Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:40
OnLine: 61, statystyki
index > Manga i Anime > Pokémon
Temat: Pokemon: Red/Blue/Green/Yellow
Dodane: 20-09-2010 21:27 - Edytowane przez by_black dnia 23-09-2010 20:19
#by_black - systemadmin - max%
Temat poświęcony pierwszej generacji gier z pod znaku "Pokemon", w temacie możecie prowadzić dyskusje na temat gier tworzących tą generacje, w temacie możecie pytać się o sposób gry, poprosić o porady związane z solucją gry, podawać ciekawe informacje oraz możecie pochwalić się waszymi osiągnięciami i przemyśleniami na podstawie tych gier.

--------------------
Dodane: 23-09-2010 19:43
#Cyrus - user - max%
No to moje przemyślenia są następujące :p Red - już NIE, Fire Red - O YES xD Wszystko pięknie pozakładałeś ale nie wiem czy zapomniałeś o reedycjach takich jak Fire Red i Leaf Green, a także jedne z nowszych Soul Silver i Heart Gold (chociaż co do tych to nie jestem do konca pewny czy nie było tematu, nie chce mi się sprawdzać).

Tak więc krótko o Red bo jedyna wersja tych najstarszych w którą grałem :p Początek wszystkiego, wszystko ubogie patrząc pod kątem najnowszych wersji... ale sentyment pozostaje :p

Co do Fire Red to bardzo porządnie odświeżona 1 część ;] Do tego dodano po ELite Four nowe "misje" jakby na tych wyspach, a do tego złapanie więcej niż podstawowe 151 poków ;]

W sumie Reda przeszedłem 2 razy, a Fire Reda 1 xD

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 23-09-2010 20:02 - Edytowane przez by_black dnia 23-09-2010 20:18
#bati999 - user - 30%
Fire Red - Jedyna gierka z pod znaku pokemonów którą przeszedłem.
Powiem tyle - jest świetna ^^
Najfajnieszy Charizard :d

--------------------
THIS
IS
SPARTA
Dodane: 23-09-2010 21:16
Nie Cyrek, nie zapomniałem o nich założyć tematów, to po prostu tylko odświeżone wersje tych gier, więc nie warto zakładać dla nich osobnego tematu :p

Wracając do gier, co tu dużo mówić? Od nich tak naprawdę się zaczęło, kiedy miałem Nokia 6630 i pojawił się na nią emulator do gierek gb, to łupało się w Pokemon Red, całymi dniami, nawet z ikarem potrafiliśmy usiąść na kanapie i ścigać się kto pierwszy gdzie dojdzie, piękna sprawa :p Ale przyszedł czas, żeby się zastanowić czy innych wersji niema i okazało się że są i to masa, więc tą generację wspominam bardzo dobrze, a gdy wyszły Fire Red i Leaf Green, musiałem je przejść od razu ^^

--------------------
Dodane: 25-09-2010 14:37
#zadyma - user - 90%
Red włączyłem tylko raz, bardziej z obowiązku niż ochoty, Grafika i w ogóle wszystko odstrasza od tej gry. Fire Red to inna Bajka, przeszedłem kilka razy i za każdym razem się nie nudzi. Pokemon Yellow za to nie mają ekstra grafiki ale za to fajne pomysły. Dostajesz pikachu na początek, możesz mieć wszystkie 3 startery itp.

Dodane: 26-09-2010 22:19
Red włączyłem tylko raz, bardziej z obowiązku niż ochoty, Grafika i w ogóle wszystko odstrasza od tej gry.

Wybitna grafika może i w tej wersji nie była, ale ja tam ostro łupałem i mam do niej sentyment ^^

--------------------
Dodane: 26-09-2010 22:47
#lipa911 - user - 20%
W Red to grałem troszkę, Blue i Yellow odpaliłem z ciekawości jak to wygląda.
Co do pierwszej generacji pokemonów do chyba Fire Red ukończyłem 2 albo 3 razy i Leaf Green raz. W Fire Red jako startera miałem obowiązkowo Charizarda, a Leaf Green Bulbasaura.

