Dodane: 06-09-2010 11:54
Jutro (tj 7.09) odbędzie się kolejny testowy mecz naszej repry - tym razem przeciwko Australijczykom.
Na kogo stawiacie tym razem?

I czy nasze orzełki wreszcie wygrają?
--------------------

Dodane: 06-09-2010 13:33
I czy nasze orzełki wreszcie wygrają?
Aż takim optymistą nie jestem
Wydaje mi się że Polacy są w stanie co najwyżej zremisować. Australia co by nie mówić to uczestnik dwóch ostatnich MŚ, na których prezentowała się co najmniej przyzwoicie. Kilku zawodników gra w dobrych klubach i niekoniecznie są tam rezerwowymi. Więc wynik wg. mnie będzie oscylował w okolicach remisu, lub minimalne zwycięstwo Australii.
--------------------

Dodane: 06-09-2010 14:31 -
Myślę że wygramy Australią to nie Ukraina,jeżeli będziemy prezentować podobny poziom gry jak w meczu z Ukrainą to spokojnie wygramy,ale skuteczność i jeszcze raz skuteczność,widać że niektórzy nasi zawodnicy mają zwyżkę formy,chociażby taki Iwański,co do jego osoby świetnie wykonuje stałe fragmenty gry.
Jestem dużym optymistą i myślę że wygramy ten mecz w dobrym stylu.

Dodane: 06-09-2010 15:20
Z tego co widziałem na tegorocznym mundialu to raczej na Polaków nie ma co liczyć. Jak sie zepną to będzie remis(najbardziej optymistyczna wersja xD) Moim zdaniem przegrają, może nie do zera ale przegrają. A jakby jakimś cudem wygrali to będę bardzo zdziwiony xD
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 06-09-2010 15:28
Polaków do Niemieckiej reprezentacji dzielą lata świetlne,więc wątpię żebyśmy mogli wygrać i zdominować jutrzejszy mecz.Mam nadzieję na remis,albo o jak najmniejsze rozmiary porażki.
--------------------

Dodane: 06-09-2010 15:33 -
Darknes napisał/a:
Z tego co widziałem na tegorocznym mundialu to raczej na Polaków nie ma co liczyć. Jak sie zepną to będzie remis(najbardziej optymistyczna wersja xD) Moim zdaniem przegrają, może nie do zera ale przegrają. A jakby jakimś cudem wygrali to będę bardzo zdziwiony xD
Hmm,podejdź do tej sprawy głębiej a nie w stylu skoro media mówią że jest źle to tak też jest,więc skoro inni sugerują się tym co było w przeszłości to patrząc z takiej perspektywy nic nie ma sensu,ależ jest.
Ale i tak nawet jak będzie dobrze to dla wielu będzie i tak źle,kadra notuje dużą zwyżkę formy i należy wieżyc w reprezentacje,a nie ją krytykować do szpiku kości mając jedynie uzasadnienia przeszłości.
Więc czemu mamy przegrać z Australią skoro są zdecydowanie słabszą drużyną od Ukraińskiej,a dodatkowo ostatnio też im się za dobrze nie powodzi,wniosek >? Wziasc pod uwagę wszystkie elementy,a nie tylko te co wyznaczają poszczególne jednostki bądź właśnie media.
Leo też miał podobną sytuację do Smudy tylko że on przegrywał na początku w eliminacjach a w meczach towarzyskich nie było lepiej,a jak reprezentacja zaczęła wygrywać to mimo wszystko optymistyczni Polacy dalej prezentowali swoją głupotę jak nasz cały PZP z Latem na czele.

Dodane: 06-09-2010 15:39
ItsRapGame napisał/a:Darknes napisał/a:
Hmm,podejdź do tej sprawy głębiej a nie w stylu skoro media mówią że jest źle to tak też jest,więc skoro inni sugerują się tym co było w przeszłości to patrząc z takiej perspektywy nic nie ma sensu,ależ jest.
Ale i tak nawet jak będzie dobrze to dla wielu będzie i tak źle,kadra notuje dużą zwyżkę formy i należy wieżyc w reprezentacje,a nie ją krytykować do szpiku kości mając jedynie uzasadnienia przeszłości.
Więc czemu mamy przegrać z Australią skoro są zdecydowanie słabszą drużyną od Ukraińskiej,a dodatkowo ostatnio też im się za dobrze nie powodzi,wniosek >? Wziasc pod uwagę wszystkie elementy,a nie tylko te co wyznaczają poszczególne jednostki bądź właśnie media.
Leo też miał podobną sytuację do Smudy tylko że on przegrywał na początku w eliminacjach a w meczach towarzyskich nie było lepiej,a jak reprezentacja zaczęła wygrywać to mimo wszystko optymistyczni Polacy dalej prezentowali swoją głupotę jak nasz cały PZP z Latem na czele.
poszczególne 'jednostki'...

