Dodane: 04-09-2010 11:50
Jo! W dzisiejszym "Dzień dobry TVN", mowa była o dwóch studentkach Uniwersytetu Jagielońskiego, które wybrały się w podróż po Europie autostopem, bo głównym założeniem wyprawy było aby nie stracić ani jednego grosza na koszty podróży, ostatnim miejscem podróży jak można się domyślić była Lizbona.
Studentki opowiadały o podróży i tego z jakimi kierowcami do czynienia miały, tylko jednego kierowce źle wspominają, był to Węgierski tirowiec, który zaproponował im przejazd z jednego punktu do drugiego, w tirze okazało się że kierowca miał pełno gazetek wiadomej treści i masę prezerwatyw, nawet zadzwonił po kolegę.. Na szczęście dziewczyny szybko się domyśliły i opuściły pojazd.
W temacie chciałbym poruszyć nie tylko kwestię samej inicjatywy przebycia długości Europy w 40 dni autostopem (podjęlibyście się temu?) ale także samego ich podejścia, bo na zdjęciach które zostały przedstawione, to wcale się nie zdziwiłbym że kierowcy mogli odebrać je jako prostytutki (ja to nazywam burdelówkami na wybiegu

) ze wschodu.
Serdecznie zapraszam do tematu

Dodane: 04-09-2010 12:01 -
Jeśli z jakąś zaufaną osoba to czemu nie? Z reszta jestem facetem, więc gdybym podróżował jeszcze z jakimś kumplem, to raczej prawdopodobieństwo spotkania kogoś, kto chciałby nas wykorzystać seksualnie jest dość nikłe... ale pewnie chętnych do podwózki tez byłoby mniej.
A co do ich podejścia - skoro mówisz, że tak wyglądały to nic dziwnego, że tamten kierowca źle zinterpretował sytuację.

Dodane: 04-09-2010 12:09
Ja na taką podróż na pewno bym się nie zdecydował. Nie wiem czy to wynika z odwagi czy może z chęci poznawania świata może jedno i drugie, ale jak mówiłem podróżowanie na własną rękę nie jest dla mnie.

Dziewczyny są wolne mogą robić co im się podoba i musiały się liczyć, że czekają na nie jakieś nieprzewidziane zdarzenia.

Zapewne bym był bardziej dokładny gdybym zobaczył tą rozmowę

.
--------------------

Dodane: 04-09-2010 13:27
Ja podzielam zdanie kordosa. Mógłbym

Z jakimś kolegą raczej nic by nam nie było tylko właśnie było by mało chętnych na podwózkę chłopców. Może jakieś nimfomanki by się zatrzymywały albo co gorsza jakiś gejuch xDDD
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 04-09-2010 13:31
Nie,nie i jeszcze raz nie.Powiem szczerze że nie oglądałem 'Dzień dobry TVN' jak i tego materiału,ale to pewne że nigdy bym nie wyruszył dookoła Europy w 40 dni,to pewne.
--------------------

Dodane: 04-09-2010 13:32
Darknes, gorzej jak by to bbył Gej tranwestyta, nie poznał byś że to chłopak, a wygląda jak laska ty taki napalonyściągasz jej gacie a tutaj parówa sterczy jak wieża Eiffla xD

Dodane: 04-09-2010 13:36
Nie sądzę żeby doszło do czegoś takiego, chociaż... życie jest nieprzewidywalne xDDD A jeśli już to zanim by gośc mrugnął mnie już by tam nie było xDD
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 04-09-2010 14:32 -
Czy bym się zgodził? Nie sądzę... Wolałbym inny typ zadania, niż wchodzenie do nie wiadomo kogo. xD Choć jakby z kumplem czy dwoma, to mógłbym się rozmyślić.
Aaa, przecież nie tylko o tym jest ten temat.