Dodane: 27-09-2010 16:34
#Kamcio69 - user - 30%
Ja aktualnie gram w Red, i tu rodzą się moje 3 pytania:
1. Zapomniałem jak się pozbyć snorlaxa z drogi tam na takim molo.
2. Gdzie mogę znaleźć Gengara? O ile jest gdzieś i można go łapnąć
3. Na jakim lvl'u ewoluuje Mew??

Dodane: 27-09-2010 16:53
1. Musisz zdobyć radio i ustawić na odpowiednią częstotliwość, nazwaną "Pokeflet" i włączyć przy Snorlaxie.
2. Gengara nie można schwytać, aby go zdobyć musisz mieć Gastly, lub od razu Hunter i wymienić go z kimś, a on po wymianie ewoluuje, następnie musisz go z powrotem do siebie zwrócić (do tego potrzebny jest emualtor TGB).
3. Mew nie ewoluuje, on jest 151 pokemonem na liście, zamykając listę Kanto, chyba że chodzi ci o tego kota Meowth.

--------------------
Dodane: 27-09-2010 16:56
#Kamcio69 - user - 30%
Dzięki Black lecz skąd można wziąć to radio? Z Gengarem będzie problem bo gram akurat na komórce :d i szkoda że Mew w Mewtwo nie ewoluuje bo chciałbym nim zagrać

Dodane: 27-09-2010 17:03
Mewtwo, to tylko genetycznie stworzona kopia Mew. Mewtwo ma ID 150, zaś Mew ma 151 i nic poza jednym DNA ich nie łączy :p

Co do Pokefleta, to musisz iść do LAVENDER TOWN, tam wejść do wieży duchów, rozprawić się z Garym, duchem zabitego Marowaka i na koniec pokonać członków Team Rocket. Po wygranej w nagrodę dostaniesz właśnie Pokeflet od Mr. Fuji.

--------------------
Dodane: 27-09-2010 17:09 - Edytowane przez Kamcio69 dnia 27-09-2010 17:11
#Kamcio69 - user - 30%
Aaaahaaaa.. .Dzięki, wnioskuję że nie ma szansy na złapanie Mewtwo?? To takie jeszcze jedno pytanko, gdzie mogę łapnąć dratiniego, i czy jest tak mocny jak Mew, lub potężniejszy? ^^

EDIT:

Offtop: Wow 238 userów online :d Nigdy tutaj tylu nie widziałem ^^

Dodane: 27-09-2010 17:23
W Red złapać można tylko Mewtwo, Mew nie złapiesz, chyba że dostałeś bilet , który można otrzymać na "zjazdach Nintendo" :p Mewtwo złapać można tylko wtedy, kiedy przejdziesz całą Pokeligę i dostaniesz możliwość odwiedzenia jaskini w mieście gdzie stadion ma Misty. Dratiniego można schwytać, ale nie pamiętam w którym miejscu, chyba na safari najprawdopodobniej. Jak ci ewoluuje na Dragonite to będzie piekielnie mocny :)

PS. 238 to mało, ikar ma screen z 5xx userami online :p

--------------------
Dodane: 28-09-2010 15:21
#Kamcio69 - user - 30%
Hah, znowu utknąłem :d

Muszę przejść przez rock cave ale nie mam flash'a. Gdzie można go dostać?

