Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 06:28
OnLine: 26, statystyki
index > Manga i Anime > Premiery
Temat: Bleach Chapter 418 - Opinie
Dodane: 02-09-2010 15:50 - Edytowane przez by_black dnia 02-09-2010 16:03
#Heliaze - user - 100%
Całkiem ciekawy chapter,Ichigo wręcz miażdży Aizena pod każdym względem,ale jak dla mnie jest to strasznie naciągane,Aizen jakby nie jest sobą.
Mimo wszystko chapter całkiem pozytywny.

Zapraszam do wyrażenia swojej opinii.

Dodane: 02-09-2010 16:54
#JCD - user - max%
A link to gdzie? http://manga.blea...age-1.html (Oh Yeah, wszyscy kradną od mangastream xD)

Aizen się zaczął zachowywać jak stereotypowy czarny charakter, tzn jak coś mu nie idzie to się denerwuje i traci pewność siebie.

Ichigo zaczął się zachowywać jak stereotypowy dobry koxx, tzn martwi się najbardziej o przyjaciół, a gdy widzi, że wszystko z nimi OK to z kamienną twarzą mściciela rozwala zły charakter (w tym wypadku Aizena)

Wniosek? Bleach się stacza.... [skrzywiony] [yyy]

--------------------

Dodane: 02-09-2010 17:08
#Heliaze - user - 100%
http://www.megaup...d=C14283HZ

Wersja PL dla chętnych.

Mimo że z obrzydzeniem coraz bardziej jestem nastawiony na Bleacha,to wierze w Kubo xD,jak zawszę zresztą,myślę że to taka cisza przed burzą,jeżeli chodzi o rozkręcenie akcji,pod każdym względem,i tego będę się trzymał,że te obecne chaptery to tylko taki przetarg.

Dodane: 02-09-2010 17:41
#JCD - user - max%
Odkąd Aizen zaczął transformować to Bleach zaczął jeszcze szybciej lecieć w dół niż przedtem (nie licząc pojedynczych plusów jak np wyskok Gina czy nowy wygląd Ichigo).

Kubo zj***ł najlepszy czarny charakter jaki znam. Najpierw wygląd, potem "ja wiem wszytko" a teraz jeszcze zachowuje się w tak oklepany i banalny sposób że aż szok [yyy]

No i skoro Aizen miażdżył wszystko, a Ichigo puki co miażdży Aizena to zostało nam aktualnie tylko dwóch liczących się bohaterów jeśli chodzi o silę. Bo jak dla mnie teraz Ichigo > 10x Gotei 13 -,-

--------------------

Dodane: 02-09-2010 18:04 - Edytowane przez Heliaze dnia 02-09-2010 18:06
#Heliaze - user - 100%
JCD napisał/a:
Odkąd Aizen zaczął transformować to Bleach zaczął jeszcze szybciej lecieć w dół niż przedtem (nie licząc pojedynczych plusów jak np wyskok Gina czy nowy wygląd Ichigo).

Kubo zj***ł najlepszy czarny charakter jaki znam. Najpierw wygląd, potem "ja wiem wszytko" a teraz jeszcze zachowuje się w tak oklepany i banalny sposób że aż szok [yyy]

No i skoro Aizen miażdżył wszystko, a Ichigo puki co miażdży Aizena to zostało nam aktualnie tylko dwóch liczących się bohaterów jeśli chodzi o silę. Bo jak dla mnie teraz Ichigo > 10x Gotei 13 -,-

Ale zauważ że Aizen do tej chwili jest taką pusta postacią,mam na myśli bez emocji jak dla mnie jedną z głównych przyczyn tego jest brak znajomości samego Aizena,kompletnie nic o nim nie wiadomo,nie licząc jednej większej retrospekcji,no ale co tam było praktycznie to samo tylko że dopiero co zaczynał planować swoja intrygę,i testował Arrancarów.

Bardzo chciałbym poznać głębsza przeszłość Aizena lub Isshina.

Dlaczego mam wrażeni że Isshin i Aizen byli kiedyś przyjaciółmi xD ? w sumie nie zdziwiłbym się,ale na pewno ci panowie się znali/znają.

