Dziś jest Niedziela, 12 Luty 2012, godz 07:11
OnLine: 51, statystyki
index > Naruto
Temat: Naruto: Oczy Itachiego i Nagato przy przyłowaniu.
Dodane: 05-09-2010 22:02 - Edytowane przez Ptysq dnia 08-09-2010 15:54
#Ptysq - user - 0%
otóż po przeczytaniu nowej mangi (508) odczułem pewien niedosyt co do mangi (489) ponieważ : po przywołaniu Nagato i Itachiego ... itp przypomniało mi się iż : Sasuke przeszczepił sobie oczy Itachiego a Konan posiada(ukryla) oczy Nagato.
mogę się mylic lecz na 489 dostrzegam iż każda postać(przywołana przez kabuto) posiada tam oczy wiec zastanawiam się jak itachi i nagato mogą posiadać swe oczy skoro zostały im "wydłubane"

to mój 1 post :p zachęcam do komentowania co do mojej wypowiedzi mogę się mylić za co z góry przepraszam

Dodane: 06-09-2010 19:39
#NaBosaka - user - 10%
Też mnie zainteresowało, bo przecież to jest niemożliwe, żeby Sasuke miał wszczepione oczy Itachiego i jednocześnie korzystał z nich przywołany przez Kobutomaru Itachi. Tak samo jest przecież z Nagato, cała jego moc opiera sie na rinneganie, gdyby jednocześnie dwie osoby walczyły dzięki jego oczom( np. hipotetycznie Madara i przywołany Nagato) to byłoby to co najmniej dziwne.

Dodane: 06-09-2010 20:02
#Chip00 - user - 90%
Z tego co wiem Edo Tensei nie wskrzesza bezpośrednio ciała, ale je "tworzy". Co to oznacza? Tyle, że za każdym razem powstają jakby nowe oczy. Podejrzewam, że gdyby ktoś przywołanemu Nagato wydłubał oczy, on zostałby odwołany, a później znów przywołany to miałby z powrotem swoje oczy. Zastanawiam się tylko dlaczego Tobi nie może wziąć sobie Rinnegana, tego przywołane Nagato...

--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.

AIZEN-SAMA-CHAN! <3
Dodane: 06-09-2010 20:08 - Edytowane przez kordos dnia 06-09-2010 20:08
#kordos - user - max%
O ile się orientuję (to znaczy co wyczytałem w wiki o technice :p ) to, by użyć Edo Tensei trzeba najpierw poświęcić czyjeś ciało - może to różnorako rozumieć, jednak może po prostu "oczne" zdolności nie przenoszą się, lub oczy w taki sposób uzyskane tracą swą moc kiedy technika przestaje działać dlatego Tobi musi szukać oryginalnego Nagato.

Dodane: 06-09-2010 20:10 - Edytowane przez Sango dnia 06-09-2010 20:12
#Sango - user - 100%
Jak się nie mylę to technika Oro,przejęte przez Kabuto i żeby kogoś 'wskrzesić' trzeba kogoś 'poświęcić' i właśnie dlatego Itachi,Nagato nawet Sasori(bo jak przypominam jest 'lalką' ) brata gaary (zapomniałem imienia),albo Deidara (który podczas samobójczego wybuchu stracił ciało.

--------------------

Dodane: 06-09-2010 20:18
Trudno powiedziec czy mieli oni oczy, zobaczcie tutaj : http://npolska.ne...1/#chapter niby nic nie widac,ale tez wyglada to jak zamazane.

Dodane: 06-09-2010 21:06
#Chip00 - user - 90%
Trudno powiedziec czy mieli oni oczy, zobaczcie tutaj : http://npolska.ne... niby nic nie widac,ale tez wyglada to jak zamazane.

Wątpię, żeby paradowali z pustymi oczodołami xD Chyba, że Wujek Tobi i na to coś zaradzi xD Inna sprawa, że bez rinnegana poziom bojowy Nagato, diametralnie spada. Bo co on będzie robić rzucać kunajem xD? Toż wtedy to go nawet Hinata pojedzie.

--------------------

AIZEN-SAMA-CHAN! <3
Dodane: 06-09-2010 21:16
#Arti1915 - user - 80%
W tej technice, to chyba trzeba kogoś poświęcić, tak jak zrobił to Oro gdy walczył z trzecim. Dlatego może poświęcone ciała przekształcają się w te 'nowe'.

