Dodane: 12-09-2010 08:10 -
Cześć! Na portalu pojawił się już najnowszy epizod przygód Son Goku i spółki, obecnie jest to wersja ONLINE RAW, z pojawieniem się angielskich napisów, rozpoczną się prace nad wersją ONLINE SUB PL i DOWNLOAD SUB PL, do tego czasu prosimy o cierpliwość, gdyż od czasu rezygnacji z tłumaczenia na angielski przez Freeza-Sub, jest ciężej o napisy, a my nie mamy zamiaru opierać się o napisy z wersji DBZ RAW czy Uncut, gdyż wprowadzalibyśmy was w błąd po przez nie trafne dialogi.
ONLINE SUB PL:
http://dbpolska.n...ll_kai/72/
--------------------

Dodane: 12-09-2010 11:53
Hmmm decided to re run freeze-subs

be happy people your wishes have been granted
Some notes regarding start:
All projects dropped until we get more translators, only DBkai is kept and Blue dragon's translation is handled by fanservice so keeping that too.
Previous episodes should be available on the forums.
And we'll start on our episode 71-72 as soon as we get our encoder's response.
Więc freeze-subs wraca, jak znam życie - jutro będą napisy EN, pojutrze PL ;-)

Dodane: 12-09-2010 12:06
To świetna wiadomość, a już się martwiłem, że zanim pojawi się nowa, dobra grupa fansuberska to trochę to potrwa
--------------------

Dodane: 12-09-2010 13:54
Bardzo dobry odcinek, trzeba tylko czekac na napisy, ciekawe kiedy beda juz dostepne angielskie.

Trzeba czekac na kolejne odcinki

Dodane: 12-09-2010 23:21
Jestem użytkownikiem a powiem ci, iż jedną zasadę już złamałeś - wklejasz linka z innych stron jeśli sie nie mylę. Dlaczego ma? Przeczytaj parę postów wyżej. A poza tym animezone przekleja napisy z wersji RAW Uncut bo wątpię, że im to tak szybko idzie a nie ma 100% pewności zawsze czy są dobre. A odcinek dobry ale następny oczekuję z zniecierpliwieniem

Dodane: 12-09-2010 23:40
wlosek17 napisał/a:Jestem użytkownikiem a powiem ci, iż jedną zasadę już złamałeś - wklejasz linka z innych stron jeśli sie nie mylę. Dlaczego ma? Przeczytaj parę postów wyżej. A poza tym animezone przekleja napisy z wersji RAW Uncut bo wątpię, że im to tak szybko idzie a nie ma 100% pewności zawsze czy są dobre. A odcinek dobry ale następny oczekuję z zniecierpliwieniem
Spokojnie, już załatwione. I właśnie z tego powodu się nie spieszymy. Napisy powinny być jutro.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 13-09-2010 08:33
wlosek17, animezone nie "przekleja" z niczego napisów. Sam tłumacze napisy.
Nie ma pewności, że są dobre? A czyżby Kay~ tłumaczyła z japońskiego? Nie? To na 100% nie masz pewności, że są dobre. Przejrzałem kilka grup i każda trochę inaczej tłumaczy z japońskiego. Dlatego angielskie napisy się różnią w zależności, jaka grupa je stworzyła.
Każde napisy tworze staranie, więc proszę najpierw je sprawdzić, a potem wysnuwać takie dziwne wnioski ("z tego powodu się nie śpieszymy"

. To, że napisy pojawiają się szybko, to tylko i wyłącznie winna mojego uporu.
Nie wiem,dlaczego ludziom w dzisiejszych czasach tak "dupę ściska", gdy pojawi się jakaś konkurencja. Mnie nie przeszkadza, że ktoś sobie tłumaczy napisy. Nie obgaduję go za plecami.
Mam nadzieję, że ikar wybaczy mi też mały offtop, ale nienawidzę, gdy ktoś mnie obgaduje za plecami zamiast powiedzieć coś wprost. Poza tym mam takie szczęście, że zawsze jak wejdę na dbposlak, to trafiam na jakieś aluzje do moich napisów
Co do odcinka, świetny! Wejście głównego bohatera, początek treningu i walka Piccolo. Czy można chcieć czegoś więcej?

Dodane: 13-09-2010 16:51
Dobra, lexark, czemu sapiesz? Po prostu mamy własne napisy, i tyle, nie korzystamy z cudzych, bo potem to różnie na tym wychodzą ludzie, niektórzy nawet handlują tymi subami, co jest niezgodne z ogólnie przyjętą zasadą fansubu. Ale ok.
Odcinek gotowy, teraz Olek go przerabia. Jest dobrze, bo idą szybkim tempem, ale dziadom nie daruję jednego - mogli się postarać ze sceną pocałunku! Naprawdę, czy już ciężko im było dorysować jedną scenkę... Widać, że to gadanie "o nowych scenach" było tylko po to, żeby zachęcić do oglądania, ech...
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 13-09-2010 17:12 -
Mam nadzieję, że ikar wybaczy mi też mały offtop, ale nienawidzę, gdy ktoś mnie obgaduje za plecami zamiast powiedzieć coś wprost. Poza tym mam takie szczęście, że zawsze jak wejdę na dbposlak, to trafiam na jakieś aluzje do moich napisów
Po pierwsze
#lexarks ikar może ci podaruje offtop, ale ja nie jestem ikar i nie życzę sobie takich dyskusji, oczywiście nie mówię że
#wlosek17 jest bez winy, ale jeżeli aż tak ci się to nie spodobało, to mogłeś najzwyczajniej użyć prywatnych wiadomości, a do mnie napisać czy do ikara, o z edytowanie i sprostowanie wypowiedzi
#wlosek17. Chyba jako administrator powinieneś znać jakieś zasady?
PS. Zawsze jak wejdziesz, czyli po premierze odcinka, by sprawdzić czy są napisy?
Nie wiem,dlaczego ludziom w dzisiejszych czasach tak "dupę ściska", gdy pojawi się jakaś konkurencja. Mnie nie przeszkadza, że ktoś sobie tłumaczy napisy. Nie obgaduję go za plecami.
O Jakiej konkurencji mówisz?
![[serce] [serce]](/templates/emoty/serce.png)
Swoją drogą może jakiś twój niezadowolony użytkownik, który się tylko chciał pożalić? Nie wiem, następnym razem proszę nie prowadzić takich dyskusji w temacie o OPINIACH ODCINKA. Dziękuje za uwagę, dalsze odpowiedzi nie na temat, będą usuwane, jak kiedyś zapowiedziałem w poprzednich wątkach.
--------------------

