Dodane: 05-09-2010 09:11
Witajcie! Na stronie pojawił się już w wersji RAW ONLINE, najnowszy epizod "Dragon Ball Kai", odcinek do pobrania pojawi się dopiero wraz z odcinkiem ONLINE PL, czyli wtedy, kiedy pojawią się napisy.
LINK:
http://dbpolska.n...all_kai/71

Dodane: 05-09-2010 09:50
W poprzednim odcinku w komentarzach przewinelo sie cos o tym, ze grupa robiaca napisy angielskie zaprzestala swwej dzialalnosci. Cos sie zmienilo od tamtego czasu ? Czy bedzie teraz problem, zeby zdobyc porzadne angielskie napisy z ktorych bede robione pozniej polskie ?

Dodane: 05-09-2010 11:38 -
vitaminerrr napisał/a:
W poprzednim odcinku w komentarzach przewinelo sie cos o tym, ze grupa robiaca napisy angielskie zaprzestala swwej dzialalnosci. Cos sie zmienilo od tamtego czasu ? Czy bedzie teraz problem, zeby zdobyc porzadne angielskie napisy z ktorych bede robione pozniej polskie ?
Jak wiele razy trzeba wypisywać że to nie jest miejsce na poruszanie takich spraw tylko komentowanie epizodów !!??
Odcinek dość fajny dynamiczny , przed zniszczeniem Cell z "naszych" czasów tak na chwilkę się powstrzymali przed odpaleniem pocisków jakby byli nie pewni czy to zrobić , bohaterska akcja Kuririna podobała mi się jak odważnie bronił tych ludzi , wreszcie Goku ozdrowiał nie pamiętam jak długo to trwało w Zetce ( czasem fillery miały swoje + bo wydawało się ze dłużej Goku leżał ) ale tutaj w Kai nie ma fillerów a jak fajne w czasie to jest wgrane , cóż więcej do komentowania nie ma szkoda tylko że w tym RAWie nie ma zapowiedzi , akcja będzie coraz gorętsza ( BTW z niecierpliwością czekam na RPG na NDS kolejna część DBK:AotS też powinna być ciekawa )

Dodane: 05-09-2010 11:43 -
No i jest gicior, skoro jest już Goku zdrowy to teraz poleci wszystko szybko, jeszcze około 80 tygodni i DBKAI się skończy
#vitaminerrr było to poruszane w temacie o napisach od Freeza, nie będzie miało to większego wpływu na wydawanie odcinków z napisami PL.

Dodane: 05-09-2010 15:46
Ale z góry mówię, że najpierw trzeba będzie obczaić inną grupę fansuberską, tak więc może być lekkie opóźnienie, chociaż sądzę, że nie powinno być aż tak źle. Cóż, trzeba sobie jakoś radzić.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 05-09-2010 16:26
Siema, mam prośbę. Moglibyście wrzucać oddzielnie same napisy do odcinków? Z tymi hardsubami mam jakieś opóźnienia w MPC, a na necie nie lubię oglądać bo jakość jest straszna. Chodzi mi o napisy od 66 odcinka, bo od tego przestali dodawać na ANSI. Mam nadzieję, że to nie problem.

Dodane: 05-09-2010 16:50
Ostatni raz powtarzam, nie wstawiamy i nie będziemy wstawiać osobno napisów z racji tego, że portale typu kreskówek sobie je przyswajają i jeszcze bezczelnie uważają je za swoje.
A twój problem skoro zaczyna się od:
Chodzi mi o napisy od 66 odcinka, bo od tego przestali dodawać na ANSI. Mam nadzieję, że to nie problem.
To przeczytaj to:
14. Brak synchronizacji w dźwięku i w obrazie w odcinkach.
- Opóźnienie zawiera kilka odcinków "Dragon Ball Kai" (65-69), jednak już niebawem wszystkie odcinki zawierające te opóźnienie zostaną wymienione. Obecnie poleca się dwóch odtwarzaczy: Windows Media Player i QuickTime.
Źródło:
http://dbpolska.n...topic/1935

Dodane: 05-09-2010 19:28
Szkoda tylko że taka żałosna jakość, naprawdę w sieci nie ma lepszych plików? KAI przecież po to zrobili że ma być nowe ładne w dobrej jakości.

Dodane: 05-09-2010 19:33
filip@o5 napisał/a:
Szkoda tylko że taka żałosna jakość, naprawdę w sieci nie ma lepszych plików? KAI przecież po to zrobili że ma być nowe ładne w dobrej jakości.
A czego się spodziewasz po RAWIE online >? tak DB Kai w odróżnieniu od zwykłego DBZ daje nam widzą możliwość oglądania w HD.

Dodane: 05-09-2010 20:26 -
Nie moge juz sie doczekac kolejnego odcinka jak Komurczak bedzie kombinowal wchlanac cyborgi... no i wreszcie dlugo oczekiwana walka Picolo z C17

Dodane: 06-09-2010 16:12
Anime Clipse ma w dużo lepszej jakości, ale oni dodają odcinki z tygodniowym opóźnieniem, więc pewnie i tak większości nie chciałaby czekać.

