Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:36
OnLine: 45, statystyki
index > Naruto > Premiery
Temat: Naruto Chapter 509 - Opinie
Dodane: 10-09-2010 12:02
#by_black - systemadmin - max%
Kto wie, czy nie stał po któreś ze stron barykady w Ame i po prostu wybrali go aby był obrońcom wioski, a Madara miał w tym już inny cel, który z czasem się ujawnił :>

--------------------
Dodane: 10-09-2010 12:19
Nawet jeśli wybbrali by go obrońcą Ame, to jakoś by go chronili, a Nagato najzwyczajniej w świecie siedział w biednym domu króry zaatakowali konoszanie :d
Ja myśle że Tobi maczał palce w "administracji" Ame i działał za plecami Hanzo;D

--------------------

.....................................
,,Walka jest ojcem wszelkiego stworzenia.''
Heraklit z Efezu

.....................................
http://darkwarez....
Dodane: 10-09-2010 13:06
#WiFii - user - 0%
Też jestem zdania że oszczedzała sie łatwo mówiąc w walce z Zboczonym Pustelnikiem
Jedyne co ciekawi mnie wypowiec Madary czy tez Tobiego jak kto woli że dał rinnengan Nagato :o

Dodane: 10-09-2010 13:48
#PainGodd - user - 20%
Dał mu rininngana moze to jakas metafora? albo moze Nagato to syn Madary?^^.. chyba nie bylo to tak ze se Madara przyszedl i wlozyl mu rinningana musialo byc to inaczej mozliwe ze Madara znalazl cialo Ridoku poczym pozbawił go oczu a nastepnie podarował Nagato choc to szczeze naciagane

Dodane: 10-09-2010 16:48
Dla mnie najgłupsze jest to ,że widzieliśmy rinnegana i Nagato ,gdy ten był dzieckiem ... wiedzielibyśmy już dawno gdyby Nagato miał go od kogoś innego ... ,bo wątpię ,że ktoś grzebał przy nim jak był jeszcze niemowlakiem ,czy cuś .

--------------------
Dodane: 10-09-2010 18:59
Czemu jeszcze nie daliście chapterka ??? Jakieś problemy czy po prostu nie chce wam się ??? bo ostatnio coś wolno wychodzą !!!

Dodane: 10-09-2010 19:05
#Skalp - user - 40%
Bez pospieszania, takie coś jest nie na miejscu, tłumaczenie jest od godziny gotowe, tak późno, bo wybrałem sobie wymagającą szkołę i nie mam czasu już tłumaczyć 5 minut po pojawieniu się, a Marcin też nie zawsze ma chwilkę na czyszczenie, nie mówiąc o tym, że trzeba RAW-y załatwić... Cierpliwości trochę. Może i trochę wolno, ale jak najbardziej dokładnie i raczej bez błędów takich, jakie popełniają inne stronki skanlacyjne :)

--------------------

"I'll keep you by my side with my superhuman might..."
Dodane: 10-09-2010 19:06
#owerfull - user - max%
Zastanawia mnie to że Tobi powiedział że dał Rinnegana dla Nagato [oczy] Wszystkiego dowiemy się zapewne w przeciągu kilku następnych chapterów.A finałowej walki jeśli w ogóle do niej dojdzie to spodziewałbym się jej najwcześniej za 30 chapterów ;/

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 10-09-2010 19:11
#Marcin00 - user - 90%
hitman1787 napisał/a:
Czemu jeszcze nie daliście chapterka ??? Jakieś problemy czy po prostu nie chce wam się ??? bo ostatnio coś wolno wychodzą !!!

Zapraszam tutaj http://npolska.ne...ost_192321 wyjaśniłem dlaczego i więcej razy się powtarzać nie będę...

