Dodane: 20-09-2010 21:27 -
Temat poświęcony pierwszej generacji gier z pod znaku "Pokemon", w temacie możecie prowadzić dyskusje na temat gier tworzących tą generacje, w temacie możecie pytać się o sposób gry, poprosić o porady związane z solucją gry, podawać ciekawe informacje oraz możecie pochwalić się waszymi osiągnięciami i przemyśleniami na podstawie tych gier.
--------------------

Dodane: 23-09-2010 19:43
No to moje przemyślenia są następujące

Red - już NIE, Fire Red - O YES xD Wszystko pięknie pozakładałeś ale nie wiem czy zapomniałeś o reedycjach takich jak Fire Red i Leaf Green, a także jedne z nowszych Soul Silver i Heart Gold (chociaż co do tych to nie jestem do konca pewny czy nie było tematu, nie chce mi się sprawdzać).
Tak więc krótko o Red bo jedyna wersja tych najstarszych w którą grałem

Początek wszystkiego, wszystko ubogie patrząc pod kątem najnowszych wersji... ale sentyment pozostaje
Co do Fire Red to bardzo porządnie odświeżona 1 część ;] Do tego dodano po ELite Four nowe "misje" jakby na tych wyspach, a do tego złapanie więcej niż podstawowe 151 poków ;]
W sumie Reda przeszedłem 2 razy, a Fire Reda 1 xD

Dodane: 23-09-2010 20:02 -
Fire Red - Jedyna gierka z pod znaku pokemonów którą przeszedłem.
Powiem tyle - jest świetna ^^
Najfajnieszy Charizard
--------------------
THIS
IS
SPARTA

Dodane: 23-09-2010 21:16
Nie Cyrek, nie zapomniałem o nich założyć tematów, to po prostu tylko odświeżone wersje tych gier, więc nie warto zakładać dla nich osobnego tematu
Wracając do gier, co tu dużo mówić? Od nich tak naprawdę się zaczęło, kiedy miałem Nokia 6630 i pojawił się na nią emulator do gierek gb, to łupało się w Pokemon Red, całymi dniami, nawet z ikarem potrafiliśmy usiąść na kanapie i ścigać się kto pierwszy gdzie dojdzie, piękna sprawa

Ale przyszedł czas, żeby się zastanowić czy innych wersji niema i okazało się że są i to masa, więc tą generację wspominam bardzo dobrze, a gdy wyszły Fire Red i Leaf Green, musiałem je przejść od razu ^^
--------------------

Dodane: 25-09-2010 14:37
Red włączyłem tylko raz, bardziej z obowiązku niż ochoty, Grafika i w ogóle wszystko odstrasza od tej gry. Fire Red to inna Bajka, przeszedłem kilka razy i za każdym razem się nie nudzi. Pokemon Yellow za to nie mają ekstra grafiki ale za to fajne pomysły. Dostajesz pikachu na początek, możesz mieć wszystkie 3 startery itp.

Dodane: 26-09-2010 22:19
Red włączyłem tylko raz, bardziej z obowiązku niż ochoty, Grafika i w ogóle wszystko odstrasza od tej gry.
Wybitna grafika może i w tej wersji nie była, ale ja tam ostro łupałem i mam do niej sentyment ^^
--------------------

Dodane: 26-09-2010 22:47
W Red to grałem troszkę, Blue i Yellow odpaliłem z ciekawości jak to wygląda.
Co do pierwszej generacji pokemonów do chyba Fire Red ukończyłem 2 albo 3 razy i Leaf Green raz. W Fire Red jako startera miałem obowiązkowo Charizarda, a Leaf Green Bulbasaura.

Dodane: 27-09-2010 16:34
Ja aktualnie gram w Red, i tu rodzą się moje 3 pytania:
1. Zapomniałem jak się pozbyć snorlaxa z drogi tam na takim molo.
2. Gdzie mogę znaleźć Gengara? O ile jest gdzieś i można go łapnąć
3. Na jakim lvl'u ewoluuje Mew??

Dodane: 27-09-2010 16:53
1. Musisz zdobyć radio i ustawić na odpowiednią częstotliwość, nazwaną "Pokeflet" i włączyć przy Snorlaxie.
2. Gengara nie można schwytać, aby go zdobyć musisz mieć Gastly, lub od razu Hunter i wymienić go z kimś, a on po wymianie ewoluuje, następnie musisz go z powrotem do siebie zwrócić (do tego potrzebny jest emualtor TGB).
3. Mew nie ewoluuje, on jest 151 pokemonem na liście, zamykając listę Kanto, chyba że chodzi ci o tego kota Meowth.
--------------------

Dodane: 27-09-2010 16:56
Dzięki Black lecz skąd można wziąć to radio? Z Gengarem będzie problem bo gram akurat na komórce

i szkoda że Mew w Mewtwo nie ewoluuje bo chciałbym nim zagrać

Dodane: 27-09-2010 17:03
Mewtwo, to tylko genetycznie stworzona kopia Mew. Mewtwo ma ID 150, zaś Mew ma 151 i nic poza jednym DNA ich nie łączy
Co do Pokefleta, to musisz iść do LAVENDER TOWN, tam wejść do wieży duchów, rozprawić się z Garym, duchem zabitego Marowaka i na koniec pokonać członków Team Rocket. Po wygranej w nagrodę dostaniesz właśnie Pokeflet od Mr. Fuji.
--------------------

