Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 22:22
OnLine: 121, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Mecz Polska - Australia
Dodane: 06-09-2010 19:03 - Edytowane przez shigeru dnia 06-09-2010 19:05
#shigeru - user - 40%
SanGo napisał/a:
Ale przepraszam bardzo poco wypisujesz piłkarzy,słabych którzy grzeją ławke w swoich klubach.Fajnie że tyle Ukraińskich klubów jest w LM/LE,ale szkoda że to się nie przekłada na gre w reprezentacji.Ukraina grała słabiutko i jest w przebudowie,nie zmienie zdania oglądałem powtórkę.

Jeśli dla Ciebie Ci piłkarze są słabi to ktoś dobry jest tylko kto gra jak Messi czy Ronaldo tak ? Tak w tym meczu grała słabo, ale my zagraliśmy bardzo dobre spotkanie i to trzeba oceniać a nie występ Ukraińców.

.Rozbawiło mnie stwierdzenie #shigeru że polacy mają szanse pokonać Australie 4:0,to ciekawe ile Niemcy będą mogli z nimi wygrać 10-14:0???

I zonu piszesz to samo, jak mu wygramy z Australią 4:0 to Niemcy wygrają 2x razy wyżej. Z twojego rozumowania wynika, że gdyby tamten mecz Niemcy wygrali 1:0 to my nie mamy szans z nimi wygrać bo przecież Niemcy wygrali skromnie a my musimy koniecznie osiągnąć gorszy wynik bo sąsiedzi są lepsi.

--------------------
Polecam grę, naprawdę wciągająca dla ludzi lubiących świat fantasy. Zresztą zobacz sam:
http://v3.my-fant.../?ref=9979

One Love,One Live Only United !

Dodane: 06-09-2010 19:05
#JCD - user - max%
JCD,teraz to chyba kpisz mówiąc że Australia jest gorsza od Ukrainy

Och joooo.... :(
Jeśli Polska remisuje z Ukrainą a myślimy, że z Australią ma szanse wygrać to nie musimy wcale uważać Australijczyków za gorszych tylko...

syngohana napisał:
Kilku forumowiczów (...) przecenia naszych

;)
Chociaż dla mnie i tak najbardziej prawdopodobny jest remis...

--------------------

Dodane: 06-09-2010 19:23
#Heliaze - user - 100%
Ogólnie czytałem już komentarze ludzi nastawionych krytycznie do naszej reprezentacji,mimo że nie oglądali poprzedniego meczu z Ukrainą,no super myślę że to pozostawię po prostu bez komentarza,w ogólnie nie wiem jak mam to opisać.

Australia,tak oni też sobie poeksperymentują ale pokazaliśmy bardzo dobrą grę z Ukrainą na tle całego meczu a nie ostatniej minuty,właśnie większość panów krytyków ocenia właśnie cały mecz pod tym kontem,jak to nazwać ? chyba brakiem mózgu.

Na pewno to my będziemy chcieć przejąc inicjatywę na początku meczu,ale przyda się zdecydowany pressing,Australijczycy też nie dysponują nadzwyczajnymi umiejętnościami technicznymi,my zresztą też,ale pressing przeciwko takiej drużynie jest istotny.

Dodane: 06-09-2010 20:19 - Edytowane przez shigeru dnia 06-09-2010 20:21
#shigeru - user - 40%
ItsRapGame napisał/a:
pokazaliśmy bardzo dobrą grę z Ukrainą na tle całego meczu a nie ostatniej minuty,właśnie większość panów krytyków ocenia właśnie cały mecz pod tym kontem,jak to nazwać ? chyba brakiem mózgu.

Właśnie dużo ludzi wgl nie ogladała tego meczu, bądź wgl nie ogląda meczów, a tylko wyczytają gdzieś wynik i jakiś krótki opis meczu i szybka analiza jak pewnie było i najazd. Remis, Ukraina pewnie słaba to można się powyżywać.

ItsRapGame napisał/a:Na pewno to my będziemy chcieć przejąc inicjatywę na początku meczu,ale przyda się zdecydowany pressing,Australijczycy też nie dysponują nadzwyczajnymi umiejętnościami technicznymi,my zresztą też,ale pressing przeciwko takiej drużynie jest istotny.

