Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:34
OnLine: 36, statystyki
index > Manga i Anime > One Piece
Temat: One Piece: Skarb
Dodane: 27-08-2010 23:48 - Edytowane przez Ippo dnia 27-08-2010 23:48
#Ippo - user - 80%
Jak myślicie czym tak na prawdę jest skarb One Piece? Czy istnieje? I co sprawia, że niemal każdy pirat chcę go znaleźć.

Ten temat będzie oczywiście budowany na podstawie domysłów, aczkolwiek może do czegoś ciekawego będzie można dojść, bo jakoś nie wyobrażam sobie, aby ten skarb zawierał tylko korzyści majątkowe w postaci beli :d . Zapraszam do tematu.

--------------------
Dodane: 27-08-2010 23:52
#Bociak - user - max%
Na pewno to nie są jakieś tam pieniądze. ;) To musi być coś więcej, ale co? xD Bo ja nie mam jak na razie żadnych pomysłów. Tyle na razie mogę powiedzieć, czyli nic. :p

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 28-08-2010 00:09
#Pepe - user - max%
I co sprawia, że niemal każdy pirat chcę go znaleźć.

Jak co ? Przecież to zdobycz króla piratów , każdy wie że One Piece to nie są jakieś drobiazgi :p
Trudno mi powiedzieć co tam jest bo nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale też wątpię by były to pieniądze . Może to jakiś artefakt, może sterta devil fruitów ( o ile nie zgniły xD ) może pamiętnik Rogera a może to wszystko razem wzięte ? :p Naprawdę jest to odwieczne pytanie każdego fana tej mangi i anime. Czasami mam takie wrażenie że jest tam kartka papieru na której jest napisane że największym skarbem są nakama i przygody które z nimi przeżyliśmy by znaleźć ten list xD

--------------------
iSayumi
Dodane: 28-08-2010 08:18
#Bociak - user - max%
Czasami mam takie wrażenie że jest tam kartka papieru na której jest napisane że największym skarbem są nakama i przygody które z nimi przeżyliśmy by znaleźć ten list xD

Nie, to by było stanowczo przesłodzone. :p Może ukryta jest tam jakaś dawna tajemnica, czy coś związanego z Poneglyphami, czy tą całą niszczycielską bronią?

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 28-08-2010 10:30
#by_black - systemadmin - max%
Niby Luffy ostatnio skracał swoje życie? Może to jest coś, co pozwoli mu je przywrócić do normalnego porządku? :p

--------------------
Dodane: 28-08-2010 10:49 - Edytowane przez Ichigo49 dnia 28-08-2010 10:57
#Ichigo49 - user - 10%
Właściwie chyba większość z oglądaczy nie zastanawiała się nad tym bo wszyscy skupiali się nad przygodami luffy'iego a za nim on dotrze do legendarnej wyspy Raftel (czy jakoś tak :d ) to jeszcze kupa czasu. Jedno jest pewnie legendarny skarb "One Piece" napewno istnieje. A co to za skarb to nie sposób zgadnąć chociaż to prawie pewne ze będzie tam kupa złota :p moze devil's fruit, moze mapy wszystkich wysp na grand line, moze wspaniale miecze i możliwe ze Rio Poneglyph.

Dodane: 28-08-2010 18:16
#Cyrus - user - max%
No trochę skarbów tam będzie zapewne, ale nie one będą przyciągać naszą uwagę. Będzie pewnie coś wyjątkowego, może coś osobistego Rogera, coś co dla niego było skarbem. Oda ma dużą wyobraźnię więc pewno coś wymyśli xD

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 28-08-2010 20:04
#Blade69 - user - 50%
wg mnie skarb bedzie mial kilak podlozy. na 99% jestem pewien poneglypha. Kasy bym sie nie spoedziewal... antyczne bronie sa prawdopodobne... drzewko devil's fruitow tez jest mozliwe...

--------------------
"(..)on zapytał mnie z miejsca: Jakie ma pan zdanie?
-Sprawiedliwość i prawda to jest dla mnie wszystko
usłyszałem odpowiedź: Odejdź ekstremisto!"

Dodane: 27-09-2010 22:20
#kordos - user - max%
Dla mnie ciekawym byłoby rozwiązanie, gdyby się okazało, że... skarbu nie ma, a król piratów walnął taką gadkę "for fun" i wcześniej wszystko przehulał na rum i panienki. :d
Ale by miał Luffy zonka xD

Dodane: 03-10-2010 21:51
#Aero - user - 90%
W skarbie może być praktycznie wszystko,może owoce,może artefakty,może pieniądze albo po prostu nic.W tej chwili jest to WIELKA nie wiadoma,na pewno kiedyś się dowiemy ale jeszcze dużo czasu do tego.

