Dodane: 02-09-2010 10:50
Witajcie. Pewnie Ci, którzy dzisiaj śledzili wiadomości, dowiedzieli się o "ataku terrorystycznym" na siedzibę stacji telewizyjnej "Discovery Channel". Mężczyzna który już wcześniej był karany za manifestacje przeciwko stacji wtargnął do siedziby stacji uzbrojony w broń palną i ładunki wybuchowe, na szczęście ponad 2000 pracowników opuściło budynek dzięki mailowi, który zawierał w treści informacje o możliwości pojawienia się w budynku zamachowca, na nieszczęście udało się zamachowcowi pojmać trzy osoby, które wziął za zakładników, po wielu godzinach negocjacji, które nie przyniosły żadnych efektów, oddział antyterrorystów wtargnął do budynku i zlikwidował obiekt.
Co sądzicie o tej akcji i dlaczego ten mężczyzna aż tak nienawidził stacji "bliskiej naturze"? Zapraszam do tematu

Dodane: 02-09-2010 11:03
Ciężko powiedzieć co nim kierowało. Dobrze że obyło się bez ofiar, nie licząc samego zamachowca.
Na Onecie znalazłem krótką notkę o jego poprzednim występku xD :
Lee był już aresztowany przed siedzibą Discovery Channel w 2008 roku po wyrzuceniu w powietrze tysięcy dolarów, które - jak mówił - "są tylko śmieciami".
Te śmieci mógł u mnie pod domem wysypać
--------------------

Dodane: 02-09-2010 11:07
Cóż dziwna sprawa,dziwny człowiek i nie wiadomo co nim mogło kierować...wiadomo że był chyba jakimś desperatem xD
--------------------

Dodane: 02-09-2010 11:21
Aż dziwne, nie wiem co Discovery mogłoby mu zrobić... Wyrzucił pieniądze w powietrze? Szaleństwo? Nieee... Sparta? Nieee...Widać człowiek ma jakiś uszczerbek na psychice, ale jak już ktoś mówił najważniejsze że obyło się bez ofiar...
--------------------
Nie oceniaj mnie, jeśli mnie nie znasz.- Tupac Amaru Shakur

Dodane: 02-09-2010 13:32
Dziwne

Ale przynajmniej tutaj akcja antyterrorystyczna obyla się bez ofiar w cywilach. Niestety ten koleś musiał za swoją głupotę lub za chorą psychikę zapłacić wysoką cenę.
--------------------
-------------------------------

Dodane: 02-09-2010 14:47 -
Moze nie spodobal mu sie jakis program nadawany przez Discovery i chcial im sie odplacic zamachem za zmarnowany czas lub przestali nadawac ktorys z jego ulubionych programow.
--------------------

Dodane: 02-09-2010 15:02
celu666 napisał/a:
Moze nie spodobal mu sie jakis program nadawany przez Discovery i chcial im sie odplacic zamachem za zmarnowany czas lub przestali nadawac ktorys z jego ulubionych programow.
Oczywiście robisz se jaja... Prawda? Takie założenia nawet nie wchodzą w gre... Miałby zabić bo jego ulubionego programu nie ma?
--------------------
Nie oceniaj mnie, jeśli mnie nie znasz.- Tupac Amaru Shakur

Dodane: 02-09-2010 15:31
Moim zdaniem jeśli już to miał problemy psychiczne ze sobą bo raczej takiej głupoty nie widuje się na co dzień ...

Dodane: 02-09-2010 18:20
Strasznie dziwne... zaskoczyło mnie to. Jak mozna napadać na siedzibę kanału przyrodniczego (I nie tylko) Coś mu chyba się w głowę stało bo nie sądzę aby DC wyrządziło mu jakaś potworną potworność xD
Akcja antyterrorystyczna przynajmniej była wykonana jak należy

I obyło się bez ofiar.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 02-09-2010 20:23
Darknes napisał/a:Akcja antyterrorystyczna przynajmniej była wykonana jak należy

I obyło się bez ofiar.
No skoro sam terrorysta został zlikwidowany to jakaś tam ofiara niby jest xD Bo negocjatorzy mogli się z nim dogadać lepiej, a tak zginął.
Moim zdaniem był jakimś sfrustrowanym byłym pracownikiem który dostał kasę na wypowiedzeniu. Wysadził je bo kochał pracę i chciał tam zostać xD Akcja jak z filmu o psychopatach xD

Dodane: 02-09-2010 22:52
Nie wiem co to za psychol.

Bo przecież o co można było by się zdenerwować na tą stację.

Kolejna dziwna sytuacja o której mało wiemy, a intencji "terrorysty" nie znamy. Grunt że wszystko dobrze się skończyło.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 07-09-2010 11:55
No skoro sam terrorysta został zlikwidowany to jakaś tam ofiara niby jest xD Bo negocjatorzy mogli się z nim dogadać lepiej, a tak zginął.
Z gościem, który chyba bez konkretnego powodu atakuje Discovery ciężko jest rozmawiać, bo wysoce prawdopodobne jest, że z logiką to u niego kiepsko.
--------------------

Dodane: 07-09-2010 17:23 -
Bo Discovery niezle kłamie . Współpracuje głęboko z rządem czego pokazać może a czego nie.I co ma nakłamać . Myślicie że rząd Stanów Zjednoczonych to Aniołki i nic do pokazania nie mają co by przykuły uwagę niejednego ? Podam jeden przykład : ''Lądowanie na księżycu'' . Tylko mam nadzieje że nie dostane bana za inne poglądy bo tak niestety jest na niektórych forach . I nie nie jestem tak zdesperowany jak ten koleś . Obrałem taktykę na discovery typu '' Mam to w D ''. Choć podoba mi się ''jak to jest zrobione''I programy o kosmosie

Pozdrawiam.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.