Dodane: 15-08-2010 01:41
O co mi chodzi? Zamiast się rozpisywać może podam link do artykułu:
http://www.focus....greenberg/ Tam poniżej jest link to reportażu, jeśli ktoś zna na tyle angielski.
No to pora się wypowiedzieć... tyle, że kompletnie nie wiem co napisać - sprawa mnie zaskoczyła, właściwie do tej pory ciężko mi jest w to uwierzyć... jeśli to prawda, to Brooke może być kluczem może nie tyle do nieśmiertelności, co do długowieczności, a przynajmniej długiej młodości.
Po prostu niesamowity przypadek.

Dodane: 15-08-2010 01:49
Ciekaw jestem ile ta dziewczynka pożyje. Ile wytrzymają jej organy, bo z tego co słyszałem to ludzki mózg nawet do 200 lat inne da się przeszczepić. Bardzo interesujące zjawisko, ale niestety podchodzi pod chorobę

Żyć na świecie 16 lat a nie umieć mówić i robić pod siebie to przykra sprawa
Po mojej wypowiedzi chyba jasno widać że nie chciałbym tak żyć
--------------------

Dodane: 15-08-2010 10:12
Już dość dawno czytałem o tej dziewczynce. Powiem wam, że wolę żyć jak każdy normalny człowiek i umrzeć w rozsądnym wieku. Więc nie zazdroszczę jej. Zamiast wychodzić ze znajomymi i cieszyć się byciem nastolatką to robi pod siebie i mówić nie umie. Współczuję jej i mam nadzieję że lekarze jej pomogą.
--------------------

Dodane: 15-08-2010 10:15
No jeżeli to ma być wieczna młodość to ja dziękuję. 16 lat na swiecie a ciągle zachowuje się i wygląda jak małe dziecko. Nie wiem czy jest ktoś kto chciałby tak zyć. To jest chroba i jak na razie nie ma na nią lekarstwa. Choć może kiedyś naukowcy na tej podstawie stworzą coś co będzie pomagało wolniej się starzeć.
--------------------
-------------------------------

Dodane: 15-08-2010 10:45 -
No jeżeli to ma być wieczna młodość to ja dziękuję. 16 lat na swiecie a ciągle zachowuje się i wygląda jak małe dziecko. Nie wiem czy jest ktoś kto chciałby tak zyć. To jest chroba i jak na razie nie ma na nią lekarstwa. Choć może kiedyś naukowcy na tej podstawie stworzą coś co będzie pomagało wolniej się starzeć.
Przecież nie chodzi o to by ludzie byli w takim stanie jak ona... Tu chodzi o odnalezienie tego genu, który powoduje taki stan u tej osoby. A ten gen może być wskazówką odnośne wielu spraw. Nie można ignorować takiego zjawiska.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 15-08-2010 14:04
Ciekawe jak to Ona sama postrzega. Czy jej życie trwa już długo czy po prostu jej mózg uważa tak jak jej matka, ze ma dopiero 16 miesięcy. Żeby się tego dowiedzieć musi jeszcze podrosnąć xD Co potrwa kilkadziesiąt lat. Odnalezienie tego genu może być przełomem w nauce ale na pewno wiecznego życia z tego nie uzyskają. Co najwyżej ludzie z takim genem będą żyć pare set lat xD Bo dziewczynka się jednak starzeje, za następne 16 lat bedzie miała 2 lata i 8 miesięcy. Jakby to było na prawdę tak jak myślę to kobieta duzo w swoim zyciu będzie mogła dokonać.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 15-08-2010 18:58
Słyszałem już kiedyś w wiadomościach o tym przypadku, to wielka niedola dla całej rodziny, bo są zmuszeni zajmować się małym dzieckiem przez 16 lat. Zobaczymy jak to się dalej potoczy. Może naukowcy odkryją, dzięki dziewczynce lek na długowieczność, albo raczej nie starzenie się.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 18-08-2010 23:55
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.