To pewne, jeżeli wysoko i zdecydowanie zatakujemy Australie to będą mieli problemy z rozgrywaniem piłki, niestety z drugiej strony to samo, jeżeli oni zatakuja nas zdecydownym pressingiem to mogą wyjść jakieś niedociągnięcia tehcniczne co będzie równało się z startą piłki. Mimo wszystko rywale potencjał mają, Chiperfield wg mnie świetny lewy obrońca dośc ofensywnie usposobiony więc zapewne będzie podwajał na tej lewej flance i nasz lewy pomocnik będzie się musiał spro uganiać od jednego pola karnego do drugiego. Oczywiście jezeli ten piłkarz zagra w tym meczu bo poprzedni trener nie widział go w pierwszej 11 na mundialu :d

--------------------
Polecam grę, naprawdę wciągająca dla ludzi lubiących świat fantasy. Zresztą zobacz sam:

Dodane: 06-09-2010 20:20 - Edytowane przez Sango dnia 06-09-2010 20:22
#Sango - user - 100%
ItsRapGame napisał/a:
Co do Niemców to ich reprezentacja składa się no z...Sami wiecie-Turcy,Polacy,Niemcy,ich nie można nazwać reprezentacja Niemiec,zresztą oni mają pieniądze na wszystko ich kraj liczy blisko 85 milionów ludzi,z czego sporą część stanowią właśnie Turcy xDD,w czym tkwi ich recepta na Sukces ? oni swoją potęgą budowali od blisko 1960,dokładnie 50 lat, mniej więcej, Niemcy są strasznie uporządkowani jeżeli chodzi o kluby,wszystko mają dopięte na ostatni guzik i nie wydają pieniędzy w błoto.

Wracając do jutrzejszego meczu,trudno mi typować końcowy wynik,ale wygramy ;P

Buahahahah,tym to pojechałeś nieźle.Roger,Olisadebe,Obraniak, ( i ten nowy z Niemiec )...mało byli związani z Polską,a przypominam że każdy z tych 'obcokrajowców' Niemieckich byli związani z tym krajem,albo matką albo ojcem albo mieszkali tam całe życie więc tak bez sensowne porównania,jak to nazwać? chyba brakiem mózgu.

Ogólnie czytałem już komentarze ludzi nastawionych krytycznie do naszej reprezentacji,mimo że nie oglądali poprzedniego meczu z Ukrainą,no super myślę że to pozostawię po prostu bez komentarza,w ogólnie nie wiem jak mam to opisać.

Australia,tak oni też sobie poeksperymentują ale pokazaliśmy bardzo dobrą grę z Ukrainą na tle całego meczu a nie ostatniej minuty,właśnie większość panów krytyków ocenia właśnie cały mecz pod tym kontem,jak to nazwać ? chyba brakiem mózgu.

Na pewno to my będziemy chcieć przejąc inicjatywę na początku meczu,ale przyda się zdecydowany pressing,Australijczycy też nie dysponują nadzwyczajnymi umiejętnościami technicznymi,my zresztą też,ale pressing przeciwko takiej drużynie jest istotny.

Widzę że wszystko wiesz :) akurat nie oglądałem meczu na żywo ale i powtórke i mogę stwierdzić że polacy zagrali co najwyżej nie najgorszej.Co 3:0 nie świta? z Kamerunem.

Hahahaaahah,to ostatnie zdanie co podkreśliłem to właśnie najbardziej różni polakow od Australyjczyków,oni mają wspaniałego gwiazdora i świetnego dryblera (Tim Cachill,Harry Kewel,Emerton)...i dalej by wymieniać.

--------------------

Dodane: 06-09-2010 20:26 - Edytowane przez shigeru dnia 06-09-2010 20:29
#shigeru - user - 40%
SanGo napisał/a:
Hahahaaahah,to ostatnie zdanie co podkreśliłem to właśnie najbardziej różni polakow od Australyjczyków,oni mają wspaniałego gwiazdora i świetnego dryblera (Tim Cachill,Harry Kewel,Emerton)...i dalej by wymieniać.

Z tamtego zdania wynika, że jeśli zatakujemy pressnigiem to oni się pogubią. A więc nie będziemy naciskać na graczy których wymieniłeś bo oni po prostu bronić dostępu do własnej bramki nie będą. A Australijscy obrońcy wielkimi technikami nie są i przy wysokim i zdecydowanym pressingu napewno się pogubią.

SanGo napisał/a:
Co 3:0 nie świta? z Kamerunem

O co tutaj chodzi ? Oceniasz występ polaków w meczu z Ukrainą i bierzesz pod uwagę wcześniejszy mecz ? Czy jak ?

