Dodane: 19-09-2010 11:37 -
Dobra więc w tym temacie możecie pytać się o dowolne rzeczy związane z Bleach'em a inni mogą na je odpowiedzieć no i to tyle.

Dodane: 29-12-2010 21:57 -
Zastanawia mnie kilka rzeczy:
1. Jak to jest z tym starzeniem się duszy w soul society.Niektórzy nic sie nie zmieniają, a inni tak (nieznacznie i na przestrzeni wielu lat, ale zmiana jest )?
2. Kiedy Isshin Kurosaki był kapitanem?
3. Zna ktos jakieś informacje o Kirio Hikifune i oddziale zero?
4. po walce z Aizenem co najmniej 4 kapitanów straciło ręce, dlaczego Orihime Inoue nie użyła swoich mocy żeby im je przywrócić?
5. Czy wszyscy przeżyli walke z Aizenem? Tzn mam wątpliwości co do porucznik 5 oddziału i jednego vizarda kapitana.

Dodane: 29-12-2010 22:10
Dusze w soul society równieżsię starzejąale bardzo wolno
głownodowodzący ma ponad 1000 lat (było mówione w anime ;p)
więc myśle że to zależy równieżod poziomu reiatsu
chociażmoge się mylić xd
Ishin był kapitanem wtedy kiedy był nim również
Urahara Kisuke xD
a o kirio nic nie wiem

Dodane: 29-12-2010 22:41
1. Tak naprawdę Kubo nigdy tego dokładnie nie wyjaśnił. Wiadomo jednak, że można narodzić i umrzeć w Soul Society. Prawdopodobnie dusza może umrzeć też ze starości, ale to już domniemania fanów.
2. A wiadomo, że był? Nie wiadomo nawet czy rzeczywiście był kapitanem, nie wiadomo nic.
3. Nie.
4. Nie zostało wyjaśnione. Być może przywróciła im później, być może nie mogła, być może nie prosili ją o pomoc.
5. Nie wiadomo, ale prawdopodobnie tak.
--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.

Dodane: 29-12-2010 22:52
1. Nie wiadomo.
2. Prawdopodobnie był jeszcze przed Uraharą i jest jednym z najstarszych kapitanów, ale to tylko domysły fanów.
3.O Kirio wiadomo tylko tyle, że była przed Uraharą i należała do 12 oddziału. Na pewno jest silna skoro dostało się do 0. Co wiadomo to tej dywizji? Tylko tyle, że to gwardia króla i być może należał tam Ishin. Reszta to tylko domysły.
4. Tylko Kubo knows

Może też Unohana ma takie możliwości by przywrócić kończyny.
5 Wszyscy przeżyli. Ostatnie chaptery pokazały, że Hinamori żyje a Hiyori uratowała się.
To tyle, ale ja mam jeszcze pytanie.
Czy Ishin Odpieczętował miecz przed walką z Aizenem? Bo użył Getsugi, a to chyba o czymś świadczy. No chyba, że może jej używać bez uwalniania Shikai?

Dodane: 01-01-2011 17:23
Czy Ishin Odpieczętował miecz przed walką z Aizenem? Bo użył Getsugi, a to chyba o czymś świadczy. No chyba, że może jej używać bez uwalniania Shikai?
Wygląda na to, że umie jej używać bez uwalniania SK.
--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.

Dodane: 09-01-2011 23:49
4. Nie Uleczyłą ich bo jej tam NIEMA Siedzi w hueco mundo. Wyszła tylko kapitan 4 oddziału i ichigo

Dodane: 22-02-2011 22:56
mam pytanie odnośnie fillerów

czy ktoś orientuje się mniej więcej ,kiedy fillery kończą się po momencie w którym aizen z espadą wkraczają do sztucznej karakury?

