Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 05:59
OnLine: 32, statystyki
index > Hydepark
Temat: Dziwnych tematów ciąg dalszy
Dodane: 19-08-2010 21:58
#Plastus - user - max%
Zakładając czysto hipotetycznie, bez odnoszenia się do konkretnej osoby, nie macie wrażenia że życie przypomina wpadnięcie do ruchomych piasków ? Wpadacie, widzicie że jest źle, podejmujecie mnóstwo działań aby się wydostać z tego bagna ale każdy wasz ruch powoduje iż zapadacie się coraz głębiej a wykonywanie ruchów staje się coraz cięższe aż w końcu niemożliwe i w końcu się znika. Pisze żeby odróżnić tą sytuacje od osób, które narzekają, że jest źle a nie podejmują żadnych starań. Tak mnie naszła taka myśl na temat, że się wybiera a potem okazuje się to złym wyborem chociaż na początku wydawał się dobrym. ???????

Dodane: 19-08-2010 22:12
Ciężki temat :( Szczególnie dla osoby znajującej się na K.A.C u (Królewska Abrakadabra Czachy) czyli o mnie chodzi xD

Ja w swoim życiu dokonywałem tylu fatalnych wyborów w wielu różnych dziedzinach. Poczynając o kupowania drogich korków (butów), które miałem może z 5 razy na nogach, aż po fatalnie ulokowane uczucia :(

Z tymi ruchomymi piaskami to dobre porównanie...ale wg. mnie Efekt Domina też tu doskonale pasuje. Jeden zły ruch pociąga za sobą kolejny i jest w stanie zniweczyć dorobek naszej ciężkiej pracy :(

--------------------

Dodane: 19-08-2010 22:30
Dobre porównanie do tych piasków, ale jak dla mnie to... Zależy. Ja np. jestem ostrożna w działaniach i rzadko, bo rzadko, ale podejmuję ryzyko i w zasadzie to w życiu żałuję tylko może z trzech moich dotychczasowych decyzji. Tak więc zależy, jak kto sobie życie potrafi ułożyć.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 19-08-2010 22:43
#Plastus - user - max%
Dokonywanie złych wyborów to jeszcze inna bajka. Ale te piaski, układanie życia przez nas samych nie ma żadnego znaczenia. Jak już napisałem wszystko co robimy pogrąża nas. Z reszta niważne.

Dodane: 27-08-2010 18:38
#Zuza - user - max%
Moje życie nie przypomina ruchomych piasków, ja bym bardziej powiedziała, że jest to skakanie na trampolinie, im mocniej się odbijesz, tym wyżej w górę pójdziesz. Czasem jednak można podwinąć nogę i upaść, trzeba być ostrożnym. Co do wyborów - w moim życiu wiele było tych felernych, jestem dość impulsywną osobą, ale staram się naprawiać błędy, a na przyszłość potrafię już trafniej podjąć decyzję.

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 30-08-2010 17:30
Jest tak jak powiedziałeś, tyle że nie zawsze tak jest, czasami przyjacielem okazuję się ten z którym nie chcieli byśmy mieć do czynienia, często z niespodziewanej strony, dzisiaj się o tym przekonałem na własnej skórze, myślałem że to już koniec, że jestem już na dnie, ale dzięki znajomemu może wyjdę na prostą.

Życie to bardziej równia pochyła niż piaski i często jest nie zgodne, będąc przyjacielem dla innych i próbując coś w życiu zrobić dobrego dla grupy bardziej ją podzieliłem a koleżanka która mi Ufała tak że była by ze mną w ogień skoczyła, nie chce mnie znać, ale mam nadzieję że jej minie i w chociaż w połowie odzyskam jej zaufanie

Dodane: 08-11-2010 00:08
#Zodiak - user - 30%
Nigdy nie popełniłem wielkiego błędu ,ale pewnie odnoszę się do tego tak ,bo radzę sobie ze wszystkim.Po prostu mam silną psychikę. Zawsze potrafiłem podnieść się z samego dna...

--------------------

Lubię swoją przeciętność.
Utwierdzając się w niej staję się wyjątkowy.
Dodane: 08-11-2010 23:12
#kordos - user - max%
Nie mam takiego wrażenia, życie bardziej przypomina mi pokera - wiele zależy od tego czy szczęście nam sprzyja, jednak umiejętności i właściwie decyzje mogą pozwolić nam ugrać trochę, albo nie stracić za wiele, nawet kiedy nie jesteśmy aktualnie wybrańcami losu.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online