, osobiście durkes ma racje gra polaków się poprawiła ale nadal jest co najwyżej słaba.Media i te ,jak to powiedziałeś 'jednostki' co mówią że polska gra słaba i krytykuje ich mają całkowitą racje,Ukraińcy to słabiutka reprezentacja do tego w lekkim rozpadzie i dopiero co z nowym trenerem,remis akurat z Australią będzie wielkim zwycięstwem.
--------------------

Dodane: 06-09-2010 15:47
ItsRapGame napisał/a:Darknes napisał/a:
Przeszłości ? Przecież w przeszłości byliśmy świetną drużyną

I nie kieruje się żadnymi mediami. A dogłębniej to jak ? Mam do nich na treningi chodzić ? xD Przykro mi takie jest moje zdanie, statystyki to nie wszystko. Ostatni mecz pokazał, że im sie po prostu nie chcę. Jak grać do grać a nie sobie w trakcie meczu powiedzieć "Nie chcę mi się już biegać", trochę więcej samozaparcia i by z Ukrainą wygrali
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 06-09-2010 16:02 -
SanGo napisał/a:poszczególne 'jednostki'...

, osobiście durkes ma racje gra polaków się poprawiła ale nadal jest co najwyżej słaba.Media i te ,jak to powiedziałeś 'jednostki' co mówią że polska gra słaba i krytykuje ich mają całkowitą racje,Ukraińcy to słabiutka reprezentacja do tego w lekkim rozpadzie i dopiero co z nowym trenerem,remis akurat z Australią będzie wielkim zwycięstwem.
Ukraińcy są słabiutką drużyną ? extra, tylko że ich drużyny grywają regularnie w lidze mistrzów bądź Europejskich pucharach, co przekłada się na grę reprezentacji,przewyższają naszych piłkarzy w każdym podtekście,więc nie wiem na czym uzasadniasz ich grę,tym bardziej że wszystko jak to napisałeś "rozpada" im się tylko i wyłącznie przez Kraj i sytuację zarówno ekonomiczną jak i polityczną ich w kraju a to przekłada się na ich PZP,który można spokojnie porównać z naszym,ten syf zrobili im ludzie w przeszłości,nie będę w to wnikał głębiej,ale słabą drużyna jest SanMarino ale nie Ukraina które jeszcze jakiś czas temu miała bogate kluby,których samym budżetem przewyższały taką Legie ( co ma największy w Polsce budżet ) kilkakrotnie,wiadomo pieniążki to nie wszystko ale Ukraincy umiejętnie je wykorzystywali.Więc gdyby nie polityka to Ukraina miałaby porównywalną ligę z Francuską.
Zwycięstwo na Australia nie będzie żadnym wielkim zwycięstwem,poprawi tylko mentalność piłkarzy,to są mecze towarzyskie bez żadnej stawki,to media robią prania mózgom widzą,zamiast wesprzeć drużynę to krytykują.
Tak krytyka pomaga,ale ich krytyka polega tylko i wyłącznie na statystykach,nasz system szkoleniowy jest odpowiedzialny za te wszystkie nieszczęsne lata,jak media mają ochotę to niech codziennie krytykują PZP,może to przyniesie skutki,a nie Bogu ducha winnym naszym piłkarzom,to samo dotyczy naszych klubów,takie obozy szkoleniowe w innych Europejskich klubach ( nawet w Czechach ) to prawdziwa mordęga,dzięki czemu wszystkie atrybuty fizyczne danego zawodnika idą ciągle w górę i nie łapią ich skurcze pod koniec meczu,ale to już kwestia materialna ( pieniądze ) nie wierze że Polski nie stać na nowoczesne odnowy biologiczne i inne atrybuty,to dotyczy tylko poszczególnych klubów.
No cóż,zobaczymy jak to jutro będzie ale wierze w efektowne zwycięstwo,tym bardziej że gramy w Krakowie.
Btw-Co do bogu ducha winnych naszych piłkarzy brzmi to dwuznacznie,ale oni mogą podziękować tym co sprowadzili naszą piłkę na totalne dno.
Wiadomość doklejona:Darknes napisał/a:Przeszłości ? Przecież w przeszłości byliśmy świetną drużyną

