Dziś jest Niedziela, 12 Luty 2012, godz 07:09
OnLine: 51, statystyki
index > Naruto > Premiery
Temat: Naruto Chapter 509 - Opinie
Dodane: 08-09-2010 19:36
#Heliaze - user - 100%
zadyma napisał/a:
Przecież sam Jiraya rozwalił Konan, to czemu Madara od niej dostaje? Może podczas walki z Jirayą była zablokowana poprzez więź do niego. Ale jej techniki nie wyglądają na silne.

I dlatego nie wierzę po prostu że Tobi jest tak masakrowany przez Konan,raczej uznam to za zabawę,lub podzielę to co powiedział Marcin.

Dodane: 08-09-2010 19:52
+ widzieliśmy co potrafi podczas walki choćby z Minato ,gdzie ten miał z nim poważne problemy.

Jeżeli to wszystko nie jest iluzją to czekają nas ciekawe momenty ^^ .

--------------------
Dodane: 08-09-2010 20:13 - Edytowane przez Sango dnia 08-09-2010 20:18
#Sango - user - 100%
Marcin00 napisał/a:
Droga ludności, a kto wam powiedział, że pani Konan jest słaba?! Ja już niestety wiem co w tym rozdziale się stanie i dlaczego Madara jest taki pokiereszowany [wesoly] . Nie zapomnijcie, że Madara musi dostać informacje od Konan gdzie jest Nagato :>, dlatego ją zlekceważył na początku co doprowadziło go do takiego stanu :p . Dziwne też są słowa Madary który wypowiada coś takiego "To ja kazałem Yahiko stworzyć Akatsuki", "To ja dałem Nagato Rinnegan", jeżeli patrząc na pierwszy cytat to Akatsuki istniało przed śmiercią Yahiko :d .

Edit:
Rozdział pojawi się pewnie w czwartek, w godzinach porannych na mangastream.com

Bardzo możliwe że Akatsuki istniało jeszcze przed śmiercią Yahiko tyle że założył z powodu innego powodu* ale chyba nie łapania biju...

Osobiście nigdy bym nie podejrzewał że zobacze Madare tak pokiereszowanego,no może prócz w walce z naruto ostatecznie Sasuke...i tak sobie myślę że jest tak jak mówisz może ją zlekceważył a ona miała jakiego 'asa'...?

--------------------

Dodane: 08-09-2010 20:40 - Edytowane przez Thorg dnia 08-09-2010 20:46
#Thorg - user - 30%
Hmmmh po obejrzeniu tych screen'ów zaczeła mi lecieć ślinka ;D
Już nie mogę się doczekać tego chaptera.
Tobi bez ręki z zniszczoną maską :o

Hmmh co by tu powiedzieć KONAN DO BOJU!!! [wesoly]

--------------------
Life Goes ON.
Dodane: 08-09-2010 21:38 - Edytowane przez Robert dnia 08-09-2010 21:54
#Robert - user - 50%
Przeprasza za to co teraz napiszę, a wręcz sądzę że zostanę wyśmiany i zlinczowany.
Ale uważam że w tym wszystkim macza/maczał palce... Nie pamiętam jak on się nazywa :p Ale chodzi mi o tego gościa z którym walczyli legendarni sannini i po tej walce to on im nadał ten tytuł. Ten koleś z tą "maską gazową" stojący na tej dużej traszce.

Niby jest tak, że Nagato go zabił, ale tak naprawdę... Jeśli obejrzycie anime, to tuż przed tym jak ten biały smok co "wysysał" duszę go dotknął, to on powiedział coś w stylu "teleportacja".

Uważam że Tobi to ten koleś. To on kazał Yahito stworzyć akatsuki, to przez niego Yahito zginął, a przez to że zginłą Yahito, Nagato popadł w szał i uaktywnił prawdziwą moc renningana. I tutaj wyjaśnia się jak niby Tobi podarował renningana Nagato.
Też wyjaśniłoby się dlaczego Kisame powiedział do niego mizukage...

