Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:34
OnLine: 35, statystyki
index > Manga i Anime
Temat: M/A: Wasze pierwsze anime
Dodane: 23-08-2010 23:54 - Edytowane przez by_black dnia 14-02-2012 10:27
Bo wyszukiwarka nic nie znalazła... No więc jak w temacie. Jakie były wasze pierwsze anime w życiu? Niekoniecznie takie nieświadome, typu Pszczółka Maja, czy Muminki, bo wiele osób się łapie na tym, że nie wiedziało nawet, że to anime.

A więc jak to było ze mną? Nie będę oryginalna - Czarodziejka z Księżyca, bo nawet byłam świadoma, że to produkcja japońska, ale przypadło mi do gustu i często szukałam "bajek podobnych do Czarodziejki z Księżyca" xD I były... Sally Czarodziejka, Kwiatowa Wróżka (czy jakoś tak), czy inne shoujo, nawet Ania z Zielonego Wzgórza. Ale też i Tsubasę oglądałam :d Potem już anime tak często w tv nie puszczali, aż jakoś wróciłam do tego teraz... A jak było z wami?

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 24-08-2010 00:11
Jeżeli "Yataman" to anime to właśnie ten tytuł był moim pierwszym xD "Czarodziejki z Księżyca" też oglądałem, ale chyba nieco później. "Kapitan Tsubasa" też jest w moim dorobku :> Później jednak obejrzałem to najlepsze, które oglądam do dziś ;) Oczywiście chodzi o DB :)

--------------------

Dodane: 24-08-2010 00:52
#Tomson - user - 90%
DB było pierwszym anime, które wiedziałem, że jest anime :p Internet mam stosunkowo od niedawna, kablówki też wcześniej nie miałem, więc byłem uzależniony od brata ciotecznego, który tv satelitarną już miał. Na RTL 7 zaczęliśmy oglądać DB i mnie oszołomiło :d Potem pojawiły się inne RTL'owskie produkcje, ale jednak DB było najpierwsze :)

--------------------

[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011
Dodane: 24-08-2010 01:13
#owerfull - user - max%
Oczywiście moim pierwszym anime był Dragon Ball.DB został u nas wyemitowany dawno przed moimi narodzinami :p Ale miałem jeszcze okazję oglądać ostatnią emisję wszystkich serii.To anime całkowicie odwróciło mnie od bajek które lubiłem i wszedłem powoli w świat anime który okazał się dość ciekawy :)

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 24-08-2010 07:43
A Yu-Gi-Oh to też anime?? Jeśli tak to było moje pierwsze anime, oglądałem je jak na Polsacie leciało. Wszyscy chyba w szkole to oglądali, bo jak jakieś odpusty były to każdy sobie kupował karty i grali. Potem był Król Szamanów też na Polsacie a następnie tak w pełni świadomie zacząłem oglądać DB. Teraz oglądam Naruto a następnie chyba zacznę oglądać Bleacha.

--------------------

"W życiu piękne są tylko chwile"
Dodane: 24-08-2010 08:51
#Sango - user - 100%
Oczywiście że Dragon Ball,i byłem świadomy że to jest anime.Pamiętam jak leciało na RTL.Jeszcze inne anime z tego programu oglądałem,ale nie był tak powalające jak DB.

--------------------

Dodane: 24-08-2010 09:48
Pierwsze anime to anime które szły na Polsacie np. Pokemon Yu-Gi-Oh wtedy nawet nie wiedziałem że to anime tzw. urywkowo oglądałem je i nie rozumiałem prawie nic z nich! Później koło 2 klasy podstawówki zacząłem oglądać Dragon Ball dostałem płytki od kolegi i strrasznie mnie to wkręciło ! Nic innego nie robiłem tylko oglądałem postanowiłem zostać fanem tego anime! Obejrzałem ja całe w 4 klasie potem oglądałem naruto a teraz odświeżam pamięć z DB i mam nadzieję że będzie jeszcze jakaś seria Dragon Ball 4 ever

PS prawie wszyscy oglądali DB jako pierwsze

--------------------
Nie ten jest biedny, kto ma mało, lecz ten kto więcej pragnie.'
Dodane: 24-08-2010 10:21
#malina93 - user - 20%
PAmiętam jeszcze pierwszy odcinek Dragon Ball'a gdy przełączyłem na RTL7 zobaczyłem pierwszy raz malego songa stwierdzilem ze to gówno ;D ale jak oglądałem coraz dłużej to coraz bardziej wciągało ;P i tak juz zostalo moja ulubiona bajka.
Ale pamiętam też jeszcze moją PIERWSZĄ bajke "Rycerze zodiaku" to było coś ;D
ale i tak DB rządzi ;D

Dodane: 24-08-2010 10:29
#mupor - user - 20%
mojim pierwszym anime był własnie db ale byłem tak mały że nie wiedziałem że to anime i nie wiodziałem o co chodzi po prostu podobały mi się obrazki. do tej pory ja i moi kumple oglądamy to chociaz bardziej lubimy naruto.