I nie kieruje się żadnymi mediami. A dogłębniej to jak ? Mam do nich na treningi chodzić ? xD Przykro mi takie jest moje zdanie, statystyki to nie wszystko. Ostatni mecz pokazał, że im sie po prostu nie chcę. Jak grać do grać a nie sobie w trakcie meczu powiedzieć "Nie chcę mi się już biegać", trochę więcej samozaparcia i by z Ukrainą wygrali
Tak,ale przeszłość już dawno minęła,tam każdy po powrocie że szkoły szedł kopać w piłkę do samego wieczora,a nie przed komputer,dla tamtych ludzi pieniądze nie miały znaczenia ( gdyż wynagrodzenia były w porównaniu z dzisiejszymi czasami no małe,żeby nie powiedzieć że nic nie otrzymywali )
W tedy nie było takiego syfy.A polski syf trwa do dzisiaj.

Dodane: 06-09-2010 16:06
Ukraińskie drużyny grające w LM,dawno o czymś takim nie słyszałem.Ukraina ma słabych piłkarzy,jedyny wybitny to Schevchenko ale on już nie gra i powtarzam jeszcze raz że polska pomimo tego remisu i gola nadal grają słabiutko.Remis z taką drużyną jak Australia to wielkie zwycięstwo dla polakow
--------------------

Dodane: 06-09-2010 16:12 -
SanGo napisał/a:
Ukraińskie drużyny grające w LM,dawno o czymś takim nie słyszałem.Ukraina ma słabych piłkarzy,jedyny wybitny to Schevchenko ale on już nie gra i powtarzam jeszcze raz że polska pomimo tego remisu i gola nadal grają słabiutko.Remis z taką drużyną jak Australia to wielkie zwycięstwo dla polakow
To ciebie rozczaruje,nie słyszałeś ? a to dziwne bo mi się zdaję że Szachtar Donieck w ostatnich latach jednak grał w lidze mistrzów

,Schevchenko co masz na myśli pod słowami "on nie gra ?"
Wielkie zwycięstwu dla polaków w meczu towarzyskim ? huh ? w meczu towarzyskim wielkie zwycięstwo ?> nie obiło mi się to o uszy.
Co do Doniecka,nawet raz legia ich kosztem odpadła z ligi mistrzów,a Szachtar dostał się do fazy grupowej.

Dodane: 06-09-2010 16:25
Nie pamiętam kiedy Szachtar grał w LM jedynie w Pucharze Uefa.Słowa "'on nie gra?'" miałem na myśli że teraz dorabia na rente i jest słabiutki,coś w stylu polskiego żurawskiego.
nie obiło ci się o uszy,wielka szkoda współczuje ci
![[umarl] [umarl]](/templates/emoty/umarl.png)
naprawdę przykro mi.
No wow tylko że w Szachatarze to 50% kadry to Brazylia,dla twojej wiadomości,więc zbyt dużych powiązań z Ukraińską ekpię nie widze.
--------------------

Dodane: 06-09-2010 16:30 -
SanGo napisał/a:Nie pamiętam kiedy Szachtar grał w LM jedynie w Pucharze Uefa.Słowa "'on nie gra?'" miałem na myśli że teraz dorabia na rente i jest słabiutki,coś w stylu polskiego żurawskiego.
nie obiło ci się o uszy,wielka szkoda współczuje ci
![[umarl] [umarl]](/templates/emoty/umarl.png)
naprawdę przykro mi.
No wow tylko że w Szachatarze to 50% kadry to Brazylia,dla twojej wiadomości,więc zbyt dużych powiązań z Ukraińską ekpię nie widze.
Nie pamiętasz ? no cóż tak mówi osoba która nie chce pamiętać.
Rozgrywki z udziałem Szachtara Donieck
1999/00 - Puchar UEFA 1999/2000
2000/01 - Liga Mistrzów 2000/2001
2000/01 - Puchar UEFA 2000/2001
2001/02 - Liga Mistrzów 2001/2002
2001/02 - Puchar UEFA 2001/2002
2002/03 - Liga Mistrzów 2002/2003
2002/03 - Puchar UEFA 2002/2003
2003/04 - Liga Mistrzów 2003/2004
2003/04 - Puchar UEFA 2003/2004
2004/05 - Liga Mistrzów 2004/2005
2004/05 - Puchar UEFA 2004/2005
2005/06 - Liga Mistrzów 2005/2006
2005/06 - Puchar UEFA 2005/2006
2006/07 - Liga Mistrzów 2006/2007
2006/07 - Puchar UEFA 2006/2007
2007/08 - Liga Mistrzów 2007/2008
2008/09 - Liga Mistrzów 2008/2009
2008/09 - Puchar UEFA 2008/2009
2009/10 - Liga Europy 2009/2010
2009/10 - Liga Mistrzów 2009/2010
2010/11 - Liga Mistrzów 2010/2011
No rzeczywiscie,nie ma czego pamiętać,no i naliczyłem się 24 piłkarzy ukraińskich ( z rezerwami ) i 9 Brazylijczyków,no fakt 50% nie zauważyłem O_o.
Arsenal
Szachtar
Sporting Braga
Partizan Beograd
Obecna grupa Szachtara w lidze mistrzów,na fakt nie obiło mi się o uszy.

