Dodane: 01-09-2010 12:31
Słowem wstępu - temat o danmaku wyprodukowanym w 2002 roku.
Touhou 6 czyli EoSD jest pierwszą windowsową grą z serii Touhou i na dzień dzisiejszy najłatwiejszą dla mnie (nie licząc bijatyk

). Fabuła jest prosta - nad Gensokyo pojawiła się szkarłatna mgła, zatem Reimu jako kapłanka wyrusza coś z tym zrobić, natomiast Marisa wylatuje po prostu z ciekawości.
Mamy do pokonania 6 stage bossów (na easy tylko 5), im dalej, tym większego oczopląsu dostajemy, jednak są tego plusy - polepsza się muzyka oraz mamy do czynienia z coraz ciekawszymi postaciami. Jak wspomniałam - dla mnie gra nie jest trudna w porównaniu do innych danmaku, w które miałam przyjemność grać, ale żeby uzyskać dostęp do extra stage - no, z tym mam problem, bo ciężko nie wykorzystać tych 3 Continue.
Także standardowo zapraszam do dyskusji na temat tej gry
--------------------

Dodane: 01-09-2010 22:54
Moje pierwsze Touhou

Pograłem trochę i szybko porzuciłem na korzyść bijatyk.
Niestety, nie jestem dobry w tego typu arcade'ówki a co gorsza od patrzenia na te kolorowe pociski bolą mnie oczy (podobnie jak od artów postaci

)
Muzyka jest świetna podobne jak postacie pojawiające się w tej części: Sakuye, Remilia czy mój aktualny no. 1 Flandre Scarlet. No ale do niej nie dojdę, nie mam cierpliwości na robienie tzw "runów" czy męczenia sobie oczu
--------------------

Dodane: 02-04-2011 02:40
Jak to dawno było, że to nawet JCD miał jako number wan Flan XD
Teraz częściej gram w nowsze części, przeszkadza brak "tej takiej kropki" przy focusie, trochę kijowa grafika. A muzyka ofc niezapomniana
--------------------

Dodane: 02-04-2011 08:49
JCD napisał/a:Moje pierwsze Touhou

Pograłem trochę i szybko porzuciłem na korzyść bijatyk.
Niestety, nie jestem dobry w tego typu arcade'ówki a co gorsza od patrzenia na te kolorowe pociski bolą mnie oczy (podobnie jak od artów postaci

)
Muzyka jest świetna podobne jak postacie pojawiające się w tej części: Sakuye, Remilia czy mój aktualny no. 1 Flandre Scarlet. No ale do niej nie dojdę, nie mam cierpliwości na robienie tzw "runów" czy męczenia sobie oczu
Tak samo jak mój, aczkolwiek kolorowe pociski mi nie przeszkadzają. Jeżeli chodzi o muzykę według mnie to przeciętniak.

Dodane: 02-04-2011 15:34
To jest trochę jak galaxy na pegazusie ale tylko na samym początku, potem jest strasznie pstrokato, mnie od samych filmików oczy bolały xD A muzyka jest po prostu Tohowska xD czyli nawet fajna ale w moim przypadku nie mogę za długo tego słuchać xD
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.