W końcu będzie podana przyczyna w której Kubo zapewne wytłumaczy nam dlaczego Aizen jest po prostu zły,mimo negatywnej interpretacji obecnych chapterów przez fanów wliczając w to mnie,czekam na jakiś powiew świeżości.

Nie wierzę że Aizen tak sam będzie sobie paradował do króla SS mając za wrogów całe SS,Ichigo i Dywizje 0,w tym musi być głębszy motyw.

Dodane: 02-09-2010 18:20
#JCD - user - max%
Ale zauważ że Aizen do tej chwili jest taką pusta postacią,mam na myśli bez emocji

Bez przesady, to Aizen ze swoim opanowaniem jest pusty, a np. Luffy ze swoją nadpobudliwością jest pełną, wielowymiarowa postacią? [yyy]

Dlaczego mam wrażeni że Isshin i Aizen byli kiedyś przyjaciółmi xD ? w sumie nie zdziwiłbym się,ale na pewno ci panowie się znali/znają.

Przez ciebie też tak teraz myślę :| xD

W końcu będzie podana przyczyna w której Kubo zapewne wytłumaczy nam dlaczego Aizen jest po prostu zły,mimo negatywnej interpretacji obecnych chapterów przez fanów wliczając w to mnie,czekam na jakiś powiew świeżości.

Nie wierzę że Aizen tak sam będzie sobie paradował do króla SS mając za wrogów całe SS,Ichigo i Dywizje 0,w tym musi być głębszy motyw.

Z jednej strony Kubo potrafił coś wyjaśniać (typu moce Orihime i Sado) a z drugiej patrząc ogólnie to zaczynam niestety mieć co do tego wątpliwości...

--------------------

Dodane: 02-09-2010 18:29 - Edytowane przez Heliaze dnia 02-09-2010 18:30
#Heliaze - user - 100%
Ale Kubo doskonale sobie zdaje sprawę co "nam" się nie podoba.
Aizen bez emocji ? hmm.W zasadzie to jego emocja dotyczą zdziwienia lub egoizmu,dodatkowo Aizen jest świetnym psychologiem,ale zdziwienie mija się z faktem w którym nigdy nie odczuwał strachu,ale to szczegół.

Sam fakt że uważam że Aizen i Isshin byli przyjaciółmi xD,w pewnym sensie na kilka czynników można uzasadnić,Aizen jest geniuszem,ale mimo wszystko Isshin również jako bóg śmierci,Aizen i Isshin jako Bogowie śmierci to ten sam poziom,taa głupoty gadam ale Bóg śmierci a shinigamifikcja mijają się z celem określenia Boga śmierci,idąc dalej tym tropem Aizen i Isshin jako przyjaciele xDD nie najbliżsi sobie przyjaciele xD,wspólnie trenowali lol(997)

Ale Aizenowi odbiło ze względu na sytuację x i jest zły xD ?

Bez jaj,oni musieli być przyjaciółmi ;D

Odkrywając prawdę o Isshine prawdopodobnie odkryjemy pewną jak nie dużą prawdę o Aizenie ? tak mi się wydaje.

Dodane: 02-09-2010 23:19
#Chip00 - user - 90%
Sam fakt że uważam że Aizen i Isshin byli przyjaciółmi xD,w pewnym sensie na kilka czynników można uzasadnić,Aizen jest geniuszem,ale mimo wszystko Isshin również jako bóg śmierci,Aizen i Isshin jako Bogowie śmierci to ten sam poziom,taa głupoty gadam ale Bóg śmierci a shinigamifikcja mijają się z celem określenia Boga śmierci,idąc dalej tym tropem Aizen i Isshin jako przyjaciele xDD nie najbliżsi sobie przyjaciele xD,wspólnie trenowali lol(997)

Ale Aizenowi odbiło ze względu na sytuację x i jest zły xD ?

