Dziś jest Niedziela, 12 Luty 2012, godz 07:08
OnLine: 49, statystyki
index > Manga i Anime > Gry
Temat: Touhou: Embodiment of Scarlet Devil
Dodane: 01-09-2010 12:31
#Olciiak - user - 90%
Słowem wstępu - temat o danmaku wyprodukowanym w 2002 roku.

Touhou 6 czyli EoSD jest pierwszą windowsową grą z serii Touhou i na dzień dzisiejszy najłatwiejszą dla mnie (nie licząc bijatyk :p ). Fabuła jest prosta - nad Gensokyo pojawiła się szkarłatna mgła, zatem Reimu jako kapłanka wyrusza coś z tym zrobić, natomiast Marisa wylatuje po prostu z ciekawości.
Mamy do pokonania 6 stage bossów (na easy tylko 5), im dalej, tym większego oczopląsu dostajemy, jednak są tego plusy - polepsza się muzyka oraz mamy do czynienia z coraz ciekawszymi postaciami. Jak wspomniałam - dla mnie gra nie jest trudna w porównaniu do innych danmaku, w które miałam przyjemność grać, ale żeby uzyskać dostęp do extra stage - no, z tym mam problem, bo ciężko nie wykorzystać tych 3 Continue.
Także standardowo zapraszam do dyskusji na temat tej gry :d

--------------------
Dodane: 01-09-2010 22:54
#JCD - user - max%
Moje pierwsze Touhou :d Pograłem trochę i szybko porzuciłem na korzyść bijatyk.
Niestety, nie jestem dobry w tego typu arcade'ówki a co gorsza od patrzenia na te kolorowe pociski bolą mnie oczy (podobnie jak od artów postaci :p )

Muzyka jest świetna podobne jak postacie pojawiające się w tej części: Sakuye, Remilia czy mój aktualny no. 1 Flandre Scarlet. No ale do niej nie dojdę, nie mam cierpliwości na robienie tzw "runów" czy męczenia sobie oczu :p

--------------------

Dodane: 02-04-2011 02:40
#Olciiak - user - 90%
Jak to dawno było, że to nawet JCD miał jako number wan Flan XD

Teraz częściej gram w nowsze części, przeszkadza brak "tej takiej kropki" przy focusie, trochę kijowa grafika. A muzyka ofc niezapomniana :p

--------------------
Dodane: 02-04-2011 08:49
#Heliaze - user - 100%
JCD napisał/a:
Moje pierwsze Touhou :d Pograłem trochę i szybko porzuciłem na korzyść bijatyk.
Niestety, nie jestem dobry w tego typu arcade'ówki a co gorsza od patrzenia na te kolorowe pociski bolą mnie oczy (podobnie jak od artów postaci :p )

Muzyka jest świetna podobne jak postacie pojawiające się w tej części: Sakuye, Remilia czy mój aktualny no. 1 Flandre Scarlet. No ale do niej nie dojdę, nie mam cierpliwości na robienie tzw "runów" czy męczenia sobie oczu :p

Tak samo jak mój, aczkolwiek kolorowe pociski mi nie przeszkadzają. Jeżeli chodzi o muzykę według mnie to przeciętniak.

--------------------

Dodane: 02-04-2011 15:34
#Darknes - user - max%
To jest trochę jak galaxy na pegazusie ale tylko na samym początku, potem jest strasznie pstrokato, mnie od samych filmików oczy bolały xD A muzyka jest po prostu Tohowska xD czyli nawet fajna ale w moim przypadku nie mogę za długo tego słuchać xD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online