Myślałem już wcześniej o tym, ale nie miałem żadnych konkretnych argumentów, prócz domysłów. Teraz to powoli się coraz bardziej zacieśnia.

Tylko się nie śmiać :d

@EDIT:

Znalazłem chodzi mi o Hanzo :p

http://images38.f...67c591.jpg

Też daje do myślenia to dlaczego Tobiemu przeszkadzał żywot Danzou, z którym o dziwo Hanzo miał wcześniej jakieś szachraje, o tym jest w tym samym odcinku.

--------------------
Dodane: 08-09-2010 21:58
#MaTiX_PL - user - 0%
Booski1, pisze się Yahiko jak coś :p Hanzou został później zabity mimo ucieczki, jest o tym mowa gdy Jiraiya walczy z Painem. A poza tym, skąd Hanzo miałby mieć Sharingana ?
Mnie się wydaje, że ten gang Yahiko to było Akatsuki, mieli podobne płaszcze, tyle, że chyba bez chmur.
Nie mogę się już doczekać tego nowego chaptera :>
A co do tekstów, że Tobi dał rinnegana Nagato, to pewnie jakieś lamerskie tłumaczenie. Zobaczymy najprawdopodobniej jutro.

Dodane: 08-09-2010 22:07
#GregMen - user - 10%
No to co napisales moglo by sie zgadzac ale...Nagato powiedzial ze po tym wszystkim co sie stalo za czasow gdy byl jeszcze mlody odnalazl Hanzou i zabil jego wrac z cala jego rodzina wiec wychodzi na to ze on nie zyje. Chociaz...Moglobyc inaczej ze jakims cudem przezyl i wcielil sie w postac Tobiego. Teraz pytanie skad ma sharingana? hmm no jakby popatrzec to bylo powiediane ze za tamtych czasow wspolpracowal z Danzou a jak wiemy Danzou mial dostep do sharinganow i mogl podarowac oko Hanzou. I tutaj mi przychodzi na mysl pewna rzecz...Mianowice Tobi nie pokazal jeszcze MS czy EMS wiec mozliwe ze go wcale nie ma. Jesli to Hanzou to moze nie potrafil uaktywnic MS i poslugiwal sie zwyklym 3 lezkowcem. Teraz kolejne pytanie jesli jest tak jak mowie to jakim cudem kontrolowal kyuubiego? Hmm wiemy ze Hanzou byl bardzo silnym shinobi wkoncu byl Miizukage czy nie wiem tam dowodza wioski wiec mozliwe ze zna silne techniki i jedna z nich kontrolowaac lisa. To tylko moje domysly wiec bez wjazdow. A co to tych ss?hmm Marcin zepsules mi caly tydzien;p Mogles tego nie wrzucac dzisiaj;p Nie no widac Tobiego dosc zmasakrowanego ale wydaje mi sie ze to iluzja jakas bo nie wydaje mi sie by Konan dawal mu rade a wiemy ze nawet 4 hokage ktory byl uwazamy za najsilniejszego shinobi konohy dawal mu rade ale z jakim trudem? A nie wydaje mi sie by Konan byla silniejsza niz Minato. No chyba ze ma jakiegos haka na tobiego i dzieki niemu go tak zmasakrowala. Jesli Tobi do tej pory nie pokazal zadnych technik procz techniki czasporzestprzennej to watpie czy zna jeszcze jakies techniki. Jesli to retrospekcja to Tobi pokona Konan bo to wspomnienie z przeszlosci a w terazniejszosci dalej zyje. Co o tym myslicie?

Dodane: 08-09-2010 22:13
#Robert - user - 50%
Skąd Hanzo miałby mieć sharingana?? A powiedz mi, skąd Tobi ma w kryjówce tą całą kolekcję sharinganów?? Bo ja naprawę nie wiem...

--------------------
Dodane: 08-09-2010 22:15
#zadyma - user - 90%
Prawdopodobnie jak wbije Marcin to napisze że według Datebooka hanzou nie żyje i nici z twej misternej intrygi. Zabawne jak ten chłopak może nawet kłamać, zmyślać, kadzić ale i tak mu wszyscy uwierzą na słowo. To się nazywa prestiż xD.

