Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 22:51
OnLine: 50, statystyki
index > Hydepark
Temat: Cieżko z decyzjami.
Dodane: 21-08-2010 00:05
#Plastus - user - max%
Macie problemy z podjęciem decyzji, uciekacie może od nich, ponieważ są za trudne ? Albo macie wykonać jakieś zadanie na muss, ale widzicie, że was przerasta i w ogóle go nie podejmujecie w obawie przed porażką ?

Dodane: 21-08-2010 00:07
#owerfull - user - max%
Plastus napisał/a:
Macie problemy z podjęciem decyzji, uciekacie może od nich, ponieważ są za trudne ? Albo macie wykonać jakieś zadanie na muss, ale widzicie, że was przerasta i w ogóle go nie podejmujecie w obawie przed porażką ?

Ostatnio tak miałem,ale wziąłem się za siebie i staram się przeskakiwać każdy problem a jeśli po kilku próbach się nie da to wtedy znajduję drogę na obejście go.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 21-08-2010 00:09
#kordos - user - max%
Nie lubię za dużo brać na siebie, tak samo wolę się nie przemęczać jakimiś zadaniami, jednakże jak mus, to mus - jeżeli trzeba, potrafię szybko podjąć decyzję i trzymam się jej wtedy, nawet jeśli nie za bardzo mi pasuje i np. to, co komuś obiecałem, okazuje się uciążliwe. Cóż, czasem trzeba być konsekwentnym.
Nigdy jakoś podejmowanie decyzji nie sprawiało mi wielkiego kłopotu... oczywiście o ile nie chodzi o sferę uczuć.

Dodane: 21-08-2010 00:15
#Fannn - user - 20%
Ja staram się nie uciekać przed decyzjami :) Jednak często udaje mi się ,że ktoś może mnie wyręczyć :) Jednak ogólnie staram się być samodzielny i nie uchylać się od podjęcia decyzji :)

--------------------
Im mniej ludzie myślą, tym więcej mówią.
Dodane: 21-08-2010 00:21
Ja się cholernie boję porażek :( Fatalnie je znoszę...dlatego podejmuję się głównie rzeczy, których jestem niemal pewien wykonania.

Swoje decyzję staram podejmować w sposób logiczny i na spokojnie. Rzadko ustalam coś pod wpływem impulsu, bo z doświadczenia wiem że źle na tym wychodzę :(

--------------------

Dodane: 21-08-2010 00:27
#owerfull - user - max%
Porażek też nienawidzę.Kiedyś byłem na zawodach lekkoatletycznych(biegałem bardzo dobrze,wyróżniałem się na tle kolegów,byłem w pierwszej 10 w szkole). i na tych zawodach zaliczyłem fatalną porażkę.Byłem tak zły że obraziłem się na kolegów z którymi byłem na zawodach :p

--------------------

Dodane: 21-08-2010 04:32
#Cyrus - user - max%
U mnie jest ciężko z decyzjami w dwóch sprawach - finansowych (czy jak kto woli materialnych xD) i uczuciowych. W finansowych wiadomo, nie raz się na coś napalę, ale później po głębszym przemyśleniu zastanawiam się czy jest to konieczne bym musiał to kupować, albo też zastanawiam się czy za te same pieniądze nie znajdę czegoś lepszego :d Co do uczuć to każdy wie jak jest wiec nie ma potrzeby rozwijać wątek xD

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 21-08-2010 08:25
#Sango - user - 100%
Zawsze z decyzjami jest ciężko...
Albo macie wykonać jakieś zadanie na muss, ale widzicie, że was przerasta i w ogóle go nie podejmujecie w obawie przed porażką ?

Nie

Miałem wiele ciężkich decyzji i zawsze trzeba było wybrać albo lewo albo prawo ,u mnie tak już jest.

--------------------

Dodane: 21-08-2010 11:19
#Darknes - user - max%
Czy ja wiem chyba nigdy nie miałem do podjęcia jakiejś mega ważnej decyzji. Ale jeśli coś muszę rozważyć to staram się to zrobić a nie uciekać od problemu.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 21-08-2010 18:09
Albo macie wykonać jakieś zadanie na muss, ale widzicie, że was przerasta i w ogóle go nie podejmujecie w obawie przed porażką ?

Jak większość ludzi nie lubię porażek, ale staram się podejmować coraz to nowe wyzwania, chociaż wiem że trudno będzie je zrealizować.

Macie problemy z podjęciem decyzji, uciekacie może od nich, ponieważ są za trudne ?

Zazwyczaj podejmuję decyzje zbyt pochopnie, a czasami nawet w ogóle się nad nimi nie zastanawiam. Często działam też pod wpływem emocji, bądż impulsu chwili. Wiele ludzi już przez to skrzywdziłam i sama też żałuję wielu swoich decyzji.

