Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:34
OnLine: 37, statystyki
index > Nauka, Historia, Filozofia > Edukacja
Temat: Rok szkolny, akademicki 2010/2011
Dodane: 28-08-2010 23:56 - Edytowane przez by_black dnia 24-04-2012 14:50
#Tomskii - user - 40%
Może to nie ten dział, ale...

Jako, że 1 września zbliża się do nas coraz szybciej, postanowiłem założyć ten temat. No więc, jak macie zamiar spędzić ten rok? Wkuwać i przygotowywać się do końcowych egzaminów? Nadrabiać przykre oceny z zeszłego roku? Starać się o świadectwo z paskiem? Czy może zupełnie to olać i trzymać się zasady "pożyjemy zobaczymy"? :p

Zapraszam do tematu :)

Dodane: 29-08-2010 00:17
#Ippo - user - 80%
Ja w tym roku będę pisał maturę, więc chyba to będzie ciężki rok dla mnie, ale na razie o tym nie myślę. :p Wszystko się okaże w roku szkolnym, ale mam dość ostry zapał do nauki (ciekawe jak długo na tym zapale pociągnę) :d .

--------------------
Dodane: 29-08-2010 00:25
#Pepe - user - max%
Wkuwać i przygotowywać się do końcowych egzaminów?

Are you fucking kidding me ? xD Egzaminy na szczęście mam za sobą ale przed sobą mam nową szkołę, liceum . Nie idę do szkoły dla elity, ot średnia . Koledzy mówią że to przedłużenie gimnazjum więc spokojnie moja rozczochrana :d Jedyne co mnie nurtuje to to by mieć fajną klasę , resztę przyniesie czas .

--------------------
iSayumi
Dodane: 29-08-2010 09:37 - Edytowane przez Cheon dnia 29-08-2010 09:37
#Cheon - user - 90%
Ja również idę do ''nowej'' szkoły, tj. gimnazjum, które jest w tym samym budynku, co podstawówka. Podzielili nas niestety i będę z tymi, z którymi nie miałem zbyt dobrego kontaktu. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży i klasa będzie lepsza i bardziej zgrana, niż to miało miejsce wcześniej.

--------------------

Dodane: 29-08-2010 09:55 - Edytowane przez Sango dnia 29-08-2010 09:56
#Sango - user - 100%
Raczej będzie 'pożyjemy,zobaczymy' ale nie w tym roku...w tym roku raczej się postaram ale przemęczać się nie będe...

--------------------

Dodane: 29-08-2010 10:18 - Edytowane przez pacin dnia 29-08-2010 10:19
#pacin - user - 90%
Bardzo chciałbym ponieść się zasadzie "pożyjemy,zobaczymy", ale obiecałem sobie, że w trzeciej klasie jeszcze bardziej przyłożę się do nauki. A wszystko przez te testy. Chce je napisać tak dobrze jak mnie tylko na to stać. Na zakończenie gimnazjum przydałby się jakiś pasek na świadectwie i zostaje mi tylko nadzieja, że wytrwam.

--------------------
Dodane: 29-08-2010 10:52
#Boban - user - 30%
Ippo napisał/a:
Ja w tym roku będę pisał maturę, więc chyba to będzie ciężki rok dla mnie, ale na razie o tym nie myślę. :p Wszystko się okaże w roku szkolnym, ale mam dość ostry zapał do nauki (ciekawe jak długo na tym zapale pociągnę) :d .

Żartujesz , "...ciężki rok dla mnie" wbrew pozorom klasa maturalna jest najlżejsza , wcale nie będzie tak ciężko jak Ci się wydaje (chyba ze masz zamiar spędzać sobie sen z powiek przy pomocy ciężkiej nauki) a tak generalnie klasa maturalna to tylko formalność "agonia" edukacji w szkole średniej ;)

Dodane: 29-08-2010 11:10
#Cyrus - user - max%
Ja też jestem w klasie maturalnej, ale odpadło mi z jakieś 5 przedmiotów więc dużo czasu w tej budzie spędzać nie będę :d Czas na naukę można poświęcić tylko przedmiotom z których się pisze maturę... a resztę można oblać ciepłym moczem :d

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 29-08-2010 11:32
#lipa911 - user - 20%
Mnie teraz też czeka klasa maturalna no i dodatkowo jeszcze dyplom technika. Mój plan jest taki jak Cyrusa, największy nacisk położyć na te przedmioty maturalne, a tamte, które zostają spokojnie sobie można odpuścić, choć nie do takiego stopnia, żeby mieć później problemy z tym związane.

Dodane: 29-08-2010 11:48
#Zuza - user - max%
W tym roku zapisuję się na korepetycje z biologii i angielskiego, to na pewno. Poza tym skupiam się na przedmiotach rozszeżonych, czyli biorę się za naukę, ale z tego co potrzebuję. Resztę olewam i oceny mi wiszą.