Dodane: 06-09-2010 17:19
Jak dla mnie Australia jest porównywalnym rywalem do Ukrainy (czyli teoretycznie duzo lepsi od nas).
Z Ukrainą straciliśmy zwycięstwo przez własne lamerstwo... ale szanse naszych kopaczy nie oceniam źle. Nawet bardziej wierze w zwycięstwo niż w porażkę
--------------------

Dodane: 06-09-2010 17:35
JCD napisał/a:Jak dla mnie Australia jest porównywalnym rywalem do Ukrainy (czyli teoretycznie duzo lepsi od nas).
Z Ukrainą straciliśmy zwycięstwo przez własne lamerstwo... ale szanse naszych kopaczy nie oceniam źle. Nawet bardziej wierze w zwycięstwo niż w porażkę
Jeden optymista,ze mną drugi ;P,w sumie ostatnie dwie minuty to było w zasadzie brak koncentracji,głupio stracona bramka w ostatnich minutach,co często nam się zdarza O_o,czekam na jutrzejszy mecz.

Dodane: 06-09-2010 18:12 -
JCD,teraz to chyba kpisz mówiąc że Australia jest gorsza od Ukrainy(są na podobnym poziomie lecz Australia od ostatnich 2 lat prezentuje się lepiej)
![[oczy] [oczy]](/templates/emoty/oczy2.png)
pomimo porażki na mundialu z Niemcami 4:0,to ogólnie pokazali się bardzo korzystnie czego polacy mogą im jedynie pozazdrościć,obstawiam wynik 3:1 dla Australii.Może będzie zaskoczenie,nie takie rzeczy w futbolu miały miejsce
--------------------

Dodane: 06-09-2010 18:28 -
SanGo napisał/a:
Nie pamiętam kiedy Szachtar grał w LM jedynie w Pucharze Uefa.Słowa "'on nie gra?'" miałem na myśli że teraz dorabia na rente i jest słabiutki,coś w stylu polskiego żurawskiego.
O Szachatrze napisał Its. Ale warto wspomieć także o Dynamie Kijów, które dośc często gości w LM. Jest Metalist który wysrasta na 3 siłę na Ukrainie ( rok temu awans do 1/8 finału LE, i w składze mają zdecydowaną przewagę Ukraińców ), są także drużyny które zawsze mogą cos namieszać np. Karpaty Lwów które awansowały do tegorocznej edycji LE kosztem Galatasray, rok temu taką niespodzienkę sprawiła Worsłoka Połtawa, a Tawrija Symferopol w kwalfikacjach LE musiała uznać wyższośc dopiero Bayeru leverkusen. Co do Andrieje to gra w bardzo mocnym Dynamie kijów i nie sądze aby tak poprostu dorabiał na rente bo musi tam ciężko pracować. I pisanie, że Ukraina jest słabiutko drużyną jest nie na miejscu, myślałem że masz szersze pojęcie o piłce ale po przez pisanie takich bzdur zmieniłem je. Piszesz, ze Ukraina nie ma wielkich piłkarzy, ale przepraszam bardzo kim jest Andriej Voronin czy Anatolij Tymoszczuk ? Niezapominajmy także że 4 lata temu byli wśród 8 najlepszych drużyn świata. Mecze towarzyskie nie oddają całego potencjału drużyny, widać dużo mniejsze zaangażowanie szczególnie w końcówkach gdy trzeca odrobić bramkę więc nie można określić dokładnie siły danej reprezentacji. Jednak widać ogormny progres naszych piłkarzy, a starty goli w końcówkach przydarzają się w piłce często jak również często nie wynikają z rozluźnienia drużyny, porpostu drużyna przegrywająca chcąc odrobić straty próbuje przejmować inicjatywe, i jeżeli to się uda to naprawde cięzko się bronić przez dłuższy czas,a bieganie za piłką bardzo męczy dużo bardziej niż bieganie z piłką. I nie zawszze dla kibica który nigdy nie grał w piłkę jest widoczne to, że przeciwnik przejoł inicjatywe bo nie stwarza wielu sytuacji, jednak długi czas utrzumuje piłkę, wymienia wile podań i dobrze oraganizuje grę w środku pola nie pozwalając przeciwnikowi grać piłką co doprowadza do szybkiego odzyskania futbolówki.
Co do meczu z Australią sądze, że możemy powalczyć o zwycięstwo. Ale najważniejsza będzie dla mnie gra, oczywiście wynik także, ale jeżeli gra będzie wyglądała bardzo dobrze przynjamniej przez 90% meczu to nawet mimo woli wynik będzie korzystny.
SanGo napisał/a
Polaków do Niemieckiej reprezentacji dzielą lata świetlne,więc wątpię żebyśmy mogli wygrać i zdominować jutrzejszy mecz.Mam nadzieję na remis,albo o jak najmniejsze rozmiary porażki.
To, że jesteśmy słabsi od Niemców a Niemcy wygrali kiedyś tam z nimi 4:0 to nie znaczy, że my nie możemy tego uczynić. Od tamtego czasu wiele się zmieniło, ale sama stawka meczu jest nie porównywalna, faza grupowa MŚ a mecz towarzyski to dwie inne bajki.
Także Its dołańczam do grona optymistów