--------------------

"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w twoim uśmiechu."

Dodane: 21-08-2010 18:22
#owerfull - user - max%
Jednego czego nie cierpię to podejmowanie decyzji które mogą zmienić los mojego dalszego życia.Wtedy zastanawiam się i zastanawiam a jak już podejmę decyzję to okazuje się że jest zła.

--------------------

Dodane: 21-08-2010 22:52
#Plastus - user - max%
gdybym miał tylko siłe podjał bym decyzje która by zminiła moje zycie, ale jej nie posiadam. czyli bedzie zle dalej

Dodane: 22-08-2010 00:10
#owerfull - user - max%
Ta siła jest w życiu najważniejsza.Siła by podejmować samodzielnie decyzję.Dorośli mają najgorzej bo podejmują decyzję o swoim dalszym życiu i często życiu swoich dzieci lub bliskich,a nastolatek nie musi martwić się jeszcze o takie decyzje.Ja nie wiem co pocznę jak będę dorosły xD chyba zostanę uciekinierem albo coś :p

--------------------

Dodane: 22-08-2010 15:11
#JCD - user - max%
Ja raczej aż tak długo nie zastanawiam się przed podjęciem decyzji. Chwila namysłu - owszem, ale nie ma potrzeby długo dumać. Zresztą jedyną ważną decyzję, którą podjąłem i jaka mi teraz przychodzi na myśl to wybór studiów. Cóż, w porównaniu do innych długo się nie zastanawiałem i złożyłem papiery tylko na 1 uczelnie nie bojąc się jakoś porażki. Na razie się udaje :)

--------------------

Dodane: 23-08-2010 15:10
#Plastus - user - max%
Dorośli mają najgorzej bo podejmują decyzję o swoim dalszym życiu

No właśnie. Ostatnio wydaje mi się, że ciągle stoję przed takimi decyzjami. Co gorsza wiem, że moje decyzje są blednę, ale bardzo świadomie je podejmuje bo nie mam siły aby przeciwstawić się moim słabością i dalej w nie brnę.

Dodane: 23-08-2010 20:07
#Rocky - user - 90%
Darknes napisał/a:
Czy ja wiem chyba nigdy nie miałem do podjęcia jakiejś mega ważnej decyzji. Ale jeśli coś muszę rozważyć to staram się to zrobić a nie uciekać od problemu.

Też tak mam, czasem jak czytam o czym tu ludzie piszą to wydaję mi się mają jakieś nie bywałe serialowe problemy bez wyjścia. Nigdy nie musiałem stanąć przed mega ważną decyzją, której nie podołałem.

Dodane: 23-08-2010 20:21 - Edytowane przez Chip00 dnia 23-08-2010 20:21
#Chip00 - user - 90%
Mam bardzo podobnie jak kordos - staram się nie brać za wiele na siebie i nie przemęczać się czymś zbędnym, ale jeśli nie mam wyboru, potrafię podjąć szybko, najczęściej w moim mniemaniu trafną decyzję, której się raczej trzymam. Jednak zdarza się, że mam większe problemy z podjęciem decyzji, jak jest ciężka sprawa to potrafię nawet godzinami nad czymś dumać, bo nie chcę podjąć błędnej decyzji. Staram się wtedy jednak nie myśleć o sprawie cały czas, bo przez to ma się nietrzeźwe myślenie. Zdarzało mi się wtedy podjąć kilka niezbyt dobrych wyborów, ale tak to bywa...

--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.

AIZEN-SAMA-CHAN! <3
Dodane: 27-08-2010 12:40
#Zuza - user - max%
Nie lubię podejmować decyzji, zwłaszcza pod presją czy w krótkim czasie. Zawsze chcę aby moja decyzja nikogo nie krzywdziła i była najkorzystniejsza dla wszystkich, ale niestety czasami tak się nie da. Nie jestem mistrzem w podejmowaniu dobrych decyzji.

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 27-08-2010 12:46
Ja również nie lubię podejmować decyzji, ale zwykle staram się nie robić tego pod wpływem jakiś emocji, tylko sto razy myślę nad wszystkimi wadami i zaletami danych decyzji. Zwykle jednak trafiam dobrze, tak, że nie żałuję. Żałowałam właściwie tylko jednej decyzji w życiu, ale to stara historia.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 27-08-2010 13:00
#pacin - user - 90%
Zależy jakie te decyzje do podjęcia są. Ja osobiście nie lubię podejmować decyzji ponieważ zawsze coś ma dobre i złe strony. Wszystkie możliwości zawsze trzeba dobrze przemyśleć i wybrać najlepsze rozwiązanie. Jeśli to nic nie da to zdać się na los.

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online