Dodane: 16-08-2010 17:42
UEFA podała listę piłkarzy nominowanych do nagrody najlepszego piłkarza klubowego poprzedniego sezonu.
Najlepszy bramkarz:
Julio Cesar (Inter)
Hugo Lloris (Olympique Lyon)
Victor Valdes (Barcelona)
Najlepszy obrońca:
Lucio (Inter)
Maicon (Inter)
Gerard Pique (Barcelona)
Najlepszy pomocnik:
Xavi (Barcelona)
Arjen Robben (Bayern Monachium)
Wesley Sneijder (Inter)
Najlepszy napastnik:
Lionel Messi (Barcelona)
Diego Milito (Inter)
Wayne Rooney (Manchester United)
Więc tak jak w temacie , kto waszym zdaniem powinien zostać najlepszym piłkarzem poprzedniego sezonu na swojej pozycji.?
--------------------

Dodane: 16-08-2010 17:57 -
Co ?! A Forlan uwa gdzie ?! Damn, gdyby nie on Atletico nie miałoby szans wygrac Ligi Europejskiej. Cholera jasna, do tego co tam robi Valdes ? -.-' On jest chyba najsłabszym punktem Barcelony. Casillas jest lepszy. Czemu wśród obrońcow nie ma Puyola ? Pomocników się nie czepiam... aczkolwiek nie lubię Robbena xD a jeszcze bardziej jego klubu, ale nieważne. Z tych co są:Cesar, Maicon, Xavi, Rooney

Dodane: 16-08-2010 17:59
Najlepszy bramkarz:
Typuję Cesara :>
Najlepszy obrońca:
Typuję Pique
Najlepszy pomocnik:
Na pewno wygra Holender xD Ale nie wiem czy Sneijder czy Robben, obaj mieli świetny sezon
Najlepszy napastnik:
Milito...choć i Messi ma spore szanse :>
--------------------

Dodane: 17-08-2010 10:25
Najlepszy bramkarz-Julio Cesar
Najlepszy obrońca-Gerard Pique
Najlepszy pomocnik-Xavi
Najlepszy napastnik-Messi
Brakuje mi tu kilka nazwisk...

Dodane: 17-08-2010 13:13 -
Bramkarz:Julio Cesar
Obrońca:Gerard Pique
Pomocnik:Wesley Sneijder
Napastnik: Diego Milito (tu powienien być Forlan)

Dodane: 17-08-2010 20:03
Najlepszy bramkarz: Julio Cesar
Najlepszy obrońca: Gerard Pique
Najlepszy pomocniki: zastanawiam się nad jednym z Holendrów, i według mnie jednak zwycięża Wesley Sneijder
Najlepszy napastnik: Lionel Messi
Co ?! A Forlan uwa gdzie ?! Damn, gdyby nie on Atletico nie miałoby szans wygrac Ligi Europejskiej. Cholera jasna, do tego co tam robi Valdes ? -.-' On jest chyba najsłabszym punktem Barcelony. Casillas jest lepszy. Czemu wśród obrońcow nie ma Puyola ?
Też zrobiłam wielkie oczy jak zobaczyłam listę nominowanych

. Dziwię się że Forlan, Casillas czy Puyol nie zostali na niej umieszczenhi. Według mnie to właśnie oni powinni zebrać nagrody najlepszego piłkarza, bo naprawdę sobie na to zasłużyli...
--------------------
"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w twoim uśmiechu."

Dodane: 17-08-2010 20:15
Najlepszy bramkarz:Julio Cesar (Inter)
Najlepszy obrońca:Maicon (Inter)
Najlepszy pomocnik:Wesley Sneijder (Inter)
Najlepszy napastnik:Lionel Messi (Barcelona)
--------------------

Dodane: 17-08-2010 20:18
Najlepszy obrońca: Gerard Pique
Najlepszy pomocnik: Arjen Robben
Najlepszy napastnik: Lionel Messi
Większość widzę typuje bardzo podobnie ale ja dałby nominację jeszcze kilku innym osobom.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 17-08-2010 20:35
Noto i ja się wypowiem.
Najlepszy obrońca: Maicon(zrobił największe postępy spośród tej trójki)
Najlepszy pomocnik: Arjen Robben(on ciągnął całą drużynę do przodu.
Najlepszy napastnik: Wayne Rooney(to samo co u Maicona)
Valdes?,Lloria jeszcze zrozumiem ale Valdes to najsłabsze ogniwo mistrz Hiszpanii.Również brakuje Lamparda,Ronaldo(29 bramek w sezonie i kilka asyst o czymś mówi),również brakuje mi Didiera Drogby króla strzelców PremierLeagu...przyznam iż Casillas miał lekko słabszy sezon,ale był lepszy od Valdes.No cóż wielu osób brakuje(mógłbym tak dalej wymieniać.)
--------------------

Dodane: 17-08-2010 21:04
ludzie, weżcie poczytajcie dokładnie o co chodzi, a nie robicie popelinę, że nie ma forlana. To są nazwiska graczy Ligi Mistrzów, a nie Ligi Europejskiej, gdzie Frolan błyszczał ->
http://www.tylkop...news=36442