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 29-08-2010 11:54
Ja teraz idę do drugiej klasy gim ;] Zawsze staram się na początku roku szkolnego, resztę olewam, ale w tym roku pragnę inaczej. Wszystko dlatego, że szkoła organizuje z dofinansowania UE i jeśli bd 'prymusem' w mojej klasie, możliwe że pojadę na Cypr... Pożyjemy, zobaczymy ;]

--------------------

"Nie mogąc być różą, jestem jej odbiciem"
Dodane: 29-08-2010 12:45
#MidulGT - user - 80%
Tomsky napisał/a:
Czy może zupełnie to olać i trzymać się zasady "pożyjemy zobaczymy"? :p

Tak robiłem w roku szkolnym 2009/2010 i miałem średnią 4.0 więc chciał bym się w tym roku trochę postarać i coś lepszego jak przynajmniej 4.3 ;p

--------------------

Moje rysunki:
http://midulgt.de...m/gallery/
Dodane: 29-08-2010 17:48 - Edytowane przez tomekkr11 dnia 29-08-2010 17:49
Ja w tym roku będę pisał egzaminy gimnazjalne więc raczej na lekcjach muszę słuchać. Zamierzam też walczyć o pierwsze miejsce i o nagrodę więc kolejny powód do nauki. Oceny miałem teraz dobre same 5 i 3 szóstki miałem lecz do prymusa przydałoby się więcej celujących. Gdybym był prymusem to moją nagrodą będzie rower górski, bo ten mój komunijny trochę jest popsuty. Ostatni rok w szkole w której jestem od 4 klasy i liceum do którego chodziła poprzednia trójka rodzeństwa. Ale cieszę się, że szkołę zmienię zbyt wiele przykrości mnie w niej zadano.

--------------------

"W życiu piękne są tylko chwile"
Dodane: 29-08-2010 18:32 - Edytowane przez szpila59 dnia 29-08-2010 18:33
#szpila59 - user - 10%
Tomsky napisał/a:
Może to nie ten dział, ale...

Wkuwać i przygotowywać się do końcowych egzaminów? Nadrabiać przykre oceny z zeszłego roku? Starać się o świadectwo z paskiem?

Zapraszam do tematu :)

U mnie będzie dokładnie tak jak napisałeś, bo właśnie kończę gimnazjum i muszę się wziąść za naukę, ponieważ chcę nazbierać jak najwięcej punktów, aby dostać się do mojego wymarzonego liceum :d
Muszę też poprawić sobie "oceny" w oczach nauczycieli, bo w zeszłym roku nie były one za dobre... :d (czyt. jazda na dwójach, skakanie z płótów, wyskakiwanie z okien klas, uwagi, nagany i wizyty u dyrki... a kiedyś byłam wzorową uczennicą ze średnią 5.20.. to były czasy hahahahahaha :d )

Dodane: 30-08-2010 21:36 - Edytowane przez Bociak dnia 30-08-2010 21:37
#Bociak - user - max%
Zacznie się trzecia klasa gimnazjum, więc egzaminy... Już od początku muszę zabrać się do nauki, tym bardziej z przedmiotów ścisłych z których mam problemy. Miejmy nadzieje że się to uda.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 30-08-2010 21:41
A ja za to... Jestem studentką i pierwszego września nie zaczynam roku szkolnego :d

http://static.ak....2anwu7.gif

Ale zacznie się rok akademicki... Może wtedy się coś więcej wypowiem. Dodam tylko, że pierwszego września muszę się kopsnąć do dziekanatu, bo muszę oddać indeks :p Więc i tak muszę wstać.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 30-08-2010 22:21
Kayleigh90 - Studia to bardzo ciężki okres w życiu, gdyby nie biedronka to nie wiem co by było z naszymi studentami, jakbyście wyżyli xD

A tak seryjnie to rok szkolny zamierza tak jak zwykle przebimbać xD a potem obudzić się w maju i nadrabiać 8 miesięcy xDD

Dodane: 30-08-2010 22:33
Również zaliczam się do grona studentów i 1 września będzie dla mnie dniem wolnym ^^ Ale od 1 października to już nie ma zmiłuj ;) Trzeba będzie założyć temat o Roku akademickim 2010/2011 to się bardziej rozpiszę ;)

--------------------

Dodane: 30-08-2010 22:42
Ta wyobrażam sobie xD
Lista akcji studenckich
- Pomóżmy przeżyć studentom xD
- Podaruj studentom kasę na wódkę

I wiele innych akcji tego typu xP Kurdę aż załuję że poszedłem do technikum tak bym był rok wcześniej na studiach xD

Dodane: 30-08-2010 23:16
Lista akcji studenckich
- Pomóżmy przeżyć studentom xD

Taki temat już jest, ale w tylko dla aktywnych :p Kto wie, ten wie :p

Ale od 1 października to już nie ma zmiłuj

O czym ty mówisz, jaki pierwszy? Dla mnie ten dzień to jest dzień wolny xD Przeca 1 października na inaugurację chodzą tylko niedoinformowani, czytaj pierwszaki xDD

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online