Dodane: 19-09-2010 14:38 -
Hejo!
W temacie chciałbym pogadać, a raczej popisać sobie z wami, na temat Polskich czasopism poświęconym mandze i anime. Czy czytacie takie pisma? Jeżeli tak to jakie, czy kupujecie je, a może nawet zamawiacie prenumeraty? I oczywiście co sądzicie o ich poziomie?
Serdecznie zapraszam do tematu.
--------------------

Dodane: 19-09-2010 14:42
Nie kupuje takowych czasopism,może kiedyś...ale dzięki właśnie niedawnemu newsowi dowiedziałem się o Otaku.
--------------------

Dodane: 19-09-2010 14:49 -
Ja nie mam tyle kasy, by kupować wszystko co się da... Nie kupuję czasopism, gdyż te pieniądze wolę przeznaczyć na mangi. Informacje mam z internetu.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 19-09-2010 15:14
Nie kupuję z prostej przyczyny - u mnie w mieście nie ma gdzie . Jakby się dało to naturalne że bym kupował ,kiedyś miałem jakiś numer kawai ale to było strasznie dawno . Z resztą to jest skandal, takie otaku powinno być w każdej większej księgarni, kiosku a tak to dupa blada, gdyby można było kupować z taką dostępnością jak bravo girl, popcorn i inne syfy gdzie małolatą głowy resetują to anime w polsce w końcu osiągnęło by należyty poziom .

Dodane: 19-09-2010 16:15
Ja nie kupuję, bo po pierwsze w moim mieście chyba bym tego nie dostał, a po drugie chyba by mi było szkoda kasy skoro pewnie 90% informacji z czasopisma miałbym w necie

.
--------------------

Dodane: 19-09-2010 16:21
Ja osobiście przeglądając Polskie czasopisma o mandze i anime, odniosłem wrażenie że czegoś w nich brak, nie wiem, nie mam pojęcia jak to określić. Tak czy siak, ostatnio zainteresowałem się Otaku, o którym wspominałem ostatniego czasu w newsach, no i muszę powiedzieć że pismo dość interesujące, jednak kupuje je wyłącznie w księgarni Matras, kiedy jestem u dziewczyny, bo innego dostępu do pisma tego nie mam, a nie będę płacić za przesyłkę drugą wartość magazynu..
--------------------

Dodane: 20-09-2010 11:47
Ja znam tylko Otaku więc słowo "czasopisma" mnie z lekka dziwi xD Bo gdzie w naszym kraju niby są te gazety ?! xDD Ja nie kupuję, szkoda mi kasy na gazetki zwłaszcza, że jedyną opcją jest kupno wysyłkowe więc wole informacji poszukać na necie a kasę przeznaczyć na mangę.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 20-09-2010 11:55
Znaczy widziałam wszystkie czasopisma, o których mówiła Ola, ale nie kupuję ich z prostego powodu - zdążę przeczytać to, co mnie interesuje na miejscu xDD Ale fakt, najlepsze jest Otaku, mimo wszystko. Arigato jest dla mnie takie sobie (papier...), szkoda jedynie, że Kawaii już nie wydają... A Kyaa? Jak dla mnie nie ma tam nic ciekawego, a i wydanie pozostawia wiele do życzenia.
Ostatnio zastanawiałam się nad kupnem ze względu na plakat w środku, ale szkoda mi było wydawać kasę na fanarta z deviantarta na A3.
Eee, w takim razie plakacik ten sprzedają bezprawnie, bo jak sama wiesz, autor na devie może dać opcję "print". Czyli musieliby wybulić kupę kasy na te plakaciki
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 23-09-2010 17:17
Szczerze powiedziawszy, to dziwię się, że żadne z wydawnictw nie zainteresowało się sprzedawaniem swoich gazet w kioskach, wydaje mi się że mieli by lepszy biznes z tego.
--------------------

Dodane: 30-03-2011 20:33
Nie kupuję bo po prostu nie mam gdzie. Jeśli gdzieś w pobliżu mojego miejsca zamieszkania pojawiały by się takie czasopisma to na pewno bym się skusił. Z różnych stronek się nie opłaca, bo więcej zapłacę za przesyłkę, niż za samą gazetkę.
--------------------

Dodane: 06-07-2011 15:54 -
Prenumerat nie zamawiam, kupuję w Empiku.
Oo, to jak skończą budować u mnie Empik to z chęcią tam zajrzę i kupię

.Nigdy jakichś czasopism nie czytałem, ale jeśli miałbym kupować to kupiłbym Arigato lub Otaku, a szczególnie Arigato bo zachęciła mnie do tego wypowiedź użytkowniczki
Olciiak 
.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 22-01-2012 10:06
Ja nie kupuje ponieważ w mojej miejscowości bym gazet o tej tematyce nie znalazł jak i szkoda mi wydawać kasy.

Dodane: 22-01-2012 12:40 -
Ja jak byłem mały (do przedszkola albo do pierwszych klas podstawówki chodziłem) to miałem z 2-3 numery Kawaii. I przyznam się z ręką na sercu, że to jedyne czasopismo jakie znałem i znam o tej tematyce. Szkoda, że już od kilku lat niewydawane, fajne było. Hehe, nawet jeszcze mam je w szafce z innymi starym różnymi czasopismami.
--------------------

Dodane: 30-01-2012 15:09
Ja nie kupuje wogóle bo szkoda pieniędzy

Przeczytasz wszystko na miejscu

A ja mam pytanie tak przy okazji. Wie ktoś gdzie można kupić zagraniczną prasę na internecie? Chodzi mi głównie o Saikyo Jump. Teraz wyjdzie z płytą i dobrze by było go sobie kupić
--------------------

Dodane: 30-01-2012 15:47
Szukałem też na Europejskich stronach i też nic. Może ktoś z was ma znajomych za granicą? Bardzo zależy mi na filmie Episode Of Bardock i wszystkich oryginalnych OVA. Jestem typem kolekcjonera i wielkim fanem Dragon Balla
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.