Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 06:11
OnLine: 28, statystyki
index > Polityka, Świat, Skandale, Ludzie
Temat: XXX - lecie Solidarności
Dodane: 31-08-2010 19:35
Sprawa głównie łączy się z tym, w jaki sposób to obchodzono. IMHO - w żałosny. Wygwizdali Tuska, a bili brawa Jarkowi... Nie tak to sobie wyobrażałam... Jeszcze Jarek stwierdził, że to jego brat zapoczątkował "Solidarność" (sic!), a dzisiaj Frasyniuk w komentarzach powiedział, że jakby tam był, to powiedziałby wprost: "Jarek, nie p*erdol". Duże poparcie na facebooku zyskała Henryka Krzywonos, a to przez jej wczorajszą wypowiedź:

Słucham tak pana prezesa i - powiem szczerze - jestem zwykłą kobietą, więc jakbym miała was obrazić, to z góry przepraszam - krew mnie jaśnista zalewa. Bo przecież obraża tu nas wszystkich.

Solidarność to jest słowo, które zobowiązuje". - Więc ja was bardzo proszę - zachowujmy się jak ludzie, bo to żeśmy sobie wypracowali.

- A pana, panie prezesie bardzo proszę, żeby pan nie buntował ludzi przeciwko sobie.Nie wiem, co panu się stało. Ja panu bardzo współczuję, ale proszę współczuć innym i dać im normalnie żyć, bo wszystko, co pan robi, to - przepraszam bardzo - mnie to obraża - pan niszczy godność Lecha, to pan ją niszczy, dołuje. Naprawdę tak się dzieje.

- Kiedy stanął tutaj Donald Tusk i powiedział, że pracował wśród was, wy wygwizdaliście człowieka, który dla was i z wami pracował. - Solidarność to słowo, które zobowiązuje. Nasze dzieci oglądają to wszystko. Co myśmy sobie wywalczyli po trzydziestu latach? Gwizdy, nieszanowanie ludzi, którzy tam byli i robili?

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 31-08-2010 20:56
#JCD - user - max%
Ja tam nigdy "Solidarności" za grupę mędrców czy mężów stanu nie uważałem. Ot, zwykłe zbiorowisko ludzi, którzy jednak mieli odwagę się postawić. Niestety, przez to ich poziom kultury wcale się nie zwiększył, co dosyć boleśnie było widać na obchodach XXX lecia tego związku.

Jarek zaczyna odstawiać cyrki o jakich chyba nawet Lechowi się nie śniło [yyy] no ale nie o nim temat :p Też podoba mi się kreacja pani Krzywonos, która wprost i w prostych słowach powiedziała co myśli o ten "prawie" solidarnej "Solidarności" i zachowaniu jej członków.

--------------------

Dodane: 31-08-2010 21:09
#Sango - user - 100%
Ogólnie dno.Ale wróce do wypowiedzi Krzywonos...powiedziała bardzo dobrze nareszcie ktoś szczerzy tak jak Palikot podziwiam takich ludzi!

Dodane: 31-08-2010 21:22 - Edytowane przez Bociak dnia 31-08-2010 21:25
#Bociak - user - max%
Wreszcie ktoś kto powiedział prawdę Kaczyńskiemu... ulżyło mi. :p Niewiarygodna szopka ze strony Jarosława... Coraz bardziej jestem na nie, odnośnie tego "polityka". Kłamanie w żywe oczy i opowiadanie bzdur - witajmy w Polsce.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 31-08-2010 21:53
#Cyrus - user - max%
Jak tylko przeczytałem o jej wypowiedzi na WP to wbiłem na Youtube i dokładnie to obejrzałem :d Jest ona politykiem o którym wcześniej nie słyszałem, ale już ja podziwiam za słowa prawdy tak publicznie przekazanej :)
Moim zdaniem Jarek jest już skończony. Oby było więcej takich polityków jak Henryka Krzywonos :)

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 31-08-2010 22:03
#Bociak - user - max%
Moim zdaniem Jarek jest już skończony. Oby było więcej takich polityków jak Henryka Krzywonos :)

Jarek skończony - chyba śnisz. xD To jest Polska, tu jest wielu nieogarniętych ludzi którym podoba się taka polityka i niestety mały mamy na to wpływ.