Dodane: 13-09-2010 17:29
O Jakiej konkurencji mówisz?
Pewno chodzi mu o anim*zon*(e=*) ponieważ napisy wychodzą tam zawsze w niedzielę wieczorem
Odcinek dość interesujący mam nadzieję, że w następnym tygodniu cell zeżre c-17

Dodane: 13-09-2010 17:49
Pewno chodzi mu o anim*zon*(e=*) ponieważ napisy wychodzą tam zawsze w niedzielę wieczorem
I właśnie to nam się nie zgadza. Jakim cudem mają te napisy w niedzielę, skoro rzadko kiedy napisy angielskie są w ten sam dzień?
--------------------

Dodane: 13-09-2010 17:57 -
Może Freeze-subs sprzedaje swoje napisy tylko zaufanym serwisom w niedzielę a w następne dni udostępnia dla wszystkich czyli np. dla was
W tym tygodniu napisy dodane zostały bardzo szybko GRATULACJE WRACACIE DO FORMY

Dodane: 13-09-2010 18:26
Panowie mnie wogóle nie zrozumieli lub nie umieją na perfekta czytać ze zrozumieniem. Oto moje sprostowanie : Fakt zwracam honor jeśli chodzi o szybkość wykonywania napisów a jeśli chodzi o te przeklejanie napisów to kiedyś oglądałem Uncut Raw na tym samym etapie co wychodziły db kai i napisy były praktycznie identycznie w porównaniu do ani...zone . To przeklejanie to wysnute właśnie z tego spostrzeżenia przypuszczenie nie mogę tego potwierdzić na 100 % i mając na myśli, że jeśliby tak ktoś robił to nie ma pewności czy sa właśnie dobre do Dbkai a po drugie nie miałem zamiaru nikomu dokopywać to tym razem czysty zbieg okoliczności.Mam nadzieję, że teraz mnie wszyscy dobrze zrozumieli.

Dodane: 13-09-2010 18:53
Może Freeze-subs sprzedaje swoje napisy tylko zaufanym serwisom w niedzielę a w następne dni udostępnia dla wszystkich
Jaki fail... No takiej bzdury to ja jeszcze nie słyszałam... No to dlaczego, jak ich koleś od synchra nie miał czasu, to napisów w ogóle nie było? Głupie snucie teorii, jak dla mnie. Freeze subs udostępnia tylko w formie torrentów i na ich stronie nie ma nawet takiej sugestii. Z resztą, jakie to są "serwisy zaufane"? Na ten, co ja wchodzę, czyli gogoanime.com, to napisy są zwykle po tym, jak się pojawią najpierw na trackerze, a gogoanime to jeden z większych portali z anime. Tak więc bardziej przychylam się do tego, co mówi wlosek17, niestety.
--------------------

Dodane: 14-09-2010 09:58
Z góry przepraszam za tą niedogodność, ale dzisiaj przejdę się do ikara w godzinach po południowych, bo teraz nie mam jak, pobiorę odcinki od 65 do 72 i przerobię je, jak dobrze pójdzie to jutro wszystkie pojawią się w pełni sprawne na portalu.
--------------------

Dodane: 14-09-2010 10:53
Tak zdecydowanie wymienione przez ciebie w pełni nie działają. Poza tym, i tak się fajnie ogląda. pamiętam, że był jeszcze 1 odcinek z Vegetą w postaci małpy gdzie dźwięk działał w Winampie, obraz nie z kolei odwrotnie było w WMP11

Dodane: 14-09-2010 14:50
Witam. Pobrałem odcinek 72 ale nie wiem czego ale dźwięk gubi obraz. Z początku przez jakąś minute jest nawet oki ale z czasem dźwięk się coraz bardziej oddala na końcu jest to chyba z 1minuta ?? Czy wy też tak macie ??

Dodane: 14-09-2010 14:53
Chopie, dwa posty wyżej napisałem że występuje ten błąd, bo nasz obecny uploader ma problem ze skryptem, co jest wynikiem opóźnienia, jutro postaram się do wieczora wrzucić na stronę poprawione wersje epizodów od 65 do 72
--------------------

Dodane: 14-09-2010 14:53
Trochę niedogodności było, ale udało się odcinek obejrzeć

Znów zaczęła się wielka bitwa. Szatan pokazuję klasę w walce z cyborgiem. Dość efektownie to wygląda. Vegeta wkrótce skończy trening i dojdzie do kilku ekscytujących (mam nadzieje) walk
--------------------

Dodane: 14-09-2010 16:01
by_black napisał/a:Jutro postaram się do wieczora wrzucić na stronę poprawione wersje epizodów od 65 do 72
W takim razie czekam na poprawienie odc. 72 bo reszta mi działa bez zarzutu. Tylko ten odcinek sie opóźnia ...
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.