Dziś jest Niedziela, 12 Luty 2012, godz 06:57
OnLine: 38, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball Kai 71 - Opinie
Dodane: 05-09-2010 09:11
#by_black - systemadmin - max%
Witajcie! Na stronie pojawił się już w wersji RAW ONLINE, najnowszy epizod "Dragon Ball Kai", odcinek do pobrania pojawi się dopiero wraz z odcinkiem ONLINE PL, czyli wtedy, kiedy pojawią się napisy.

LINK: http://dbpolska.n...all_kai/71

Dodane: 05-09-2010 09:50
W poprzednim odcinku w komentarzach przewinelo sie cos o tym, ze grupa robiaca napisy angielskie zaprzestala swwej dzialalnosci. Cos sie zmienilo od tamtego czasu ? Czy bedzie teraz problem, zeby zdobyc porzadne angielskie napisy z ktorych bede robione pozniej polskie ?

Dodane: 05-09-2010 11:38 - Edytowane przez Boban dnia 05-09-2010 11:40
#Boban - user - 30%
vitaminerrr napisał/a:
W poprzednim odcinku w komentarzach przewinelo sie cos o tym, ze grupa robiaca napisy angielskie zaprzestala swwej dzialalnosci. Cos sie zmienilo od tamtego czasu ? Czy bedzie teraz problem, zeby zdobyc porzadne angielskie napisy z ktorych bede robione pozniej polskie ?

Jak wiele razy trzeba wypisywać że to nie jest miejsce na poruszanie takich spraw tylko komentowanie epizodów !!??

Odcinek dość fajny dynamiczny , przed zniszczeniem Cell z "naszych" czasów tak na chwilkę się powstrzymali przed odpaleniem pocisków jakby byli nie pewni czy to zrobić , bohaterska akcja Kuririna podobała mi się jak odważnie bronił tych ludzi , wreszcie Goku ozdrowiał nie pamiętam jak długo to trwało w Zetce ( czasem fillery miały swoje + bo wydawało się ze dłużej Goku leżał ) ale tutaj w Kai nie ma fillerów a jak fajne w czasie to jest wgrane , cóż więcej do komentowania nie ma szkoda tylko że w tym RAWie nie ma zapowiedzi , akcja będzie coraz gorętsza ( BTW z niecierpliwością czekam na RPG na NDS kolejna część DBK:AotS też powinna być ciekawa )

Dodane: 05-09-2010 11:43 - Edytowane przez by_black dnia 08-09-2010 15:58
No i jest gicior, skoro jest już Goku zdrowy to teraz poleci wszystko szybko, jeszcze około 80 tygodni i DBKAI się skończy :)

#vitaminerrr było to poruszane w temacie o napisach od Freeza, nie będzie miało to większego wpływu na wydawanie odcinków z napisami PL.

Dodane: 05-09-2010 15:46
Ale z góry mówię, że najpierw trzeba będzie obczaić inną grupę fansuberską, tak więc może być lekkie opóźnienie, chociaż sądzę, że nie powinno być aż tak źle. Cóż, trzeba sobie jakoś radzić.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 05-09-2010 16:26
#wojtus93 - user - 0%
Siema, mam prośbę. Moglibyście wrzucać oddzielnie same napisy do odcinków? Z tymi hardsubami mam jakieś opóźnienia w MPC, a na necie nie lubię oglądać bo jakość jest straszna. Chodzi mi o napisy od 66 odcinka, bo od tego przestali dodawać na ANSI. Mam nadzieję, że to nie problem.

Dodane: 05-09-2010 16:50
Ostatni raz powtarzam, nie wstawiamy i nie będziemy wstawiać osobno napisów z racji tego, że portale typu kreskówek sobie je przyswajają i jeszcze bezczelnie uważają je za swoje.

A twój problem skoro zaczyna się od:

Chodzi mi o napisy od 66 odcinka, bo od tego przestali dodawać na ANSI. Mam nadzieję, że to nie problem.

To przeczytaj to:

14. Brak synchronizacji w dźwięku i w obrazie w odcinkach.
- Opóźnienie zawiera kilka odcinków "Dragon Ball Kai" (65-69), jednak już niebawem wszystkie odcinki zawierające te opóźnienie zostaną wymienione. Obecnie poleca się dwóch odtwarzaczy: Windows Media Player i QuickTime.

Źródło: http://dbpolska.n...topic/1935

Dodane: 05-09-2010 19:28
#filip@o5 - user - 0%
Szkoda tylko że taka żałosna jakość, naprawdę w sieci nie ma lepszych plików? KAI przecież po to zrobili że ma być nowe ładne w dobrej jakości.

Dodane: 05-09-2010 19:33
#Heliaze - user - 100%
filip@o5 napisał/a:
Szkoda tylko że taka żałosna jakość, naprawdę w sieci nie ma lepszych plików? KAI przecież po to zrobili że ma być nowe ładne w dobrej jakości.

A czego się spodziewasz po RAWIE online >? tak DB Kai w odróżnieniu od zwykłego DBZ daje nam widzą możliwość oglądania w HD.

Dodane: 05-09-2010 20:26 - Edytowane przez bruliniko dnia 05-09-2010 20:27
Nie moge juz sie doczekac kolejnego odcinka jak Komurczak bedzie kombinowal wchlanac cyborgi... no i wreszcie dlugo oczekiwana walka Picolo z C17

Dodane: 06-09-2010 16:12
#wojtus93 - user - 0%
Anime Clipse ma w dużo lepszej jakości, ale oni dodają odcinki z tygodniowym opóźnieniem, więc pewnie i tak większości nie chciałaby czekać.