Dodane: 08-09-2010 22:36
#scram - user - 0%

Też wyjaśniłoby się dlaczego Kisame powiedział do niego mizukage...

heh kisame tak do niego mówił, ponieważ Madara-Tobi kontrolował faktycznie 4th mizukage, w tamtym czasie jinchuuriki Sanbiego ( to tak jakby co.. :p ), a co do tego ze Tobi jest tak pokiereszowany to dowiemy się jutro ;] .

Dodane: 09-09-2010 01:58
#polanko - user - 0%
Moim zdaniem Madara był Mizukage. W odcinku 142 czas 6:53 Kisame sam mówi o nim były Mizukage a później się poprawia i mówi Madara.
Dużo zapytań wnosi również odcinek 173, w którym Hanzou używa jutsu teleportacji (o ile dobrze czytałem i oglądałem mangę to tylko dwie osoby były w stanie używać jutsu teleportacji, jednym z nich był Czwarty, który nie opanował tej techniki do perfekcji i aby się teleportować musiał rzucić kunaiem a drugą osobą, która potrafiła wykonać perfekcyjnie to jutsu był madara).
Napewno kolejne chaptery pokażą trochę trochę światła na te postacie.
Jeżeli chodzi o postać Konan.. twierdze tak jak poprzednicy, że jest to iluzja wytworzona przez mangekyo sharingan.

Dodane: 09-09-2010 08:20
#elsas - user - 20%
kiedy raw charpa wyjdzie ?
chociażby po japońsku

jak byście mieli link to bardzo bym o niego poprosił

Dodane: 09-09-2010 14:29
#Marcin00 - user - 90%
polanko napisał/a:
Dużo zapytań wnosi również odcinek 173, w którym Hanzou używa jutsu teleportacji (o ile dobrze czytałem i oglądałem mangę to tylko dwie osoby były w stanie używać jutsu teleportacji, jednym z nich był Czwarty, który nie opanował tej techniki do perfekcji i aby się teleportować musiał rzucić kunaiem a drugą osobą, która potrafiła wykonać perfekcyjnie to jutsu był madara).
Napewno kolejne chaptery pokażą trochę trochę światła na te postacie.
Jeżeli chodzi o postać Konan.. twierdze tak jak poprzednicy, że jest to iluzja wytworzona przez mangekyo sharingan.

Tja... co tyczy się Techniki Teleportacji to były 3 osoby! Drugi Hokage, Czwarty Hokage i Madara :d . Hanzou używa Techniki Błyskawicznie Szybkiego Ciała, który powinien znać praktycznie każdy Shinobi. Co tyczy się Konan i złapania ją w iluzje to od razu mówię, że nie! Ponieważ następny rozdział 510 będzie tyczył się sekretnej techniki, którą został zapieczętowany Nagato :) .

--------------------

Dodane: 09-09-2010 14:47
#by_black - systemadmin - max%
Kurde w ostatnim rozdziale wyskoczyłem, że szkoda dziewczyny, a ona robi miazgę, jakieś sekretne i potężne techniki, shurikeny z papieru, no po prostu masakra, ale szkoda, że i tak w końcu zginie a Madara (bo wątpię by był to ktoś inny) dał się jej ostatecznie załatwić :p

Dodane: 09-09-2010 16:01
#Heliaze - user - 100%
Marcin00 napisał/a:
Ponieważ następny rozdział 510 będzie tyczył się sekretnej techniki, którą został zapieczętowany Nagato :) .

Hmm,Nagato zapieczętowany ? ale to chodzi bardziej o Rinnegana czy jakiś inny element ?

