Dziś jest Niedziela, 12 Luty 2012, godz 07:00
OnLine: 40, statystyki
index > Polityka, Świat, Skandale, Ludzie
Temat: Rok 2010 - Zła wróżba na przyszłość?
Dodane: 02-09-2010 10:38
#by_black - systemadmin - max%
Witam. Otóż chciałem z wami porozmawiać na temat tego co ostatnimi czasu się dzieje w naszym kraju. Chodzi tutaj o problemy związane z naturą, katastrofami, burdą polityków i jeszcze innymi nieprzyjemnościami. Wiatr, woda, ogień i polityka, to co ostatnio nie daje żyć społeczeństwu, wszyscy widzimy co się dzieje dookoła, aż nasuwa się pytanie, czy tylko ten rok jest taki felerny czy jednak to znak na to by zacząć poważnie myśleć o przyszłości i w jaki sposób zapobiec przyszłym podobnym katastrofom?

Dodane: 02-09-2010 10:47
Czy mi ktoś powie gdzie ostatnio (nie licząc lat 2007-2010) Widziano trąby powietrzne? Nie chodzi tu o małe gówienka, ale o te wysokie w cholere? Bo w ostatnich latach było tego pełno... Powodzie, co woda opadnie, domy trochę się wysuszą (o ile nie zawaliły się) to znowu kolejna powódź... Pomaganie ludziom w takim wypadku jest bezsensowne, bo to wydawanie pieniędzy w błoto, skoro i tak wszystko zostanie znowu zniszczone/zalane. Nie lepiej jakoś pieniądze przeznaczyć na wały przeciwpowodziowe? Na zabezpieczenia? A ludziom dać tymczasowe schroniena? I wtedy można zacząć odnawiac to wszystko. Ale nie! Rząd pilnuje własnego za przeproszeniem dupska, i nie obchodzą ich inni. Zgoda buduje? To panie Komorowski zapie****aj wały budować! Tak tak, obietnice wyborcze, czego to oni nie zrobią... A jak już są u władzy to się nam śmieją w twarz... Witamy w Polsce -.-' Wybaczcie za ostre słowa, ja mieszkam w Angli i się cieszę bo nie musze znosić na co dzień tego co nam ci zasrani politycy sprezentowali!

--------------------

Nie oceniaj mnie, jeśli mnie nie znasz.- Tupac Amaru Shakur
Dodane: 02-09-2010 11:09
Ten rok jest naprawdę dziwny, by nie powiedzieć tragiczny. Zaczęło się srogą zimą, później katastrofa samolotu pod Smoleńskiem, wielka powódź w maju i czerwca, w międzyczasie masa pożarów spowodowanych przez upały, później znów powodzie i po drodze jeszcze zawirowania w naszej i tak już chorej polityce.

Ale przecież nie tylko Polskę dotknęły kataklizmy. Cały świat ma inne równie poważne problemy...Np. uwięzieni górnicy w Chile, którzy na pomoc muszą czekać kilka miesięcy, czy Ameryka, która nie mogła sobie długo poradzić z wyciekająca ropą.

Ten rok pokazał jak wiele jest zaniedbań, które za wszelką cenę trzeba naprawić aby nie dochodziło już do tylu katastrof :(

--------------------

Dodane: 02-09-2010 11:13
#Sango - user - 100%
Cóż można powiedzieć.Z pustego to i Salomon nie na leje...kto mógłby przypuszczać że ponownie zaatakuje powódź po tak nie krótkim czasie.Ogólnie to nigdy w polityce nie działo się dobrze a i katastrofy naturalne daje będą atakować to jest nie uniknione,a co do tej katastrofy to co można powiedzieć?prócz tego że nigdy by się nie spodziewał że rząd się rozbije,oto winić polityków nie można.

w jaki sposób zapobiec przyszłym podobnym katastrofom?

Ale w jakim sensie?katastrofom naturalnym czy politycznym?kto mógł przewidzieć że będzie powódź kto mógł przewidzieć że samolot spadnie na ziemie???Nikt tego nie można tak po prostu 'zapobiec' i uważam tak jak kolega wyżej najpierw porządne wały potem dopiero budowanie domów i pomaganie innym

--------------------

Dodane: 02-09-2010 11:23
SanGo napisał/a:
Cóż można powiedzieć.Z pustego to i Salomon nie na leje...kto mógłby przypuszczać że ponownie zaatakuje powódź po tak nie krótkim czasie.Ogólnie to nigdy w polityce nie działo się dobrze a i katastrofy naturalne daje będą atakować to jest nie uniknione,a co do tej katastrofy to co można powiedzieć?prócz tego że nigdy by się nie spodziewał że rząd się rozbije,oto winić polityków nie można.

w jaki sposób zapobiec przyszłym podobnym katastrofom?