Dodane: 24-08-2010 12:14
#by_black - systemadmin - max%
Hmm, jakie było moje pierwsze anime? Miałem dwa, a nawet trzy z którymi startowałem, oczywiście nie było to na Polskich kanałach tylko na Niemieckiej VIVA, do tej pory uwielbiam tytuły które tam poznałem, bo naprawdę miały ciekawą fabułę ale również świetną kreskę, przechodząc do konkretów były to anime: "Noir", "Agent Aika" oraz "Hellsing", dopiero później trafiłem na "Dragon Ball" czy "Yaiba" i "Slayers" :)

--------------------
Dodane: 24-08-2010 12:19 - Edytowane przez Darknes dnia 24-08-2010 12:20
#Darknes - user - max%
Jesli mówiąc o nieświadomym to na równi postawił bym "Pszczółkę Maję" i "Muminki", oglądałem również "Mały rycerz El Cid". "Dragon Ball" zarówno jak i "Pokemon" traktowałem również jako zwykłe bajki. Dopiero jak założyłem internet i przypomniała mi się świetna bajka, którą oglądałem u babci czyli "Dragon Ball" przeczytałem, ze to wcale nie jest bajka tylko zwie się to anime... potem trafiłem na DBP poznałem fajnych ludzi i wkręciłem się w ten świat mangi & anime :p

A pierwszą świadomą już produkcją był "Dragon Ball" bo jak już się dowiedziałem, ze to anime postanowiłem obejrzeć to sobie jeszcze raz. Drugie było "Naruto" a potem jakoś tak poleciało i teraz mam już sporo obejrzanych tytułów na koncie :d

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 24-08-2010 12:23
#patrican - user - 0%
Moje pierwsze anime to " Rycerze Zodiaku ", następnie oczywiście oglądałem Dragon Balla i to anime zapamiętam chyba do końca życia, teraz odświeżam sobie pamięć oglądając DB KAI.

Dodane: 24-08-2010 12:31
#Cinek06 - user - 40%
Taak... więc z takich anime-anime to właśnie Rycerze Zodiaku i Dragon Ball :d Pamiętam, po powrocie z przedszkola RTL7(później zmienione na TVN7, tam też leciał DB), 15:15 czy tam 45, na kanapę i oglądamy xD Potem Pokemony były na TV4 bodajże :p No, a takich bajek-anime trochę było- Smerfy, Pszczółka Maja, Kulfon i inne xD Muminków nigdy nie lubiłem, toteż nie oglądałem.

Dodane: 24-08-2010 12:42
#MidulGT - user - 80%
Moim pierwszym anime było dragon ball nie pamiętam ile miałem lat oglądając go 1 raz ale pamiętam że oglądałem go w telewizji nie wiedziałem nawet że to anime i chińska bajka nie wiedziałem nawet o istnieniu takich anime jak naruto itp.

--------------------

Moje rysunki:
http://midulgt.de...m/gallery/
Dodane: 24-08-2010 12:58
#malpex - user - max%
Jak byłem mały to nieświadomie ogladałem anime jednak jak większość z nas ale to znaczy ze to jednak anime podobało mi się od zawsze :d
Nie wiem ktore było pierwsze lecz wydaje mi się ze był to Generał Daimos ;] No i jeszcze jako dobranocke to Mumminki ale to zupełnie nieświadomie.
A potem jeszcze oglądalem Tsubase, Yattamana, Slayersów, no i DB jako pierwsze świadome anime ;]

--------------------

-------------------------------

Dodane: 24-08-2010 13:02
#owerfull - user - max%
Oczywiście jak pierwszy raz oglądałem DB to nie wiedziałem że to anime.Ja nawet nie wiedziałem wtedy że istnieje anime :p

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 24-08-2010 13:10
#Ysza - user - 0%
Szczerze, to Pokemony. Jakoś tak często leciały. Ale byłam wtedy mała, Sailor Moon tez oglądałam, ale mniej. Nie wiedziałam, ze to Anime. A takim pierwszym świadomym to było Naruto i death Note. Oglądałam je równo...jeden odcinek tego i tego. :)

Dodane: 24-08-2010 13:34
#Fannn - user - 20%
Ja pamiętam kilka tytułów anime ,,czarodziejki z Księżyca i Dragon Ball" Pamiętam jak się to oglądało było jeszcze dużo tych produkcji ale tytuły są mi nie znane :d Potem już tych produkcji oglądało się więcej ale te 2 były jedne z pierwszych :p

--------------------
Im mniej ludzie myślą, tym więcej mówią.
Dodane: 24-08-2010 13:39
#Bociak - user - max%
Oczywiście Dragon Ball. :) Tyle że ja go oglądałem w TVN. Jeszcze Pokemony, trudno mi stwierdzić co było pierwsze. Jest też prawdopodobieństwo że oglądałem "Czarodziejki z Księżyca", bo pamiętam przez mgłę jakąś kreskówkę (bodajże na Polsacie) gdzie bohaterkami były dziewczyny. I tyle. :p

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 24-08-2010 13:53
#Macias - user - max%
Trzeba pamiętać, że przed Dragon Ballem leciały na RTL7 inne anime, takie np. jak Saint Seiya. Dopiero potem (chyba z rok później, ale mogę się mylić) na ramówce RTL7 pojawił się nasz ukochany Dragon Ball a za nim Slayersi, Slump czy Soul Hunter..

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online