Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 06:14
OnLine: 28, statystyki
index > Polityka, Świat, Skandale, Ludzie
Temat: Winobranie w Zielonej Górze.
Dodane: 04-09-2010 12:03
#by_black - systemadmin - max%
Witajcie!
W temacie chciałbym poruszyć ciekawe "święto", w Zielonej Górze, zwane jako Winobranie!

Nie będę się rozpisywał na temat tych dziewięciu przepełnionych zabawą i alkoholem dni, tylko podam link do konkretnego opisu: http://pl.wikiped...G%C3%B3rze

Co sądzicie o tej imprezie, czy w ogóle słyszeliście o Winobraniu, a może nawet uczestniczycie w tegorocznym, bądź uczestniczyliście w poprzednich? :>

Dodane: 04-09-2010 12:10
#kordos - user - max%
O imprezie słyszałem, jednakże nigdy nie brałem udziału ze względu na odległość - a szkoda :(
Jak dla mnie to pomysł fajny, szczególnie, że jest okazja, by sobie parę dni winko popić xD

Dodane: 04-09-2010 12:10
#Sango - user - 100%
Co sądze o takiej imprezie?sam nie wiem mam do tego stosunek neutralny...jeżeli się ludziom podoba to nie ma problemu.Ja osobiście nie uczestniczyłem w takich zabawach i raczej uczestniczyć nie będe.

--------------------

Dodane: 04-09-2010 12:43
#Cyrus - user - max%
Pierwszy raz słyszę o takim święcie xD Coś dla tych którzy chcą przedłużyć sobie wakacje hehe i móc jeszcze hulać ;] Z pewnością ciekawe święto.

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 04-09-2010 12:54
#razor09 - user - 80%
Swietne swieto ;) Tak sie sklada, ze od 12 roku zycia uczestnicze w nim co rou.
Jednak nie rozumie dlaczego wszyscy mysla, ze to tylko okazja do chlania [yyy]
Tak jest to glowny powod ( razem z balowaniem) , ale nie jedyny ;)
To swieto ma tez, duze znaczenie symboliczne i jest wazne w tamtym rejonie.

Wydaje mi sie , ze nalezy tez wspomniec, ze to tam PEJA (rok temu) sprowokowal pobicie 15 latka, oraz jego dziewczyny ( chyba oboje wyladowali w szpitalu) .

--------------------
Come back Gin.
Dodane: 04-09-2010 13:01 - Edytowane przez Grzybool dnia 04-09-2010 13:01
#Grzybool - user - 10%
Ja uczestincze w Winobraniu juz dobre 16 lat, czyli tyle co mam lat;d
Mieszkam w Zielonej Górze od urodzenia i te święto jest naprawde zajebiste ;)
Ludzie mogą się bawić w każdy sposób, co roku pojawiaja się jakieś gwiazdy.
Codziennie są jakies koncerty :p Dużo żarcia oraz innych rzeczy do kupienia.

Winobranie to jest jedno z najlepszych świąt, które są organizowane ;d

--------------------
Dodane: 04-09-2010 13:06
A wiecie że w tym roku, dokładnie dzisiaj też jest przemarsz ludzi, którzy będą mogli przyjść przebrani za swoje ulubione postaci z mangi i anime? Dzisiaj o 13:00 zgrupowanie odbywa się w sklepie Smyk w Focus Parku :)

Ja w tym roku może załapie się na dwa dni, bo będę w Zielonej jak będę wracać do Gubina, bardzo podoba mi się ta inicjatywa i kilka razy bywałem na winobraniu, w tym roku podobno ma nie zabraknąć niespodzianek :)

Pamiętajcie że jest to organizowane od 18xx czyli impreza z tradycją :d

Dodane: 04-09-2010 13:11
#Darknes - user - max%
Słyszałem. U nas jest coś podobnego pod koniec wakacji tylko, że się zwie 'Miodobranie" ale zasada i tak jest ta sama, alkohol i zabawa xD Co sądzę ? Byłem w tym roku ok 1-1,5 h i szczerze jak nie miałem ochoty na picie to nic ciekawego tam nie było xD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 04-09-2010 13:22
#Bociak - user - max%
Pierwszy raz o tym słyszę, ale po artykule z wiki widać że jest to fajna impreza. A co mnie najbardziej interesuje:

A wiecie że w tym roku, dokładnie dzisiaj też jest przemarsz ludzi, którzy będą mogli przyjść przebrani za swoje ulubione postaci z mangi i anime? Dzisiaj o 13:00 zgrupowanie odbywa się w sklepie Smyk w Focus Parku :)

Dlaczego u mnie w okolicy jest małe małe zainteresowanie anime, a tam takie marsze? :(

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 04-09-2010 13:40
#Darknes - user - max%
Bociak napisał/a:
Dlaczego u mnie w okolicy jest małe małe zainteresowanie anime, a tam takie marsze? :(
Bo u Ciebie w okolicy nic nie ma oprócz łąk i pół xD Mam rację ? Pewnie tak bo u mnie jest tak samo.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 04-09-2010 22:32
Z tego co pamiętam jakiś 3 tygodnie temu na Polsacie był jakiś zjazd kabareciarzy w Zielonej Górze o nazwie "Imieniny Bachusa", to chyba ze sobą powiązane ;)

Za winem nie przepadam, w żadnych winobraniach udziału nie brałem :(

--------------------

Dodane: 04-09-2010 22:53
Alkoholem? Black, co ty taki niedoinformowany...? Przecież tam winiarze nie mogą własnego wina wystawić na sprzedaż, bo im jakieś przepisy tego zabraniają... A w ogóle fajnie jest w weekend, a w tygodniu - ja bym to nazwała gratobraniem. Przereklamowane.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 05-09-2010 08:57
To ja wiem Kay :p Ale byłem na kilku i widziałem jak ludzie szaleją z alkoholem, bo bądź co bądź nie napisałem że chodzi mi konkretnie o wino :p

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online