Dziś jest Niedziela, 12 Luty 2012, godz 07:03
OnLine: 43, statystyki
index > Nauka, Historia, Filozofia > Edukacja
Temat: Rok szkolny - 2010/2011
Dodane: 28-08-2010 23:56 - Edytowane przez Tomskii dnia 28-08-2010 23:57
#Tomskii - user - 40%
Może to nie ten dział, ale...

Jako, że 1 września zbliża się do nas coraz szybciej, postanowiłem założyć ten temat. No więc, jak macie zamiar spędzić ten rok? Wkuwać i przygotowywać się do końcowych egzaminów? Nadrabiać przykre oceny z zeszłego roku? Starać się o świadectwo z paskiem? Czy może zupełnie to olać i trzymać się zasady "pożyjemy zobaczymy"? :p

Zapraszam do tematu :)

--------------------
Dodane: 29-08-2010 00:08
#Olciiak - user - 90%
Na dzień dzisiejszy w moim przypadku jest to "pożyjemy, zobaczymy", bo idę do nowej szkoły. Wiadomo, chciałoby się wypaść jak najlepiej, ale jak wyjdzie, to kompletnie nie mam pojęcia D: Za dużo się nasłuchałam o tym, jaka to różnica poziomów między liceum a gimnazjum D:

--------------------
Dodane: 29-08-2010 00:17
#Ippo - user - 80%
Ja w tym roku będę pisał maturę, więc chyba to będzie ciężki rok dla mnie, ale na razie o tym nie myślę. :p Wszystko się okaże w roku szkolnym, ale mam dość ostry zapał do nauki (ciekawe jak długo na tym zapale pociągnę) :d .

--------------------
Dodane: 29-08-2010 00:25
#Pepe - user - max%
Wkuwać i przygotowywać się do końcowych egzaminów?

Are you fucking kidding me ? xD Egzaminy na szczęście mam za sobą ale przed sobą mam nową szkołę, liceum . Nie idę do szkoły dla elity, ot średnia . Koledzy mówią że to przedłużenie gimnazjum więc spokojnie moja rozczochrana :d Jedyne co mnie nurtuje to to by mieć fajną klasę , resztę przyniesie czas .

--------------------
iSayumi
Dodane: 29-08-2010 09:37 - Edytowane przez Cheon dnia 29-08-2010 09:37
#Cheon - user - 90%
Ja również idę do ''nowej'' szkoły, tj. gimnazjum, które jest w tym samym budynku, co podstawówka. Podzielili nas niestety i będę z tymi, z którymi nie miałem zbyt dobrego kontaktu. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży i klasa będzie lepsza i bardziej zgrana, niż to miało miejsce wcześniej.

--------------------

Dodane: 29-08-2010 09:55 - Edytowane przez Sango dnia 29-08-2010 09:56
#Sango - user - 100%
Raczej będzie 'pożyjemy,zobaczymy' ale nie w tym roku...w tym roku raczej się postaram ale przemęczać się nie będe...

--------------------

Dodane: 29-08-2010 10:18 - Edytowane przez pacin dnia 29-08-2010 10:19
#pacin - user - 90%
Bardzo chciałbym ponieść się zasadzie "pożyjemy,zobaczymy", ale obiecałem sobie, że w trzeciej klasie jeszcze bardziej przyłożę się do nauki. A wszystko przez te testy. Chce je napisać tak dobrze jak mnie tylko na to stać. Na zakończenie gimnazjum przydałby się jakiś pasek na świadectwie i zostaje mi tylko nadzieja, że wytrwam.

--------------------
Dodane: 29-08-2010 10:52
#Boban - user - 30%
Ippo napisał/a:
Ja w tym roku będę pisał maturę, więc chyba to będzie ciężki rok dla mnie, ale na razie o tym nie myślę. :p Wszystko się okaże w roku szkolnym, ale mam dość ostry zapał do nauki (ciekawe jak długo na tym zapale pociągnę) :d .

Żartujesz , "...ciężki rok dla mnie" wbrew pozorom klasa maturalna jest najlżejsza , wcale nie będzie tak ciężko jak Ci się wydaje (chyba ze masz zamiar spędzać sobie sen z powiek przy pomocy ciężkiej nauki) a tak generalnie klasa maturalna to tylko formalność "agonia" edukacji w szkole średniej ;)

Dodane: 29-08-2010 11:10
#Cyrus - user - max%
Ja też jestem w klasie maturalnej, ale odpadło mi z jakieś 5 przedmiotów więc dużo czasu w tej budzie spędzać nie będę :d Czas na naukę można poświęcić tylko przedmiotom z których się pisze maturę... a resztę można oblać ciepłym moczem :d

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 29-08-2010 11:32
#lipa911 - user - 20%
Mnie teraz też czeka klasa maturalna no i dodatkowo jeszcze dyplom technika. Mój plan jest taki jak Cyrusa, największy nacisk położyć na te przedmioty maturalne, a tamte, które zostają spokojnie sobie można odpuścić, choć nie do takiego stopnia, żeby mieć później problemy z tym związane.