--------------------

Dodane: 06-09-2010 20:28
#Cheon - user - 90%
A więc kolejny mecz naszych reprezentantów. Liczę na zwycięstwo, choć na pewno nie będzie łatwo. Jeśli będziemy grać od początku pressingiem, to może być naprawdę dobrze. Szkoda, że nie mogę być na tym meczu, bo do Krakowa mam tylko 2/3 godziny drogi, no ale cóż :(

--------------------

Dodane: 06-09-2010 20:32 - Edytowane przez Heliaze dnia 06-09-2010 20:34
#Heliaze - user - 100%
SanGo napisał/a:

Buahahahah,tym to pojechałeś nieźle.Roger,Olisadebe,Obraniak, ( i ten nowy z Niemiec )...mało byli związani z Polską,a przypominam że każdy z tych 'obcokrajowców' Niemieckich byli związani z tym krajem,albo matką albo ojcem albo mieszkali tam całe życie więc tak bez sensowne porównania,jak to nazwać? chyba brakiem mózgu.

Dziękuję za komplement :) ,ale podchodzisz ogólnie do wszystkiego zbyt emocjonalnie,tym bardziej nie porównuj Niemiec do Polski,Niemcy mają inną ideologię gry dla nich liczą się wyniki nie rodowód, i co ma emigrowany Turek do rodowitego Polaka z paszportem niemieckim ?
Dodam że kompletnie nie rozumiem co chciałeś mi przekazać w swoim poście,nasza reprezentacja twoją opinią w połowie to obcokrajowcy ? raczej nie.

Dodane: 06-09-2010 20:36
#Sango - user - 100%
Dodam że kompletnie nie rozumiem co chciałeś mi przekaz w swoim poście

Jeżeli ty tego nie wiesz to ja mam wiedzieć [oczy] ,dziwne.

Tak ale to Niemcy piłkarskie wychowali tych 'obcokrajowców' gdyby mieszkali w Turcji na pewno by nie byli tymi kim są teraz.

Zamierzam patrzeć na ten mecz obiektywnie a jak powiadają 'jedna jaskółka wiosny nie czyni' w polsce nie ma żadnej gwiazdy która może pokierować zespół ,a ci najważniejsi (Lewnadowski,Błaszczyk,Jeleń) w najważniejszych momentach zawodzą :(

--------------------

Dodane: 06-09-2010 20:42 - Edytowane przez Heliaze dnia 06-09-2010 20:44
#Heliaze - user - 100%
SanGo napisał/a:

Tak ale to Niemcy piłkarskie wychowali tych 'obcokrajowców' gdyby mieszkali w Turcji na pewno by nie byli tymi kim są teraz.

Zamierzam patrzeć na ten mecz obiektywnie a jak powiadają 'jedna jaskółka wiosny nie czyni' w polsce nie ma żadnej gwiazdy która może pokierować zespół ,a ci najważniejsi (Lewnadowski,Błaszczyk,Jeleń) w najważniejszych momentach zawodzą :(

I o takie wyjaśnienie mi chodziło,a nie "buhahah" napisałem ile Nimecy budowali swoją potęgę (o ile nie dłużej) w dużej mierze im ekonomia pozwoliła na wszystko.
Ale Niemcy nie każdego wychowali,wiele zawodników deklaruje chęć grania dla ich reprezentacji,mimo innych korzeni O_O

Btw,mogłeś odpuścić sobie stwierdzenie skierowane do mnie na temat mojego posta w sensie że nie mam mózgu,nikogo nie obraziłem jeszcze na żadnym forum i radzę tobie wstrzymaj się z niektórymi słowami,tym bardziej że wszystko wówczas uzasadniłem a ty po prostu na szybko według swojego własnego widzi mi się walnąłeś przykład w którym rzekomo brak mi mózgu nie mając żadnego uzasadnienia nie licząc "buhahah"
Więc potem nie dziw się że ktoś cię prosi o wyjaśnienia.
To co napisałem to w 50% fakty nie każdego niemiecka federacja wychowała.

Dodane: 06-09-2010 20:55
#Sango - user - 100%
ItsRapGame napisał/a:
SanGo napisał/a:

I o takie wyjaśnienie mi chodziło,a nie "buhahah" napisałem ile Nimecy budowali swoją potęgę (o ile nie dłużej) w dużej mierze im ekonomia pozwoliła na wszystko.
Ale Niemcy nie każdego wychowali,wiele zawodników deklaruje chęć grania dla ich reprezentacji,mimo innych korzeni O_O

Btw,mogłeś odpuścić sobie stwierdzenie skierowane do mnie na temat mojego posta w sensie że nie mam mózgu,nikogo nie obraziłem jeszcze na żadnym forum i radzę tobie wstrzymaj się z niektórymi słowami,tym bardziej że wszystko wówczas uzasadniłem a ty po prostu na szybko według swojego własnego widzi mi się walnąłeś przykład w którym rzekomo brak mi mózgu nie mając żadnego uzasadnienia nie licząc "buhahah"
Więc potem nie dziw się że ktoś cię prosi o wyjaśnienia.
To co napisałem to w 50% fakty nie każdego niemiecka federacja wychowała.