A w sumie to nadal nim jestem bo nawet po blamażu z Kamerunem nim byłem i próbowałem tłumaczyc naszych piłkarzy
--------------------
Polecam grę, naprawdę wciągająca dla ludzi lubiących świat fantasy. Zresztą zobacz sam:
http://v3.my-fant.../?ref=9979
One Love,One Live Only United !

Dodane: 06-09-2010 18:36
ale przepraszam bardzo kim jest Andriej Voronin czy Anatolij Tymoszczuk ?
Ale przepraszam bardzo poco wypisujesz piłkarzy,słabych którzy grzeją ławke w swoich klubach.Fajnie że tyle Ukraińskich klubów jest w LM/LE,ale szkoda że to się nie przekłada na gre w reprezentacji.Ukraina grała słabiutko i jest w przebudowie,nie zmienie zdania oglądałem powtórkę.
To, że jesteśmy słabsi od Niemców a Niemcy wygrali kiedyś tam z nimi 4:0 to nie znaczy, że my nie możemy tego uczynić. Od tamtego czasu wiele się zmieniło, ale sama stawka meczu jest nie porównywalna, faza grupowa MŚ a mecz towarzyski to dwie inne bajki.
Wydaje mi się że mecze towarzyskie od meczy o stawke wiele się nie różnią,piłkarz chce pokazać swoją wartość w każdym meczu,w reprezentacji i w towarzyskich tym bardziej.Rozbawiło mnie stwierdzenie
#shigeru że polacy mają szanse pokonać Australie 4:0,to ciekawe ile Niemcy będą mogli z nimi wygrać 10-14:0???
--------------------

Dodane: 06-09-2010 18:37
Co do Niemców to ich reprezentacja składa się no z...Sami wiecie-Turcy,Polacy,Niemcy,ich nie można nazwać reprezentacja Niemiec,zresztą oni mają pieniądze na wszystko ich kraj liczy blisko 85 milionów ludzi,z czego sporą część stanowią właśnie Turcy xDD,w czym tkwi ich recepta na Sukces ? oni swoją potęgą budowali od blisko 1960,dokładnie 50 lat, mniej więcej, Niemcy są strasznie uporządkowani jeżeli chodzi o kluby,wszystko mają dopięte na ostatni guzik i nie wydają pieniędzy w błoto.
Wracając do jutrzejszego meczu,trudno mi typować końcowy wynik,ale wygramy ;P

Dodane: 06-09-2010 18:42
Huraoptymistom pragnę przypomnieć że Australia zajmuję bardzo wysokie, bo 20 miejsce w Rankingu FIFA (my zajmujemy...56 miejsce). Wielu za pewne powie że ranking rankingiem, ale bez przesady. Australia poza słabym występem z Niemcami w RPA rozegrała dwa naprawdę dobre mecze. Z Ghaną mieli szanse wygrać, gdyby nie czerwona kartka na początku meczu. Gdyby mieli mniej straconych bramek z Niemcami wyszliby z grupy.
Kilku forumowiczów wyraźnie nie docenia (albo przecenia naszych) Australijczyków. Oczywiście wynik zweryfikuje boisko

.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.