Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:36
OnLine: 45, statystyki
index > Naruto > Premiery
Temat: Naruto Chapter 508 - Opinie
Dodane: 02-09-2010 02:20 - Edytowane przez Marcin00 dnia 05-09-2010 17:06
#Robert - user - 50%
Chapter w języku angielskim, zapraszam do czytania i dyskusji.

[treść wymoderowana, tu był link]
Chyba nam administracja przysnęła :p

Swoją drogą, czyżby moja wcześniejsza teoria się sprawdziła?? :d
Booski1 napisał/a:
To że Konan zabrała ciało Nagato i odeszła (gdzieś tam poszła), wcale nie znaczy że Tobi nie mógł jej przypadkowo spotkać czy tam jej znaleźć ;)

Pamiętacie jak Sasuke dołączał do Akatsuki, i słowa Tobiego? "Zdradź Akatsuki a zabije was wszystkich". Jak by nie patrzeć to Konan właśnie zdradziła Akatsuki, poddając się woli Nagato.

Źródło cytatu - Temat Naruto Chapter 505

PL - http://npolska.ne...uto/508/1/

--------------------
Dodane: 02-09-2010 13:20
#jamen - user - 10%
Ma Manga Library jest juz tłumaczenie ang od Manga stream więc pewnie niedługo pojawi się i tutaj albo już z pl.

Dodane: 02-09-2010 16:35
#Skalp - user - 40%
Tłumaczenie gotowe, tylko nie wiem, czy Marcin dzisiaj będzie miał czas, teraz napewno nie. No cóż, pozostaje cierpliwość, a ja po chapku czuję jakiś taki niedosyt, chociaż właściwie nie wiem czego, niby wszystko pięknie, Kisame zginął, wynoszą go pod nieba jako nieugiętego wojownika, a mnie tu czegoś brakuje...

--------------------

"I'll keep you by my side with my superhuman might..."
Dodane: 02-09-2010 17:04 - Edytowane przez Heliaze dnia 02-09-2010 17:05
#Heliaze - user - 100%
Cały chapter wręcz fantastyczny,cieszę się że było nawiązanie do osoby Itachiego,jednak z pewnością był on ważną osobą dla Kisame,o czym świadczy fakt że to akurat Kisame jego sobie przypomniał,dodatkowo już się wyjaśniło skąd Tobi ma Rinnegana,znalazł Konan,o ile się nie mylę Konan wręcz skierowała w strone Tobiego groźby co może sugerować że miała na niego jakiegoś haka,pod względem prawdopodobnie technik.
Ale wiadomo jak to się skończy.

Dodane: 02-09-2010 17:15
#Snajki - user - 20%
No bez jaj :d Jeszcze rinnegana Tobi sobie sprawi ;] :d Oh poczekamy zobaczymy co z tego będzie;] Chapter bardzo ciekawy ;] POLECAM :)

Dodane: 02-09-2010 17:51
#JCD - user - max%
Dobry chapter, chociaż czuje jeszcze niesmak po tym, jak cała grupka światowej klasy ninja wpadła w pułapkę ze zwoju i nie mogła nic zrobić... [skrzywiony]

--------------------

Dodane: 02-09-2010 17:57
#Heliaze - user - 100%
JCD napisał/a:
Dobry chapter, chociaż czuje jeszcze niesmak po tym, jak cała grupka światowej klasy ninja wpadła w pułapkę ze zwoju i nie mogła nic zrobić... [skrzywiony]

W sumie też tą sytuacje w negatywny sposób odebrałem,tylko że dla mnie było dziwne że nie domyślili się że może być to pułapka,powinni ten zwój zabrać do Konohy, i tam go przeanalizować.

Dodane: 02-09-2010 18:10
#JCD - user - max%
ItsRapGame napisał/a:
W sumie też tą sytuacje w negatywny sposób odebrałem,tylko że dla mnie było dziwne że nie domyślili się że może być to pułapka,powinni ten zwój zabrać do Konohy, i tam go przeanalizować.

Niestety, zazwyczaj w shounenach główni bohaterowie to idioci. Małe dzieci w akademii wiedzą, że zwoje mogą zawierać różne techniki (np techniki przywołania) ale grupka doświadczonych ninja, od której po części zalezą losy wojny jakos o tym zapomniała, no no... [yyy]

--------------------

Dodane: 02-09-2010 18:58
#chiriku - user - 30%
dobry był komentarz pszczoły jak dał się złapać ale kisame zachował się przyzwoicie naprawdę wart swojego tytułu no i jeszcze to spotkanie konan z tobim będzie ostro

Dodane: 02-09-2010 19:10
#Heliaze - user - 100%
chiriku napisał/a:
dobry był komentarz pszczoły jak dał się złapać ale kisame zachował się przyzwoicie naprawdę wart swojego tytułu no i jeszcze to spotkanie konan z tobim będzie ostro

Pszczoła był świetny,pocieszył mieczyk Kisame :( ,no proszę nawet taki mieczyk ma uczucia ;D

Dodane: 02-09-2010 19:24
#owerfull - user - max%
Chapter był świetny.Tak jak myślałem Tobi będzie chciał zabrać Rinnegana od Nagato i pojawi się w Amegakure :) Trochę szkoda mi Kisame bo był jednym z lepszych członków akatsuki.Nie mogę się doczekać następnych :d