Dodane: 28-09-2010 15:37
Trochę zaciągnę się do solucji, bo sam już nie pamiętam jak to szło:

VERMILION CITY
Idziemy w lewo, rozmawiamy z gościem z ostatniego domku, daje nam wędkę. Idziemy w dół, idziemy do ostatniego domku i rozmawiamy z prezesem klubu, za wysłuchanie daje nam talon na rower. Po wyjściu z domu idziemy w prawo, póżniej w dół, aż dojdziemy do S.S. Anne. Wchodzimy i odwiedzamy wszystkie szalupy na całym jachcie. W pewnym momencie spotkamy Gary'ego. Musimy go pokonać, wchodzimy po schodach i rozmawiamy z kapitanem i dostajemy od niego technikę CUT! Naucz któregoś pokemona tego ataku, będzie później bardzo potrzebny. Wychodzimy ze statku i wracamy do miasta. Idziemy przed Gym, ścinamy drzewko Cut'em i wchodzimy do środka. Teraz trzeba znaleźć w koszach dwa przyciski pod rząd. Kiedy tego dokonamy otworzą nam się drzwi do Lidera. Pokonujemy go i wychodzimy z Gymu. Idziemy cały czas w prawo. Przechodzimy przez dom, chcemy przejśc przez most, ale drogę zablokował Snorlax. Idziemy do Cerulean City wymienić talon na rower. Wracamy i wchodzimy do Diglett Cave. Przechodzimy przez jaskinie. Idziemy na dół i bierzemy od naukowca H05 (Flash) Musimy się przedostać do Cerulean City. Kierujemy się w prawo i wchodzimy do Rock Tunnel. Używamy H05, żeby rozświetlić jaskinie i ją przechodzimy. Teraz idziemy do Levander Town.

Źródło Solucji: Emuinfo.

--------------------
Dodane: 28-09-2010 15:40 - Edytowane przez Kamcio69 dnia 01-10-2010 15:29
#Kamcio69 - user - 30%
Ooooo dzęki black, ratujesz mi życie ^^.

A zna ktoś może linki do downloadu wszystkich serii pokemon na komórkę??

EDIT:

Aaaaah utknąłem znowu, mam wszystkie odznaki oprócz tej z 1 miasta zaraz po wiosce ash'a. Gym jest ciągle zamknięty, co mam robić?

Dodane: 01-10-2010 20:32
Pokonałeś wszystkich w Saffaron City, w tym budynku okupowanym przez Team Rocket? Bo musisz pokonać Giovaniego, który siedzi tam.

--------------------
Dodane: 01-10-2010 20:46
#Lunatic - user - 40%
Red i Blue przeszedłem o ile dobrze pamiętam. Nawet nie pamiętam czym się różniły :p Jedyne co mi w głowie świta, to Red są, lub ja miałem wersje PL, a Blue eng. Kiedyś zatrzymałem się w jednym momencie, gdzie stał spragniony strażnik, grałem jak byłem mały, więc nie znałem dobrze języka, więc nieźle się z tym namęczyłem, aż ktoś w końcu mi powiedział jak przejść ten moment :p Za czasów jak grałem nie miałem dobrego kompa, więc dużo czasu spędzałem przy grze i Winampie bawiąc się już ostatecznie, czyli ten końcowy turniej. Wbiłem 6 Pokémonami max lewel (99? nie pamiętam już nawet). Były to m.in Articuno, Zapdos, gyarados i Kadabra, który nie przemienił się do Alakazama. Może ktoś z was zna sposób na to, bo do tego nie doszedłem :p

Dodane: 02-10-2010 00:22
Na przemianę Kadabry na Alakazama? Tylko i wyłącznie wymiana, tak jak z Golemem i kilkoma innymi pokami : /

--------------------
Dodane: 02-10-2010 08:07
#Cyrus - user - max%
by_black napisał/a:
Na przemianę Kadabry na Alakazama? Tylko i wyłącznie wymiana, tak jak z Golemem i kilkoma innymi pokami : /

No niestety ;P Ale w sumie nie jest to takie trudne jak się gra na kompie bo są na to sposoby. Tak samo jest na Nintendo... tylko z tym gorzej bo nie każdy ma wi-fi i do tego musi być na zabezpieczenie WEP zwykłe czy jakoś tak :p Jest trochę zabawy, ale ja uważam, że warto bo są to już bardzo dobre poki :)

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online