--------------------

Dodane: 31-08-2010 22:04
#JCD - user - max%
Cyrus napisał/a:

Jakich polityków? Ta kobieta była działaczką "Solidarności" i na tym jej rola w polityce się skończyła :p

--------------------

Dodane: 31-08-2010 22:19
#Darknes - user - max%
Wiecie co ? Ja mam te wszystkie rocznice gdzieś... Polacy nawet świętują swoje porażki aby tylko mieć wolne i się napić wódki "Bo jest za co świętować". Jarek się zbłaźnił -> i bardzo dobrze. Niech sobie zbuduje bunkier i zamknie się w nim wraz z całym obecnym sejmem a następnie wysadzi w powietrze :d

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 31-08-2010 22:55
#Cyrus - user - max%
JCD napisał/a:
Jakich polityków? Ta kobieta była działaczką "Solidarności" i na tym jej rola w polityce się skończyła :p

Sorry, mój błąd xD Coś mi się pomieszało, za dużo się dzisiaj reportaży z WP naoglądałem ^^

Jarek jest skończony w moich oczach. Wiadomo, że są ludzie którzy go popierali, popierają i popierać będą. Ale ich jest coraz mniej.

--------------------

Dodane: 31-08-2010 23:53
#Ippo - user - 80%
Bardzo podziwiam tą panią za odwagę, bo po prostu skorzystała z tego o co walczyła czyli o wolność słowa. Gwizdanie i buczenie na nią było po prostu chamskie. Czytając jej biografię można być pod dużym wrażeniem. Moim zdaniem, gdy stała się bohaterką spokojnie by mogła starać się o włączenie się do polityki, ale zapewne uznała, że nie jest jej to potrzebne :d . Chwała jej za to.

--------------------
Dodane: 01-09-2010 09:00
#by_black - systemadmin - max%
Nie muszę chyba wielu słów używać aby to wszystko określić, bo wszyscy widzieli co się stanie, ale najciekawsze było to, że wszyscy PiS-owcy pokazali jakimi ludźmi są, w stosunku do Pani Krzywonos. Miała kobieta racje, to co się tam stało to absurd, a Jarek z wywyższaniem swojego brata PRZESADZA!

Teraz tylko czekać na PiS-owców którzy zaczną bronić Jarka i jego poglądów, ciekawe jak teraz to będą tłumaczyć..

Dodane: 01-09-2010 09:18
#Cyrus - user - max%
Tu macie jeszcze ciekawą wypowiedź Pani Henryki dla radia :)
http://www.polski...86492.html
Bardzo mądrze mówi. W dodatku widzimy "zasługi" w całym strajku Jarka, czyli żadne. A w tej całej uroczystości wydawało mi się, że odgrywał większą rolę niż sami przywódcy strajku...

--------------------

Dodane: 01-09-2010 11:04
Podobała mi się ta wypowiedź pani Henryki xD Wcześniej nie miałem pojęcia o jej istnieniu a tu proszę :) Powiedziała w końcu coś o czym tylko szeptano ;) Mam nadzieje że po tym wydarzeniu ,niektórzy zwolennicy Kaczyńskiego przejrzą na oczy i zobaczą że ich idol nie jest szczerozłoty.

--------------------

Dodane: 01-09-2010 11:48
#by_black - systemadmin - max%
Synek, nie przejrzą, a staną się jeszcze bardziej agresywni, jaka partia tacy członkowie i wyborcy, zobacz że powiedziała to co uważała i nagle obelgi poleciały w jej stronę z ust PiS-owców, a powiedziała wystarczająco dużo prawdy by zabolała kogo trzeba, to teraz trzeba czekać i na ludzi, którzy są za PiS-em, Jarosław potrafi buntować i chyba dlatego tylu zwolenników ma.

Dodane: 01-09-2010 13:32
#Darknes - user - max%
Ja wczoraj będąc u fryzjera tego wywiadu słuchałem xD Teraz jak słuchałem drugi raz dopiero się skapnąłem, że już to słyszałem xD Bardzo dobrze kobieta powiedziała. Ale tak jak Black mówi to i tak nie wiele da, ludzie są tak tępi, że i tak staną po złej stronie xD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 01-09-2010 21:50
#Cyrus - user - max%
Ale po wyborach wielu ściągnęło klapki z oczu i zobaczyli jaki jest Jarek na prawdę. Nie można mówić, że wszyscy ludzie są tępi bo jednak nie dopuściliśmy Jarka do władzy. To sie niedługo skończy, tylko musimy jeszcze poczekać xD

--------------------

Dodane: 01-09-2010 22:04
#Bociak - user - max%
Ale po wyborach wielu ściągnęło klapki z oczu i zobaczyli jaki jest Jarek na prawdę. Nie można mówić, że wszyscy ludzie są tępi bo jednak nie dopuściliśmy Jarka do władzy. To sie niedługo skończy, tylko musimy jeszcze poczekać xD

Tak, ale sam zobacz że zwolenników Jarka było niewiele mniej.. co tu mówić, miejmy nadzieję że niektórzy pójdą po rozum po głowy, bo na to co on obecnie wyprawia, nie można przymknąć oka.

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online