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 02-09-2010 19:30
#Heliaze - user - 100%
Przyznam że na początku jak czytałem chapter,myślałem że Kisame przeżyje,jak dla mnie najlepszą decyzją było uśmiercenie go przez Kishimoto,i tak też zrobił,myślę że to było najlepsze rozwiązania,ewentualne jego przeżycie ( znowu ) byłoby trochę naciągane,a Kishimoto podjął dobrą decyzję,jeszcze to nawiązanie do Itachiego,pasowali do siebie jako zespół,tylko że to były dwie inne filozofie życia,Itachi wszystko poświęcił dla dobra swojego brata i wioski,a Kisame nie chciał żyć w kłamstwie,chociaż plan Tobiego pod względem charakteru Kisame dla niego samego nie powinien być taką dobrą alternatywą,wszyscy wpadli by w iluzje jaką miałby wytworzyć Tobi,czyli dla Kisame to również powinno być kolejna kłamstwo.
Konan spotkała Tobiego,w zasadzie to on ją znalazł,ale wiadomo jak to się skończy...Chociaż Konan musi mieć coś ciekawego do pokazania.

Dodane: 02-09-2010 19:56
#Salma - user - 20%
Hmm... Słowa Itachiego coś mi świtają. Mam wrażenie, że już to gdzieś słyszałam [?]
Po ostatniej stronie musimy spodziewać się walki, więc sądzę, że Konan także zginie, a jeśli nie to już na pewno przegra te walkę ;P

--------------------
My, którzy wielcy rozkoszować się będziemy słodyczą tajemnicy.

Dodane: 03-09-2010 22:36 - Edytowane przez Sango dnia 03-09-2010 22:38
#Sango - user - 100%
Hah,czyli Kisame nie był aż takim potworem...widać że jednak szanował Itachiego xDDD...szkoda że już nie żyje(nawet inteligenty był),nawet (chyba) Samehada po nim płakała...cóż next chapek zapowiada się jeszcze bardziej ciekawie.

--------------------

Dodane: 03-09-2010 22:52
#hlkpl - user - 80%
Kisame już nas opuścił [placze] , zginoł jak na wojownika przystało w wielkim stylu pożarty przez własne rekiny , aż samaheda się popłakała no cóż taki los akatsuki :| . Ostatnia strona zapowiada niezłą walkę ale chyba konan żywa z tego nie wyjdzie , może w końcu tobi zaprezentuje nam coś ciekawego.Jedynie w tym chapterze nie podobało mi się to że tak doświadczony ninja gai w pada w taką pułapkę nie wiem co on sobie myślał ale pozostali ninja w pobliżu nie pozostają bez winy bo powinni zareagować.

--------------------
Dodane: 03-09-2010 22:54
Chaperek świetny .Szkoda mi trochę Kisane polubiłam go w ostatnich mangach . A jego pomysł z samobójstwem trochę mi dramatem podchodzi .Ale mimo wszystko miał klasę.

Dodane: 03-09-2010 23:00 - Edytowane przez jamen dnia 03-09-2010 23:01
#jamen - user - 10%
Witam wszystkich fanów Naruto. Kto nie czytał chaptera w wersji pl to niech wejdzie na Manga Library tam już jest ;)

A co do chaptera to nawet ciekawy! I tak jak ktoś już napisał wyżej jak grupa DOŚWIADCZONYCH shinobi mogła wpaść w taką prostą pułapkę? To mnie zwaliło z krzesła, ale co zrobić?

A co do ostatniej strony to szykuję się ostra walka ;) Ciekawe co pokarze Konan po tym jak zgroziła Tobiemu vel Madarze ;)

A co do śmierci Kisame to już autor nie mógł lepiej jej zorganizować ;) Po walce z gayem i wyrwaniu się z uwięzi to było świetne! No i oczywiście retrospekcja z Itachim ( którego lubię najbardziaj ;) miło było znowu go zobaczyć ;)

( hehehe rozpisałem się jak nigdy :)

Dodane: 03-09-2010 23:05
Kurcze, teraz to mi naprawdę żal Kisame. Szkoda, że zginął.
A jego pomysł z samobójstwem trochę mi dramatem podchodzi .Ale mimo wszystko miał klasę.

Może dobrze, że samobójstwo, bo po ostatnim chaperze to myślałem , że udławi się językiem. Mam nadzieje, że będą jeszcze jakieś retrospekcję związane z nim i Itachim.

--------------------

------------------------------------------------------------------
Dodane: 03-09-2010 23:13
#jamen - user - 10%
Sven_sin-sen napisał/a:
Mam nadzieje, że będą jeszcze jakieś retrospekcję związane z nim i Itachim.

Wątpię;( Poza Kisame to nike więcej by o nim nie wspominał, no zostaje jeszcze Sasuke, ale on dość nie chętnie wraca do wspomnień z Itachim;( nawet po opowieści Tobiego vel Madary.

--------------------
Pięknie k*r*a, pięknie
Dodane: 04-09-2010 21:36
Czemu jeszcze nie ma chapterka na stronce ??? Ani w Pl ani chodź by w eng . Wiem gdzie jest w eng jak coś ale bym chciał przetłumaczony "D

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online