Bez jaj,oni musieli być przyjaciółmi ;D

Piłeś coś? xDD

Ja się pytam: GDZIE JEST MÓJ AIZEN?! Bo to coś ze skrzydełkami latające tu i ówdzie pokazując jaki jest silny to nie jest ona, nie ważne co Kubo próbuję mi wmówić ;d

Jak czytałem komentarze to myślałem, że chapter mnie co najwyżej zdenerwuję, ale... Jest całkiem spoko. Tylko, że Kubo prawdopodobnie na prawdę stoczy Bleacha na dno. Sam się wkopał. Stworzył niemal niepokonalnego Aizena, który w dodatku zdobył moc Evil-Butterflaja... I teraz Ichi go koxi?! No proszę Was, to znaczy, że Ichigo może teraz rozwalić całe Gotei, choć jeszcze nie dawno był za słaby na Yamiego... Co do braku reitasu to podejrzewam, że to dlatego, iż Hollow i Zangetsu się złączyli. Reitasu Ichigo to załóżmy +, a Hollow - = 0. Choć może faktycznie to czysta siła fizyczna ;d Aizen teraz za dużo gada i jest zbyt podniecony. Traci to za co go lubiłem i staje się kolejnym frajerem. Kiedy ostatni raz spotkał się z Ichigo był o niebo fajniejszy. To, że Ichigo zatrzymał ręka miecz Aizena można przełknąć, ale ROZWALENIE KIDOU 90 POZIOMU W PEŁNI MOCY?! I to bez problemu?! To niedorzeczne. Mam nadzieję, że Kubo się za tydzień jakoś ogarnie...

--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.

AIZEN-SAMA-CHAN! <3
Dodane: 03-09-2010 11:13
No tak z Aizena zrobiono kolejnego nudnego złego frajera. Gdy tak oglądałem jak "motylek" się miotał to aż miałem takie uczucie, że filler oglądam, a Aizen to taki zły wymyślony na potrzeby zapychacza. Ciężko będzie Kubo wyjść z tego. Z Ichigo zbyt wielki kox się zrobił ale jednak te jego nowe spojrzenie to mi się podoba, tak jak kiedyś Aizen w pierwszych odcinkach Bleacha xD ach te stare dobre czasy [placze]

--------------------

------------------------------------------------------------------
Dodane: 03-09-2010 14:34 - Edytowane przez Heliaze dnia 03-09-2010 14:37
#Heliaze - user - 100%
Nienawidzę was wszystkich xD,ale to są fakty oni byli przyjaciółmi ;D,ogólnie Kubo ma pomysł na Aizena tylko czekać aż nam ukaże więcej faktów.

Dodane: 03-09-2010 18:10 - Edytowane przez kordos dnia 03-09-2010 18:11
#kordos - user - max%
Fakt Ichigo przykoksował i to nieźle, jednakże mnie chapek przypadł do gustu - przede wszystkim ze względu na to, że takiego właśnie Ichigo lubię (pewny swego, silny, nie zawodzący jak życiowy nieudacznik, do tego doszedł ten jego stoicki spokój), jak i dlatego, że strasznie irytowała mnie ta wszechmoc Aizena jak i sam Aizen (nie lubię go po prostu i patrzenie jak dostaje po tyłku do dla mnie czysta przyjemność xD) - w resztą w końcu Ichigo jest głównym bohaterem (który jest hollowem, shinigami i ... xD, dodatkowo ma spory potencjał i umiejętnośc łapania niesamowitych dopalaczy) więc można było się spodziewać takiego obrotu spraw.
Jeśli chodzi o walkę Ichigo z Yammym - myślę, że wtedy był już wyczerpany (o czym z resztą świadczyć miał potem stan jego... stroju).
Poza tym widzieliśmy, czego dokonał w rogatej wersji z Ulqiem, więc jeśli zdoła pokonać hollowa w sobie, dodatkowo połączonego z jego mocą shinigami to musiał dostać wielkiego power-upa. :d
Zirytował to bym się, gdyby mimo tego Aizen wciąż był bossssssko wszechpotężny i wszechwiedzący - pewnie jeszcze w tej walce role się odwrócą znając Kubo, jednakże... a co tam, nie będe silił się na argumenty, bo wszystko sprowadza się do tego, że lubię patrzeć jak Aizen dostaje po dupie. [wesoly]
Btw i tak chciałbym, by ta saga dobiegła końca.