To odpowiedź na twój post i podkreślone zdaniem,ale już do tego nie wracam.

Nie lubię właśnie jak ktoś pisze o niemcach że to nie 'niemiecka' kadra tylko 'reszta świata' , bo polacy o dużo lepsi nie są.Nie mogę się doczekać tego meczu,chciałbym sprawdzić czy się myliłem czy nie,bo to wielka zagadka.Ale co jak co wierzę w Smude ale nie wierze w polskich 'kopaczy'

--------------------

Dodane: 07-09-2010 19:22
#Plastus - user - max%
Męczy mnie oglądanie polskiej reprezentacji. Bardziej pasjonujący wydaje się sprint ślimaków przez płotki. TVP zamiast bajek, powinna puszczać mecze reprezentacji na dobranockę. Nic tak dobrze nie usypia jak porywający styl drużyny Smudy.

Dodane: 07-09-2010 19:40
#riddic21 - user - 60%
Ayakashi napisał/a:
Męczy mnie oglądanie polskiej reprezentacji. Bardziej pasjonujący wydaje się sprint ślimaków przez płotki. TVP zamiast bajek, powinna puszczać mecze reprezentacji na dobranockę. Nic tak dobrze nie usypia jak porywający styl drużyny Smudy.

I ten post jest kwintesencją podsumowującą obecny poziom polskiej piłki...
Po remisie z Ukrainą zdania nie zmieniam, Smuda musi odejść, do Euro jeszcze wiele czasu, profesjonalny dobry trener z zagranicy powinien rozwiązać większość problemów z którymi boryka się teraz nasza reprezentacja. Ale rzeczywistość jest brutalna, raczej na pewno nie będziemy świadkami żadnych zmian, boję się blamażu na Euro...

--------------------

Marzenia, które się spełniają, nie są prawdziwymi marzeniami.
Dodane: 07-09-2010 19:54
#shigeru - user - 40%
Wg Ciebie Sumda nie jest profesjonalistą, dobrym trenerem ? Jak sam napisałeś do Euro jeszcze dużo czasu, więc Smuda ma czas na stworzenie dobrego zespołu i ja wierzę, że to uczyni. Znalazł już grupe ludzi, piłkarzy z których zostanie stworzuny trzon drużyny, zgrają się i zobaczycie, że to będzie dobry zespół. Niewiem w czym miałby pomóc trener z zagranicy, musimu docenić to co mamy bo polak potrafi(jak to Pudzin mówił). Mysląc również o trenerze z zagranicy trzeba również wziąść pod uwagę barierę językową, bo nie każdy perfect zna angielski czy też inny język. Także myśle, że dzisiaj zobaczymy bardzo dobrą grę polaków, choć sama gra dla pesymistów pewnie w żadnym stopniu nie wystarczy więc wynik mam nadzieje, że także będzie pozytywny i zobaczymy wtedy ile to jest "prawdziwych kibiców" którzy wczęsniej robili najazd na polską reprezentacje w jakikolwiek sposób i w jakiejkolwiek formie.

--------------------

Dodane: 07-09-2010 22:00
#malpex - user - max%
No mecz trwa ale nie jest najlepszy wynik dla naszych. Niestety aktualnie przegrywamy 2-1 ale może coś się zmieni ponieważ trzeba powiedzieć ze polacy nie grają najgorzej choć nie mozna powiedzieć że grają dobrze ;p
Bo oczekuje od naszych grajków jeszcze lepszej i efektowniejszej gry.

--------------------

-------------------------------

Dodane: 07-09-2010 22:43
Wyszło na moje:
syngohana napisał/a:
Więc wynik wg. mnie będzie oscylował w okolicach remisu, lub minimalne zwycięstwo Australii.

W grze polskiej reprezentacji widać wyraźny postęp. Zawodnicy angażują się, starają, dużo biegają i stwarzają okazję. Najgorsze jest oczywiście to że nie potrafią strzelać celnie. Lewandowski strzelił wg. mnie bardzo ładną bramkę, świetnie ułożył stopę i delikatnie trącił piłkę, ale gdy był w znacznie łatwiejszej sytuacji (rzut karny) nie wykorzystał jej. Smolarek, który grał nieco ponad 15 minut spokojnie mógł strzelić 3 bramki, Jeleń też miał z 2 sytuacje, Peszko, Grosicki czy nawet Żewłakow (stoper) mogli strzelić...ale brakuje precyzji (albo szczęścia).