Dodane: 17-08-2010 21:19
Dziwi mnie trochę kandydaturo Robbena który nic wspaniałego nie pokazał. No ale cóż:
Najlepszy obrońca: Maicon
Najlepszy pomocnik: Xavi
Najlepszy napastnik: Messi
--------------------

Dodane: 17-08-2010 21:24
Najlepszy bramkarz-Cesar
Najlepszy obrońca-Gerard Pique
Najlepszy pomocnik-Sneijder
Najlepszy napastnik-Messi
To moje typy

Dodane: 17-08-2010 21:25
Najlepszy bramkarz: Hugo Lloris (jest młody i utalentowany, trzeba dać mu szansę)
Najlepszy obrońca: Gerard Pique (bardzo solidnie pracujący, w prawdzie Maicon również, ale Pique to typowy środkowy obrońca, piłkarz typowo od defensywnej gry)
Najlepszy pomocnik: Arjen Robben (tutaj postawiłem na holenderskiego skrzydłowego, to po jego bramce Bayern awansował do finału LM, mimo że bardzo tego żałowałem, bo byłem za Manchesterem)
Najlepszy napastnik: Wayne Rooney (niezwykle skuteczny, strzela mnóstwo ważnych bramek)
--------------------

Dodane: 17-08-2010 22:07
Najlepszy bramkarz-Hugo Lloris- gość pokazuje klase.
Najlepszy obrońca-Maicon
Najlepszy pomocnik-Arjen Robben
Najlepszy napastnik-Diego Milito

Dodane: 20-08-2010 22:31 -
Przemkurius napisał/a:ludzie, weżcie poczytajcie dokładnie o co chodzi, a nie robicie popelinę, że nie ma forlana. To są nazwiska graczy Ligi Mistrzów, a nie Ligi Europejskiej, gdzie Frolan błyszczał ->
http://www.tylkop...news=36442 Wiesz, autor tematu niestety nie dal tego linku

Napisal, ze UEFA wybrala nominowanych do miana najlepszego pilkarza klubowego minionego sezonu. Swoja droga, dlaczego tak pozno ? Chwile po mundialu juz bylo wiadomo, ze Forlan zostanie MVP, a final LM byl w maju

So wtf ?
Wybaczcie brak polskich liter, cos mi sie skopalo, paska jezyka nie mam
PS
Puyol przeciez doszedl z FCB do cwiercfinalu bodajze ;o Real Casillasa do 1/8 xD A, zauwazyliscie, ze wszystkie kategorie sa obsadzone Interistami ? xd

Dodane: 27-08-2010 23:23
I po wynikach
Bramkarz Interu Mediolan Júlio César został najlepszym bramkarzem w 2010 roku, wyprzedzając Hugo Llorisa (Olympique Lyon) i Víctora Valdésa (FC Barcelona).
Maicon, prawy obrońca Interu Mediolan, otrzymał nagrodę dla najlepszego defensora roku 2010. Drugie miejsce w głosowaniu zajął jego kolega z zespołu Lúcio, a trzecie gracz FC Barcelona Gerard Piqué.
Wesley Sneijder otrzymał nagrodę dla Najlepszego Pomocnika Klubowego UEFA 2010. Piłkarz Interu wyprzedził gracza Barcelony Xavi Hernandeza i zawodnika Bayernu Monachium, Arjena Robbena.
Diego Milito, snajper Interu Mediolan, został Najlepszym Klubowym Napastnikiem UEFA 2010. Argentyńczyk wyprzedził w głosowaniu Lionela Messiego z FC Barcelona oraz Wayne’a Rooney’a z Manchesteru United.
Wg. bardzo dobre wybory

Co ciekawe w każdej kategorii wygrał zawodnik Interu...
--------------------

Dodane: 27-08-2010 23:41
Nie podobają mi się te typy. Mam wrażenie, że bardziej brano pod uwagę sukces z drużyną, a nie umiejętności indywidualne zawodników, bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że Messi jest gorszy od Milito... chociaż można by o tym zapewne spekulować, ale takie jest moje zdanie. Inne wybory aż tak nie rażą w oczy.
--------------------

Dodane: 27-08-2010 23:43
Hm nie myliłem się co do Cesara i Sneijdera . Myślę że dobrze zostało wybrano kto najlepszy na swojej pozycji, ale jednak na obrońcę wybrałbym Pique . Jak widać Inter zdominował

Dodane: 28-08-2010 15:04
Uważam że to świetny wynik...Messi nie zasłużył na miano najlepszego napastnika...to właśnie Milito zasłużył bo to dzięki jego bramkom Inter był tam gdzie właśnie był...to samo że Sneijderem jest lepszy od Xaviego^^...w obronie oczywiście największe objawienie poprzedniego sezonu Maicon...a bramka standardowo Cesar...więc nic nowego...

,ogólnie jak syngohana zauważył to są bardzo dobre typy.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.