Dodane: 09-09-2010 16:48
Moim zdaniem to z Hanzo jest dość prawdopodobne, sam o tym myślałem. Skoro gadał kiedyś i wpółpracował z Danzou, to nie było większego problemu, abu miał Sharingana, albo żeby i mu wszczepiono geny pierwszego do kontroli nad Kyuubim. MS'a może mieć przecież też od Danzou, skoro sam Danzou miał oko któr potem chciał mu odebebrać Tobi. Mizukage mógł kontrolować z ukrycia drugiego Mizukage. Tylko zastanawia mnie taka rzecz: czy Itachi mówił prawdę. Bo jeśli tamten MS, lub EMS, którego ma Tobi, był na tyle potężny, że mógł MS'a Itachiego nawet okłamać, to to oko które miał Danzou też musiało być potężne. Madara ma oko tylko od iluzji raczej, ale to wiemy, a może nawet odwrotnie? Danzou miał potężną iluzję. A Hanzo ( załóżmy, że to Tobi i że żyje) chciał poprzez kłamstwo Itachiego ( czyli tak jakby Itachi jednak był zły) skłonić Sasuke do zaatakowania Danzou, bo sam był zbyt słaby, aby go pokonać ( widizmy po Batach od Konan). Ale nie powiem więcej póki nie obejrzę pełnej Mangi. Czyli można by powiedzieć lecąc po mojej teorii, że Danzou miał EMS'a, o którym nie wiemy, a Madara ma drugiego. Oba EMS'y mają potężną moc i nieznane techniki, z tym że ten Danzou jest od Iluzji, a ten Madary od jutsu, czyli np. teleportu. Za to Madara traci na Amaterasu. No cóż, moja wypowiedź nie jest zbyt składna :d może coś rozkminicie co tu mówię. Czekam na chapter w ENG chociaż.

Dodane: 09-09-2010 16:53
Tylko jeżeli to byłby Hanzou, to skąd wiedziałby o tak głębokich tajemnicach rodu Uchiha? Poza tym w tym wypadku całkowicie jego wygląd odpada od tego co widzimy u Tobiego i nawet głos jest inny :p

Dodane: 09-09-2010 17:23
#GregMen - user - 10%
Chapter po polsku wyjdzie dzis czy jutro dopiero? wie ktos?
by_black to tylko nasze przypuszczenia. Zmania glosu dla shinobi to wedlug mnie zaden problem. A co do wygladu? hmm zawsze mogl zmienic cialo. Zostaje tylko to skad wiedzial o tajemnicach ucicha...Zalozmy ze dostal sharingan od Danzou. Idac dalej napewno wiedzial o Klanie Ucicha z dwoch powodow..1 to ze to najsilniejszy klan Konohy, 2 ze wowczas wioska Hanzou i Konoha prowadzily wojne wiec musial cos o nich wiedziec. No ok skoro mial juz sharingana to moze postanowil zglebic tajemnice klanu i dowiedziec sie czegos wiecej. Znalazl ta tajna kryjowke Klanu ucicha i dowiedzial sie o nich wszystko. Moze Danzou go naprowadzil na jakiegos wazne info o nich. Poniosla mnie fantazja;p

Dodane: 09-09-2010 17:33 - Edytowane przez koral1918 dnia 09-09-2010 17:33
niewiem co o tych wszystkich teoriach myśleć,ale poczekamy zobaczymy. Według mnie zaraz na pole walki Konan i Tobiego wpadnie Kabuto bo ma chrabkę na Sasuke, który jest pod opieką Tobiego. tak więc Kabuto ma dogodną szansę do zniszczenia Tobiego ;D. A co wy na to?

--------------------

.....................................
,,Walka jest ojcem wszelkiego stworzenia.''
Heraklit z Efezu

.....................................
http://darkwarez....
Dodane: 09-09-2010 17:43
Ja wiem że to tylko wasze przypuszczenia, ale osobiście uważam że gdyby taka opcja zaistniała, była by wówczas strasznie naciągana, jednak jedno też mnie ciekawi co z sharinganem Madary/Tobiego, bo wydaje się być ciągle aktywowany, a ciągle aktywowany jest przyczyną tego że ktoś z poza klanu go sobie przeszczepił :|

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online