Ale w jakim sensie?katastrofom naturalnym czy politycznym?kto mógł przewidzieć że będzie powódź kto mógł przewidzieć że samolot spadnie na ziemie???Nikt tego nie można tak po prostu 'zapobiec' i uważam tak jak kolega wyżej najpierw porządne wały potem dopiero budowanie domów i pomaganie innym

Co do polityki to już raczej nić się nie zrobi ^^ Jacy są tacy są i nieprędko się zmienią... Co do katastrof naturalnych... Musimy pomyśleć, obserwować to co się dzieje a rozwiązanie może przyjdzie z czasem... Ale to do łatwych zadań należeć nie będzie....

--------------------

Dodane: 02-09-2010 13:15
#JCD - user - max%
Dorzucę od siebie coś o czym nie wspomnieliście czyli strasznie szybko się zimno zrobiło [placze] W październiku jest taka pogoda, a nie przełomem sierpnia/września.

W polityce wbrew pozorom jakiś burd nie ma - IMO dawniej większe cyrki potrafiły się dziać, a te wystąpienia pod krzyżem to bardziej ciekawostka (nieprzyjemna bo rząd nic nie robi) niż jakiś zły znak.

I oprócz tej pogody ja tam nie widzę jakiś dalszych powodów do obaw :)

--------------------

Dodane: 02-09-2010 13:35
#malpex - user - max%
Pogoda to prawda nam nie dopisała w tym roku szczególnie, no ale nie tylko u nas było kiepsko, czy w Rosji gdzie sie paliło czy w Pakistanie gdzie zalało więcej niż powierzchnia Polski.

Co do polityków to niestety nie jestem na bierząco więc nie moge sie wypowiadać zbytnio ale nie słyszałem o jakiś spektakularnych akcjach ostatnio, więc chyba aż tak źle jeszcze nie jest.

--------------------

-------------------------------

Dodane: 02-09-2010 18:25 - Edytowane przez Darknes dnia 03-09-2010 16:15
#Darknes - user - max%
Ja osobiście, żadnego kataklizmu nie musiałem przechodzić i całe szczęście. Ale niektórzy ludzie nie zdążyli nawet posprzątać i znowu ich zalało [skrzywiony] Rok może nie najlepszy ale bywały też gorsze.

Co z tym zrobić ? Jak to powiedział IRG "I tak wszyscy za 2 lata umrzemy" xD

EDIT Dół: Napisałem sobie to dla jaj a się widzę wielki problem z tego robi :p

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 02-09-2010 19:31
Darknes napisał/a:
Ja osobiście, żadnego kataklizmu nie musiałem przechodzić i całe szczęście. Ale niektórzy ludzie nie zdążyli nawet posprzątać i znowu ich zalało [skrzywiony] Rok może nie najlepszy ale bywały też gorsze.

Co z tym zrobić ? Jak to powiedział IRG "I tak wszyscy za 2 lata umrzemy" xD

Z takim nastawieniem to możemy być tego pewni... -.-'

--------------------

Dodane: 02-09-2010 20:08
Nie można mieć nastawienia, że w 2012 będzie koniec świata, więc jakie to ma znaczenie. Bo tego nie wie nikt, a szczerze, ja w te bzdury nie wierzę. Z polityką czy coś da radę zrobić? To jest kwestia czasu - do władzy musi dojść nowe pokolenie. A powodzie, itd? W 1997 była jeszcze gorsza powódź, gdzie to poskutkowało tym, że kupa ludzi uciekała przez moją wioskę tak, że drogę rozwalono. Mnie osobiście na szczęście nic nie dotknęło i w ZG tak samo, bo to nie jest teren zalewowy. Nowa Sól też się obroniła przed wylewem Odry. Kwestią są tutaj po prostu samorządy, które powinny zadbać o porządne wały.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 02-09-2010 20:16
Kayleigh90 napisał/a:
Nie można mieć nastawienia, że w 2012 będzie koniec świata, więc jakie to ma znaczenie. Bo tego nie wie nikt, a szczerze, ja w te bzdury nie wierzę. Z polityką czy coś da radę zrobić? To jest kwestia czasu - do władzy musi dojść nowe pokolenie. A powodzie, itd? W 1997 była jeszcze gorsza powódź, gdzie to poskutkowało tym, że kupa ludzi uciekała przez moją wioskę tak, że drogę rozwalono. Mnie osobiście na szczęście nic nie dotknęło i w ZG tak samo, bo to nie jest teren zalewowy. Nowa Sól też się obroniła przed wylewem Odry. Kwestią są tutaj po prostu samorządy, które powinny zadbać o porządne wały.