Więc inicjatywa tych dziewczyn ciekawa.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 04-09-2010 22:26
Przygoda z pewnością fajna, ale i cholernie ryzykowna. Wiadomo na kogo trafisz? No właśnie nie. Niby we dwójkę raźniej...ale...ryzyko jest duże. Sam a nawet z kumplem czy dziewczyną raczej na coś takiego bym się nie zdecydował. Wolałbym wydać już tą kasę, ale być niezależnym od nikogo.
--------------------

Dodane: 07-09-2010 20:44
Pomysł fajny, ale nie zdobyłabym się na to, bo to już nie te czasy, że się wsiada do obcego samochodu, poznaje ekipę i bawi razem. Teraz rozsądni ludzie nie zabierają, bo się boją, a inni oczekują czegoś w zamian. Ja bym się raczej na to nie pisała. Ale gratuluję im, że się zdobyły.
--------------------
"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..

Dodane: 13-09-2010 18:25
Hmm, pomysł i inicjatywa nawet dość ciekawa, ale na pewno nie wybrałbym się w drogę jak te dziewczyny, jakoś osobiście im się dziwię, że podeszły do tego w ten sposób, miały więcej szczęścia niż rozumu, dwie jakieś poleczki, mogłyby być łatwym celem dla jakiś psychopatów.
Co do mojego udziału w takiej wyprawie, osobiście bym nie poszedł na coś takiego, zdecydowanie wolę bezpieczniejsze formy poznawania Europy

Dodane: 27-09-2010 18:00
Ja z altem planuje również podobną podróż, ale chyba znacznie dłuższą i trochę ciekawszą moim zdaniem. Sama podróżowanie i bycie ciągle w drodze strasznie mnie kręci. Od dziecka uwielbiam poznawać nowe kraje.

Dodane: 14-10-2010 15:07
No to jest fajna inicjatywa i z pewnością przygoda życia ale co z jedzeniem ?

Na to też nie chciały wydać grosza ? Fajna sprawa ale jednak trochę niebezpiecznie, tym bardziej dla kobiet w młodym wieku

Dodane: 14-10-2010 15:11
Pepe napisał/a:No to jest fajna inicjatywa i z pewnością przygoda życia ale co z jedzeniem ?

Na to też nie chciały wydać grosza ?
Może chciały przy okazji też iść w ślady Jezusa i 40 przepościć? xD
Nie no Pepe, na to na pewno miały pieniądze, jednakże tego raczej nie bierze się pod uwagę, bo jeść trzeba wszędzie - i jak się siedzi w domu i jak się podróżuje.

Dodane: 14-10-2010 15:12 -
Ciekawy pomysł,ale mi by się tam nie chciało.No chyba że ktoś by sponsorował :>
Jednak myślę że jest to trochę nie bezpieczne dla takich dziewczyn

Ciekawe czy im się tu znudziło po jakimś czasie.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 14-10-2010 15:27
Sponsor? Tutaj właśnie chodzi o to, by mieć tylko tyle co na przetrwanie, czyli na jedzenie, ewentualnie na jakiś tani lokal na jedną noc, pieniądze podobno nie miały większego wpływu na tą podróż

Dodane: 14-10-2010 15:29
by_black napisał/a:Sponsor? Tutaj właśnie chodzi o to, by mieć tylko tyle co na przetrwanie, czyli na jedzenie, ewentualnie na jakiś tani lokal na jedną noc, pieniądze podobno nie miały większego wpływu na tą podróż
No właśnie, bo tu każdy myśli od razu o luksusach, a taka wyprawa to ma się odbyć jak najmniejszym kosztem i w tym jest jej czar.

Dodane: 14-10-2010 19:17
Ale mimo wszystko jakoś sam z siebie nie rzuciłbym się na taką podróż, bo jednak niebezpieczeństwo jest o wiele większe, szczególnie w krajach biedniejszych, ale one chyba je pominęły.

Dodane: 16-10-2010 01:24
by_black napisał/a:
Ale mimo wszystko jakoś sam z siebie nie rzuciłbym się na taką podróż, bo jednak niebezpieczeństwo jest o wiele większe, szczególnie w krajach biedniejszych, ale one chyba je pominęły.
No raczej ja też nie podróżowałbym tym sposobem za naszą wschodnia granicą. Za to na zachód... kto wie, jeśli miałbym zaufaną osobę, z którą mógłbym się na to zdobyć.

Dodane: 16-10-2010 11:28
Pomyślałbyś że może trafił byś na czarny rynek jako główny towar do wymiany narządów? xD Takie cuda też się zdarzają
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.