Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 22:52
OnLine: 44, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball Kai 69 - Opinie
Dodane: 23-08-2010 10:26
#by_black - systemadmin - max%
Witam serdecznie!

Z góry przepraszam że nie pojawił się wczoraj na stronie odcinek ONLINE, jednak i tak była by to wersja RAW, dzisiaj wstawiam odcinek, a już niebawem pojawi się odcinek z Polskimi napisami.

Przepraszamy za problem i prosimy o cierpliwość.

Link do ONLINE RAW: http://dbpolska.n...ll_kai/69/

Dodane: 23-08-2010 12:02
Tzn kiedy bo chce jak najszybciej po polsku xD

Dodane: 23-08-2010 12:21
#owerfull - user - max%
Nareszcie zaczęła się jakaś ciekawa walka :) teraz tylko czekać na napisy PL :p

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 23-08-2010 13:56
dragonball napisał/a:
Tzn kiedy bo chce jak najszybciej po polsku xD

Jak masz problem z napisaniem posta z odpowiednią ilością znaków, to lepiej nie pisz wcale, zwłaszcza z takim głupim pytaniem. Napisy najczęściej wychodzą w najlepszym wypadku w poniedziałek wieczorem, jednak normalny termin to dwa dni po premierze odcinka czy we wtorek. Czasami zdarzają się poślizgi ale to z powodu angielskich napisów grupy z której zasobów korzystamy.

Dodane: 23-08-2010 14:04
Freeze chyba jeszcze nie zrobił Angielskich napisów, więc podejrzewam że tak jak zeszłym razem sobie poczekamy...

Jeśli macie namiary na jego napisy to wpiszcie tutaj może to może ułatwić chociaż coś., ja np. nie mam problemu z oglądaniem z angielskimi napisami...

Dodane: 23-08-2010 14:11
Na stronie Freeze przeczytałam, że już napisy są praktycznie gotowe, tylko koleś od synchra nie ma na razie czasu, więc wydadzą je później. Tak więc cierpliwości, bo to nie od nas zależy.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 23-08-2010 16:09
Ja za to widze link działający di pobrania DBKAI 69 ale nie wiem czy po angielsku (w tytule pisze ze tak) pobiore i dam znać.

Wiadomość doklejona:
Już są, rzeczywiście angielskie, wiec śmiało można zacząć tłumaczyć, działaja tylko '400p' póki co. Powodzenia!

--------------------

Nie oceniaj mnie, jeśli mnie nie znasz.- Tupac Amaru Shakur
Dodane: 23-08-2010 22:31
Napisy już są gotowe, w tym odcinku wiele gadaniny nie ma. Ode mnie tylko jedna notka, żeby się nikt nie czepiał. Nazwę "Cell" zostawiamy w oryginale, taka, jaka jest. "Seru" to zniekształcona forma japońska angielskiej nazwy "Cell", co znaczy "komórka". A osobiście nie trawię też zniekształcania nazw przez Japończyków. I to tyle ode mnie.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 24-08-2010 00:26 - Edytowane przez by_black dnia 24-08-2010 08:47
#olek_mi - user - max%
Odcinek przerobiony z polskimi napisami: http://dbpolska.n...all_kai_69
Na wersję HD i online musicie poczekać do rana ;) .

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 24-08-2010 08:49
Wersja Online z napisami również jest już dostępna na naszym wortalu: http://dbpolska.n...ll_kai/69/

Życzę miłego oglądania :)

Dodane: 24-08-2010 15:46
Wydaje mi sie ,ze Cell ma inny głos niz w oryginale Dragon Ball Z ?? . byc moze sie myle i mam nadzieje ,ze tak jest ;) uwielbiam jego głos z Zetki .

Dodane: 24-08-2010 18:51
#MyToSS - user - 0%
Mam pytanie odnośnie napisów. Dlaczego nie ma monologu Piccolo po pojawieniu się Cella (01:00-01:28)? Czy jest to spowodowane brakiem w angielskiej wersji, czy po prostu niedopatrzenie ze strony tłumacza?

