Dziś jest Niedziela, 12 Luty 2012, godz 07:03
OnLine: 42, statystyki
index > Naruto
Temat: Naruto: Obito to nie Tobi
Dodane: 07-09-2010 20:01 - Edytowane przez Marcin00 dnia 07-09-2010 20:05
#Marcin00 - user - 90%
Kyuubi00 napisał/a:

stworzyłeś sam ten syf to może sam z niego wyjdziesz
więc mała korekta
leben ließ -> "pozwól żyć"
a nie oddał swoje życie
sorki Marcin ale niech się troszkę pomęczy :d

Hahahaha skąd ty to wziąłeś "pozwól żyć"? Tja translator coś źle podał :>, ließ jest to forma przeszła od lassen czyli "zostaw", a tak sformułowane wyrażenie oznacza "oddał życie" :) .

--------------------

Dodane: 09-09-2010 20:36 - Edytowane przez DorheaTuasi dnia 09-09-2010 20:40
1. Zawsze można zmienić to, co w databooku piszę.
2. To nie jest argument.
3. Cóż, nie wiem jak to wyjaśnić.
4. Nie wiem, kto kieruje się podobnymi imionami ale jest w błędzie. Z tym się zgadzam.
5. Fryzury Uchiha są podobne. Zgadzam się.
6. Nie wiem czy pamiętasz, ale Uchiha był najpotężniejszym klanem a ich protoplasta był synem Mędrca Sześciu Ścieżek.
7. Cóż, on był przekonany, że Obito nie żyje, ale ostatecznie zwłok nie odnaleziono. Mógł być przecież przywrócony do życia i być królikiem doświadczalnym. Z resztą mógł się zmienić tak jak Pain zmienił Yuurę w Itachiego.
8. A mógłbyś żyć bez głowy? (Hidan) A mógłbyś żyć z rozciągniętym ciałem jak wąż? (Orochimaru) I takie rzeczy są możliwe w Naruto :)
9. On nie ma umiejętności rozpoznawania chakry.

- Wrócę jeszcze do pkt pierwszego. Chodzi mi o to, że autor mógł tak napisać, by czytelnicy przyjęli to za prawdę i odrzucą daną opcję. Co za tym idzie większe zdziwienie na podaną odpowiedź w mandze. -

Wszyscy (albo większość, nie przeczytałem całego tematu) potwierdzają teorię założyciela tematu, więc żeby wszystkich nie powtarzać będę inny ;) A jak to będzie to niedługo się wyjaśni.
Pozdrawiam.

Dodane: 09-09-2010 20:46 - Edytowane przez Marcin00 dnia 09-09-2010 20:47
#Marcin00 - user - 90%
DorheaTuasi napisał/a:
2. To nie jest argument.
4. Nie wiem, kto kieruje się podobnymi imionami ale jest w błędzie. Z tym się zgadzam.
6. Nie wiem czy pamiętasz, ale Uchiha był najpotężniejszym klanem a ich protoplasta był synem Mędrca Sześciu Ścieżek.
7. Cóż, on był przekonany, że Obito nie żyje, ale ostatecznie zwłok nie odnaleziono. Mógł być przecież przywrócony do życia i być królikiem doświadczalnym. Z resztą mógł się zmienić tak jak Pain zmienił Yuurę w Itachiego.

1,2,3. Załóżmy, że Databooka kupi 2 miliony osób (kupiło więcej) na całym świecie ze złą informacją i wydał na niego koło 10 Euro :>, ja również posiadam Databooki nawet 3 i w nim jest zawarta zła informacja. Wtedy idzie się do sądu i sądzi się o odszkodowanie lub zwrot kasy... i wiesz jaki się stanie burdel.
6. Nie wmawiaj mi teraz że Obito był nagle geniuszem... był przeciętnym ninją na którym leżała presja klanu.
7. Podaj mi jedno zdanie w mandze czy anime gdzie jest napisane, że zwłok nie znaleziono?
8. To są wyniki eksperymentów :d , można też zliczyć zdolności klanu, a zdolnością klanu Uchiha jest Sharingan i duże pokłady chakry, no i zdolność kontrolowania Bijuu ze względu na to że wywodzą się od Rikudou Seninn'a, nic więcej nic mniej.

--------------------

Dodane: 09-09-2010 20:53
Marcin00 napisał/a:
DorheaTuasi napisał/a:
2. To nie jest argument.

1,2,3. Załóżmy, że Databooka kupi 2 miliony osób (kupiło więcej) na całym świecie ze złą informacją i wydał na niego koło 10 Euro :>, ja również posiadam Databooki nawet 3 i w nim jest zawarta zła informacja. Wtedy idzie się do sądu i sądzi się o odszkodowanie lub zwrot kasy... i wiesz jaki się stanie burdel.
6. Nie wmawiaj mi teraz że Obito był nagle geniuszem... był przeciętnym ninją na którym leżała presja klanu.
7. Podaj mi jedno zdanie w mandze czy anime gdzie jest napisane, że zwłok nie znaleziono?
8. To są wyniki eksperymentów :d , można też zliczyć zdolności klanu, a zdolnością klanu Uchiha jest Sharingan i duże pokłady chakry, no i zdolność kontrolowania Bijuu ze względu na to że wywodzą się od Rikudou Seninn'a, nic więcej nic mniej.

1. Cóż, może i racja. Znalazłem stronkę, w której możesz je obejrzeć za darmo, jak znajdę link to Ci podam.
2. Orochimaru też nie był od początku geniuszem. Był zwykłym dzieckiem, który też miał swoje marzenia, myśli, poglądy itp.
3. Nie było też powiedziane, że znaleziono.

Jedna rzecz mnie dziwi. Tobi ani razu nie użył Katon, co u Uchiha to najpotężniejsze techniki. Zetsu też mi się coś nie podoba :d

Dodane: 09-09-2010 21:04
#Marcin00 - user - 90%
1. Nie może tylko na pewno... Databooki mam w domu więc nie musisz mi nic dawać, z resztą wiele razy dawałem linki do strny z databookami :>.
2. Orochmiaru był dzieckiem? Jeżeli ukończyć akademię ninja w wieku 6 lat i zostać w tym wieku wysyłany na misje ty nie nazywasz geniuszem to ja nie wiem xD. Taki Obito potrzebował dwa razy więcej czasu aby ukończyć akademię... i zostać ninja.
3. Ja tego nie powiedziałem, że znaleziono jego ciało czy je pogrzebano :p , ja tylko powiedziałem że Obito jest MARTWY i nic więcej.

--------------------

Dodane: 14-09-2010 21:26
Trzy rzeczy : Obito jest martwy, bo tak uznał kishimoto, aon ma władzę. 2. Obito nigdy nie był tak utalentowany, jak chociażby Sasuke czy Deidara. 3. Jak mógł otrzymać Mangenky skoro nie zabił najbliższego przyjaciela ? Kakahsi nim był, ażyje...

--------------------
Ludzie boją się zmiany. Nawet na lepsze. - Józef Ignacy Kraszewski.

Anioł nigdy nie upada. Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie. Człowiek upada i powstaje.
F.Dostojewski

"Nullum potentius satelittium
quam amici fidelis" - Nie ma potężniejszych obrońców
nad wiernych przyjaciół

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online