Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:38
OnLine: 55, statystyki
index > Manga i Anime > Pokémon
Temat: Pokemon: Typ Pokemonów.
Dodane: 13-09-2010 20:39
#by_black - systemadmin - max%
Temat poświęcony typom pokemonów. Jestem ciekawy jakimi pokemonami byliście/jesteście zainteresowani podczas oglądania anime czy też przechodzenia gry. Ogniste, wodne, ziemne, a może jeszcze inne?

Serdecznie zapraszam do tematu :)

--------------------
Dodane: 13-09-2010 20:41
Mnie podobają się zdecydowanie ogniste : Charizard, Magmar czy ta ognista małpa ;d zaraz potem smoki, które mają swe specjalne zdolności. Ale bardzo trudno było je złapać

--------------------
Ludzie boją się zmiany. Nawet na lepsze. - Józef Ignacy Kraszewski.

Anioł nigdy nie upada. Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie. Człowiek upada i powstaje.
F.Dostojewski

"Nullum potentius satelittium
quam amici fidelis" - Nie ma potężniejszych obrońców
nad wiernych przyjaciół

Dodane: 13-09-2010 20:42
#edding19 - user - 20%
Moim ulubionym jest typ widny a konkretnie Gayardos.
Ale jeśli chodzi o typ to jeszcze bym postawił na typ ognisty.

--------------------
Nie oceniaj mnie po wyglądzie zrób to dopiero po tym jak mnie lepiej poznasz.
Dodane: 13-09-2010 20:46
#Cyrus - user - max%
Moim zdaniem najlepsze są typy SMOK mieszane np z WODA, OGIEŃ czy STEEL ;] Są to potężne poki przeważnie. A nie mieszane to chyba tylko OGIEŃ.

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 13-09-2010 20:52
Ja głównie stawiam na PSYCHO, DUCH i WALKA zdecydowanie najmocniejsze typy, szczególnie że w typie duchów można używać ataku usypiającego i pożeracza snów, co daje rozstrzygniętą walkę w trzech rundach :d

--------------------
Dodane: 13-09-2010 20:54
#Sango - user - 100%
Mi się podobały ogniste a w szczególności taki Smok tylko że zapomniałem imienia więc wybieram ogień.

--------------------

Dodane: 13-09-2010 21:04
#Cyrus - user - max%
Wojtek, twoje poki mają jednak słabość do pokemonów zwykłych i latających :d I to w cale nie taką małą ;] Smoki mają zdecydowanie potężniejsze ataki, ale ich ilość jest mała bo przeważnie ogranicza się do 5...

--------------------

Dodane: 13-09-2010 21:12
#Tomson - user - 90%
Mi do gustu przypadły najbardziej poki ogniste. Zmieszane z innymi typami mogły przeciwstawić się każdemu. Taki Blaziken na przykład mający w sobie 2,5 typu jest prawie nie do rozwalenia :d

--------------------

[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011
Dodane: 13-09-2010 21:17
Cyrus napisał/a:
Wojtek, twoje poki mają jednak słabość do pokemonów zwykłych i latających :d I to w cale nie taką małą ;] Smoki mają zdecydowanie potężniejsze ataki, ale ich ilość jest mała bo przeważnie ogranicza się do 5...

No tak, ale przykładowo na smoka, jak i na latające dobrze działa elektryczny ;)

--------------------
Dodane: 13-09-2010 21:19 - Edytowane przez Tomson dnia 13-09-2010 21:20
#Tomson - user - 90%
No tak, ale przykładowo na smoka, jak i na latające dobrze działa elektryczny ;)

Na smoka dobrze działa elektryczny? [oczy] Ja bym powiedział, że bardziej inny smok albo lód, poza tym połowa smoków ma też typ wodny to może dlatego :p

--------------------

[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011
Dodane: 13-09-2010 21:28
No o to chodzi, bo tylko chyba Aerodactyl, czy jak to tam szło, jest kamienny, chociaż pokonywałem go w Pokelidze z Raichu na 45 lvl. :p

--------------------
Dodane: 13-09-2010 21:30
#Tomson - user - 90%
Ale Aerodactyl to nie smok :p To kamień i powietrze, a co za tym idzie (choć chyba nie powinno xD) dobrze działa na niego elektro. W Kanto wszystkie smoki mają kawałek wody w sobie więc dobrze to na nie działa :)

--------------------

Dodane: 13-09-2010 21:32
#kordos - user - max%
Tomson napisał/a:
Ale Aerodactyl to nie smok :p To kamień i powietrze, a co za tym idzie (choć chyba nie powinno xD) dobrze działa na niego elektro. W Kanto wszystkie smoki mają kawałek wody w sobie więc dobrze to na nie działa :)

Jeśli to było elektro, to pewnie popękały mu bębenki i złapał traumę xDD

Jeśli chodzi o mój ulubiony typ poków to "Smoki żondzom", jednakże Duch, Psycho i Walka są tuż za nimi.

Dodane: 13-09-2010 21:38
Faktycznie kamień i lot, a wydawało mi się dawniej że ktoś mówił mi że smok, pozatym tak wyglądał xD http://www.serebi.../142.shtml

--------------------
Dodane: 13-09-2010 21:40
#Cyrus - user - max%
Na smoki najlepsze są inne smoki. Jeśli jednak mowa o typach latających to fakt, elktro najlepsze ;) Trochę to się wszystko pomieszało odkąd weszły na dobre pokemony o 2 typach... niektóre połączenia są po prostu tak dziwne, że niekiedy ciężko znaleźć na niego dobry atak... albo (co się rzadziej zdarza) sprawia, że atak jest jeszcze potężniejszy bo działa z x4 siłą ;]

--------------------

Dodane: 13-09-2010 21:41
#Tomson - user - 90%
Jeszcze mnie najbardziej powala jak w grach dodają Gyaradosowi oprócz typów woda, smok jeszcze powietrze. Ja się pytam, po kiego mu to powietrze? xD

--------------------

Dodane: 15-09-2010 12:01
#Darknes - user - max%
Wszystkie są fajne xD Smok+ jakiś żywioł to było coś :d Jak legendarny Dragonite.
Typ WALKA miały fajny wygląd zazwyczaj. Z KAMIEŃ to podobał mi się ten 4 ręki (zapomniałem nazwy xD) Ale najfajniejsze to były chyba poki typu OGIEŃ.

Moim pierwszym pokiem (naklejką) byl Charizard, SMOK+OGIEŃ+LOT to jedno z najlepszych połączeń :d

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 15-09-2010 12:21
#rom3k27 - user - 0%
Scyter i kropka poniewaz byl zajebisty z wygladu :)
a tak poza to Ten legendarny lew juz nie pamietam jaki :)

Dodane: 15-09-2010 16:07
#Cyrus - user - max%
To nie był lew, a pies, jeśli chodzi ci o Enteia :d Był to jeden z 3 legendarnych psów, który swoją fryzurą mógł przypominać lwa. Jest mu nawet poświęcona jedna z kinówek :)

--------------------

Dodane: 15-09-2010 16:12
Taa ognisty Entei, świetna sprawa, zawsze trafiał mi się pierwszy kiedy uwalniałem je :p Swoją drogą legendarne wcale nie są mocniejsze pod względem innych poków ze swoich typów.

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online