Dodane: 03-09-2010 18:16
#Heliaze - user - 100%
Coś za coś ? Obecna moc Ichigo to lekka przesada,poświęcił całe swoje reiatsu na rzecz brutalnej siły kosztem destrukcyjnej mocy ? destrukcyjna moc a to co Ichigo pokazuje w tej chwili to praktycznie to samo,no i kolejne pytanie czy na stałe będzie posiadał obecną moc ( w co wątpię ) lub ma to jakieś ograniczenia.huh. ?

Dodane: 04-09-2010 12:44
#Ippo - user - 80%
Dajcie spokój dla mnie ten chapter to dno czyli Aizen wszystko wie, Ichigo go ciśnie jak chce...Moim zdaniem jedynym plusem tego chaptera było zobaczenie miny niepokonanego wszechwiedzącego Aizena. W następnym chapterze pewnie motylek wpadnie na jakiś genialny plan.

Czytam chaptery Bleacha bez emocji jakoś nie bardzo mnie to już kręci i macie racje ta manga się stacza. Chociaż nie można jeszcze jej skreślać.

--------------------
Dodane: 04-09-2010 13:23
#razor09 - user - 80%
ItsRapGame napisał/a:

Tez tak mysle. Nie zdziwi mnie jesli okaze sie, ze Isshin i Aizen byli kiedys partnerami ( , ze np uczen i mistrz, albo tak jak Kyo i Ukitake) , a moze nawet rodzina.

Wiadomość doklejona:
Podoba mi sie nowa mocy ( a moze technika :o ) Ichigo. Poswiecil reiatsu w zamian dostajac lepsza motoryke-szybkosc, sila,wytrzymalosc... ( a nie jak piszecie tylko brutalna sile).Jednak wydaje mi sie, ze ta moc moze byc uzyta przez jakis czas, a potem trzeba dlugo odpoczywac.Ciekawe czy to wlasnie jest final getsuga :| .
Szkoda tylko, ze robi to z niego odrazu ( a nie po kilku nowych treningach) takiego koxxa.
Szkoda tez, ze Aizena tak latwo obrywa. Dostal taki power up i nie moze wygrac(ba nawet zranic) z takim Ichigo.
Ciekawe czy w tej formie Ichigo moze uzyc maski i Getsugi ( zwlaszcza jesli zatrzyma ja na mieczu- tym samym znaczaco je wzmacniajac). Teorytycznie bez reiatsu nie da rady, ale ostatnio w bleachu dzieje sie wiele roznych dziwactw.

--------------------
Come back Gin.
Dodane: 04-09-2010 15:40 - Edytowane przez Bociak dnia 04-09-2010 15:41
#Bociak - user - max%
Wniosek? Bleach się stacza.... [skrzywiony] [yyy]

Pisałem o tym w temacie o chapku 416. :p Nie podoba mi się sposób w jaki ostatnimi czasy Kubo prowadzi fabułe. Ichigo zmienił swój charakter, oczywiście lepsze to niż mazgaja, ale wolę tego starego w 100 % Ichigo. A Aizen to nie Aizen. Żeby chociaż walki były dobre, a tą którą czytamy obecnie dobrze się prezentuje.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 04-09-2010 15:54
#Heliaze - user - 100%
No tak,obecnie nie ma za co chwalić Bleacha,i nie wiem do czego Kubo zmierza ogólnie wygląda to wszystko teraz jak jakiś wielki bajzel.
Ale,jak wcześniej pisałem Aizen na pewno nie zostanie jednostką czyli Aizen kontra wszyscy pozostali bohaterowie,więc ciekawi mnie co Kubo wymyśli,jednym słowem Aizen jako jednostka nic obecnie nie osiągnie,za dużo przeciwności.
No cóż znając życie to Ichigo i tak przegra,chyba że rzeczywiscie Aizen będzie przyparty do muru i ucieknie ? ale w obecnej sytuacji nie ma na to szans,praktycznie każda opcja będzie zła dla samej koncepcji pod względem oryginalności,chociaż nie wolno nam zapomnieć że Ichigo nie jest po wpływem ShiKai Aizena,i tu może być problem,Aizen nie użył na Ichigo swojej iluzji.
Strasznie spodobał mi się motyw z perfekcyjną czarną trumną,chociaż trochę smiac mi się zachciało jak Ichigo po prostu rozbił ją,trochę to absurdalne gdyż kilka chapterów wcześniej Ichigo mógł co najwyżej,co ja w ogóle piszę nic nie mógł i tyle.