Co do gry Australii to uważam że zagrali solidny futbol, szczególnie w pierwszej połowie, dwie ich kontry kosztowały nas dwie bramki, więc niczym szczególnym mnie nie zaskoczyli. Karny czy był słusznie podyktowany? Niekoniecznie trzeba było go gwizdać. Bardzo dobre wrażenie zrobił na mnie bramkarz Australijczyków. Byłem pewien że zagrał stary wyga, Schwarzer, ale trener postawił na innego gracza. Spisał się rewelacyjnie.

Jeszcze kwestia komentatorów. Szpakowski to wiadomo xD Stary zgred, ale dziś po raz pierwszy miałem okazję usłyszeć w tej roli Majdana xD Całkiem nieźle mu to wychodziło :)

--------------------

Dodane: 08-09-2010 01:15
#JCD - user - max%
No cóż, dużo się nie pomyliłem, byliśmy drużyną zdecydowanie lepszą...
...jakby nie liczyć czegoś najważniejszego czyli skuteczności...

Prezentować się lepiej niż 20 drużyna rankingu FIFA to już coś no ale...
Lewandowski po strzeleniu przepięknej moim zdaniem bramki wdał się w rytm naszej reprezentacji. Jego nieskuteczność była tak imponująca, że potrafił efektownie zmarnować nawet karnego. Brawo!!!

Polacy nauczyli się pressingować rywali, potrafią nawet wymienić w miarę celne podania (szok normalnie!) ale jak przychodzi do strzelenia gola, czyli tego, co w piłce nożnej najważniejsze to nagle zaskakująco oczywistym staje się, czego zachodnie kluby jakoś nie chcą naszych kopaczy.

W ten sposób utwierdziłem się, że Smuda mimo wszystko to dobry trener. Bo nauczył ich konstruować akcje, wpoił im, że mają cisnąc rywala. I to dziś widziałem. No ale strzelić prosto już ich nie nauczy, skoro się tego nie nauczyli przez tyle lat... [yyy] Oni są nienormalni. Rozumiem, że pewnie podnieca ich myśl o tym, że mają piłkę blisko pola karnego rywala, ale kruwa to nie znaczy, że mają kopać wtedy na wiwat albo upoić się tą myślą do nieprzytomności [zly] Nie pamiętam, kiedy ostatnio ktoś wpadł na "arcygenialny" pomysł zrobienia zwodu przed strzałem! A to jak Smolarek marnował okazje do strzału to lepiej nie komentować...

--------------------

Dodane: 08-09-2010 07:53
#Heliaze - user - 100%
Kurde,byłem optymistą pod względem wyniku a tu taka wpadka,nie ukrywam liczyłem na nasze efektowne zwycięstwo,jakby Lewandowski strzelił karnego to uważam że oskrzydliło by to naszych piłkarzy,kto wie czy to nie był jeden z najbardziej kluczowych momentów w meczu.
Ebi jak wszedł na bodajże ostatnie dwadzieścia minut nieźle się prezentował,chciał grac, był widoczny.
Wynik mimo wszytko nie odzwierciedla przynajmniej stylu gry,ale tu liczyło się zwycięstwo,tyle klarownych sytuacji niewykorzystanych,brakowało mi też trochę celnych podań,przykładowo Błaszykowski pędził prawą stroną boiska,próbował do grac z prostopadłej piłki w obręb pola karnego co kończyło się przechwytem naszych rywali,ze względu na ich dobre ustawienie,więc nie wiem dlaczego nie szukał innej opcji do grania,skoro niemożliwością było dogranie do któregoś z napastników wówczas,beznadziejne błędy w defensywie,zresztą jak zawsze.

Dodane: 08-09-2010 21:16
#Tomson - user - 90%
Nasi chłopcy powinni wygrać co najmniej 2 bramkową przewagą. Brakowało im tylko wykończenia. Z tego co pamiętam statystyka celnych strzałów wynosiła jakoś 14-3 na korzyść Polski, więc wyobraźcie sobie co by było, gdyby wszystkie te bramki kończyły się golem :) Ale mówi się trudno, przegraliśmy to przegraliśmy, lecz nasza reprezentacja gra coraz ładniej, więc jestem optymistą.

Btw.
Ten Australijski bramkarz to jakiś cyborg był [oczy]

--------------------

[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011
Dodane: 08-09-2010 21:20
#Bociak - user - max%
Nie oglądam ostatnio meczy, ale po przeczytaniu opinii Jędrka mam nadzieję że nasza reprezentacja jeszcze wyjdzie na swoje. ;) Dobrze że jest jakiś postęp. :p

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online