Dodane: 22-02-2011 22:59 -
Ciekawi mnie jedna rzecz, w ostatnim odcinku, było powiedziane że Aizen jest nieśmiertelny, a z tego co (chyba) wiadomo Houygyoku nie przyjeło Aizena, więc jakim cudem jest on nieśmiertelny. Chyba nic nie przeminąłem ?
--------------------

Dodane: 23-02-2011 00:40
SanGo napisał/a:
Ciekawy mnie jedna rzecz,w ostatnim odcinku (310),było powiedziane że Aizen jest nieśmiertelny,a z tego co (chyba) wiadomo Houygyoku nie przyjeło Aizena,więc jakim cudem jest on nieśmiertelny.Chyba nic nie przeminąłem :/.
Hōgyoku przestało uważać Aizena za swojego Pana, ale nie było żadnej wzmianki o tym, która by wskazywały że Hōgyoku nie jest już w ciele Aizena lub odwrotnie.
Jeżeli dalej ma je w sobie to poniekąd kwestia nieśmiertelności wydaję się logiczna, ale przecież Aizen został pozbawiony mocy Hōgyoku... tutaj też nie mamy jasnych wskazań, pozbawiony czego? Mocy Hollowa? Regeneracji? Siły fizycznej? Jak dla mnie Kubo naprawdę przesadził, przecież tutaj wystarczyło tylko jasno określić, na jakiej zasadzie Aizen został pozbawiony mocy, a zrodziła nam się z tego kolejna głupia nieścisłość, która praktycznie za wiele nie zmieniłaby.
Z drugiej jednak strony, wydaję się to wszystko całkiem proste do wyjaśnienia, Aizen ma w sobie Hōgyoku, a mimo utraty mocy dalej będzie nieśmiertelny, gdyż to wola Hōgyoku utrzymuje go przy życiu. Ale jak już wcześniej napisałem, Kubo powinien to jakoś szczegółowiej wyjaśnić.

Dodane: 23-02-2011 13:42
Hejka wszystkim.
od paru dni oglądam bleach'a i własnie dochodzę do pierwszych filerów, i dlatego też chciałbym się zapytać wszystkich czy warto je oglądać. Pytam się gdyż od ponad 5 lat oglądam naruto i jak ktoś wie to w tym anime filllery są dość banalne i szkoda na nie czasu tracić. Z góry dziękuję za radę.

Dodane: 23-02-2011 15:10 -
Ja oglądałem w bleachu fillery (nieświadomie) i wcale tego nie żałuję. Jeżeli masz czas, a bleach naprawdę ci się spodobał, to polecam Ci fillery

.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 23-02-2011 16:05
#olek_mi
Dzięki, w takim razie zacznę oglądać. A tak przy okazji to bleach jest zajefajnym anime.
jeszcze raz dzięki za radę.

Dodane: 12-06-2011 16:12
w którym odcinku anime rozpoczyna się bitwa soul society z aizenem i jego armią? przestałem oglądać jakoś w tym momencie i chciałbym dokończyć oglądanie w wakacje

Dodane: 12-06-2011 18:17
gabor143 napisał/a:w którym odcinku anime rozpoczyna się bitwa soul society z aizenem i jego armią? przestałem oglądać jakoś w tym momencie i chciałbym dokończyć oglądanie w wakacje
Zaczyna się chyba w 215-216
--------------------

Dodane: 16-06-2011 23:59 -
Czy Ichigo odzyska swoje dawne moce czy bedzie mial teraz tylko te z "fullbringiem".........................

Dodane: 04-08-2011 13:33
Juz odzyskal, nawet mozna powiedziec ze dostal nowe(sadzac po wygladzie katany).
A ja mam takie pytanie-wiecie kiedy skoncza sie te fillery o inwazji Gotei 13?

Dodane: 24-08-2011 21:17
Żeby nie zakładać nowego tematu, wie ktoś skąd można pobrać kinówki Bleach-a poczynajac od pierwszej, do nowiutkiej dopiero co spiraconej

czwartej części? Ale, zeby były to kinówki w jakości DVD, a jak się da to nawet w HD. Ja sam mam możliwość pobrania tylko w gorszej jakości niż DVD, a zależy mi na dobrej jakości.
--------------------

Dodane: 26-08-2011 10:27
Dowiedziałem się, że saga z Bounto (do której zakończenia oglądałem anime), saga z walkami z duszami Zanpantou i jeszcze coś to było tylko w anime. Chciałbym sobie kupić mangę i tu jest moje pytanie: czy klimat jest dalej taki, jak przy ratowaniu Rukii czy to się przemienia w walkę jedna za drugą bez treści?
--------------------

Dodane: 26-08-2011 11:10
Jeśli podobało ci się anime podobało (nie liczmy Fillerów) to manga na pewno ci się spodoba. Więc możesz śmiało kupować, mangę a się nie zawiedziesz
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.