--------------------
Dodane: 07-11-2010 01:03
Mi się wydaje że roger schował gdzieś sporą ilość złota i jak wiemy był chory i sam oddał się w rece marine, I może chciał im zrobić na złość i powiedział to co powiedział i to co zostało przez niego powiedziane zostało zapamiętane i tak zaczeła się era piratów. taki mały psikus Rogera przed śmiercią. Ale nic nie wiadomo to są tylko przypuszczenia. One piece może nawet nie istnieć. Albo tam może być jakiś potężny owoc.

Dodane: 04-12-2010 00:39 - Edytowane przez Darknes dnia 18-12-2010 22:15
#Darknes - user - max%
Kordos dla jaj to napisał ale tak się zastanawiałem. Roger był taki jak Luffy nie chciał nic zdobywać, nic podbijać, twierdził, ze królem na morzu jest ten kto jest na prawdę wolny i robi co chce, najważniejsze są przygody i przyjaciele a nie skarby. Z pewnością będzie tam poneglyph, którego poszukuje Robin a co do złota i klejnotów to wątpię.

I się trochę historia powtarza. Roger był chory i zostało mu mało lat życia a Luffy sobie właśnie życie skrócił... kolejny, król piratów, który wkrótce po otrzymaniu tytułu umrze ?

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 18-12-2010 21:23
ja se tak ostatnio myślałem na ten temat i tak pomyślałem że luffy znajdzie skrzynie a w niej list że najwiekszym skarbem jest jego załoga i przygody jakie z nimi przeżył :p

Dodane: 19-12-2010 16:30
Możliwe jest, że ten skarb to skarbnica Diabelskich Owoców. Ale to tylko mój domysł, choć od niedawna oglądam więc myślę jak myślę.

Dodane: 02-04-2011 22:00
według mnie najprawdopodobniejszymi scenariuszami jest właśnie ta kartka lub jakieś drzewko devil fruitsów...

--------------------

Moje opowiadanie:
http://dbpolska.n...opic/15127 Serdecznie zapraszam! ;)

Moje rysunki:
http://dbpolska.n...opic/14162
Dodane: 04-04-2011 17:55
#songomat - user - 70%
To jest jeden z argumentów aby oglądać OP. Pomijając całą zajebiaszczą załogę i ich przygody na prawdę nurtujące jest co jest tym skarbem :) Pewnie mnóstwo kasy i złota ale pewnie będzie kilka fantów od których opadną nam kopary. Pewnie Roger zostawił tam coś cenniejszego niż każdy skarb świata :) Pozostaje oglądać i czekać na znalezienie OP (chociaż mi się do tego momentu nie śpieszy bo chcę jak najdłużej mieć przyjemność oglądania tego anime) ;]

--------------------
Dodane: 05-04-2011 19:21
zgadzam się z tobą.także mi sie nie spieszy do znalezienie OP...chciałbym aby ta manga/anime trwała jeszcze długi czas...przynajmniej byłoby co robić przed snem ;P chociaż z 2 strony chciałbym wiedzieć co tam jest... ;)

--------------------

Moje opowiadanie:
http://dbpolska.n...opic/15127 Serdecznie zapraszam! ;)

Moje rysunki:
http://dbpolska.n...opic/14162
Dodane: 12-01-2012 14:35
#Kyuubi - user - 70%
"Mój skarb One Piece, ukryłem go gdzieś pośród Grand Line" - i wszystko jasne. Największym skarbem Rogera były jego przygody i przyjaciele, więc nie znajdą niczego więcej poza ewentualnie listem jak ktoś wcześniej wspominał. Roger chciał tylko żeby era piratów nie przestała istnieć więc wymyślił ten cały skarb ale jednocześnie nie oszukując nikogo bo każdy który dotrze na kraniec Grand Line znajdzie swój One Piece.

Dodane: 12-01-2012 16:03
#Heliaze - user - 100%
Zważywszy na to, co powiedział Białowąsy to przypuszczam, że skarb jest czymś więcej. Mówił co prawda ogólnikami, ale pojawiły się nawiązania do Światowego Rządu, One Piece i znaczenia "D". Z punktu widzenia Białowąsego One Piece jest kluczem do walki pomiędzy Światowym Rządem, a grupką osób, która znajdzie skarb, nawet pojawiła się przestroga dla Sengoku. Ale z drugiej strony Białowąsy raczej nawiązuje do walki pomiędzy wszystkimi piratami, a marines, więc w moim odbiorze One Piece to jakiś zlepek różnych rzeczy i kryjącej się prawdy, która jakoś potwornie musi odciskać prawdę na marines i rządzie.

No i chyba jedno z ważniejszych zdań: "Jeśli ktoś znajdzie ten ogromny skarb, to cały świat zostanie wywrócony do góry nogami". "Światowy Rząd boi się nadejścia tego dnia".

--------------------

Dodane: 16-01-2012 15:04
#Kyuubi - user - 70%
To ciekawe xd. Musiałem przeoczyć ten wątek. Możesz powiedzieć w którym to było odcinku?

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online