Dodane: 07-09-2010 18:57
Nie spodziewajcie się szybko napisów, z góry mówię, niestety... Niby na torrentach jest coś, ale z kolei na nie ma dodane na gogoanime... A jeśli tam nie ma, znaczy, że w zasadzie napisy jeszcze nie są gotowe.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 07-09-2010 19:42 - Edytowane przez by_black dnia 08-09-2010 15:59
#stah333 - user - 0%
by_black napisał/a:
No i jest gicior, skoro jest już Goku zdrowy to teraz poleci wszystko szybko, jeszcze około 80 tygodni i DBKAI się skończy :)

#vitaminerrr było to poruszane w temacie o napisach od Freeza, nie będzie miało to większego wpływu na wydawanie odcinków z napisami PL.

Jak widac jednak ma...

Wiadomość doklejona:
Boban napisał/a:
vitaminerrr napisał/a:

Jak wiele razy trzeba wypisywać że to nie jest miejsce na poruszanie takich spraw tylko komentowanie epizodów !!??

Odcinek dość fajny dynamiczny , przed zniszczeniem Cell z "naszych" czasów tak na chwilkę się powstrzymali przed odpaleniem pocisków jakby byli nie pewni czy to zrobić , bohaterska akcja Kuririna podobała mi się jak odważnie bronił tych ludzi , wreszcie Goku ozdrowiał nie pamiętam jak długo to trwało w Zetce ( czasem fillery miały swoje + bo wydawało się ze dłużej Goku leżał ) ale tutaj w Kai nie ma fillerów a jak fajne w czasie to jest wgrane , cóż więcej do komentowania nie ma szkoda tylko że w tym RAWie nie ma zapowiedzi , akcja będzie coraz gorętsza ( BTW z niecierpliwością czekam na RPG na NDS kolejna część DBK:AotS też powinna być ciekawa )

Mysle ze jednak mozna poruszyc taki temat natomiast to co ty napisales nie wnosi nic bo kazdy tu zapewnie ogladal DBZ i wie co sie dzialo. A koles pyta i dobrze bo ja sam suzkalem fansubow i jak narazie zadna inna grupa nie zajela miejsca freeze subs..

Dodane: 07-09-2010 20:34
#fhati - user - 0%
Kayleigh90 napisał/a:
Nie spodziewajcie się szybko napisów, z góry mówię, niestety... Niby na torrentach jest coś, ale z kolei na nie ma dodane na gogoanime... A jeśli tam nie ma, znaczy, że w zasadzie napisy jeszcze nie są gotowe.
Jeżeli tłumaczysz z angielskiego to jest problem. Sam oglądałem freeze-subsowe odcinki i z tego co widzę na anidb tylko oni NA BIEŻĄCO wydawali z angielskimi subami. Innych nigdy nie znalazłem, co napawa mnie w tej chwili smutkiem :(

Dodane: 08-09-2010 19:20
#siny1988 - user - 30%
Czyli wychodzi na to, że nie mamy co liczyć na spolszczenie odcinka ?

--------------------
:) Dla przyjaciół Adaśko :)

Piszę poprawnie po Polsku.
Dodane: 09-09-2010 10:29
Spokojnie. Wczoraj wyszły napisy na gogoanime, więc pewnie dziś lub jutro będzie wersja PL.

Dodane: 09-09-2010 10:52
Spokojnie. Wczoraj wyszły napisy na gogoanime, więc pewnie dziś lub jutro będzie wersja PL.

Dokładnie, napisy będą wychodzić jak zawsze, tylko może troszkę później :) Ogólnie rzecz ujmując teraz trzeba poczekać na Kasię, jak wróci i będzie mogła zacząć tłumaczyć, a wtedy wszystko pójdzie już z górki ;)

Dodane: 09-09-2010 15:29
#siny1988 - user - 30%
by_black napisał/a:

Dokładnie, napisy będą wychodzić jak zawsze, tylko może troszkę później :) Ogólnie rzecz ujmując teraz trzeba poczekać na Kasię, jak wróci i będzie mogła zacząć tłumaczyć, a wtedy wszystko pójdzie już z górki ;)

w takim razie czekam z niecierpliwością :)

--------------------

Dodane: 09-09-2010 19:28
Spokojnie, napisy pojawią się jeszcze dzisiaj. Opóźnienie niestety, nie z mojej winy. Odkąd nie ma freeze-subs, to trzeba czekać, bo chyba jeszcze nie ma jakiejś stałej grupy, która by się tym zajęła. Tak więc na razie do tego przywyknijcie, jakby jakaś grupa się tym zajmowała stale i robiła to dobrze, to będzie od nich brać napisy.

Wiadomość doklejona:
Napisy już gotowe, teraz tylko czekać aż Olek przerobi i wrzuci... No, ta grupa miała dobre chęci, nie powiem, ale średnio im te napisy wyszły... Bo wyłapałam trochę literówek w angielskim przekładzie, więc... Będzie mi szkoda freeze-subs. :( A odcinek... No, należy do jednych z moich ulubionych, bo pod koniec była fajna scenka, gdy Goku wyzdrowiał ;)

--------------------

Dodane: 10-09-2010 15:01
#siny1988 - user - 30%
Kayleigh90 napisał/a:
No, należy do jednych z moich ulubionych, bo pod koniec była fajna scenka, gdy Goku wyzdrowiał ;)

Mi zależy na krótkej walce Kuririna z Cellem :p jak bronił miastowych :p chce to zobaczyć w lepszej i odświeżonej jakości :d

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online