Dodane: 13-09-2010 18:13
Ejo!
Raczej każdy fan anime, zna ten tytuł, a więc i warto porozważać nad tym tematem. Dużo fanów uważa, że kolejne generacje stają się coraz bardziej naciągane, postacie i pokemony pozbawione pazura oraz historie wyssane z palca.
Co wy sądzicie na ten temat? Serdecznie zapraszam do tematu
--------------------

Dodane: 13-09-2010 18:23
Ja myślę że Pokemony już dawno się skończyły

wszystko zaczyna być strasznie naciągane a tych pokemonów jest strasznie wiele . "Pokemon" nie ma dobrej fabuły i wielu innych rzeczy
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 13-09-2010 18:29
Sama ilość odcinków jest przerażająca,nie mówie kiedyś oczywiście oglądałem,ale teraz mnie to nie interesuje i z pewnością robi się ostro naciągane.
--------------------

Dodane: 13-09-2010 20:15
Anime jest strasznie naciągane i niestety strasznie nudne ;P Wzrósł jednak trochę poziom walk pokemonów, ale nie jest to z pewnością nawet mierny poziom :/
Najlepsze co związane jest z nazwą pokemon to gry

W nich nie odczuwa się aż tak tej ilości pokemonów, a nawet fajnie jest popatrzeć na coś innego

Dodane: 13-09-2010 20:21
Najlepsze co związane jest z nazwą pokemon to gry

W nich nie odczuwa się aż tak tej ilości pokemonów, a nawet fajnie jest popatrzeć na coś innego
Tutaj się zgadzam w 100%

Serie anime powinni skończyć po lidze Johto i byłoby bardzo dobrze, ponieważ te serie (Kanto i Johto) były najlepsze i te pokemony miały coś w sobie

Potem twórcom poprzewracało się w głowach i o ile te pokemony w grze wyglądały dobrze, to w anime zostały kompletnie zrujnowane
--------------------
[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011

Dodane: 13-09-2010 20:29
Poki nigdy nie były kwintesencją zajebistości jeśli chodzi o fabułę, bohaterów czy... cokolwiek.
Jednakże, o ile seria Kanto i Johto fajnie się ogląda, to w większej dawce Pokemony po prostu są tak nudne, wtórne i schematyczne, że idzie zwymiotować.

Dodane: 13-09-2010 20:33 -
Oj początkowe serie, szczególnie Kanto i Jotho były moim zdaniem interesujące, dopiero kolejne lecąc od Hoenn zaczęły stawać się coraz bardziej drętwe, szczególnie nowe postacie i beznadziejnie wyglądające pokemony..
--------------------

Dodane: 13-09-2010 20:39
No, a z tego co kojarze to jedna seria w ogóle w polsce nie wyszła. Ale gry powstały, są to bodajże Ruby, Saphire i Emerald (czyli 3 gry o jednej jakby sadze, tak jak diamond, pearl i platinum)

Dodane: 13-09-2010 20:41
by_black napisał/a:
Oj początkowe serie, szczególnie Kanto i Jotho były moim zdaniem interesujące, dopiero kolejne lecąc od Hoenn zaczęły stawać się coraz bardziej drętwe, szczególnie nowe postacie i beznadziejnie wyglądające pokemony..
Btw - jeśli chodzi o serię Hoenn, to, jak na ironię, właśnie z tej serii pochodzi mój ulubiony z wyglądu pok, tzn. Gekko, chociaż Torchic tez był dobry, taki słitaśny.

Dodane: 13-09-2010 20:47
Tak, w Polsce chyba nie wyemitowano trzech sag, tutaj masz link
http://pl.wikiped...n_w_Polsce Zresztą to normalne, że u nas jak się coś emituje to w kratkę..
Wiadomość doklejona:Kordek, ostatnio to nie wiem czy ty mówisz poważnie czy sobie jaja robisz, ale załóżmy że jaj sobie nie robisz, to powiem ci że startery w Hoenn moim zdaniem są marne, no może drugie formy są ciekawe, ale pierwsza i ostatnia odpada, tak samo w Diamond&Pearl.
--------------------