Dodane: 07-09-2010 18:57
Nie spodziewajcie się szybko napisów, z góry mówię, niestety... Niby na torrentach jest coś, ale z kolei na nie ma dodane na gogoanime... A jeśli tam nie ma, znaczy, że w zasadzie napisy jeszcze nie są gotowe.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 07-09-2010 19:42 -
by_black napisał/a:No i jest gicior, skoro jest już Goku zdrowy to teraz poleci wszystko szybko, jeszcze około 80 tygodni i DBKAI się skończy
#vitaminerrr było to poruszane w temacie o napisach od Freeza, nie będzie miało to większego wpływu na wydawanie odcinków z napisami PL.
Jak widac jednak ma...
Wiadomość doklejona:Boban napisał/a:vitaminerrr napisał/a:
Jak wiele razy trzeba wypisywać że to nie jest miejsce na poruszanie takich spraw tylko komentowanie epizodów !!??
Odcinek dość fajny dynamiczny , przed zniszczeniem Cell z "naszych" czasów tak na chwilkę się powstrzymali przed odpaleniem pocisków jakby byli nie pewni czy to zrobić , bohaterska akcja Kuririna podobała mi się jak odważnie bronił tych ludzi , wreszcie Goku ozdrowiał nie pamiętam jak długo to trwało w Zetce ( czasem fillery miały swoje + bo wydawało się ze dłużej Goku leżał ) ale tutaj w Kai nie ma fillerów a jak fajne w czasie to jest wgrane , cóż więcej do komentowania nie ma szkoda tylko że w tym RAWie nie ma zapowiedzi , akcja będzie coraz gorętsza ( BTW z niecierpliwością czekam na RPG na NDS kolejna część DBK:AotS też powinna być ciekawa )
Mysle ze jednak mozna poruszyc taki temat natomiast to co ty napisales nie wnosi nic bo kazdy tu zapewnie ogladal DBZ i wie co sie dzialo. A koles pyta i dobrze bo ja sam suzkalem fansubow i jak narazie zadna inna grupa nie zajela miejsca freeze subs..

Dodane: 07-09-2010 20:34
Kayleigh90 napisał/a:
Nie spodziewajcie się szybko napisów, z góry mówię, niestety... Niby na torrentach jest coś, ale z kolei na nie ma dodane na gogoanime... A jeśli tam nie ma, znaczy, że w zasadzie napisy jeszcze nie są gotowe.
Jeżeli tłumaczysz z angielskiego to jest problem. Sam oglądałem freeze-subsowe odcinki i z tego co widzę na anidb tylko oni NA BIEŻĄCO wydawali z angielskimi subami. Innych nigdy nie znalazłem, co napawa mnie w tej chwili smutkiem

Dodane: 08-09-2010 19:20
Czyli wychodzi na to, że nie mamy co liczyć na spolszczenie odcinka ?

Dodane: 09-09-2010 10:29
Spokojnie. Wczoraj wyszły napisy na gogoanime, więc pewnie dziś lub jutro będzie wersja PL.

Dodane: 09-09-2010 10:52
Spokojnie. Wczoraj wyszły napisy na gogoanime, więc pewnie dziś lub jutro będzie wersja PL.
Dokładnie, napisy będą wychodzić jak zawsze, tylko może troszkę później

Ogólnie rzecz ujmując teraz trzeba poczekać na Kasię, jak wróci i będzie mogła zacząć tłumaczyć, a wtedy wszystko pójdzie już z górki

Dodane: 09-09-2010 15:29
by_black napisał/a:Dokładnie, napisy będą wychodzić jak zawsze, tylko może troszkę później

Ogólnie rzecz ujmując teraz trzeba poczekać na Kasię, jak wróci i będzie mogła zacząć tłumaczyć, a wtedy wszystko pójdzie już z górki
w takim razie czekam z niecierpliwością

Dodane: 09-09-2010 19:28
Spokojnie, napisy pojawią się jeszcze dzisiaj. Opóźnienie niestety, nie z mojej winy. Odkąd nie ma freeze-subs, to trzeba czekać, bo chyba jeszcze nie ma jakiejś stałej grupy, która by się tym zajęła. Tak więc na razie do tego przywyknijcie, jakby jakaś grupa się tym zajmowała stale i robiła to dobrze, to będzie od nich brać napisy.
Wiadomość doklejona:Napisy już gotowe, teraz tylko czekać aż Olek przerobi i wrzuci... No, ta grupa miała dobre chęci, nie powiem, ale średnio im te napisy wyszły... Bo wyłapałam trochę literówek w angielskim przekładzie, więc... Będzie mi szkoda freeze-subs.

A odcinek... No, należy do jednych z moich ulubionych, bo pod koniec była fajna scenka, gdy Goku wyzdrowiał
--------------------

Dodane: 10-09-2010 15:01
Kayleigh90 napisał/a:No, należy do jednych z moich ulubionych, bo pod koniec była fajna scenka, gdy Goku wyzdrowiał
Mi zależy na krótkej walce Kuririna z Cellem

jak bronił miastowych

chce to zobaczyć w lepszej i odświeżonej jakości
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.