Dodane: 29-08-2010 11:48
#Zuza - user - max%
W tym roku zapisuję się na korepetycje z biologii i angielskiego, to na pewno. Poza tym skupiam się na przedmiotach rozszeżonych, czyli biorę się za naukę, ale z tego co potrzebuję. Resztę olewam i oceny mi wiszą.

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 29-08-2010 11:54
Ja teraz idę do drugiej klasy gim ;] Zawsze staram się na początku roku szkolnego, resztę olewam, ale w tym roku pragnę inaczej. Wszystko dlatego, że szkoła organizuje z dofinansowania UE i jeśli bd 'prymusem' w mojej klasie, możliwe że pojadę na Cypr... Pożyjemy, zobaczymy ;]

--------------------

"Nie mogąc być różą, jestem jej odbiciem"
Dodane: 29-08-2010 12:45
#MidulGT - user - 80%
Tomsky napisał/a:
Czy może zupełnie to olać i trzymać się zasady "pożyjemy zobaczymy"? :p

Tak robiłem w roku szkolnym 2009/2010 i miałem średnią 4.0 więc chciał bym się w tym roku trochę postarać i coś lepszego jak przynajmniej 4.3 ;p

--------------------

Moje rysunki:
http://midulgt.de...m/gallery/
Dodane: 29-08-2010 17:48 - Edytowane przez tomekkr11 dnia 29-08-2010 17:49
Ja w tym roku będę pisał egzaminy gimnazjalne więc raczej na lekcjach muszę słuchać. Zamierzam też walczyć o pierwsze miejsce i o nagrodę więc kolejny powód do nauki. Oceny miałem teraz dobre same 5 i 3 szóstki miałem lecz do prymusa przydałoby się więcej celujących. Gdybym był prymusem to moją nagrodą będzie rower górski, bo ten mój komunijny trochę jest popsuty. Ostatni rok w szkole w której jestem od 4 klasy i liceum do którego chodziła poprzednia trójka rodzeństwa. Ale cieszę się, że szkołę zmienię zbyt wiele przykrości mnie w niej zadano.

--------------------

"W życiu piękne są tylko chwile"
Dodane: 29-08-2010 18:32 - Edytowane przez szpila59 dnia 29-08-2010 18:33
#szpila59 - user - 10%
Tomsky napisał/a:
Może to nie ten dział, ale...

Wkuwać i przygotowywać się do końcowych egzaminów? Nadrabiać przykre oceny z zeszłego roku? Starać się o świadectwo z paskiem?

Zapraszam do tematu :)

U mnie będzie dokładnie tak jak napisałeś, bo właśnie kończę gimnazjum i muszę się wziąść za naukę, ponieważ chcę nazbierać jak najwięcej punktów, aby dostać się do mojego wymarzonego liceum :d
Muszę też poprawić sobie "oceny" w oczach nauczycieli, bo w zeszłym roku nie były one za dobre... :d (czyt. jazda na dwójach, skakanie z płótów, wyskakiwanie z okien klas, uwagi, nagany i wizyty u dyrki... a kiedyś byłam wzorową uczennicą ze średnią 5.20.. to były czasy hahahahahaha :d )

Dodane: 30-08-2010 21:36 - Edytowane przez Bociak dnia 30-08-2010 21:37
#Bociak - user - max%
Zacznie się trzecia klasa gimnazjum, więc egzaminy... Już od początku muszę zabrać się do nauki, tym bardziej z przedmiotów ścisłych z których mam problemy. Miejmy nadzieje że się to uda.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 30-08-2010 21:41
A ja za to... Jestem studentką i pierwszego września nie zaczynam roku szkolnego :d

http://static.ak....2anwu7.gif

Ale zacznie się rok akademicki... Może wtedy się coś więcej wypowiem. Dodam tylko, że pierwszego września muszę się kopsnąć do dziekanatu, bo muszę oddać indeks :p Więc i tak muszę wstać.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 30-08-2010 22:21
Kayleigh90 - Studia to bardzo ciężki okres w życiu, gdyby nie biedronka to nie wiem co by było z naszymi studentami, jakbyście wyżyli xD

A tak seryjnie to rok szkolny zamierza tak jak zwykle przebimbać xD a potem obudzić się w maju i nadrabiać 8 miesięcy xDD

Dodane: 30-08-2010 22:33
Również zaliczam się do grona studentów i 1 września będzie dla mnie dniem wolnym ^^ Ale od 1 października to już nie ma zmiłuj ;) Trzeba będzie założyć temat o Roku akademickim 2010/2011 to się bardziej rozpiszę ;)

--------------------

Dodane: 30-08-2010 22:42
Ta wyobrażam sobie xD
Lista akcji studenckich
- Pomóżmy przeżyć studentom xD
- Podaruj studentom kasę na wódkę

I wiele innych akcji tego typu xP Kurdę aż załuję że poszedłem do technikum tak bym był rok wcześniej na studiach xD

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online