--------------------

Dodane: 07-09-2010 18:37 - Edytowane przez chiriku dnia 07-09-2010 18:38
#chiriku - user - 30%
nagato nawet bez oczu dalby popalić ma swoje przywołania a to już coś na pewno bez oczu jest w stanie panować nad magnetyzmem a robota tez chyba nie kłopot zbudować

Dodane: 07-09-2010 18:45 - Edytowane przez Marcin00 dnia 07-09-2010 18:45
#Marcin00 - user - 90%
Technika Edo Tensei po pierwsze jak już poprzednicy pisali, nie wskrzesza ciała, a duszę zmarłego... jednak aby ją wykonać jest potrzebne ciało jakiegoś shinobi, lub człowieka po to aby mieć do kogoś tą duszę przenieść :) . Gdy dusza spocznie w ciele, to te ciało pokryje kurz i ten kurz utworzy ciało tej duszy... czyli oryginalną replikę ciała duszy. Technika szerzej opisana w I DB :d .

--------------------

Dodane: 07-09-2010 18:53
chiriku napisał/a:
nagato nawet bez oczu dalby popalić ma swoje przywołania a to już coś na pewno bez oczu jest w stanie panować nad magnetyzmem a robota tez chyba nie kłopot zbudować

Bez rinnengana nie miałby kontroli nad magnetyzmem a po drugie przywołanie czyli gedo mezo opierało się właśnie na rinnnenganie.

Dodane: 07-09-2010 19:47
#Chip00 - user - 90%
Nie wykluczam, że nie będzie mieć mocy rinnegana, ale dla mnie wtedy to całe wskrzeszenie to zabieg "żeby było fajnie". Bo Nagato bez swoich oczek to jak shinobi bez czakry...

Bardziej prawdopodobne już imo będzie to, że rinnek będzie mieć ograniczone moce.

--------------------

AIZEN-SAMA-CHAN! <3
Dodane: 07-09-2010 20:09 - Edytowane przez Sango dnia 07-09-2010 20:09
#Sango - user - 100%
Nie znam dokładnego zastosowania tej techniki lecz jestem prawie pewien że Nagato i Itachi będą mieli swoje oczy jak i swoje moce.Najlepszym przykładem 1 i 2 Hokage,każdy z nich mógł bez problemu kontrolować swoją moc tzn: drewno i wodę.Więc jakby się okazało inaczej że po przywołaniu Itachi i Nagato będą słabsi niż przed śmiercią to troche głupi by wyszło.

--------------------

Dodane: 08-09-2010 15:39
#chiriku - user - 30%
wroblos122 napisał/a:
chiriku napisał/a:

Bez rinnengana nie miałby kontroli nad magnetyzmem a po drugie przywołanie czyli gedo mezo opierało się właśnie na rinnnenganie.

chodzilo mi o te ptaki kraby psy i inne zwierzeta

Dodane: 08-09-2010 15:49
#zadyma - user - 90%
chiriku napisał/a:
wroblos122 napisał/a:
chiriku napisał/a:

chodzilo mi o te ptaki kraby psy i inne zwierzeta

Bez rinengana Nagato to zwykły wysuszony chłop. Nie ma pod kontrolą ani jednego ciała tylko swoje, które wcale nie nadaje do walki.

Dodane: 14-09-2010 21:29
Mało wiemy otej technice. Mi się wydaje, ze technika nie wskrzesza postaci, ale je tworzy od nowa. Chiociaż była mowa, zeby nie wszytskich ciałą odnalazł...czyli jakby wskrzeszał. Kolejna tajemnica "Naruto"

--------------------
Ludzie boją się zmiany. Nawet na lepsze. - Józef Ignacy Kraszewski.

Anioł nigdy nie upada. Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie. Człowiek upada i powstaje.
F.Dostojewski

"Nullum potentius satelittium
quam amici fidelis" - Nie ma potężniejszych obrońców
nad wiernych przyjaciół

Dodane: 15-09-2010 19:59
#Uzum2 - user - 0%
Ludzie czy wy czytacie uważnie mange ?? Choć nie kryje na początku sam tez się nad tym zastanawiałem . Każda przywołana postać ma swoje wyjątkowe moce 1 hokage te drzewka natomiast drugi ciemność tych technik nie znał nikt inny . Technika polega na kopi ciała . Itaczi i Nagato na pewno będą mieli swoje oczy . I nie zapominajmy ze to Nagato jest posiadaczem Rinnegana wiec posiada wszystkie moce 7 Peinów tak jak mówiła Konan wiec będzie jeszcze bardziej potężniejszy . Tak przynajmniej mi sie wydaje .

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online