Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 07:10
OnLine: 44, statystyki
index > Polityka, Świat, Skandale, Ludzie
Temat: Petycja o prawa zwierząt.
Dodane: 05-09-2010 21:33 - Edytowane przez owerfull dnia 05-09-2010 21:34
#owerfull - user - max%
Szukałem tematu ale nie znalazłem,a jeśli taki był to proszę ten mój usunąć.
Zapewne niektórzy wiedzą jak traktowane są zwierzęta w Korei PŁ ,Chinach i kilku innych krajach.Zwierzęta są przedmiotem handlu na którym nieźle się zarabia ale kosztem cierpienia zwierząt :| Psy są żywcem obdzierane ze skóry która potem jest sprzedawana.Ledwo żywe psy są układane na stosach obok siebie i umierają w okropnych boleściach.Ludzie którzy uśmiercają te zwierzęta uważają że cierpienie zwierząt przed śmiercią sprawi że ich mięso będzie lepsze [yyy] Jeśli możecie to podpiszcie tą petycję: http://www.united...llingdogs/
Tą też możecie : http://www.ptroa..../petition/
Nie wiem czy ta petycja coś da ale lepiej coś robić niż nic.Nie namawiam nikogo aby podpisywał.Dodam że nic się nie płaci ;)

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 28-09-2010 15:43
#Sango - user - 100%
Słyszałem o tym co robią psom i jak się nad nimi brutalnie znęcają,wyrzynają ze skóry i oczywiście pomogę,ale wątpię żeby to dało jakiś efekt.

--------------------

Dodane: 14-10-2010 15:03
#Pepe - user - max%
Widziałem te petycje , są robione w słuszniej sprawie owszem,ale czy to coś naprawdę da ? Ja jej nie wypełniłem bo jeszcze mi na maila jakiś spam będzie przychodził :d

--------------------
iSayumi
Dodane: 14-10-2010 15:04
#owerfull - user - max%
Pepe napisał/a:
Widziałem te petycje , są robione w słuszniej sprawie owszem,ale czy to coś naprawdę da ? Ja jej nie wypełniłem bo jeszcze mi na maila jakiś spam będzie przychodził :d

Nie jestem pewny czy to coś da,ale gdy zbiorą tam ileś podpisów to wyślą do tych krajów w których się tak dzieje.Dodam jeszcze że takich akcji było już tak wiele że to naprawdę coś dało bo w Chinach jest zakaz za zabijanie zwierząt w takim celu :>Kary pieniężne również zaistniały.

--------------------

Dodane: 14-10-2010 15:05
#kordos - user - max%
Pepe napisał/a:

Właśnie o to chodzi, że nie wiadomo, co potem się z naszym mailem stanie [yyy]
Z reszta takie petycje byly organizowane już wielokrotnie w wielu sprawach i imo prawie nic to nie daje.

Dodane: 14-10-2010 15:08
#owerfull - user - max%
kordos napisał/a:
Pepe napisał/a:

Właśnie o to chodzi, że nie wiadomo, co potem się z naszym mailem stanie [yyy]
Z reszta takie petycje byly organizowane już wielokrotnie w wielu sprawach i imo prawie nic to nie daje.

Raczej się nic nie stanie :> Też z początku zapytałem się kilku osób jak to jest z tymi petycjami i powiedzieli że żadnych negatywnych skutków nie widzą :p Zresztą teraz ja sam mogę to potwierdzić.

--------------------

Dodane: 14-10-2010 15:14
#Bociak - user - max%
Ikar założył o tym temat, więc nie widzę sensu pisania kolejnego... Tak czy inaczej jedną petycję podpisałem, ale nie sądzę że to coś zmieni, tym bardziej w Chinach czy Korei.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 14-10-2010 15:17
#kordos - user - max%
Bociak napisał/a:
Ikar założył o tym temat, więc nie widzę sensu pisania kolejnego... Tak czy inaczej jedną petycję podpisałem, ale nie sądzę że to coś zmieni, tym bardziej w Chinach czy Korei.

No właśnie, bo oni nasze petycje mają... no w głębokim poważaniu, szczególnie w komunistycznej Korei, gdzie ludzie nawet nie mają dostępu do internetu. :p

Dodane: 14-10-2010 15:25
#by_black - systemadmin - max%
Petycje są dobre, ale jak stoi za nią jakaś partia polityczna, która jest wpływowa, ludzie petycjami sami nic nie zwojują, zwłaszcza na terenach krajów, których obywatelami nie są.

Dodane: 16-10-2010 11:51
#Darknes - user - max%
Wątpię żeby takie coś pomogło. Już było dużo przeróżnych petycji w przeróżnych sprawach nawet o emitowanie DB była xD A i tak nic się nie zmieniło.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 19-10-2010 20:37
#JCD - user - max%
Wiara w petycje to głupota - szczególnie w takie internetowe. Kraje, gdzie nie przestrzega się praw zwierząt raczej nie będą chcieli naciskać na swoich obywateli, bo ludziom z jakiś tam innych krajów się to nie podoba [yyy]

--------------------

Dodane: 19-10-2010 20:45
#kordos - user - max%
by_black napisał/a:
Petycje są dobre, ale jak stoi za nią jakaś partia polityczna, która jest wpływowa, ludzie petycjami sami nic nie zwojują, zwłaszcza na terenach krajów, których obywatelami nie są.

Dokładnie. Z resztą i w naszym kraju te petycje nie dają wiele - najpierw sobie przeleżą, nim zostaną rozpatrzone to władza się zmieni, a nowa nie musi kontynuować pracy poprzedniej i tyle wychodzi z petycji.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online