero skapnąłem się po otrzymaniu tych kolejnych odznak, że drzwi do lewego skrzydła korytarza się otwierają ;D

No ja akurat się zorientowałem jakoś przypadkowo xD W zwykłym Crystalu to mnie troche grafa odrzucała bo nie było to zrobione tak jak Crystal... no ale w SS i HG wygląda to lepiej xD

--------------------

Dodane: 09-10-2010 13:53
Tak, Soul Silver wygląda wspaniale, pykam w niego każdego dnia ale... ale mam ciągle crasha obrazu.. [yyy] Więc jak wcześniej nie zdążyłem zapisać, to odechciewa mi się grania na najbliższe 24 godziny :p

--------------------
Dodane: 09-10-2010 14:30
#Cyrus - user - max%
by_black napisał/a:
Tak, Soul Silver wygląda wspaniale, pykam w niego każdego dnia ale... ale mam ciągle crasha obrazu.. [yyy] Więc jak wcześniej nie zdążyłem zapisać, to odechciewa mi się grania na najbliższe 24 godziny :p

Ja miałem crashe też na poczatku na moim nintendo... zaktualizowałem oprogramowanie i już śmiga elegancko :) Więc Tobie polecam... kupno Nintendo :d To sobie moze zagramy przez wi-fi xD

--------------------

Dodane: 09-10-2010 14:34
Ale ty jesteś dowcipny, nie mam na razie 300 złotych żeby od tak sobie wyrzuć na konsolkę, zwłaszcza dla jednej-dwóch gier :p Teraz mam w planach kilka wydatków, więc jednocześnie to odpada :p

--------------------
Dodane: 10-10-2010 10:40
#Cyrus - user - max%
by_black napisał/a:
Ale ty jesteś dowcipny, nie mam na razie 300 złotych żeby od tak sobie wyrzuć na konsolkę, zwłaszcza dla jednej-dwóch gier :p Teraz mam w planach kilka wydatków, więc jednocześnie to odpada :p

Haha a ja kupiłem Nintendo w sumie tylko dla pokemonów :d Przy okazji poznałem parę świetnych gierek z DB na tą konsolę ;] Moim zdaniem konsolka warta swojej ceny xD

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online