Dodane: 27-09-2010 17:09 -
Aaaahaaaa.. .Dzięki, wnioskuję że nie ma szansy na złapanie Mewtwo?? To takie jeszcze jedno pytanko, gdzie mogę łapnąć dratiniego, i czy jest tak mocny jak Mew, lub potężniejszy? ^^
EDIT:
Offtop: Wow 238 userów online

Nigdy tutaj tylu nie widziałem ^^

Dodane: 27-09-2010 17:23
W Red złapać można tylko Mewtwo, Mew nie złapiesz, chyba że dostałeś bilet , który można otrzymać na "zjazdach Nintendo"

Mewtwo złapać można tylko wtedy, kiedy przejdziesz całą Pokeligę i dostaniesz możliwość odwiedzenia jaskini w mieście gdzie stadion ma Misty. Dratiniego można schwytać, ale nie pamiętam w którym miejscu, chyba na safari najprawdopodobniej. Jak ci ewoluuje na Dragonite to będzie piekielnie mocny
PS. 238 to mało, ikar ma screen z 5xx userami online
--------------------

Dodane: 28-09-2010 15:21
Hah, znowu utknąłem
Muszę przejść przez rock cave ale nie mam flash'a. Gdzie można go dostać?

Dodane: 28-09-2010 15:37
Trochę zaciągnę się do solucji, bo sam już nie pamiętam jak to szło:
VERMILION CITY
Idziemy w lewo, rozmawiamy z gościem z ostatniego domku, daje nam wędkę. Idziemy w dół, idziemy do ostatniego domku i rozmawiamy z prezesem klubu, za wysłuchanie daje nam talon na rower. Po wyjściu z domu idziemy w prawo, póżniej w dół, aż dojdziemy do S.S. Anne. Wchodzimy i odwiedzamy wszystkie szalupy na całym jachcie. W pewnym momencie spotkamy Gary'ego. Musimy go pokonać, wchodzimy po schodach i rozmawiamy z kapitanem i dostajemy od niego technikę CUT! Naucz któregoś pokemona tego ataku, będzie później bardzo potrzebny. Wychodzimy ze statku i wracamy do miasta. Idziemy przed Gym, ścinamy drzewko Cut'em i wchodzimy do środka. Teraz trzeba znaleźć w koszach dwa przyciski pod rząd. Kiedy tego dokonamy otworzą nam się drzwi do Lidera. Pokonujemy go i wychodzimy z Gymu. Idziemy cały czas w prawo. Przechodzimy przez dom, chcemy przejśc przez most, ale drogę zablokował Snorlax. Idziemy do Cerulean City wymienić talon na rower. Wracamy i wchodzimy do Diglett Cave. Przechodzimy przez jaskinie. Idziemy na dół i bierzemy od naukowca H05 (Flash) Musimy się przedostać do Cerulean City. Kierujemy się w prawo i wchodzimy do Rock Tunnel. Używamy H05, żeby rozświetlić jaskinie i ją przechodzimy. Teraz idziemy do Levander Town.
Źródło Solucji: Emuinfo.
--------------------

Dodane: 28-09-2010 15:40 -
Ooooo dzęki black, ratujesz mi życie ^^.
A zna ktoś może linki do downloadu wszystkich serii pokemon na komórkę??
EDIT:
Aaaaah utknąłem znowu, mam wszystkie odznaki oprócz tej z 1 miasta zaraz po wiosce ash'a. Gym jest ciągle zamknięty, co mam robić?

Dodane: 01-10-2010 20:32
Pokonałeś wszystkich w Saffaron City, w tym budynku okupowanym przez Team Rocket? Bo musisz pokonać Giovaniego, który siedzi tam.
--------------------

Dodane: 01-10-2010 20:46
Red i Blue przeszedłem o ile dobrze pamiętam. Nawet nie pamiętam czym się różniły

Jedyne co mi w głowie świta, to Red są, lub ja miałem wersje PL, a Blue eng. Kiedyś zatrzymałem się w jednym momencie, gdzie stał spragniony strażnik, grałem jak byłem mały, więc nie znałem dobrze języka, więc nieźle się z tym namęczyłem, aż ktoś w końcu mi powiedział jak przejść ten moment

Za czasów jak grałem nie miałem dobrego kompa, więc dużo czasu spędzałem przy grze i Winampie bawiąc się już ostatecznie, czyli ten końcowy turniej. Wbiłem 6 Pokémonami max lewel (99? nie pamiętam już nawet). Były to m.in Articuno, Zapdos, gyarados i Kadabra, który nie przemienił się do Alakazama. Może ktoś z was zna sposób na to, bo do tego nie doszedłem

Dodane: 02-10-2010 00:22
Na przemianę Kadabry na Alakazama? Tylko i wyłącznie wymiana, tak jak z Golemem i kilkoma innymi pokami : /
--------------------

Dodane: 02-10-2010 08:07
by_black napisał/a:
Na przemianę Kadabry na Alakazama? Tylko i wyłącznie wymiana, tak jak z Golemem i kilkoma innymi pokami : /
No niestety ;P Ale w sumie nie jest to takie trudne jak się gra na kompie bo są na to sposoby. Tak samo jest na Nintendo... tylko z tym gorzej bo nie każdy ma wi-fi i do tego musi być na zabezpieczenie WEP zwykłe czy jakoś tak

Jest trochę zabawy, ale ja uważam, że warto bo są to już bardzo dobre poki
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.