--------------------

Dodane: 10-09-2010 19:26
PainGodd napisał/a:
Dał mu rininngana moze to jakas metafora? albo moze Nagato to syn Madary?^^.. chyba nie bylo to tak ze se Madara przyszedl i wlozyl mu rinningana musialo byc to inaczej mozliwe ze Madara znalazl cialo Ridoku poczym pozbawił go oczu a nastepnie podarował Nagato choc to szczeze naciagane

o dał mu rinnengana i nagato ucieszył się wydłubał sobie oczy i włożył rinnengana??
z rinnenganem byłoby podobnie jak z sharinganem u kakashiego.nie mógłby go wtedy wylączyć

Dodane: 10-09-2010 19:45
Bardzo mi się podobał najnowszy chapter. Skończył się w świetnym momencie, Kishimoto zafundował nam nową, kolejną już porcję zagadek. Szczerze mówiąc, w poprzednim chapku byłem zaskoczony obrotem spraw - to, że Tobi będzie chciał zdobyć Rinnengana było pewne, ale to, że stoczy walkę z Konan był conajmniej zaskakujące. Nie zgadzam się z opiniami, że Konan jest słaba - przede wszystkim to była członkini Akatsuki, organizacji zrzeszającej ninja o specjalnych umiejętnościach. Druga sprawa to stwierdzenie Tobiego, o tym, że Konan była najbardziej pomysłową członkinią Akatsuki. Może styl walki ( techniki związane z papierem) nie wzbudzają szacunku, ale są skuteczne. Jednak mnie (i myślę, że Tobiego także) najbardziej zaskoczyła osobowość Konan. Potrafiła poświęcić się (samobójczy atak) a to jest niewątpliwie jej zaleta. Również bawią mnie opinie, o tym, że Tobi jest słabszy niż by się wydawało - myślę, że gdyby nie potrzebował Konan nic by mu się nie stało. To świadczy o inteligencji "zamaskowanego wojownika". I na koniec dwie sprawy : Yahiko, który zakłada Akatsuki pod wpływem Tobiego i Nagato, który otrzymuje Rinnengana od Tobiego. Albo to prawda albo Tobi kpi. Jednocześnie powoduje, że postać ta jest jeszcze bardziej zagadkowa i tajemnicza. Czy to jest Madara Uchiha ? Tak twierdzi sam Tobi, ale coś mi się wydaje, że może to być zupełnie inna postać.

--------------------
Ludzie boją się zmiany. Nawet na lepsze. - Józef Ignacy Kraszewski.

Anioł nigdy nie upada. Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie. Człowiek upada i powstaje.
F.Dostojewski

"Nullum potentius satelittium
quam amici fidelis" - Nie ma potężniejszych obrońców
nad wiernych przyjaciół

Dodane: 10-09-2010 20:36
#marluk - user - 0%
Według mnie Madara umiejętnie manipuluje faktami, to że dał Nagato rinegana to pewnie kłamstwo. Jak tłumaczył Sasuke swoja historię i doszedł do ataku lisa na wioskę, to powiedział, że to był przypadek, kataklizm a wiadomo jak było. Ma na celu zamieszać rozmówcy w głowie, aby ten zaczął wątpić w to co sam wie. Nie wiadomo też jaką "prawdę o Itachim" powiedział Naruto, Kakashiemu i Yamoto. Tobi cały czas kombinuje i "wciska kity" na swoją korzyść. Takie jest moje zdanie.

Dodane: 10-09-2010 21:33
#hlkpl - user - 80%
Chapter ciekawy choć sporo było w nim gadania o nadziei jaką jest dla wioski ukrytego deszczu nagato i jak się później okazało nie spełnił pokładanych w nim nadziei.Co do walki konan pokazała co potrafi wyczyniać papierem może nie jest jakaś super techniką ale efektownie to wygląda ale jakoś w walce z madarą nie przynosi rezultatu , sam madara mnie już irytuje zawsze na każdego ma haka , zawsze ucieknie z pod topora , i to gadanie o oczach nagato coś mi się wydaje że to kłamstwo a czy konan uwierzy zobaczymy. :p

--------------------
Dodane: 23-09-2010 20:54
#Bociak - user - max%
Narobiło się tych zaległości. :o Przeczytałem chapek, co tu mówić... miód. Z Tobiego Kisiel nie robi drugiego Aizena i tu już jest plus. Walka świetna i ten oderwany kawałek maski. :d

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online