Dodane: 13-09-2010 20:49
by_black napisał/a:
Kordek, ostatnio to nie wiem czy ty mówisz poważnie czy sobie jaja robisz, ale załóżmy że jaj sobie nie robisz, to powiem ci że startery w Hoenn moim zdaniem są marne, no może drugie formy są ciekawe, ale pierwsza i ostatnia odpada, tak samo w Diamond&Pearl.
Czasem ja też właściwie nie wiem tego (xD), jednak pisałem poważnie - podobają mi się te dwa poki, Gekko był taki "desperado" z ta gałązką w japie, a kurczakowaty Torchic jest po prostu kawaii... chociaż po zastanowieniu fakt, Blastojs ładniejszy.

Dodane: 13-09-2010 20:54
No Gekko akurat pod tym względem ciekawie się prezentował, jak to powiedziałeś, desperado, ale przykładowo w dalszych seriach, wszystkie pokemony wydają się być poukładane, żadnego dziada pokroju Charizarda xD
--------------------

Dodane: 13-09-2010 20:57
Jak jest na nie nakład to niech powstają !!! jeśli o mnie chodzi to mam nadzieje że będzie jak najwięcej serii

xd

Dodane: 13-09-2010 20:58
by_black napisał/a:
No Gekko akurat pod tym względem ciekawie się prezentował, jak to powiedziałeś, desperado, ale przykładowo w dalszych seriach, wszystkie pokemony wydają się być poukładane, żadnego dziada pokroju Charizarda xD
Ewolucja Cahrmandera w Charmeliona a potem w Charizarda i wszystkie komplikacje jakie ze sobą niosła, jest chyba najlepszym pokemoniastym wątkiem - między innymi to właśnie stanowi o wyższości serii Kanto nad pozostałymi.

Dodane: 13-09-2010 21:07
Ewolucje Charmandera faktycznie dodawały smaczku temu anime ;] A odcinek w którym Charizard staje się posłuszny widziałem ze 2 razy ;] Zarąbisty... Rozwala wodnego poka i to nie takiego słabego wcale.

Dodane: 13-09-2010 21:21
No właśnie, to jest ciekawe, że on od małego był przyjazny Ashowi, a odkąd ewoluował stawał się bardziej zarozumiały i podły, jestem ciekaw od czego było to zależne?
--------------------

Dodane: 13-09-2010 21:25
by_black napisał/a:
No właśnie, to jest ciekawe, że on od małego był przyjazny Ashowi, a odkąd ewoluował stawał się bardziej zarozumiały i podły, jestem ciekaw od czego było to zależne?
Może jako Charmelion przeżywał po prostu bunt nastolatka, a jako Charizard czuł się już dorosły i nie chciał się słuchać gówniarza od którego jest trzy razy większy. xD
Pobłądził trochę, ale w końcu przypomniał sobie, jaki Ash był dla niego dobry i serduszko mu stopniało.

Dodane: 13-09-2010 21:29
Po jakim czasie, połową wypłaty mu na ciuchy pewnie schodziło, kiedy miał styczność z latającą jaszczurką
--------------------

Dodane: 15-09-2010 11:38
No jasne, ze sa naciągane. Pierwsze 2 no jeszcze 3 seria była fajna, fajne pokemony itd. Teraz jak się spojrzy na "nowe" poki to sa to te stare wersje tylko maja coś zmienione. Kiedyś widziałem normalnie kopię Bulbausaura tylko zamiast tej bulwy miał na plecach coś innego ( juz nie pamiętam) i nie miał tych takich łatek.
Ta przemiana Charizarda w posłusznego to końcowe odcinki jakie oglądałem, zaraz po nich zakończyłem swoją przygodę z tym anime. Jakiś rok temu oglądałem jeszcze raz pierwszą serię dla przypomnienia ale mi się znudziło i już drugiej nie chciałem zaczynać.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 15-09-2010 22:39
Pokemony od zawsze były naciągane i stworzone tylko po to, aby sprzedać coś gadżetów. To, ze kolejne serie będą powstawać, dopóki jest jeszcze jakiekolwiek zainteresowanie pokemonami było bardziej niż oczywiste...
No ale skoro na dzień dobry brakowało pomysłów to nie wiem, na co wy liczycie...
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.