Ale samorządy niestety kasy nie wyczarują, chyba mają prawo liczyć na jakieś wsparcie z rządu... A gdyby ci 'u góry' chcieli, to już dawno byśmy zapobiegli takim tragediom...

--------------------

Dodane: 02-09-2010 20:30
#Cyrus - user - max%
Jak to powodzi nikt nie mógł przewidzieć :p ? Nie muszę wam chyba przypominać, że ci ludzie wybudowali się na terenach zalewowych? Kto im wydał takie zezwolenia? Czyżby to sprowadzało się znowu do polityki? Tak, to jedyna choroba Polski. Jak wyleczymy się z chorych polityków to największej tragedii da się zapobiec.
Wypad do Smoleńska też był "grą polityczną" w której Kaczyński nie chciał być gorsy od Tuska i musiał tam lecieć (chociaż nie był zaproszony). Wszystko sprowadza się do polityki. Jedyne czego nie można pod to podpiąć to chyba ostatniej srogiej zimy, bo jakkolwiek byłbym na nich zły to jednak muszę przyznać, że to nie ich wina xD

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 02-09-2010 20:32
#Sango - user - 100%
Ale samorządy niestety kasy nie wyczarują, chyba mają prawo liczyć na jakieś wsparcie z rządu... A gdyby ci 'u góry' chcieli, to już dawno byśmy zapobiegli takim tragediom...

Tak,ale już pisałem wcześniej 'z pustego to i Salomon nie naleje'...uważasz że skąd ma mieć naród tyle pieniędzy?wszystkiego nie zrobią niestety tak jest Polska nie jest bogatym krajem i trzeba się z tym liczyć osobiście uważam że wały to sprawa priorytetowa,ale zapomoga dla ludzi musi być max : 6 tyś ,niestety na tym stoimy.

--------------------

Dodane: 02-09-2010 23:15
#Bociak - user - max%
Ten rok jest naprawdę felerny... Powinniśmy się lepiej przygotować na takie ewentualności. A jakieś złe wróżby? Darujmy sobie to, lepiej wynieśmy wnioski na przyszłość.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 02-09-2010 23:22
#Fannn - user - 20%
Lata zaniedbań itd.Dobry przykład to nawet wały powodziowe.Po powodzi w 1997 roku nie zostało praktycznie nic zrobione.Musimy chyba się przyzwyczaić,że świat się zmienia i takie zjawiska będą nam coraz częściej dokuczać.Jednak w naszej ojczyźnie nikt nie stara się w racjonalny sposób zapobiec by takie rzeczy nie miały ponownie takich okrutnych skutków.Co do rządzących szkoda co kol wiek mówić sami wiecie jak jest :/

--------------------
Im mniej ludzie myślą, tym więcej mówią.
Dodane: 02-09-2010 23:38

Kasy nie wyczarują? I tu się mylisz. Dzięki odpowiedniej polityce wszystko da radę zrobić w zakresie samorządu i niewielkiej pomocy np. z UE. Przykładem niech będzie miasto Nowa Sól, gdzie prezydent tak zręcznie zarządza miastem, że większość pieniędzy podatników właśnie idzie na miasto, z rządu to jest tylko niewielka część, z Unii podobnie. Jak się chce, to się potrafi.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 03-09-2010 00:20
#Cyrus - user - max%
Kayleigh90 napisał/a:
Kasy nie wyczarują? I tu się mylisz. Dzięki odpowiedniej polityce wszystko da radę zrobić w zakresie samorządu i niewielkiej pomocy np. z UE. Przykładem niech będzie miasto Nowa Sól, gdzie prezydent tak zręcznie zarządza miastem, że większość pieniędzy podatników właśnie idzie na miasto, z rządu to jest tylko niewielka część, z Unii podobnie. Jak się chce, to się potrafi.

Tylko jakbyś nie zauważyła głównym problemem polskiej polityki jest to, że się "nie chce". Zajęli wysokie stołki, poczuli kasę w kieszeni i już zapomnieli po co się tam pchali. Oni dbają tylko o własne tyłki.

Ale nie powiem, są też i tacy którzy nie zapomnieli o tym po co te stołki zajęli. I chwała za to np. prezydentowi Nowej Soli bo z filmiku który podawałaś wywnioskowałem, ze to bardzo mądry facet :) Oby więcej było takich ludzi.

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online