Więc myślę że jego obecna moc ma jakieś ograniczenia.I ciekawe czy utrata reiatsu na rzecz brutalnej siły,ma inne negatywne skutki,obecnie nie rozumiem co oznacza utrata reiatsu,w sensie właśnie negatywnych skutków.

Dodane: 04-09-2010 16:40
#Chip00 - user - 90%
Ichigo nie jest po wpływem ShiKai Aizena,i tu może być problem,Aizen nie użył na Ichigo swojej iluzji.

Jeśli nie jest, to albo to jest błąd, albo Aizen nie chce używać na nim iluzji, gdyż ktoś kto ma Banana może aktywować Sikacza bez użycia komendy...

--------------------

AIZEN-SAMA-CHAN! <3
Dodane: 04-09-2010 16:49 - Edytowane przez Heliaze dnia 04-09-2010 16:51
#Heliaze - user - 100%
Chip00 napisał/a:

Jeśli nie jest, to albo to jest błąd, albo Aizen nie chce używać na nim iluzji, gdyż ktoś kto ma Banana może aktywować Sikacza bez użycia komendy...

Znaczy,na obecną chwile nie jest,jak to Unohana powiedziała Ichigo jest jedynym który nie jest pod wpływem ShiKai Aizena,ale nie zdziwię się jak Aizen wyskoczy z takim tekstem...

Aizen-Hahahahahah,to że nie byłeś pod wpływem mojego ShiKai to była tylko iluzja xD.

Chociaż myślę że Aizen coś planuje,podczas tej walki on nie zachowuje się jak Aizen,w pewnym sensie,gdyż swoją boskość po przez słowa dalej wygłasza,ale zachowanie ? widać że się strasznie cieszy z powodu testowania swojej mocy.

Mimo wszystko,inni odbiorą obecną akcje jako bezradność Aizena,a drudzy jako po prostu sprawdzanie przez Aizena limitu swojej mocy.

Ale kto wie co szykuje Kubo.

Dodane: 04-09-2010 18:47 - Edytowane przez Chip00 dnia 04-09-2010 18:48
#Chip00 - user - 90%
Chociaż myślę że Aizen coś planuje,podczas tej walki on nie zachowuje się jak Aizen,w pewnym sensie,gdyż swoją boskość po przez słowa dalej wygłasza,ale zachowanie ? widać że się strasznie cieszy z powodu testowania swojej mocy.

Mimo wszystko,inni odbiorą obecną akcje jako bezradność Aizena,a drudzy jako po prostu sprawdzanie przez Aizena limitu swojej mocy.

Aizen nie zachowuję się jak Aizen tylko jak dziecko, które ucieszyło się z nowej zabawki... Nie wiem po co była ta kami-transformacja, jak tylko zeszmaciła ona jego osobę. Wygląda gorzej, zachowuje się gorzej i nie bawi się swoim Sikajem (a przynajmniej na to wygląda). Jeśli będzie tak się zachowywać, to nawet jak pokaże swojego Banana, to się zawiodę na tej walce. Sousuke zawsze był spokojny i manipulował ludźmi, a teraz? Walczy swoim mieczem, bez większego polotu... Bezsens. Ja chcę starego Aizena! Niech już dostaje po zadzie jak musi (nawet od takiej Truskawy), ale niech chociaż będzie starym sobą.

--------------------

AIZEN-SAMA-CHAN! <3
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online