Dodane: 24-08-2010 18:55
MyToSS napisał/a:
Mam pytanie odnośnie napisów. Dlaczego nie ma monologu Piccolo po pojawieniu się Cella (01:00-01:28)? Czy jest to spowodowane brakiem w angielskiej wersji, czy po prostu niedopatrzenie ze strony tłumacza?

Żadne niedopatrzenie, na takie coś nie mogę sobie pozwolić, miałam kilka razy wpadkę, ale to była jedna, czy dwie linijki nieprzetłumaczone. Sama się zdziwiłam, ale to wina tych od freeze-subs (angielskie napisy). Po prostu nie przetłumaczyli tych dialogów.

--------------------

Dodane: 24-08-2010 19:42
#Darknes - user - max%
A nie dało rady wziąć tych paru linijek od innej grupy i to 'dokleić' ? I oprócz monologu brakuje też jednego zdania Piccolo przed momentem użycia Kamehamehy przez Cella.

Te jęki Cella były strasznie dziwne xD Ciekawe czy w oryginale też tak dawał po uszach xD Odcinek dobrze streszczony, walka przebiegła szybko i ładnie.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 24-08-2010 19:48
#misiu345 - user - 10%
Odcinek dobry. Chyba jeden z lepszych. Aczkolwiek nie przeszkadzały mi te nie dotłumaczenia Kayleigh90. Te 2 zdania to nie przesadzajcie. Cieszmy sie ze tak sprawnie poszlo tlumaczenie i ze moglismy sie szybko cieszyc odcinkiem z napisami :) Jedyny mankament co mnie poraził w oczy to opening. Myslalem ze bedzie jakis nowy lepszy. A tu tylko pare wstawek z formami cella no i chwilowa walka z Songiem. ;/

--------------------
Misiek
Dodane: 25-08-2010 00:51
#owerfull - user - max%
Zdecydowanie najbardziej wyczekiwaną chwilą jest przemiana Gohana w SSJ2 i walka Goku SSJ i Perfect Cella.Moim zdaniem akcja w odcinkach ostatnio się opuściła :p odcinek był dobry jak wcześniej pisałem,ale to nie to co oczekiwałem jednak od Kai.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 26-08-2010 14:38
#songomat - user - 70%
#owerfull chyba wszyscy przyzwyczailiśmy się że Kai nie różni się za bardzo od Zetki. Większość oczekiwała, że odcinki będą tak wyglądały jak w najnowszej kinówce. Ja mimo to oglądam i podoba mi się bo się przyzwyczaiłem.
Odcinek b. dobry. Niezła walka Picollo'a i Cell'a. Też czekam na walke Goku z Perfect Cell'em i przemianę Gohana :)

--------------------
Dodane: 26-08-2010 16:47 - Edytowane przez Mihaq dnia 26-08-2010 16:59
#Mihaq - user - 0%
songomat napisał/a:
Niezła walka Picollo'a i Cell'a.

Oczywiście, potwierdzam ;)

songomat napisał/a:
Też czekam na walke Goku z Perfect Cell'em i przemianę Gohana :)

I oczekuję... Jeśli można zapytać, to co jaki czas one pojawiają się na stronce?

Dodane: 27-08-2010 10:45
#Bociak - user - max%
Ale ten Cell skrzeczy. xD Ciekawa wymiana ciosów. Nie mam negatywnych uwag co do odcinka, jest on należycie zrobiony, podobał mi się.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 27-08-2010 11:02
#bloob14 - user - 50%
Odcinek dobry ale Cell strasznie skrzeczy :p , najbardziej podoba mi się nowy opening z Cellem.Jeszcze troch i jedna z lepszych walk w DBZ Picollo vs 17.

--------------------

"Every day, humans are one step closer to self destruction. I'm not destroying the world, I'm saving it."
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online